Sari la conținut

Electrician/electronist auto


R4DIKL
 Share

Postări Recomandate

Salutare. As avea nevoie de o recomandare pentru un electrician/electronist auto / service specializat din Bucuresti. Am facut vreo 3 diagnoze pentru ABS nefunctional la masina, dar nu i-am dat de cap. Multumesc. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, am inlocuit rulment st fata pt ca roata huruia mai ales la viraj dreapta. Dar martorul s-a aprins cam cu 500 km inainte sa-l schimb. 

Acum 37 minute, l.u.v a spus:

Câte service Dacia sunt și nu ai găsit pe nimeni să-ți rezolve problema?

 

As vrea sa merg pe recomandari, nu la intamplare. Diagnoze am facut, am schimbat aiurea si un senzor de rotatie dr spate pentru ca asa mi-au zis 3 insi care au pus testerul. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aveam la firmă un Logan dintre primele, fără ABS și la frânare puternică se ducea sanie pentru că tâmpitul frâna numai cu roțile din față.

La toate reviziile la care am fost le-am spus să umble la reglajul repartitorului și toți îmi spuneau că nu e de acolo, o puneau pe tester și ziceau că frânează foarte bine.

Unul chiar a zis că dacă umblă la repartitor și o face să frâneze mai puternic pe spate se rupe mașina în două.

Schimbători de piese sunt mulți, mecanicii sunt mai rari, trebuie un tester dedicat și un om care să știe să interpreteze păsăreasca pe care o afișează testerul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rulmentul bulit poate fi cauza inițială. La Logan sunt 2 specificații, primele cu abs, puține la numar, aveau rezoluție mai mică (mai puțini poli pe inelul magnetic al rulmentului). Dacă noul rulment nu e cel corect apare eroare. Trebuie citită cu testerul viteza pe fiecare roată în mers pentru a vedea dacă nu cumva s-a montat piesa nepotrivită. Am întâlnit la un Land Rover, ăla avea inele dințate pe planetare, omul a pus o planetară sh cu alt nr de dinți și reprezentanța dăduse în SF-uri când a ajuns acolo. La 🎄se aprindea de la o anumită viteză în sus.

Pe de altă parte dacă dă eroare de circuit deschis/semnal neplauzibil pe una din roți poate fi o problemă de cablaj.

De multe ori e nevoie de mai mult decât 1 Dorel + tester, trebuie cineva care să și înțeleagă informațiile date de instrumentul de diagnoză!

Editat de ENEOS
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de info. Tocmai asta e motivul pentru care nu vreau sa merg la ghici la cineva care ar fi in stare, din comoditate, sa-mi zica sa schimb eventual computerul si tot sa nu se rezolve problema. Eu sunt dispus sa platesc interventia la pretul corect, dar numai sa se rezolve. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Salut, din nou. Am identificat problema. Este dus modulul de abs. Pretul unuia nou este exorbitant, iar identificarea unui modul compatibil din dezmembrari destul de grea. Ar trebui sa se potriveasca anul de productie, seria, sa fie pentru modelul meu de masina si sa mai am si noroc sa nu fie nevoie de rescrierea softului. Complicat...

Acum trebuie sa ma orientez catre o firma de dezmembrari. Aveti ceva sugestii?

Editat de R4DIKL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 15 ore, Cap0ne a spus:

Fa-ti cont aici si inregistreaza o cerere pt piesa, cu toate detaliile, poza etc si vei primi oferte de la diverse firme de dezmembrari

https://www.pieseauto.ro/

Aveam cont dar uitasem de el. Intre timp am mers la Sabareni si am gasit piesa. Multumesc.

Acum 12 ore, ENEOS a spus:

La Sabareni sunt 2 parcuri mari de dezmembrări Logan. 

Diagnosticul este cert?

Asa am facut si am gasit piesa. Multumesc de pont. Diagnosticul a fost pus oarecum prin eliminarea tuturor problemelor complementare. Au fost verificate circuitele electrice de la toti senzorii pana la unitatea abs, au fost verificati senzorii in miscare, am eliminat posibila cauza datorata schimbarii rulmentului (era bun si compatibil). Asadar, a ramas doar unitatea abs pe care o voi schimba zilele astea. Daca nici asa nu va functiona ABS o voi trage pe dreapta si voi merge cu cealalta masina. Loganul il pastram pentru ture si pentru off camping. Este dotat cu tot ce trebuie pentru iesit in natura si-l voi folosi doar in sezon cald.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...