Sari la conținut

Epava auto


l.u.v
 Share

Postări Recomandate

Acum 4 ore, AdrianB1 a spus:

Aveai voie. Am cumparat 2 masini cu vouchere, la prima (in 2011) am dat 3 tichete, la a doua (in 2020) nu se mai putea decat cu unul.

Daca vorbim de cum era acum 10 ani, posibil, nu neg asta.Anul asta ai voie doar la un tichet.Dar e mult spus tichet, atentie, pentru a beneficia de finantarea pentru rabla trebuie ca mai intai sa te inscrii pe site-ul AFM si sa astepti aprobarea dosarului (finantarii).Dupa aceea, te duci la un dealer sa plasezi comanda moment in care iti face proforma, iti scade din pretul masinii suma de la rabla si te inscrie in platforma de la AFM.De abia dupa aceea te duci sa duci rabla la casat.Cei de la centrul de colectare iti cer contractul de comanda al masinii de la dealer, nu ai cum sa duci rabla la casat daca nu ai plasat deja comanda la dealer si nu ai factura proforma de la dealer pentru masina nou comandata, adica nu iti mai da nimeni tichet rabla fizic cu care poti comanda tu masina cand vrei.

Deci, masina ta o duci la casat doar in momentul in care dealerul acceseaza o comanda pentru o noua masina la un viitor client.Multi dealeri in ultima vreme plaseaza comenzi pentru clienti si nu inscrie rabla imediat, pentru ca dureaza foarte mult livrarea masinilor in ultima vreme, deja la unii producatori s-a ajuns la o perioada de 9 luni de asteptare iar "ticketul" rabla este valabil 240 zile

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Strict pentru ce am nevoie, băiatul ăsta mi-a spus așa :

 

"Procedura este relativ simpla: iti trebuie copie legalizata de pe talon și carte ID autoturism , copie CI și certificat fiscal pt Programul Rabla.
Odata ce ai aceste documente, le voi introduce în sistemul Administrației Fondului de Mediu, iar după cca 1 zi o să avem Nota de Înscriere
, în baza căreia te pun în legătură cu cei de la Centrul de Casare ca să stabiliți când și de unde ridică mașina.

La ridicarea mașinii o să primesti un Certificat de distrugere cu ajutorul caruia vei putea scoate mașina de la DITL si apoi radia de la Politie.
Dupa radiere o să am nevoie de Certificat de distrugere si Radiere Politie.
Final 😀"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E destul de ciudata treaba, de inscris la AFM trebuie sa se inscrie viitorul proprietar de masina noua (clientul), iar tu predai rabla, se completeaza niste acte precum tu ii cedezi masina tu nu ai treaba cu AFM pentru ca nu vrei sa aplici pentru finantare sa iei masina noua.Eu iti spun cum am facut eu acum 2 luni, rabla era a parintilor mei.M-am inscris pe site-ul AFM, am asteptat sa imi aprobe dosarul, m-am dus la dealer sa comand masina si sa ma inscrie in sistem, mi-a scazut rabla din pretul masinii, am completat actele unde am completat si niste acte intre mine si tata cum ca imi cedeaza masina pentru program (el nu s-a inscris pe AFM, nu a avut nicio treaba cu AFM-ul, doar eu, nu exista voucher rabla in format fizic cum era inainte sa il poti ceva fizic cui vrei) dupa care am mers cu el sa predam masina la un centru de casare.Masina se radiaza automat (centrul de casare trimite notificare catre politie) dupa care te duci la finante sa o scoti de la financiar.Cam asta e procedura.Informatiile astea nu prea le gasesti pe nicaieri am facut totul de capul meu, nici macar dealerul nu a stiut sa ma indrume exact, uneori imi spunea niste balarii de...de exemplu m-a pus sa ma duc la politie sa o radiez dar radierea se face automat (acelasi lucru l-a comunicat si politistul de la ghiseu inainte sa duc rabla :)) )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 8 ore, Minu a spus:

.Cam asta e procedura.Informatiile astea nu prea le gasesti pe nicaieri am facut totul de capul meu, nici macar dealerul nu a stiut sa ma indrume exact...

OK, atunci pls help un pic si pe aia mai nevoiasi care nu au aceste informatii.

 

La mine situatia e urmatoarea: o epava accidentata, pe firma, plus o masina inca functionala, dar de peste 20 ani si fara aer conditionat, pe numele sotiei (pers fizica). Eu vreau sa iau una noua pe firma, indiferent ce rabla dau la schimb. 

Cum fac? Ma inscriu in februarie, cand se redeschide programul, pe site-ul AFM, si apoi duc eu ambele masini la remat? Si vad care e acceptata? Adica platesc eu platforma, sau inca mai e valabil ce imi spunea si mie dealerul, ca eu dau doar locatia si trimit ei  (dealerul, sau rematul, naiba stie cine) o platforma?

Stiu ca in anul 2021 era nevoie doar ca masina sa stea pe 4 roti. Se lauda chiar cineva ca s-a certat cu aia de la remat  pe problema asta, ca nu voiau sa i-o ia pentru ca nu pornea.

 

Daca se pastreaza, probabil se incadreaza oricare din cele 2 detinute de mine. Insa nu as vrea sa risc, sa ma cert si eu cu cei de la remat, as prefera sa le dau pe ambele si sa vad care e acceptata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fix in situatia ta am fost si eu, mai exact masina am comandat-o pe firma.Am procedat in felul urmator:

-iti faci cont la AFM de unde trebuie sa obti un certifical fiscal precum ai datorii 0 fata de ei (de obicei dureaza ~1 saptamana sa iti aprobe contul si sa ti-l elibereze)

-faci dosarul pentru AFM si il depui online, ai in video-ul asta toate actele de care ai nevoie (da, stiu ca e o stupizenie extraordinara, practic obtii un certificat cum sa nu ai datorii la AFM pe care il depui la....AFM, noaptea mintii), completezi anexele (sau ce documente mai cer astia, e posibil ca pentru 2022 sa se schimbe putin procedura, cred ca AFM nu sa iti mai ceara certificat fiscal odata cu modificarea legii in decembrie acum cand o instituie publica nu mai are voie sa iti solicite un document eliberat de ea), majoritatea le obtii online, mai putin cel de la taxe si impozite unde trebuie sa te duci la primarie, atentie, certificatul fiscal de la finantele locale e valabil 30 zile.: 

 

-astepti, la mine a durat ~3 luni de zile sa imi aprobe dosarul de finantare, unori te mai si resping  si iti motiveaza decizia, dar nu e foarte complicat.Daca ai intrebari cand completezi actele imi poti scrie si te ajut.

-te duci la dealer, comanzi masina, iti face factura proforma pe care iti trece pretul masinii si iti scade din pretul ei tichetul de rabla.

-dealerul trebuie sa iti trimita contractul pentru plasarea comenzii.

-cu el (contractul masinii noi) si cu actele masinii vechi (rabla-talon, certificat de inmatriculare) te duci la un centru de casare agreat de catre AFM pentru programul rabla, masina mea avea motorul crapat si nu mai pornea, era masina pe numele parintilor fara RCA si ITP expirat, unde predai rabla si unde mai primesti si bani pentru casarea ei (vreo 400 lei parca am luat pe ea).

-Unul din cele 3 certificate de distrugere il trimit cei de la REMAT catre politie pentru radiere (tu nu te mai duci la politie, radierea se face automat iar certificatul de radiere il primesti prin posta), cu altul la primarie sa o scoti de la taxe, unul il pastrezi sa il trimiti catre dealer impreuna cu certificatul de distrugere si radiere.

-Ce e sub video nu prea gasesti pe nicaieri informatiile astea, nici dealerul habar nu avea (m-a pus la politie sa ma duc dupa certificat de radiere in contextul in care treaba asta nu se mai face din 2020) asa ca a trebuit sa ma adaptez din mers. :)

 

 

L.E.:In privinta masinilor tale, sincer as incerca sa o duc intai pe cea lovita.I-as face niste poze si ma duc cu ele la centrul de casare si i-as intreba daca o primeste asa, eventual le dai o mica atentie asta ca sa nu te refuze si sa te duci sa o iei si pe cealalta, platesti platforma degeaba si nu e chiar ieftin.

Editat de Minu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 02.01.2022 la 22:07, l.u.v a spus:

iti trebuie copie legalizata de pe talon și carte ID autoturism , copie CI și certificat fiscal pt Programul Rabla.

In toamna lui 2020 nu mi-a trebuit nimic legalizat, am dat copii normale si a fost ok.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...