Sari la conținut

Cryptomonede si altele prin zona asta?


nike
 Share

Postări Recomandate

Pentru ca e un subiect la moda prin tramvaie, vreau sa aud si o parere moto in privinta monezilor virtuale?

 

Are cineva vreun portofel electronic?

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 112
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Brace yourself, cryptocoins discussion emerges :)))))

Multe sunt o bula speculativa. TOti inventeaza monete acum. Unii inventeaza monede, creeaza cerere falsa pe piata, le cresc, le vand.

Am un coleg, de 1 an studiaza Bitcoin, si face tranzactii-ce e drept, valoare mica.El ar scrie aici ca e reglementata treaba, si ca e clara. Eu nu sunt asa convins:D


» Post actualizat in 11 Jan 2018 13:45

Toata povestea a aparut, din dorinta unora de a evita controlul, taxele si impozitele. Momentan e o chestiune nereglementata, din pdv fiscal. Dar nu va mai dura mult, pana se vor stabili niste reguli. Momentan e un fel de ...offshore :))


» Post actualizat in 11 Jan 2018 13:46

PS-monede....ca monezi zgarie pe creier.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca spune de bitcoin ca e reglementata, inseamna ca nu a inteles cum functioneaza bitcoin (despre el sunt documentat, de restul nu ma intereseaza).

 

Ceea ce se intampla ACUM, da, este specula cum bine s-a spus mai sus.

 

Avantajul bitcoin-ului este faptul ca nu poate fi controlat de nimeni, si nu poate fi reglementat in nici un fel de nimeni. Si cand ma refer nimeni, ma refer la nici o persoana, institutie, guvern, etc.

 

Foarte pe scurt si simplist, cand ai bani intr-o banca, acei bani sunt reprezentati pe serverul bancii. Asta inseamna ca respetiva banca are mijloacele tehnice sa iti ia banii, sa iti blocheze contul, etc. Ceea ce o impiedica sau o indreptateste sa faca asta este suportul LEGAL. Insa TEHNIC are posibilitatea.

 

In cazul Bitcoin-ului informatia despre cati bani ai tu in cont se afla pe mii si mii de sisteme de calcul in acelasi timp, cu o putere de calcul imensa. Daca apare un altul, sau altele cu o alta informatie, de exemplu ca in contul tau nu mai sunt bani, informatia luata cu valoare de adevar este cea care se gaseste pe masinile care au suma puterii de calcul mai mare.

Cum se determina care are puterea de calcul mai mare? Prin rezolvarea unei ecuatii. De ce tin oamenii aceste sisteme de calcul performante in priza? Pentru ca in momentul rezolvarii acelei ecuatii sunt rasplatiti cu bitcoins. In acest fel, si aici este picatura de geniu a sistemului, se si introduce moneda in sistem fara a se crea inflatie, asigurandu-se in acelasi timp suportul tehnic care ii permite existenta. Sistemul este mai complicat decat atat eu am spus ce este de retinut.

Ca moneda este total independenta, incontrolabila si anonima. - nimeni nu stie cati bani ai, de unde, nimeni nu ti-i poate fura sau pune sub sechestru. De aceea pe Deep web, toate tranzactiile infractionale (De la trafic de droguri si pana la cumparare de bani falsi, trafic de persoane, etc) se fac cu ajutorul bit-coinului.

 

Partea proasta a acestei monede este aceea ca, spre deosebire de monedele conventionale, nu are acoperire nici in metale pretioase, nici in bunuri, nici in servicii. Nu are acoperire in nimic. Ii creste si ii scade valoarea in functie de cerere si oferta. Lucrul acesta o face FOARTE EMERGENTA, si te poti trezi de la o zi la alta ca ajunge la 10 % din valoarea initiala sau chiar mai jos.

Moneda este pe piata de ani de zile, insa din ce observ in ultimul an se face foarte multa publicitate pe aceasta, astfel ca, parerea mea, multi si-o vor lua in bot ca si cu jocurile piramidale.

 

Pana la urma a cumpara bitcoin speculativ este ca si cum ai paria la ruleta : pariezi ca moneda va creste. Daca scade (si nu exista nici un mecanism care sa o opreasca a scade, sau macar sa ii incetineasca caderea) poti pierde monumental. Eu nu as cumpara!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

It's not funny cu criptomonedele pentru ca au fost deturnate de la scopul lor initial, acela de moneda de schimb, exchange tool pentru marfuri si servicii si au devenit o marfa in sine, una extrem der speculata de carré unii si totodata - si mai grav - depozit de economii pentru altii. Combinatia e mai periculoasa decat TNT.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cea mai valoroasa moneda e timpul si ce ai intre urechi.

 

Acestea fiind zise, criptomonedele sunt inventate pentru ca problema principala a tranzactiilor cu moneda virtuala (majoritatea covarsitoare a tranzactiilor din toata lumea adica) au nevoie de un intermediar care sa certifice autenticitatea monedei si faptul ca ea nu a fost folosita de mai multe ori in tranzactii diferite. Intermediarul ala e o banca, un sistem SWIFT sau o trezorerie. Problema inventatorilor criptomonedelor e ca intermediarul e detinatorul de facto al monedei, nu partileimplicate in tranzactie. Bitcoinul rezolva problema asta obligand nodurile care fac tranzactii in sistem sa isi adauge propria semnatura la toate tranzactiile care s-au efectuat vreodata (blockchain). Pentru mai multe detalii :https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

» Post actualizat in 12 Jan 2018 08:16

Raspunzand catorva opinii exprimate mai sus: toate criptomonedele au o acoperire reala in efortun necesar obtinerii lor. Fiecare implementeaza algoritmi diferiti de acceptare de semnaturi in blockchain, algoritmii necesita timp de procesare, timpul de procesare echivaleaza cu efortul uneu entitati in scopul de a obtine moneda, iar efortul respectiv se traduce prin resurse folosite. In realitate, criptomonedele sunt cele mai fair din punctul asta de vedere, orice entitate trebuie sa munceasca la fel pentru aceeasi recompensa.

 

Criptomonedele nu au fost inventate pentru a evita plata taxelor sau a finanta activitati criminale, ci pentru a elimina nevoia unui intermediar din tranzactii. Problema neprevazuta de creator e ca statele in general folosesc intermediarii respectiv pentru a isi urmari cetatenii si a colecta taxe. Ca sa poti autoriza o tranzactie intro banca trebuie sa poti dovedi ca esti posesorul contului. Asta se face cu date de identificare oferite de stat. Pentru a valida o tranzactie inttun blochain, iti trebuie doar hashul calculat corect pentru criptomoneda respectiva. Nu datele de identificare oferite de stat.

» Post actualizat in 12 Jan 2018 08:22

Pe partea speculativa: in opinia mea, datorita faptului ca multe din supapele banilor negri au fost inchise in ultima vreme (panama, insulele virgine, elvetia scl), oamenii care ii detin au gasit o solutie facila ce teoretic ii fereste de pericolele asociate descoperirii fondurilor in respectivele paradise fiscsle. Anume investitia intr-o criptomoneda ce nu poate fi traceuita la ei decat printrun efort considerabil si concertat al multor autoritati. Criptomoneda respectiva poate fi apoi folosita in scopuri speculative sau vanduta pe bani curati.

Editat de bigFatAss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiu un lucru clar !

-cu toata tehnologia asta ce e negru pe alb e sfant (o hartie banala )

-si tot ce este palbabil este la fel de sfant, restu ce e virtual nimic nu e sigur.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Toti banii tai de hartie sunt doar o intelegere consfintita da o hartie manjita. Nici macar nu sunt ai tai, bancnota apartine bancii sau statului care a emis-o (iar distrugerea sau modificarea ei e pedepsita de diverse legi). Nimic sfant aici, doar puterea obisnuintei de a avea incredere intrun stat sau o institutie bancara. Pana la urma totul se reduce la cu cat de multa incredere alegi sa investesti institutia respectiva. O criptomoneda e esential a ta cand o obtii. Nimeni din lume nu ti-o poate lua, poti face absolut orice vrei cu ea si nimeni nu tepoate pedepsi daca alegi sa o distrugi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cryptocurrency-ul nu e legat doar de bani si de tranzactionarea lui. In spatele fiecarui coin din asta se afla o echipa de oameni care au creat acest coin pentru ceva anume; tranzactii interbancare de mare viteza, blockchain pentru AI, pentru masini autonome, etc. De fapt blockchain-ul din spatele alui este miezul, nu faptul ca ne jucam de-a pokemonul.

Da, multe monezi au fost create doar pentru a specula si a face bani, dar in acelasi timp mai sunt unele care au fost create pentru a rezolva ceva. De aia sunt unele sprijinite de IBM, Bosch si alte companii foarte mari - pentru ca algoritmul din spatele acelor monezi este bun, nu moneda in sine

L.E. Daca vrei sa investesti in asta, trebuie din start sa pornesti de la ideea ca banii aia nu o sa-i mai vezi si ca ar trebui sa faci investitia pe termen lung. Am mai vazut eu din astia care investea in tot felul de tampenii banii de mancare sau se imprumutau si dupa aia se plangeau ca viata e rea.

Editat de xploiter
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Toti banii tai de hartie sunt doar o intelegere consfintita da o hartie manjita. Nici macar nu sunt ai tai, bancnota apartine bancii sau statului care a emis-o (iar distrugerea sau modificarea ei e pedepsita de diverse legi). Nimic sfant aici, doar puterea obisnuintei de a avea incredere intrun stat sau o institutie bancara. Pana la urma totul se reduce la cu cat de multa incredere alegi sa investesti institutia respectiva. O criptomoneda e esential a ta cand o obtii. Nimeni din lume nu ti-o poate lua, poti face absolut orice vrei cu ea si nimeni nu tepoate pedepsi daca alegi sa o distrugi.

Mai citeste odata ce am scris !

nu m-am referit la bani si palpabil spre exemplu e aurul.

era vorba de un calcul virtual si alte treburi, ce e alb pe negru scris e sfant , am numerele de telefon sau alte date notate pe o hartie banala si ce e virtual pe un pc sau server e un risc de a pierde enorm.

nu vreau sa intru in detalii dar sper ca ai inteles la ce m-am referit

Editat de matrixx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca e un subiect la moda prin tramvaie, vreau sa aud si o parere moto in privinta monezilor virtuale?

 

Are cineva vreun portofel electronic?

 

E un Caritas la nivel international, cand a aparut chiar am vrut sa cumpar 50 de bitcoin (100$, atat eram dispus sa pierd la acel moment) dar fiind ocupat nu a fost o prioritate si pana la urma nu am mai cumparat. Daca as fi cumparat atunci cei 50 de bitcoini si i-as fi tinut pana acum as fi avut acum in jur de 1000000 de euro fara sa fac absolut nici un efort.

 

Deci, ca eu sa fi castigat un milion de euro fara nici un efort sau merit cineva ar fi pierdut acei bani. Concluzia e ca unii s-au imbogatit in timp ce altii vor ramane cel mult cu un instrument de plata care nu-i va ajuta foarte mult.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Kristian K changed the title to Cryptomonede si altele prin zona asta?
  • Kristian K pinned this topic
  • adidas unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...