Sari la conținut

Acte limitare A2


thecrowpt2
 Share

Postări Recomandate

   Salut! Dacă o motocicletă de 44 kW este limitată la 25 kW în acte de România(CIV, certif. de înmatriculare și I.T.P. la zi), teoretic, a trecut de R.A.R., nu? Și, ipotetic vorbind, dacă limitarea fizică ar fi scoasă și aș fi verificat în trafic de către R.A.R., presupun că nu aș păți nimic din moment ce aceștia și-au dat acordul în acte (la putere este trecut 25 kW și la raportul putere/greutate este trecut 0,12).

   Știu că nu este 100% legal și în regulă să circuli fără limitarea fizică, însă mă interesa dacă un control R.A.R. în trafic sau o verificare de rutină a Poliției Rutiere ar putea stabili că motocicleta, în acel moment, nu are limitarea fizică montată. Bănuiesc că cei de la R.A.R. nu au echipament de verificare a puterii motorului, cum am auzit că nu au nici aparatură de măsurare a dB, așa că atât R.A.R.-ul cât și polițistul se vor baza pe actele prezentate.  Motocicleta nu ar fi vreo vitezană de genul R6, R1 care să bată la ochi, ci un sport-tourer docil.

   Excluzând cazul unui accident grav, care să impună verificarea în detaliu a motorului, voi v-ați risca să conduceți așa ceva cu A2? 🧐  La ce se uită R.A.R.-ul când sunt controale în trafic ?

Screenshot 2022-09-14 224217.png

Screenshot 2022-09-14 230010.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Din ce știu nu poți vedea dacă ai limitarea pusă până nu desfaci.

Dar îmi dau doar cu presupusul, în ideea că acea limitare la carburi din ce știu constă în 4 flanșe de obturație și nu are vreun marker vizibil.

Având în vedere însă că "atunci când e să fie te ia dracu și din fața altarului" eu nu aș risca deloc.

"Excluzând cazul unui accident grav" - spui tu.

Ai tu vreo relație specială cu Doamne Doamne și garanții primite în sensul ăsta?

Un accident cu rănire se produce în fracțiuni de secundă într-o multitudine de variații,  iar un eventual proces duce imediat la expertizarea tehnică a motocicletei.

Si pentru ce să riști?

Te văd om judecat la cum pui problema!

 

"Nimeni nu scapa de episoade în care se comporta prostește, iar prostiile făcute sunt direct proporționale cu gradul de inteligență. Toti suntem proști, dar mai proști ca oamenii inteligenți, foarte rar!..."
            ~ Andrei Pleșu ~

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 8 ore, thecrowpt2 a spus:

La ce se uită R.A.R.-ul când sunt controale în trafic ?

Screenshot 2022-09-14 224217.png

Screenshot 2022-09-14 230010.png

Verifica in mare parte ceea ce se verifica si la ITP. Identifica motocicleta dupa seria de cadru, verifica seria motorului, lumini, starea cauciucurilor, eventuale pierderi de lichide, etc. Nu se verifica eficienta sistemului de franare, noxele si de cele mai multe ori valorile zgomotului produs. Cateodata insa mai au in dotare si un decibelmetru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gandeste-te altfel. Ce parere ai, un politai stie daca ai depasit mult viteza legala doar uitandu-se la masina? Ca poate dovedi sau nu e alta discutie, dar isi da seama?

 

La fel si aici. Un politai cu ceva experienta a cam vazut cum misca si suna o mobra limitata. Mai departe, depinde cat de mult vrea sa se deranjeze ca sa-ti faca probleme. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...