Sari la conținut

Casti audio bluetooth


Albertt
 Share

Postări Recomandate

Vizitator _Raul_

Eu am căști bluetooth de la doua mărci bune, nu chinezării. 

Audio, nu moto. 

Încep cu astea. 

O pereche de dopuri și una office tip colier + cablu. 

De obicei conduc destul de mult, asa ca ascult muzica sau sunt calare pe telefoane cu orele. 

Am luat dopurile pt muzica (țin 5 ore) și pt ca nu ținea suficient bateria la cele office (după 8h e gata). 

De la ambele perechi, după câteva ore de folosință, ma dor urechile (discret, nu grav, dar suficient cât sa ma enerveze și sa vreau sa le dau jos) sau sunt transpirat în interiorul urechii. 

La fel, cred ca volumul lor (mărimea) s-ar simți sub casca. Nu am incercat. 

Treaba cu transpiratul urechilor este suficienta sa le dau pas. 

 

De căști cu cablu nu mai zic. Am folosit o singura data forțat de împrejurări și este suicid pe fata. 

 

Da, și eu zic sistem Bluetooth dedicat moto. 

 

Intrebarea o sa fie "Ce marca si ce model?".

 

Un antevorbitor a zis Sena.

Eu am Cardo si sunt multumit de ele.

Concluzia o tragi tu. 

 

* Este un topic despre sisteme audio dedicate, aici pe forum. Informatia nu este foarte grozava. Nimeni nu a testat mai multe sisteme de sute de euro bucata suficient de mult sa isi dea o parere pertinenta. 

Singura informatie utila din topicul respectiv este despre un brand chinezesc bun, pe care il au doi useri. Nu mai stiu numele. Gasesti informatia in ultimele (maxim) 5 pagini ale topicului.

* Un sistem bun costa bani buni, dar nu este musai sa ai ultimul model. Sunt modele de acum 2-3-4 ani care sunt inca foarte/la fel de competitive

Poti pastra Interfata si cumperi cate un kit (cabluri + microfon) pentru fiecare casca pe care o ai. La o marca buna kitul costa. La Cardo 80 de euro. 

 

Editat de _Raul_
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin
Acum 1 oră, Albertt a spus:

ma gandeam sa inlocuiesc doapele de urechi cu muzica

Probabil te referi la faptul ca ți-ai dori o etanșare fonică și să asculți și muzică. 

Cumpără-ți un intercom moto bun - eu am Cardo Freecom 4+ cu difuzoare JBL pe care îl recomand - dar poți merge și pe altă variantă - la care asezonezi tot timpul dopuri de urechi Alpine. 

https://www.asfalt-uscat.ro/dopuri-de-urechi-alpine-moto-safe-pro.html?gclid=CjwKCAjwvuGJBhB1EiwACU1AidXezncCa799BlDxqyaWE5DW8z1gfLLJXmeGgu3IyCLcRUpPf56E9RoClOsQAvD_BwE

Au un filtru care permite să vorbești sau asculți muzica, dar care estompează foarte mult zgomotul de vânt. În pachet găsești 2 seturi filtre pe care le poți schimba în funcție de cât de tare vrei să fie zgomotul exterior. 

Petalele dopurilor sunt făcute dintr-un cauciuc fin, poți merge toată ziua cu ele fără să te doară interiorul urechii. 

Se spala și dezinfectează ușor, este tot ce-ți poți dori. 

Eu nu merg fără ele nici măcar 1 metru la plimbarile lungi sau mai scurte. 

Am testat nu știu câte variante de dopuri, de la cele din magazinele de protecția muncii, la cele 3M portocalii din farmacii, mai ieftine sau scumpe. 

Nu au nicio legătură cu cele Alpine. 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Si eu am Cardo si nu am nici o sansa sa vorbesc cu cineva la telefon la peste 80 kmh la ora. Sunt o gluma pe noise cancelling, dar asta vine mana in mana si cu casca, motocicleta, parbrizul, etc. 

Cu castile de office vorbeam din mijlocul viscolului si nu se auzea nici un zgomot parazit la celalalt capat. 

La peste 120 la ora pasagerul se chinuie sa nu se enerveze. Noroc ca in concedii mergi la admirat peisaje si ai viteze rezon, altfel...

 

Nu am apucat sa mai editez ce incepusem de pe telefon, dar concluzia mea a fost una simpla dupa ce am cheltuit mult prea multi bani pentru ce fac sistemele astea de la branduri de top: 

- Este o idee mai buna sa incepi cu o chinezarie cunoscuta si recomandata de mai multi ca ok si fiabila. 

- Nu cred ca o sa am vreodata nevoie in viata  asta de mesh si interoperabilitate cu n rideri

- Un avantaj la brandurile mari este faptul ca rezista bine la ploaie (testat), dar imi este greu sa cred ca o chinezarie buna nu rezista intr-o ploaie scurta (daca trebuie sa merg n ore prin furtuna nu stiu daca as mai avea chef de muzica sau apeluri de n ore, deci pot la fel de bine sa pun interfata in tankbag sau intr-un buzunar, ca sa nu ia apa)

Acum 8 minute, The Flying Dutchman a spus:

Jabra Elite Sport.

Nu le folosesc pe moto, dar sunt extraordinare.

Asta e site-ul lor, ai multe optiuni.

 

Hehehe. 

Astea sunt castile mele de muzica. 

Imense si transpira urechile in aer liber. Intr-o casca nu vreau sa ma gandesc.

 

Si noise cancellingul si microfonul sunt mediocre, fiindca nu sunt gandite sa vorbesti la ele. 

Pentru office am Jabra Elite 65 T - da. alea au microfon serios si noise cancelling total, dar nu as baga asa ceva pe sub echipament decat daca as pierde un pariu.

 

 

Fiindca bateria este grea si pica pe spate de multe ori, intinzand cablurile si facand castile incomfortabile in urechi. 

La mers normal pe strada sau la stat la birou (pentru asta sunt ele gandite) nu se intampla de multe ori chestia asta, dar pe motor ca sa folosesti asa ceva (casti cu baterie tip colier) cred ca ar fi nevoie de ceva care sa inchida/sa fixeze colierul pe gat incat sa nu se mai miste. 

 

@the flying dutchman: Nu ti-au cazut niciodata din urechile Jabra? Cum ar fi sa inceapa sa te manance urechile sau sa iti cada castile cand esti pe nu stiu ce serpentine sau in locuri in care nu poti opri? 

Nu mai vorbesc daca este frig afara - trage pe dreapta, da jos manusile, da jos casca, scoate cagula, aranjaza castile + ia-o de la capat. 

Ce nonsens...

 

 

Editat de _Raul_
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

47 minutes ago, _Raul_ said:

Astea sunt castile mele de muzica. 

Pentru muzica le folosesc si eu.

47 minutes ago, _Raul_ said:

Imense si transpira urechile in aer liber.

Marimea e o chestie relativa. De transpirat nu-mi transpira urechile cand le folosesc, dar si asta tine de adaptarea la caldura si organismul fiecaruia.

47 minutes ago, _Raul_ said:

Si noise cancellingul si microfonul sunt mediocre, fiindca nu sunt gandite sa vorbesti la ele.

Eu le folosesc la sala. E adevarat ca nu atenueaza zgomotul ca dopurile, dar pe partea de convorbiri telefonice comunicarea se aude excelent de ambele parti.

47 minutes ago, _Raul_ said:

Nu ti-au cazut niciodata din urechile Jabra?

Nu.

47 minutes ago, _Raul_ said:

Cum ar fi sa inceapa sa te manance urechile sau sa iti cada castile cand esti pe nu stiu ce serpentine sau in locuri in care nu poti opri? 

Nu stiu. Nu le folosesc pe moto, ma concentrez la drum si trafic, am dopurile Alpine MotoSafe Pro mentionate de @l.u.v. Telefonul este pe mute, e timp suficient sa vad cine m-a sunat cand opresc undeva.

Oricum, castile wireless nu au o autonomie mai mare de 3-4 ore, indiferent de brand. Daca cineva doreste sa le foloseasca pe moto la drum lung nu e o optiune buna, fie si din acest punct de vedere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc tuturor pentru sugestii.

 Legat de ce am intrebat, cum a spus si I.u.v. mai sus, pentru o izolare fonica mai buna, nu ma intereseaza sa vorbesc la telefon sau sa tina bateria 5-6 ore, am zis sa inlocuiesc doapele obisnuite cu unele in care pot asculta muzica.

 Multumesc inca o data pentru raspunsuri. O sa vad la ce varianta ma decid. 
 Asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 15 ani mi-am luat 2x BTS-300 de la IMC Camos care trebuiau sa fie cele mai tari la cat de mult costau si erau laudate. Ma interesa mai mult muzica deca conversatia cu pasagerul. Erau intr-adevar bune pe partea de muzica, se auzea foarte bine toata gama de frecvente si tinea cam 10ore la volum decent. La vorbit cu pasagerul avea un delay de cateva secunde din momentul in care spuneam ceva pana ajungea in partea cealalta. Dupa un an sau doi am renuntat mai mult pentru ca facand drumuri lungi si stand mai ales cu cortul, nu aveam unde sa le incarc asa usor(pe langaa aparate foto, telefoane, etc) asa ca am trecut pe ceva cu fir.

 

Am incercat cateva seturi de casti mici care intrau in ureche dar firul se freca de casca si producea zgomote de frecare in ureche asa ca varianta asta nu a mers. Era chiar horror, nu recomand.

 

Pana la urma am decis sa pun in casca moto niste casti plate dar largi. In acelasi timp doream si sa am mai multa liniste in casca si as fi vrut si dopuri de urechi. Dupa ce am incercat toate dopurile ce se gaseau pe la farmacii, am gasit la Dedeman niste dopuri 3M verzi foarte moi, mai moi decat tot ce incercasem pana atunci. Se gasesc si acum si costa 1.3RON setul de doua asa ca nu plang cand le pierd sau trebuie sa le schimb.

 

Ca si casti am folosit varianta din link ce se gasea peste tot si era si f ieftina: https://altex.ro/casti-panasonic-rp-hs46e-k-clip-on-cu-fir-on-ear-negru/cpd/CASRPHS46EK/ Le-am taiat partea e plastic ce se punea dupa ureche si le-am bagat in casca unde era un loc special mai adancit. Ulterior am cumparat o varianta de casti asemanatoare speciale pentru moto, HiFi cu 80EUR dar mie tot astea ieftine-mi plac cum se aud.

 

Din casca moto iese firul de la casca audio prin stanga (cu jack 3.5mm) iar in buzunarul de sus de la geaca am un ipod din care iese afara un fir cu mufa corespunzatoare jack-ului (male - female). Cand dau casca jos, decuplez mufele si atat, ipod-ul canta el in continuare in sinea lui dar e ok. Cam asta e set-up-ul care-mi merge perfect de multi ani pentru muzica in liniste la drum lung. Ipod-ul il dau tare ca sa se auda prin dopuri dar tot tine cam 20 de ore. In acelasi timp tobele se aud frumos, gros si incet prin dopuri asa ca nu-mi doresc mai mult. O sa ma intrebi cum aud GPS-ul. Nu-l aud dar am invatat doar sa ma uit pe ecran, plus ca devine enervant cand te tot contrazice asa ca oricum iti vine sa-i dai mute.

 

Drumuri Bune iti doresc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

@motosilent

Exact ce ziceam si mai sus - alegerile sunt cat se poate de subiective.

Eu de exmplu am toata muzica de pe telefon. Am o lista de favorite si ii dau drumul cand ma pun in miscare. 

Avantajul la BT-ul dedicat este ca pot trece prin melodii (cand nu imi convine cate una) cu un simplu click pe aparat, fara a imi lua deloc ochii de la condus. 

Nu scriu pt tine (fiecare avem optiunile noastre) ci pentru cine va citi mai tarziu, ca sa stie si de ce sa (mai) tina cont. Daca vrea doar muzica, ok set-up-ul tau. Daca vrea si telefon si vorbit  cu pasager, alta discutie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin
Acum 7 ore, Emperor a spus:

Sena SRL2

Am avut așa ceva dedicat pe Neotec II. 

Plusuri doar la integrarea în cască și volumul convorbirii. 

Minusuri multe și care atârnă greu:

- bateria tine max 8 ore. Eu fac și ture lungi de o zi de câte 12-14 ore și mă lasă când mi-e lumea mai dragă. Mai ales că ascult muzică non stop la drum. Cardo tine 16 ore cel puțin, nu m-a lăsat niciodată bateria în drum. 

- nu se poate încărca extern în timp ce funcționează. Cardo face asta. 

- nu găsești acumulator de rezervă după specificații. Am cautat zile întregi până am dat de specificații și am văzut ceva asemănător pe AliExpress. La Cardo găsești inclusiv pe Ebay. 

- comenzile sunt mici, abia profilate, cu mănuși groase nu le mai simți, bâjbâi după ele până te găsesc dracii. 

- sistemul nu este rezistent la apă. Nu m-au prins ploi serioase pe motor să spun exact, dar așa zice producătorul. Cardo este rezistent la apă. 

 

PS: fiecare cum s-a obișnuit.

Eu n-aș sta cu cabluri și alte device-uri atârnate de gât și prin buzunare nici să mă fuți! 

E ca sexul cu prezervativ sau o labă. 

Oricât ar fi de bine mufate și mascate, tot te agăți în ele. 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 09.09.2021 la 9:50, _Raul_ a spus:

* Este un topic despre sisteme audio dedicate, aici pe forum. Informatia nu este foarte grozava. Nimeni nu a testat mai multe sisteme de sute de euro bucata suficient de mult sa isi dea o parere pertinenta. 

Singura informatie utila din topicul respectiv este despre un brand chinezesc bun, pe care il au doi useri. Nu mai stiu numele. Gasesti informatia in ultimele (maxim) 5 pagini ale topicului.

Am testat eu Sena si Cardo, am avut vreo 6 ani Sena SMH10 si vreo 2 Cardo PackTalk. Sena am folosit in grup de 4 oameni, Cardo teoretic merge cu mai multi dar partea aia nu am avut cum sa o testez.

 

Sena cu difuzoarele din pachet e o solutie decenta, dar nu grozava. Cu casti cu fir (earbuds, exista adaptor) e senzational. Cu Cardo cu difuzoarele JBL incluse e mai bine decat Sena cu difuzoare, cu earbuds e cam la fel de bine ca Sena. Per total, Cardo PackTalk e mai bun decat Sena, mai ales ca la Sena seria 20 si seria 30 sunt mai slabe decat seria 10 care e legendara.

 

Prin oras indiferent de sistem e infinit mai comod cu difuzoare. La drum lung, contrar parerii expertului in masturbare earbuds sunt fantastice: le pui in urechi, auzi impecabil si atenueaza si zgomotul din jur cat sa fie placut, dar sa auzi bine claxoane sau sirene. La Sena ca sa folosesti earbuds trebuie un alt suport de montat pe casca, destul de scump si fragil (am schimbat vreo 3-4), ca Cardo nu trebuie sa cumperi nimic separat.

 

Despre chinezarii nu comentez.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_
Acum 13 ore, AdrianB1 a spus:

Am testat eu Sena si Cardo, am avut vreo 6 ani Sena SMH10 si vreo 2 Cardo PackTalk. Sena am folosit in grup de 4 oameni, Cardo teoretic merge cu mai multi dar partea aia nu am avut cum sa o testez.

 

Sena cu difuzoarele din pachet e o solutie decenta, dar nu grozava. Cu casti cu fir (earbuds, exista adaptor) e senzational. Cu Cardo cu difuzoarele JBL incluse e mai bine decat Sena cu difuzoare, cu earbuds e cam la fel de bine ca Sena. Per total, Cardo PackTalk e mai bun decat Sena, mai ales ca la Sena seria 20 si seria 30 sunt mai slabe decat seria 10 care e legendara.

 

Prin oras indiferent de sistem e infinit mai comod cu difuzoare. La drum lung, contrar parerii expertului in masturbare earbuds sunt fantastice: le pui in urechi, auzi impecabil si atenueaza si zgomotul din jur cat sa fie placut, dar sa auzi bine claxoane sau sirene. La Sena ca sa folosesti earbuds trebuie un alt suport de montat pe casca, destul de scump si fragil (am schimbat vreo 3-4), ca Cardo nu trebuie sa cumperi nimic separat.

 

Despre chinezarii nu comentez.

 

Na, foarte bun review. 

Cum port non stop cagula, inclusiv vara la peste 40 de grade (CoolMax este f bun pt asa ceva) trebuie sa recunosc ca nici macar nu mi-a trecut prin cap sa atasez casti mici (earbuds) cu cablu la sistemul audio de pe casca si ca nici nu aveam habar de posibilitate. 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Să explicăm puțin metoda, că am prostul obicei să nu scriu doar pentru like uri. 

 

Cardo are mufă mamă în care intră difuzoarele cu mufa jack. 

Într-un montaj bine făcut, cablajele stau ascunse in interiorul căștii după căptușeală. 

Ca să mufezi earbuds:

1. scormonești după cablaje ca să cauți mufa, la care atașezi earbuds. Automat deranjezi tot aranjamentul. 

2. șmenul este să pui căștile în urechi, apoi cagula pe cap, dar să rutezi și firele în așa fel încât sa nu te jeneze pe piele nici ele, nici să nu iasă căștile din urechi. 

3. îndeși casca și ești atent la cele de mai sus. 

4. suporți senzația cablurilor lipite de pielea transpirată, ținute strâns acolo de cagulă. Ce poate fi mai plăcut? 

5. suporți și durerea interioara din ureche, că în general căștile interne sunt făcute la metru și să le porți puțin ca timp. Excelente sunt cele fabricate după forma interioară a urechii fiecăruia, dar discutăm de cu totul alți bani și altă distracție. 

6. repeți operațiunile de fiecare dată când oprești să fumezi, să te piși sau să faci o pauză cât de mică. 

Simplu ca bună ziua, ce poate fi complicat? 

E drept că pentru o tură de o zi trebuie să-ți mai iei una de concediu, una te dai și în cealaltă faci și desfaci, dar ăsta nu este un inconvenient pentru meseriași. 

Dar eu zic să încercați, nu să vă luați după mine! Eu am rezistat până la Ploiești în Petrom, unde am rupt și aruncat rahaturile alea. 

Vă pun gratuit la dispoziție Neotec II, Cardo Freecom 4+ și earbuds cu cablu la alegere, negre sau albe. 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca tot se discuta intens pe acest subiect cer si eu o parere. Situatia sta cam asa:

- eu si sotia posesori de casti noi (Shoei GT Air 2),  de care suntem multumiti, probabil in urmatorii 5 ani nu o sa le schimbam ( doar in cazul in care dam cu ele de pamant)

- sotia este la inceput de drum in ale motoretismului, asadar nu facem drumuri lungi cel putin in urmatorul an, poate chiar doi. Prin drum lung a se intelege maxim 2-3 ore de mers.

Avand nevoie de un sistem de comunicatie, dilema mea este urmatoarea:

 

1. sa cumpar un sistem dedicat pentru modelul de casca, respectiv Sena SRL2. Avantajele pe care le vad eu sunt ca sistemul se integreza perfect in casca si din ce am citi ici si colo se aude destul de bine. Dezavantaje: raman cu sistemul, daca fortat de imprejurari trebuie sa schimb casca, posibilitatea redusa de a schimba acumulatorii fiindca se gasesc destul de greu, mai scump binisor ca un sistem  universal.

2. sa cumpar un sistem care sa mearga pe orice casca, in speta m-am uitat la Cardo Freecom 2+ doule set. Avantaje: pret mai mult decat decent pentru ambele casti, comenzile par ok in ceea ce priveste butonarea  cu manusi. Dezavantaje: de ordin estetic mai ales in ceea ce priveste unitatea exterioara si semne de intrebare in ceea ce priveste modul cum se potrivesc difuzoarele in interiorul castii.

 

Precizez ca nu vorbesc la telefon in timp ce conduc, ci doar vreau sa comunic cu sotia mea si eventual sa ascult indicatiile GPS-ului.

Orice parere bazata pe experiente personale sau argumentata corect o iau in seama. 

Multumesc. 

Imi cer scuze, acum am vazut ca am postat unde nu trebuie. Daca poate, rog un moderator sa mute comentariul pe topicul dedicat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Sena SLR.

Plusuri:

- foarte bine integrat în designul căștii.

- volumul suficient de mare

 

Minusuri:

- are butoanele mici, greu de manipulat, mai ales cu mănuși groase.
- bateria ține maxim 8 ore, insuficient pentru o zi de motociclit.
- nu se găsește acumulator de schimb decât în China și pe bâjbâite. Eu am desfăcut bateria lui, am masurat-o și greu am găsit ceva asemănător. 

- nu este rezistent la apă, cel puțin la ploi intense. Nu m-a prins așa ceva cu el, dar am citit pe la unii și alții. 
- cel mai mare neajuns, nu se poate încărca acumulatorul atunci când intercomul funcționează. 

La ture scurte nu este deranjant, dar eu plec în ture de câte o zi de 12-14 ore. 

 

Eu am renunțat la Sena SLR din motivele de mai sus și l-am înlocuit cu Cardo Freecom 4 +.

Îți recomand să mergi pe un sistem Cardo. Se încărcă în mers, este rezistent la apă, butoanele sunt mari. 

Difuzoarele merg fără probleme în cască, adaptarea sistemului este ușoară. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, MirceaB a spus:

- eu si sotia posesori de casti noi (Shoei GT Air 2),  de care suntem multumiti, probabil in urmatorii 5 ani nu o sa le schimbam ( doar in cazul in care dam cu ele de pamant)

Chiar daca asta ar presupune ca poti sa iei linistit sistemul dedicat, care o sa te tina cam cat si casca, tot nu as face-o in locul vostru. Dupa cum zice Luigi, luati un Cardo sanatos si asta e.

 

Treaba cu cagula e discutabila. Cu primele 2 casti am mers aproape exclusiv cu cagula, mai ales ca mergeam si pe vreme rece, apoi cu urmatoarele 2 am mers exclusiv fara cagula. Prefer sa spal si sa schimb captuseala interioara din cand in cand. Fara cagula, earbuds nu imi fac nici un fel de probleme, mai ales ca earbuds port la ture de 10-15 zile, in oras exclusiv difuzoare doar pentru ca sunt mai comode. 

 

Am avut noroc de earbuds, am luat mai multe perechi relativ ieftine (15-40$ fiecare),m-am impacat extraordinar de bine cu unele si am ramas la ele. Am incercat marimi si modele diferite, mi-am gasit unele foarte comode, am mers si aproape 20 de ore intr-o zi cu ele (Budapesta-Cluj-Bucuresti, 1000km) fara nici un fel de probleme. Stiu ca nu exista modele mai bune si modele mai proaste in ceea ce priveste comfortul, depinde de anatomia fiecaruia, nu e usor dar se poate si, in cel mai rau caz, exista posibilitatea de a le face la comanda dupa urechea proprie, nu era prea scump (2-300 de lei, parca) cand m-am interesat acum vreo 7-8 ani, nu stiu cum mai e acum.

Acum 3 ore, MirceaB a spus:

Precizez ca nu vorbesc la telefon in timp ce conduc[...].

Nici eu nu vorbesc la telefon, dar deseori e foarte util sa poti sa raspunzi cand te suna cineva, esti pe motocicleta si nu auzi telefonul, sau uneori chiar sa suni pe cineva din speeddial. Eu sun atat de rar ca nici nu tin minte cum se face pe Cardo (Sena avea un sistem mai bun pentru asta), dar de raspuns de obicei raspund, la drum lung opresc cam o data la 2 ore si in anumite circumstante e prea mult (la serviciu sunt in echipa globala de alerta, unul din cei 4 oameni din lume care raspund cand treaba se impute; sunt sunat 24x7 in caz de crize, iar ora de asteptare dupa mine costa in medie cam 20,000$).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si am uitat inca ceva:

- Cardo are volum automat, functioneaza daca nu e pus deja la maxim. Daca vrei la viteza mica sa fie volumul mai pe la jumatate si cand mergi mai repede si e zgomot de fond sa compenseze automat, stie si e destul de decent, nu cfantastic. Sena nu stia deloc.

- incercat doar la Sena, dar probabil e la fel si la Cardo: cu earbuds bateria ma tinea mult mai mult decat colegii de tura si castile erau cumparate toate odata din acelasi magazin in seturi duale. Asta pentru ca un difuzor consuma mai mult si pentru ca un difuzor trebuie dat la volum mai mare ca sa produca la fel de mult sunet (sau zgomot) decat earbuds.

- la Sena noise canceling din microfon era o idee mai bun, zice unul din tovarasii mei de drum: cu Sena nu isi dadea seama ca sunt pe motocicleta la orice viteza, la Cardo pe la 100km/h se aude ceva zgomot de fond. E posibil sa fie din diferentele de montat microfonul, dar e la fel de posibil sa fie de la softul lor de noise canceling.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok, multumesc de lamuriri, dar....pentru ca intotdeauna exista un...dar....

Dupa ce am ajuns acasa din tura de ieri, in timp ce curatam castile, mi-am dat seama de ceva. Nu prea am unde sa pun un sistem universal, pe Shoei GT Air II. Exact unde ma gandesc ca trebuie asezata unitatea exterioara, de fapt se gaseste locul unde se monteaza si comanda pentru intercomul dedicat (SRL 2). Mai in fata, spre barba nu stiu daca merge, mai in spate nici atat, exact in locul respectiv este exclus dupa parerea mea. Ce  drac sa fac? Am atasat si o poza in care am incercuit locul cu pricina.

Daca cineva are modelul asta de casca cu un intercom universal montat rog sa-mi trimita o poza.

Multumesc

casca-shoei-gt-air-ii-crossbar-6354-407465.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Alt intercom vine exact în locul indicat.

Poți să-l pui și peste suport după ce scoți capacul, dar va ieși destul de mult în afară.

Eu am făcut ce-ți scriu mai jos și e perfect. 

Dai întâi capacul jos, apoi scoți căptușeala și pe interior o să vezi că suportul din plastic (cel marcat de tine) este prins cu 3 șuruburi mici. Le desfaci, scoți suportul și rămâne doar peretele de fibra al căștii. Fixezi celălalt suport intercom cu clema lui și dubluadezivul din cutie pe sub clemă și asta e. 

PS1: La Neotec II a trebuit să-l poziționez mai în spate pentru că este flip up și deranja deschiderea, la tine va veni poziționat fix în locaș. 

 

PS: găsești pe YouTube destule filmulețe dacă tastezi Shoei Cardo 😏

 

IMG_20210914_121206.jpg

IMG_20210914_121201.jpg

IMG_20210914_121227.jpg

IMG_20210914_121153.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...