Sari la conținut

Echipament moto si recomandari motocicleta pt A2-incepator


Sterdragos310
 Share

Postări Recomandate

Acum 23 minute, W00 a spus:

dpdv echipament ... in functie de motor, frecventa, anotimp, buget, etc ; cred ca multi avem 2-3 geci, 2-3 perechi de manusi, 1-2 pantaloni, 1-2 ghete / cizme, etc (mai ales daca cirulam si prin iarna cand e rezonabila vremea : +5C in cazul meu).

Am doar 2 geci, una de vara și una de toamna, iarna nu frecventez motorul. Acum am văzut o geaca de piele care îmi place și aștept pana în iunie sa vad ce dimensiuni o sa am ca să știu ce sa îmi iau. Fără sa probez nu iau nimic, învățătură de minte.  Mănuși o pereche lungi cu protecții și ma gândesc acum sa îmi iau a doua pereche de vara. Pantaloni am 2 perechi de moto, ghete o pereche și ma gândesc acum sa îmi iau niște chestii care îmi plac dar care nu sunt neapărat ceea ce trebuie, ma mai gandesc.. cizme nu am. În schimb mai am niște protecții pe care le port peste Jeans obișnuit, just în case .. 

Pantofii sunt ăștia...https://www.asfalt-uscat.ro/incaltaminte-moto-dama/ghete-moto-dama-falco-lennox-lady.html

Geaca e asta https://www.asfalt-uscat.ro/geci-moto-dama-piele/geaca-moto-dama-rebelhorn-hunter-pro-lady.html

Ce vreau sa imi iau ..

Zic

Si astea ca manusi de vara https://www.asfalt-uscat.ro/urban-sport/manusi-rev-it-boxxer-2-h2o.html

Pentru început,my5cents un începător ar trebui sa se gândească la safety și sa își ia echipament ce are super protecții...pe parcurs , după niște ani fiecare o sa mai scadă la capitolul protecții deși o face conștient ca știe el mai multe dar în caz ca iti întoarce careva pe banda ta ,nu te ajuta nici abs nici echipamentul prea mult ci viteza ta de deplasare și implicit skillurile tale de frânare.. anyway..noi sa fim sănătoși...moarte conservarilor ,ca de obicei ! Maine plec cu masina..aveți grija.😂

Editat de Flower-Power
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca vrei CP fara numar nu iti iei CB500X sau alte moto din aceasta categorie.

Recunosc ca acuma 35 de ani sa fi avut asa ceva ar fi fost mobra absoluta.

Daca moto este doar un mijloc prin care te bucuri de plimbarea pe doua roti, de mersul prin natura etc,  este la fel de buna ca un 125cc sau un 1200cc.

Depinde ce asteptari are fiecare de la mobra.

Si mie mi se pare CB-ul o moto simpatica si , buna pentru plimbari lungi pe asfalt si ceva iesiri pe langa.

Pozitie si saua comoda pentru 190 cm ai mei, putere suficienta pentru plimbare cu 200 kg in carca. 

Daca iti place sa o arzi ca pe circuit este evident ca nu este alegerea corecta. Nu vei prinde mai mult de 160-170 km/h cu ea, si la mai mult de 140 km/h o chinui inutil.

 

Mai exista si alte casti decat Schubert?:crack:

 

Recunosc ca sunt fan Schuberth, poate si pentru ca ma simt cu ele mai bine decat cu altele. Stau bine pe capul meu patrat.🤣

Confirm insa ca am incercat cateva zile si vreo 1500 km (inclusiv pe o ploaie torentiala) un HJC si am ramas foarte placut surprins de ea. O casca buna la un pret bun. Daca vrei ceva mai ieftin decat un Schuberth, HJC este cu siguranta una dintre solutii.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator goe 75
On 4/12/2022 at 6:57 PM, Sterdragos310 said:

 

Cam intr-un an de zile preconizez ca o sa imi permit sa imi iau o motocicleta + echipament

 

Mai cititi o data aici. Omul a fost clar din primele randuri ...dar voi batman batman cu echipamente de buget NASA. Mai tarziu o fi spus el ca "fara numar" ...dar probabil pentru ca l-ati intimidat.

 

Bine , e plin forumul de topicuri in care incepatorul e si mai precis de atat si stabileste un buget maxim de 1500 si tot se gasesc papagali care sa-i recomande scumpeturi.

Daca vreti sa ajutati incepatorii, ajutati in limitele a ce isi permit , nu-i faceti sa se simta rusinati ca nu au bugetul vostru .

In felul asta nu o sa va mai plangeti ca scade calitatea forumului , dar tot voi  ignorati ce spune initiatorul si tratati topicul omului ca loc in care sa va etalati colectia de toamna.

 

@misionaru am voie sa am o opinie diferita de tine , ca aici , sau cand vine de la mine o sa o consideri cearta?

 

Si da , eu consider ca raspunsurile sunt si trebuie sa fie individuale.Altfel,de ce dracu s-ar mai permite incepatorilor sa deschida topicuri noi in care sa intrebe de chestii pe dimensiunile si interesele lor , in loc sa fie un singur topic pentru toti?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 44 minute, goe 75 a spus:

Bine , e plin forumul de topicuri in care incepatorul e si mai precis de atat si stabileste un buget maxim de 1500 si tot se gasesc papagali care sa-i recomande scumpeturi.

Daca vreti sa ajutati incepatorii, ajutati in limitele a ce isi permit , nu-i faceti sa se simta rusinati ca nu au bugetul vostru .

In felul asta nu o sa va mai plangeti ca scade calitatea forumului , dar tot voi  ignorati ce spune initiatorul si tratati topicul omului ca loc in care sa va etalati colectia de toamna.

 

 

:10:

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 14 ore, Flower-Power a spus:

😀 ce supărări pe tema firmelor alese , chill..important este ca un începător sa ia în calcul echipamentul ca un must have.  Sa vadă ca șlapii nu mai sunt la moda, deși sunt unii precum categoria A care ii promovează. 

 

Asa ti s-a parut tie, ca promovez mersul in slapi? Eu chiar promovez mersul in siguranta si folosirea tuturor simturilor pe motocicleta, inclusiv cel tactil.

"Simțul tactil este simțul prin care recunoaștem un anumit obiect cu pielea noastră. Simțul tactil, din punct de vedere tehnic, nu este un singur simț, ci o combinație de mai multe. Există nervi separați în piele care înregistrează dacă ceva este rece, cald sau dacă simțim presiune, durere, atingere ușoară sau chiar atingere grosieră. Există mii de nervi în corpul uman destinați în mod specific pentru funcția de a identifica ceea ce simțim în afara corpului uman...

Simțul tactil este unul dintre cele cinci simțuri, alături de gust, miros, auz și văz. Este simtul responsabil pentru percepția stimulilor care afectează suprafața exterioară a corpului uman, prin care creierul primește informații despre mediul înconjurător. Organul principal pentru simțul tactil este pielea."

Pai care simt tactil, cand voi va "blindati" din cap pana-n picioare? Deci ati eliminat simtul tactil, apoi alterati campul vizual prin nu stiu ce viziere fumurii, auzul este si acela mult diminuat pt. ca va luati casti prin care sa nu se mai auda vantul, motorul, desigur ca nici alte pericole. Va mai raman gustul si mirosul, care sunt mai mult pentru bucatari decat pentru motociclisti. Dar sunt bune si alea, macar sa-ti miroasa vreo scurgere de benzina si sa te opresti la timp, ca daca iei foc pe motocicleta NU TE SALVEAZA NICI MAMA ECHIPAMENTULUI.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Corect cum spune omul anti echipament. Simțuri tactile frate,nu gluma. Umbli in cucu gol pt a simți toate unduirile cadrului,fara șlapi,direct laba piciorului goala pt a simți exact trepidațiile scărițelor,fara manusi că deh,ghidonul transmite multe,doar un brain cap că sa simți direcția vântului in obraji(foarte important până la aprozar),fara ochelari de protecție sau viziera pt a fi sigur că ai un feeling suprem asupra vitezei de deplasare (ocazie cu care te și hrănești in timpul mersului cu vietățile pământului,așa da,motociclist "tru") și o vedere de ansamblu a poziției Soarelui pe cer. Geaca/combinezon/blugi moto?!?! Pentru ce? Sa pierzi momentul in care râul,ramul,întreaga natură te vor contopit intru totul? Fuck that! Be a Man,motor-man!

Casca e pt oameni urâți oricum.

 

Faceți dragoste in pielea goala cu motocicletele(preferabil naked) din dotare,nu fiți nebuni sa va echipați ca pt mersul pe luna. 

Editat de SMF
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa-i caute careva pe toti pilotii din Superbike si MotoGP ca sa le spuna ca nu-si vor atinge adevaratul potential decat in cucu gol, "pentru ca simt tactil". Sau bine, fie, cu combinezon, dar macar fara manusi, zic...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 5 ore, mrjo a spus:

Sa-i caute careva pe toti pilotii din Superbike si MotoGP...

 

Iar confuzia asta... Pai strada e MotoGP?

Certati-l pe Rossi!

Casca open-face, jantirica aia fara protectii, blugi, pantof gheata si ciorapul alb la vedere... Unde se crede si ageamiul asta? Ce exemplu le da el incepatorilor prin filmuletul asta?

Iar despre ala din spate nici sa nu mai vorbim... Open-face, maneca scurta, blugi si adidasi.

 

Sa le faceti cont pe Motociclism, sa ia lectii de la profesionisti.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 28 minute, categoria"A" a spus:

Certati-l pe Rossi!

 

Acum 28 minute, categoria"A" a spus:

Iar despre ala din spate nici sa nu mai vorbim...

 

Probabil ca din cauza monstrilor pe care ii incalecau la plimbarea asta, aveau nevoie de toate simturile (in afara de miros si gust) ca sa-i struneasca in siguranta. 

 

Lasand gluma, fiecare trebuie sa-si gaseasca calea de mijloc, dupa cum (se) apreciaza. Confortul e important, siguranta de asemenea. Cum a zis un coleg mai sus:

Judecata, Skill, Tehnologie. 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

But why????

 

OP a zis de la inceput ca vrea echipament top si anturaj. 

V-a bagat batul prin gard si n-a mai dat pe aici, iar voi va muscati de gat in cel mai pur stil romanesc si va etalati numarul si marimea "quoaielor". 

Bravo!

:10:

Editat de The_Sin_Eater
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 6 minute, TETEA. a spus:

Probabil ca din cauza monstrilor pe care ii incalecau la plimbarea asta...

 

Da, motociclete nu sunt decat alea de la 1000cc in sus.

Intre noi fie vorba, daca nu se inventa pornirea la buton, multi nici nu mai erati motociclistiu azi. Si nu era nevoie decat de un Ij ca sa va dati seama ca n-aveti ce cauta pe motociclete. Adica nu era nevoie decat de un amarat de 350cc ca sa va vina de hac.

V-am zis eu ca multi habar n-aveti ce calariti. Ar trebui introdusa la examen proba cu datul la pedala, ca sa vi se ia de superbiker-uri si combinezoane.

Voi n-aveti respect pentrui motociclete, asta este adevarul.

 

 

 

 

 

 

Uite asa v-ar pedepsi pe voi motocicletele, inca dinainte de a pleca de pe loc cu ele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@categoria"A"  Asa e coane, mare dreptate ai. Nu dai cu pedala la pornire nu ai respect pentru motocicleta, nu bati femeia inseamna ca nu ai respect pentru ea.

Auzi, dar ce facem cu masinile? Singura masina pe care am mai pornit-o la manivela a fost Dacia 1310.

Tu ce masina ti-ai luat...? 🤔 Ca sa stim cum stai cu respectul pentru ea.

Apropo:  ai pornit vreodata Dacia la coarba? Poate si asta ar trebui introdus la scoala de soferi ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 54 minute, Silver Arrow a spus:

@categoria"A"  Asa e coane, mare dreptate ai. Nu dai cu pedala la pornire nu ai respect pentru motocicleta, nu bati femeia inseamna ca nu ai respect pentru ea.

Auzi, dar ce facem cu masinile? Singura masina pe care am mai pornit-o la manivela a fost Dacia 1310.

Tu ce masina ti-ai luat...? 🤔 Ca sa stim cum stai cu respectul pentru ea.

Apropo:  ai pornit vreodata Dacia la coarba? Poate si asta ar trebui introdus la scoala de soferi ...

 

Daca tot compari mere cu pere si ai adus vorba despre masini, ia uite cine a aparut pe motocicleta la sindrofie.

Nici asta nu a auzit de specialistii de pe Motociclism.ro.

 

Lewis-Hamilton-PA1.jpg

_methode_times_prod_web_bin_1b72f1d2-7cd2-11e9-9cce-178843284a7a.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Categoria A, faptul ca pui un filmuleț cu Rossi ca mergea el fără echipament full și uite ca se poate nu denota decât o lipsa de imaturitate și comprehensivitate a noțiunii de ridicol. Te vezi un fel de Rossi, este? Dacă el poate, tu de ce nu..cred că la fel se gândesc și tinerii imaturi deși ma îndoiesc ca ești vreun flăcău ci mai degrabă un bătrânel care vrea sa se erijeze în persoana afabila și de gașca în relația cu tineretul. Bătrânețea poate avea formele ridicolului, nu înseamnă automat ca dacă ai o vârstă ai și experienta, maturitate în gândire. Ești un exemplu din aceasta tagma. Ca să înțelegi, sunt și femei la vreo 60 de ani care se îmbracă precum puștoaicele și au impresie buna despre ele. Asa și cu tine. Ești o pitipoanca bătrână, dpmdv. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 minute, Flower-Power a spus:

Categoria A, faptul ca pui un filmuleț cu Rossi ca mergea el fără echipament full și uite ca se poate nu denota decât o lipsa de imaturitate și comprehensivitate a noțiunii de ridicol. Te vezi un fel de Rossi, este? Dacă el poate, tu de ce nu..cred că la fel se gândesc și tinerii imaturi deși ma îndoiesc ca ești vreun flăcău ci mai degrabă un bătrânel care vrea sa se erijeze în persoana afabila și de gașca în relația cu tineretul. Bătrânețea poate avea formele ridicolului, nu înseamnă automat ca dacă ai o vârstă ai și experienta, maturitate în gândire. Ești un exemplu din aceasta tagma. Ca să înțelegi, sunt și femei la vreo 60 de ani care se îmbracă precum puștoaicele și au impresie buna despre ele. Asa și cu tine. Ești o pitipoanca bătrână, dpmdv. 

😂

Editat de Silver Arrow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, Flower-Power a spus:

Categoria A, faptul ca pui un filmuleț cu Rossi ca mergea el fără echipament full și uite ca se poate nu denota decât o lipsa de imaturitate și comprehensivitate a noțiunii de ridicol. Te vezi un fel de Rossi, este? Dacă el poate, tu de ce nu..cred că la fel se gândesc și tinerii imaturi deși ma îndoiesc ca ești vreun flăcău ci mai degrabă un bătrânel care vrea sa se erijeze în persoana afabila și de gașca în relația cu tineretul. Bătrânețea poate avea formele ridicolului, nu înseamnă automat ca dacă ai o vârstă ai și experienta, maturitate în gândire. Ești un exemplu din aceasta tagma. Ca să înțelegi, sunt și femei la vreo 60 de ani care se îmbracă precum puștoaicele și au impresie buna despre ele. Asa și cu tine. Ești o pitipoanca bătrână, dpmdv. 

 

Altii au adus in discutie echipamentul purtat in MotoGP si Superbike, nu eu. Esti bine? E totul in regula cu tine?

Acum 11 ore, mrjo a spus:

Sa-i caute careva pe toti pilotii din Superbike si MotoGP...

 

Ia uite unde era Rossi, Flower...

Acum 1 oră, Flower-Power a spus:

Ești o pitipoanca bătrână, dpmdv. 

Te-a frustrat treaba cu datul la pedala. Probabil ca azi n-ai mai fi fost motociclista. 

Acum 20 minute, Doctor X a spus:

Echipamentul, pornirea la buton și ABS-ul sunt pentru fătălăi...

 

Zise unul care are Triumph Tiger 800 ABS😀

 

Editat de categoria"A"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea ai fost cel mai isteț din clasa nici când ai fost mic,acum când ești mare nici pe atât. Sari ca fata mare când arunca unul sau altul cate-o ironie și tu o mesteci a buna cu toată pofta.🤦

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 14.04.2022 la 7:25, goe 75 a spus:

@misionaru am voie sa am o opinie diferita de tine , ca aici , sau cand vine de la mine o sa o consideri cearta?

 

Si da , eu consider ca raspunsurile sunt si trebuie sa fie individuale.Altfel,de ce dracu s-ar mai permite incepatorilor sa deschida topicuri noi in care sa intrebe de chestii pe dimensiunile si interesele lor , in loc sa fie un singur topic pentru toti?

 

Salutare!

 

Fireste ca fiecare are voie la o opinie diferita fata de alti useri, de aia se numeste forum si nu secta, de aia am si punctat in ultimul meu post aici, la cat mai multe opinii diferite fata de ale mele. Dar, zi-mi te rog, cu ce ajuta userul care a deschis discutia, faptul ca incepem sa ne luam noi userii, unii de altii? Asa cum o consider eu, opinia diferita pe un forum, trebuie sa vina atacand ideea, nu userul. Atacand constructiv cu exemple din vasta experienta ale fiecaruia, nu ca sa ii "dam in cap" altui user care isi expune parerea sincera, chiar si mai putin experimentata si vasta ca a altuia. De ce trebuie sa dam la gioale mai intai, inainte de a raspunde sincer si la subiect?

 

Din pacate, abia acum am revizuit posturile din spate si am observat ca ai dat un edit la un post de-al tau, pe care nu l-am vazut atunci, la momentul cand ti-am raspuns: 

 

Citat

Ps. Am si cateva bucati de echipament foarte scump si pot spune cu certitudine ca unele recomandari de aici pe zona aia , vin din ignoranta sau nevoie de etalare. De asta din urma nu te acuz pe tine , pentru ca te cunosc. Dar e unul putin mai sus care e bolnav sa se etaleze peste tot in scumpeturi.

 

Daca vedeam edit-ul, ti-as fi raspuns mai pasnic, sincer :)  Nu am cautat altceva decat sa incerc sa cream o discutie in cotradictoriu productiva, fara a implica discutii despre orgolii si etalari de echipamente. Asa cum am apreciat si raspunsul lui ENEOS, tot in contradictoriu, sa zicem fata de mine, dar fara a ataca persoana in sine: 

 

Citat

 

HJC de exemplu sunt niște căști excelente la preț considerabil mai mic (și nu e singurul brand ok), iar la nivelul celor 2 pomenite de tine există Shoei pe care eu personal îl prefer.

Personal mă abțin să recomand strict un anume producător și să emit păreri cu pretenții de adevăr absolut acolo unde sunt atâtea variabile ca în cazul echipamentului. 

Se pare că în 20-22 mai 2022 vom avea SMAEB, o ocazie bună pt inițiator de a vedea, pipăi, proba diverse articole, măcar pt a-și face o idee. 

 

 

In fine, o sa ma opresc aici. Daca va exista o discutie constructiva si in contradictoriu, o sa raspund, nu ca o sa ceara posteritatea asta, neaparat :) Daca ramanem tot la certurile din culise, ma retrag. Mi s-a luat, sincer. Daca citesti continuarea discutiei, o sa intelegi la ce ma refer. Si nu numai aici, nu cred ca exista un topic neatins de discutiile astea, total neproductive, din punctul meu de vedere.

Editat de misionaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...