Sari la conținut

Alarma auto


marauder
 Share

Postări Recomandate

Pe scurt....am o alarma auto poloneza (cred) cu ceva vechime (peste 5 ani, posibil 10, nu stiu exact, era pe masina deja montata)....in iarna am dat bateria jos de pe masina si a inceput alarma sa faca ca toti dracii ..neavand tangenta cu domeniul alarmelor mi-am dat seama ca are ceva undeva alimentare independenta ....si pt ca tot suna , ca sa nu arunce oamenii cu muraturi in mine, am taiat pur si simplu difuzorul (planul era sa il montez la loc in primavara cand puneam bateria, na, atat m-a dus capul).

Faza faina e ca si cu firele taiate trompeta tot facea zgomot, deci probabil in ea era ceva acumulator si ceva circuit electronic care stia ca ceva e in neregula....ca sa fie treaba oabla am vazut apoi ca pe spatele difuzorului era o mica incuietoare care ce sa vezi, se potrivea la ea o cheie mica din brelocul masinii (fostul proprietar nu a zis absolut nimic legat de asta), care cheie amutea alarma (deci nu trebuia sa tai firele).

In primavara am pus la loc difuzorul, legat firele la loc (eu zic ca in ordinea corecta) dar ce sa vezi, nu mai scotea un zgomot difuzorul :( . Alarma este functionala, inchide si deschide, luminile clipesc daca deschid usa cu alarma cuplata, doar ca difuzorul tace malc, nu zice nimic cand ar trebui sa urle.

Am sunat la 2-3 service-uri, toti au raspuns ceva de genul nu avem timp, avem coada la masinile la care am montat noi alarmele, nu puutem sa va ajutam.

 

Asa, din povestirea mea, care ar fi buba? Se mai poate face ceva cu ea sau ia drumul ghenei de gunoi?!?! Repet, ea este perfect functionala mai putin zgomotul.

Cum pe incuietoarea mica nu este urma de on off, am deschis usile pe ambele pozitii, nici pas....posibil sa fi anulat poate din telecomanda (doar 2 butoane fara semne) sonorul cand am tot butonat dracovenia (se poate anula sonorul?!?!) , manualul pe care il am este exclusiv in poloneza/ceha (limba gen Rumburak).

Poate sunt cunoscatori prin zona care pot da un sfat (in afara de alarma noua)....un service a zis ca poate trebuie reprogramata dar ma gandesc ca daca ea functioneaza totusi poate altundeva este buba.

Daca e musai, mai incolo pot cobora sa iau manualul sa vad exact cum o cheama pe doamna alarma.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...