Sari la conținut

Optiuni pentru BMW R1250GS - 2021


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 57
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 10 ore, ahamay a spus:

 

Protectie la chiuloasa ? asta nu e pe lista. 

Cum ti am sugerat anterior, crashbarul nu te scapa de o situatie inedita-scapi motorul pe jos, si prinzi o piatra intre barele crashbarului, in dreptul cilindrului. Au fost numeroare cazuri raportate de posesori de gs care au ramas pe marginea drumului, cu capacul de la cilindru perforat de o piatra. SUnt de magneziu ,si se sparg destul de usor. Deci protectii cilindrii-ideal sa le iei de la acelasi producator care face crashbarul, sa fie compatibile. Stiu ca touratech are.

Un aspect important, cand alegi acestea-vezi cum sunt montate, sa permita revizii si acces facil la cilindrii. unele modele necesita demontare completa, altele nu-datorita formei si prinderilor.

 

PS: spui de altrider ca sunt mari scumpe etc-ATENTIE, ALTRIDER le face din INOX! si apoi ai variante vopsite. deci,daca le julesti, nu ruginesc ca cele de ''fer''.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, cuki a spus:

Zicea omu ca nu vede GS-ul lui macadam...acele "nenumarate" cazuri au fost exact pe niste drumuri pe care omu nu va merge.

Are rost sa pui protectie de chiulasa in situatia asta? Da si nu. Costa cam 200-220 Euro...Nu is capat de tara, dar daca ai asigurare casco...Eu imi voi pune la anu, dar eu planuiesc niste macadam

 

Mno bun...acuma ca te-ai decis la astea...ma gandesc ca planuiesti sa cumperi motocicleta noua pe configuratia dorita de tine. 

Ca si recomandare/sfat...

Pachetul dinamic este un musthave

Pachetul confort...eu nu il vroiam neaparat, dar acuma ma felicit ca nu m-am zgarcit la 500Euro. 

Pachet lumini...eu nu l-am luat din cauza ca nu umblu noaptea aproape deloc. Plus ca am luat proiectoarele care ajuta la vizibilitate. DAR sa ai grija sa bifezi de la echipemente Luminiile de zi (e vreo 100 Euro)

Pachet touring...nu stiu daca merita. Eu l-am luat pentru ca vroiam sa imi pun vario, iar aftermarket ma costa cam 300Euro sistemele de prindere + 100/150 protectiile pentru maini...mi-a fost frica sa nu-mi para rau de cruise control. Inca sunt in dubii.

Pachet enduro...in cazul meu nu a intrat in discutie

 

De la echipamente iti recomand sa iei totusi crashbarul din fabrica...vad ca e 350 optiunea, la Wunderlich e 300 fara transport si montaj...Touratech vad ca e tot 300. Cand am luat eu, era un pic mai ieftin, diferenta era 20 euro...ceea ce a fost pentru mine nobrainer.

Faruriile suplimentare iarasi un musthave din fabrica. Si aftermarket este ok, dar ajungi si in cazul acesta la acelasi cost ca si optiunea.

Indicator multifunctional I+II - go for it, imbunatateste aspectul optic, dar te face si mult mai vizibil...mai ales semnalizariile spate care lumineaza tot timpul + cresc intensitatea la frana odata cu stopul.

 

Restul, incalizire in scaun, kit pasager etc. sky is the limit.

 

Ai fost deja la dealer? is curios ce termen de livrare ti-ar da aprox. 

Da, ma gandeam oricum sa iau toate optiunile pe el mai putin Enduro packet. Plus faruri auxiliare, incalzire in ghidon si sa, chiar si pentru pasager (must have)

Dar are sens ce spui si e posibil sa il iau si pe ala. Ideea era sa iau ceva bun pentru el, nu neaparat ce-i mai ieftin. Sunt adeptul calitatii.

Pe langa asta, o sa dau jos suportul ala de GPS si pun altul sau o sa gasesc o alta varianta oricum. Imi plac GPS-urile Garmin, dar nu sunt nebun sa dau 1000 euro pe el in conditiile in care aproape toti in review-uri se plang de ele. Sa te joci pe GPS de la rotita, mi se pare un moft care nu isi are rostul, cel putin din punctul meu de vedere. Posibil BMW R 1300 GS sa vina cu GPS integrat in display, asa cum are RT-ul, dar nu as mai astepta inca un an si oricum, sunt zvonuri. 

 

Am fost la doi dealeri aici in Berlin si cand fac comanda o sa merg la amandoi sa vad ce oferta imi fac fiecare. Am intrebat si nu au nici o treaba unii cu altii, chiar daca vand doar BMW, deci, nu risc sa imi spuna ca am fost si la altul si ma are in sistem.

Dealer-ul BMW de langa mine, mi-a dat motorul la test drive 3 ore. Celalalt mi-l da doar o ora dar am vazut ca aveau multe motoare SH cu 1500 km si cel putin 1000Euro reducere. Ma intreb totusi, de ce ai vinde un GS dupa 1500km ? Daca gasesc un deal bun SH in Februarie cand vreau sa fac comanda, il pot avea in 2-3 saptamani. Daca e nou si se aduce din fabrica, atunci 2-3 luni. Cel putin asa mi-au spus.

 

Chiar, vad ca ai 1250GS. Butonul de SOS il ai ? daca da, cum trebuie procedat ? Se ia cartela GSM si se incarca lunar sau e ceva de la BMW platesti o data si asta e ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 5 minute, cuki a spus:

 

Nu trebuie dat jos, e plina piata de adaptoare facute sa mearga pe acel suport...pentru alte GPS, pentru telefoane, cu wireless charging, fara wireless charging...100-150 Euro in Ro, in China mult mai ieftine. Aici ai un exemplu https://www.wunderlich.de/shop/en/bmw-r-series/r-1250-gs/satnav-motomedia/supports/wunderlich-usb-charging-box-sp-connect-21177-202.html

Perfect. si mai bine asa. Multumesc de pont.

 

Acum 5 minute, cuki a spus:

 

Nu, iar in cazul meu la momentul la care am dat comanda la fabrica (iunie 2021) acea optiune era scoasa complet de la fabrica din cauza problemelor cu cipuri/semiconductori.

 

Tot din aceasi cauza, am primit doar 1 cheie (pentru wireless drive), cealalta e un plastic...o improvizatie, dar aparent voi primi probabil anul viitor cheia nr. 2 

ok, interesant, bine de stiut si asta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
La 18.10.2021 la 14:21, ahamay a spus:

Pe langa asta, o sa dau jos suportul ala de GPS si pun altul sau o sa gasesc o alta varianta oricum. Imi plac GPS-urile Garmin, dar nu sunt nebun sa dau 1000 euro pe el in conditiile in care aproape toti in review-uri se plang de ele. Sa te joci pe GPS de la rotita, mi se pare un moft care nu isi are rostul, cel putin din punctul meu de vedere. Posibil BMW R 1300 GS sa vina cu GPS integrat in display, asa cum are RT-ul, dar nu as mai astepta inca un an si oricum, sunt zvonuri. 

exista un suport pentru telefon sau tableta la care vei putea folosi rotita (mie mi se pare extrem de utila). se numeste Wunderlinq: https://blackboxembedded.com/products/wunderlinq-commuter-edition. Arunca un ochi si poate nu vei renunta la pregatirea pt GPS - preia toate functiile si informatiile despre motocicleta la fel ca Navigator si poate afisa informatiile de pe tftDSC_0037_1024x1024.jpg?v=1611513471

Editat de sivi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
La 14.10.2021 la 14:39, _Raul_ a spus:

Salut Raul,

pregătirea pentru navigație (incl. navigația) nu te deranjează? Eu de ex. nu am putut vedea partea superioară a display-ului, exact partea aia mai interesantă cu km, consumul, ... Din poza pare sa ai aceeași problemă. Nu știu cât de înalt este dar la mine cu 1,90m ma deranjat cumplit.

Ciao Cris

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...