Jump to content

Suzuki SFV650 Gladius ABS 2015 adus de Biris

Recommended Posts

Salut, 

Desi nu am apucat sa ma bucur de el - vand Suzuki Gladius ABS (SFV650) 2015 adus in Septembrie de Familia Biris - motocicleta este cumparata de la reprezentanta suzuki din Italia. De atunci am facut 2 iesiri si in rest sta in garaj ferit de toate. 

Are service-ul facut de Biris inainte sa iau motocicleta.

Arata ABSOLUT NOUA fara defecte fara rugina, vopseaua e impecabila si are doar 4400 KM  (aproximativ - avea 4170 in ziua in care am luat-o de la Biris si am mai facut eu vreo 200) 

Motocicleta nu este inca inmatriculata in Romania - dar am toate actele de la achizitie (facturile si actele italiene) - tehnic cu CVC se mai poate scoate un set de 90 de zile de provizoriu timp in care cumparatorul va trebui sa treaca de pragul de 6000 KM ca sa nu plateasca TVA la inmatriculare (vezi postarea mea din septembrie pt mai multe detalii). 

Pretul de 5050 euro este absolut fix si nu accept nicio negociere - este fix cat am platit eu la Biris - discutiile pe tema asta sunt de asteptat dar inutile din punctul meu de vedere.

Asa cum ziceam are ulei si filtre proaspete, si o veti cumpara cu evacuarea ixil (cea triunghiulara) si plinul facut. Va dau si evacuarea originala si un set de montat side cases dedicat gladius.

Motocicleta se poate vedea in Sectorul 2 - cu mentiunea ca poate fi testata doar in garajul in care e si eventual putin prin afara lui intrucat am depasit cele 90 zile pentru numerele provizorii - de asemenea poate fi luata fie pe platforma fie dupa emiterea de nr provizorii noi. 

Prefer contactul prin whatsapp sau sms - pot vorbi si la telefon dar nu sunt disponibil in majoritatea timpului. 

+40758523588

WhatsApp Image 2023-01-05 at 16.03.13 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-01-05 at 16.03.13 (2).jpeg

WhatsApp Image 2023-01-05 at 16.03.13 (3).jpeg

WhatsApp Image 2023-01-05 at 16.03.13 (4).jpeg

WhatsApp Image 2023-01-05 at 16.03.13 (5).jpeg

WhatsApp Image 2023-01-05 at 16.03.13 (6).jpeg

WhatsApp Image 2023-01-05 at 16.03.13 (7).jpeg

WhatsApp Image 2023-01-05 at 16.03.13 (8).jpeg

WhatsApp Image 2023-01-05 at 16.03.13 (9).jpeg

Acum 35 minute, andreierdna a spus:

tehnic cu CVC se mai poate scoate un set de 90 de zile de provizoriu timp in care cumparatorul va trebui sa treaca de pragul de 6000 KM ca sa nu plateasca TVA la inmatriculare (vezi postarea mea din septembrie pt mai multe detalii). 

Ce stiam s-a confirmat a fi gresit - Incerc sa aflu o metoda de evitare a platii TVA-ului la o motocicleta SH si revin

Edited by Kristian K

30 minutes ago, andreierdna said:

tehnic cu CVC se mai poate scoate un set de 90 de zile de provizoriu timp in care cumparatorul va trebui sa treaca de pragul de 6000 KM ca sa nu plateasca TVA la inmatriculare (vezi postarea mea din septembrie pt mai multe detalii). 

Se pare ca nu pot face edit la post - sper sa nu iau vreun ban. 

Update: am gasit solutie - daca se aliniaza planetele nu intra nici la TVA si cumparatoru' va fi si primul posesor  in carte. 

8 minutes ago, tzunoi said:

De Biris am numai cuvinte de lauda - dar cum naiba ai luat-o la banii aia cand e aproape la acelasi pret, noua, cu programul rabla?

SV-ul nu era la rabla - nu cand m-am uitat eu cel putin

Salut, 

Motocicleta este 2015 cred (ai corectat)

Citat

a trebui sa treaca de pragul de 6000 KM ca sa nu plateasca TVA la inmatriculare

Nu am identificat postarea de care zici, dar eu nu am auzit de asemenea nazdravanie ce implica un numar de km si evitarea tva-ului.

Spor la vanzare!, desi pozitia de vai "nu scad niciun leu" ma face sa rad. E bunul tau, ceri cat vrei. Eu nu mai sunt posibil cumparator, deci nu e negociere aici, dar 6k euro daca pui si tva-ul (ca nu inteleg asta cu fara tva doar din ce zici aici). 

La costuri adauga:

- inscrierea: carte identitate rar, dprciv

- anvelopele :) 

- lichid frana

- lichid racire

Succes!

O motoreta cinstita, buna, consum mic, dar care nu e noua! Era pe lista mea de motorete.

6 minutes ago, warlock said:

Salut, 

Motocicleta este 2015 cred (ai corectat)

Nu am identificat postarea de care zici, dar eu nu am auzit de asemenea nazdravanie ce implica un numar de km si evitarea tva-ului.

Spor la vanzare!, desi pozitia de vai "nu scad niciun leu" ma face sa rad. E bunul tau, ceri cat vrei. Eu nu mai sunt posibil cumparator, deci nu e negociere aici, dar 6k euro daca pui si tva-ul (ca nu inteleg asta cu fara tva doar din ce zici aici). 

La costuri adauga:

- inscrierea: carte identitate rar, dprciv

- anvelopele :) 

- lichid frana

- lichid racire

Succes!

O motoreta cinstita, buna, consum mic, dar care nu e noua! Era pe lista mea de motorete.

E o porcărie in lege care zice ca daca nu a depasit 6k km si e din afara ar trebui sa platesti tva cand inmatriculezi - e scrisa ambiguu si poate fi interpretata exact cum e scrisa.

Bucata asta s-a rezolvat - adica nu se plateste TVA la ea, nu am putut edita dar am lasat un comment mai jos.

5000 mi se pare un pret corect pentru motocicleta asta. Sau cel puțin mi se părea pân a menționat tzunoi apoi să văd că acum e și dânsa la rabla și probabil asta imi taie o gloată din potentialii cumpărători. 

E totusi 1000 euro in plus pt cea noua si poate pentru unii asta face diferenta, mai ales ca asta pe care o dau chiar e ca noua. 

Ai dreptate insa si cu asta in gand daca vine cineva care e chiar interesat si face o oferta decenta, poate mai cobor un pic pod si daca simt c-o dau cu drag la banii aia bat palma.

1 oră în urmă, andreierdna a spus:

E o porcărie in lege care zice ca daca nu a depasit 6k km si e din afara ar trebui sa platesti tva cand inmatriculezi -

Nu cumva legea  face referire si la vechimea autovehicului?

Oricum ceea ce spui tu se refera la autovehiculul nou.

Uite ce spune Codul Fiscal:

In sensul TVA prin mijloace de transport noi se intelege:

1.      in cazul  vehiculelor terestre care au un motor a carui capacitate depaseste 48 cm3 sau a caror  putere depaseste 7,2 kW, destinate transportului de pasageri sau bunuri (...) sa nu fi fost livrate cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune sau sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 km;

Sursa: https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/infotva/comert_mijl_transport_modificat.htm

Asadar daca mobra care este noua,  are mai mult de 6 luni  de la livrare inaintea punerii in functiune (adica inmatriculare) sau a parcurs mai mult de 6000 km nu mai este mijloc de transport nou si nu face obiectul TVA.

Spune mai jos in cod, ca cei care nu sunt inregistrati platitori de TVA, platesc TVA doar pentru un mijloc de transport nou care este definit foarte clar.

Ce ti se pare ambiguu?

Discutam despre Achizitie Intracomunitara (AIC).

In plus, la Aliniatul B.2. spune exact despre ce este vorba cand cumperi un vehicul folosit de la o persoana fizica:  ''Este situatia in care achizitia intracomunitara nu este impozabila in Romania, deci  nu se datoreaza TVA indiferent cine va face achizitia''

Edited by Silver Arrow

• Admin
Acum 4 ore, andreierdna a spus:

tehnic cu CVC se mai poate scoate un set de 90 de zile de provizoriu

După cum ai aflat pe celalalt topic, asta nu mai este posibil.

Ai avut tu numere roșii 90 zile.

Salut

Cum poti spune ca este noua cand este fabricată în 2015 și are 4400 km ?

Nouă este cand are 0 km în bord și este scosă pe poarta uzinei în anul 2023

Poate nu are uzură fizică dar are o vechime - de 6 ani  

- la un preț de pomană 

Acum 5 minute, sprike a spus:

Salut

- la un preț de pomană 

Notiunea de ''noua'' se refera la plata TVA.

Si ca sa nu fie incurcaturi spune in codul fiscal cum se defineste mobra (sau masina) noua.

Daca citesti tot link-ul pe care l-am pus, spune acolo foarte clar ca o mobra mai veche de 6 luni nu mai este ''noua'' dpdv fiscal si drept urmare nu mai platesti TVA la ea daca o aduci in RO.

Posted (edited)
12 hours ago, Silver Arrow said:

Nu cumva legea  face referire si la vechimea autovehicului?

Oricum ceea ce spui tu se refera la autovehiculul nou.

Uite ce spune Codul Fiscal:

In sensul TVA prin mijloace de transport noi se intelege:

1.      in cazul  vehiculelor terestre care au un motor a carui capacitate depaseste 48 cm3 sau a caror  putere depaseste 7,2 kW, destinate transportului de pasageri sau bunuri (...) sa nu fi fost livrate cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune sau sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 km;

Sursa: https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/infotva/comert_mijl_transport_modificat.htm

Asadar daca mobra care este noua,  are mai mult de 6 luni  de la livrare inaintea punerii in functiune (adica inmatriculare) sau a parcurs mai mult de 6000 km nu mai este mijloc de transport nou si nu face obiectul TVA.

Spune mai jos in cod, ca cei care nu sunt inregistrati platitori de TVA, platesc TVA doar pentru un mijloc de transport nou care este definit foarte clar.

Ce ti se pare ambiguu?

Varianta noua a Codul fiscal cu Normele de aplicare - actualizat în data de 03.01.2023 spune exact cum spui si tu mai sus.

Formularea veche spunea asa:

Conform Articolului 266, alineatul 3, litera b) din Codul fiscal, un vehicul terestru, pentru a fi considerat nou, trebuie să îndeplinească una dintre următoarele condiții:
● Să nu fi fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrării în funcțiune;
● Să nu fi efectuat deplasări care depășesc 6000 km.
Orice vehicul terestru care nu îndeplinește una dintre condițiile menționate mai sus este considerat second-hand.

Adica ce zice sus se bate cu ce zice jos. Un vehicul este dar nu este nou daca.  TVA-ul lui Schrödinger.

"Problema" cu  exprimarea noua este acel "sau" :

a nu fi fost livrate cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune sau sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 km;

Adica in cazul de fata - motocicleta avand doar 4400km, poate fi considerat nou. 

Eu detaliile astea le stiu de la fam Biris care m-a anuntat din timp despre asta. Doamna Marilena mi-a spus ca e cumva la latitudinea persoanei de la ghiseu pana la urma, au avut si moto sub 6000km care au trecut direct fara TVA, si mobre sub 6000km care au fost marcate ca facand obiectul TVA desi erau mai vechi de 6 luni. 

Discutam despre Achizitie Intracomunitara (AIC).

In plus, la Aliniatul B.2. spune exact despre ce este vorba cand cumperi un vehicul folosit de la o persoana fizica:  ''Este situatia in care achizitia intracomunitara nu este impozabila in Romania, deci  nu se datoreaza TVA indiferent cine va face achizitia''

- persoana fizica e cuvantul cheie aici - Biris vinde prin firma cu factura 

----

12 hours ago, l.u.v said:

După cum ai aflat pe celalalt topic, asta nu mai este posibil.

Ai avut tu numere roșii 90 zile.

Da, m-am lamurit, stiam gresit si am notat asta in anunt, mea culpa.

---

11 hours ago, sprike said:

Salut

- la un preț de pomană 

Nu am spus ca ESTE noua, am mentionat ca ARATA noua. Aspectual. Si se si simte ca noua o motocicleta de 4000 km . Anul fabricatiei a fost de la inceput si in titlu si in anunt deci nu avea cum sa FIE noua. Dar observ ca nu a fost tocmai cea mai fericita exprimare, mai ales in contextul discutiei cu TVA-ul. 

Deci rectific 

Motocicleta Suzuki SFV650 (Gladius) din anul 2015 arata si se comporta foarte bine. 

11 hours ago, Silver Arrow said:

Notiunea de ''noua'' se refera la plata TVA.

Si ca sa nu fie incurcaturi spune in codul fiscal cum se defineste mobra (sau masina) noua.

Daca citesti tot link-ul pe care l-am pus, spune acolo foarte clar ca o mobra mai veche de 6 luni nu mai este ''noua'' dpdv fiscal si drept urmare nu mai platesti TVA la ea daca o aduci in RO.

Asa cum ziceam mai sus,  o mobra mai veche de 6 luni SAU care a parcurs mai mult de 6000 km nu mai este noua dpdv fiscal. Daca gresesc, te rog sa ma corectezi. 

Sporuri

11 hours ago, sprike said:

- la un preț de pomană 

Motocicleta pe care ai postat-o tu la pret de pomana are pretul corect pentru un gladius din 2009, fara ABS cu peste 50.000 km 

Joia viitoare este programata la RAR, deci eventualul cumparator o va lua autentificata si gata de bagat la Impozit si montat numerele. Dac-apare cineva pana atunci - o sa fie primul proprietar pe Romania.

Apropos - nu se plateste TVA. 

Edited by andreierdna

- persoana fizica e cuvantul cheie aici - Biris vinde prin firma cu factura 

Aici e cu TVA, nu ai ce face.

Da frumoasa formularea din codul vechi 🤦‍♂️

"Problema" cu  exprimarea noua este acel "sau" :

a nu fi fost livrate cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune sau sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 km;

Adica in cazul de fata - motocicleta avand doar 4400km, poate fi considerat nou. 

Pai zic ca tocmai este foarte clar: conditiile nu sunt cumulative.

Daca mobra ta are 4400 Km dar are mai mult de 6 luni, nu platesti TVA.

Daca mobra avea 2 luni dar 10.000 Km, iarasi nu plateai TVA.

Asadar:

Asa cum ziceam mai sus,  o mobra mai veche de 6 luni SAU care a parcurs mai mult de 6000 km nu mai este noua dpdv fiscal. Daca gresesc, te rog sa ma corectezi. 

Perfect adevarat.

Problema nu este legea ci imbecilul/imbecila , angajat(a) pe cumetrii sau spaga sau linie de partid, care nu intelege un text, indiferent in ce limba este scris.

15 minutes ago, Silver Arrow said:

Problema nu este legea ci imbecilul/imbecila , angajat(a) pe cumetrii sau spaga sau linie de partid, care nu intelege un text, indiferent in ce limba este scris.

Exact - de aici si discrepantele si oameni care zic "nu ezixta, eu am matriculat fara tva si aveam 2000km" vs "nu ezixta, eu aveam 2000km si mi-a cerut TVA cand am matriculat"

Si daca acu mai ai vreo sansa sa te lupti, inainte nu aveai nicio sansa la felu in care era scrisa legea. Practic puteai sa contesti si pe mama mamelor - daca la ghiseu ti-o punea la TVA, cam la TVA ramanea. 

Am vorbit chiar dimineata cu un nene care inmatriculeaza motociclete for a living, si mi-a spus asa: 

"Stiu ce zici, da, s-a schimbat, dar eu personal recomand la oamenii care sunt in situatie sa evite sa ajunga la ghiseu la taxe cu sub 6000 km pe hartie. Trebuie sa mai treaca macar jumatate de an pana se calesc toti functionarii...sa treaca toti macar o data prin oameni care contesta decizia... ca altfel sigur o inmatriculezi fara TVA, dar ai 50% sanse sa treci printr-un haos pe care nu il vrea nimeni"

Acuma eu stiu ca interesu lui era sa fie sigur ca ii dau mobra sa mi-o inmatriculeze - dar sunt sigur si ca e-o samanta de adevar acolo. 

In fine - asa cum ziceam in momentul de fata Gladiusul meu nu intra la TVA. 

Sporuri

• 2 weeks later...
On 1/6/2023 at 3:07 PM, andreierdna said:

Exact - de aici si discrepantele si oameni care zic "nu ezixta, eu am matriculat fara tva si aveam 2000km" vs "nu ezixta, eu aveam 2000km si mi-a cerut TVA cand am matriculat"

Si daca acu mai ai vreo sansa sa te lupti, inainte nu aveai nicio sansa la felu in care era scrisa legea. Practic puteai sa contesti si pe mama mamelor - daca la ghiseu ti-o punea la TVA, cam la TVA ramanea. 

Am vorbit chiar dimineata cu un nene care inmatriculeaza motociclete for a living, si mi-a spus asa: 

"Stiu ce zici, da, s-a schimbat, dar eu personal recomand la oamenii care sunt in situatie sa evite sa ajunga la ghiseu la taxe cu sub 6000 km pe hartie. Trebuie sa mai treaca macar jumatate de an pana se calesc toti functionarii...sa treaca toti macar o data prin oameni care contesta decizia... ca altfel sigur o inmatriculezi fara TVA, dar ai 50% sanse sa treci printr-un haos pe care nu il vrea nimeni"

Acuma eu stiu ca interesu lui era sa fie sigur ca ii dau mobra sa mi-o inmatriculeze - dar sunt sigur si ca e-o samanta de adevar acolo. 

In fine - asa cum ziceam in momentul de fata Gladiusul meu nu intra la TVA. 

Sporuri

Ca un update pentru toata lumea interesata.

Am renuntat la ideea de a face cei 2k Km doar pe hartie si am facut autentificarea cat se poate de normal si fara nimic in torpedou.

Am intrebat-o pe doamna care mi-a procesat dosarul, mi-a spus ca pentru achizitiile intracomunitare de la persoane juridice, conditiile SUNT cumulative. Adica trebuie sa fie si mai veche de 6 luni si peste 6k de Km parcursi ca sa nu fie obiectul TVA, dar, ca idee, cei de la ANAF nu cer documentul care arata KM de la RAR, ci daca li se pare lor ca ar fi masina noua, cer o declaratie pe proprie raspundere cu cati Km avea autoturismul la data achizitiei. Am intrebat-o si ce le ridica lor suspiciunea ca ar fi noua, raspunsul a fost “la masinile de un an sau doi cam cerem declaratia daca nu e scris in factura.”

Motorul are acum CIV,ITP, autentificare si pe 26 va avea si număr. 

3307F996-DB90-4CB0-AD1F-0E3354F9A4D5.jpeg