Sari la conținut

MaDauTare

Membru
  • Număr conținut

    10
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de MaDauTare

  1. Acum 1 oră, GoodKat a spus:

     

    +10 Respect in ochii celorlalti enduristi. Fiind modelul E probabil, nu va castiga nimic, doar niste greutate neamortizata pe trotineta.

     

    ON: lasa anvelopele in dimensiunile standard...daca pui 120 diferenta va fi mica ce-i drept dat nu castigi nimic.

    Dar se poate , corect ? Si 140 ul ? Eram curios , nu trebuie sa mi iasa neaparat ceva , poate niste aderenta in plus si aspect , las o incolo de greutate ca are 50 de cai , isi permite s o care fara probleme :)) 

    Acum 1 oră, GoodKat a spus:

     

    +10 Respect in ochii celorlalti enduristi. Fiind modelul E probabil, nu va castiga nimic, doar niste greutate neamortizata pe trotineta.

     

    ON: lasa anvelopele in dimensiunile standard...daca pui 120 diferenta va fi mica ce-i drept dat nu castigi nimic.

    Buna asta cu +10 respect 😂😂 mi a placut 

  2. Acum 31 minute, taong_mapagbiro a spus:

    vrei tu sa pari funny dar nu esti . 

    Uimeste-ne cu modificarile si arata-ne ca suntem pe langa  ! 

    Nu vreau sa par in niciun fel , am apelat la acest forum special sa vad ce complicatii pot aparea , dar daca le pot suporta de ce va bateti capul cu ce o sa fac :)) nu e ca si cum va fac si voua stii ? Poate voua va place sa le duceti la mecanici sa va faca si schimbul de ulei , mie nu , ne mai auzim noi intr o saptamana , doua 😂😂

    Acum 33 minute, taong_mapagbiro a spus:

    vrei tu sa pari funny dar nu esti . 

    Uimeste-ne cu modificarile si arata-ne ca suntem pe langa  ! 

    Apropo nu zic ca suneti pe langa , clar dupa exemplificare stii despre ce vorbesti dar ce am de pierdut daca incerc ? Cateva sute de lei ? Cu care oricum nu mi iau o mobra noua ...

  3. P

    Acum 3 minute, mircea.cazachevici a spus:

    Vad ca insisti, asa ca iti dau cateva exemple ca sa-ti treaca tunatul.

     

    Iei o roata spate de 18:, apoi incepi cu modificarile.

    Observi ca axul pe care statea aceasta roata era mai mare decat axul tau. Practic, roata joaca pe ax. Ce faci? Schimbi rulmentii, sperand sa si gasesti rulmenti cu dimensiunile exacte cum iti trebuie tie?

    Observi ca butucul rotii de 18"e mai gros cu 1Cm decat butucul tau de 16. Ce faci? Il iei la polizor? Ajungi sa polizezi pana la rulment.

    Observi ca pinionul tau se prinde in 4 suruburi(asa apare pe net), iar pinionul oricarei roti de 18 se prinde in 6 suruburi. Ce faci? Iei si pinion? Daca iei pinion pentru roata mai mare (sperand ca e vorba tot de lant de 520), trebuie sa lungesti si lantul. Adica sa-ti iei lant nou, mai lung. 150 lei pinion nou, 200 lei lant nou, nu? Si sa speri ca se potriveste.

    Observi ca discul tau de frana, la fel, nu cade pe gaurile butucului de 18. Ce faci? Dai alte gauri in disc? Si daca roata e mai lata si iti arunca discul cu doar 5mm mai la dreapta sau mai la stanga fata de etrier, si nu-ti mai intra discul in etrier? Tai etrierul si-l sudezi pe o noua pozitie?

    Observi ca, dat fiind ca roata e mai mare, iti atinge in sea la orice groapa. Ce faci? Tai semicadrul si-l inalti ca sa nu mai atinga?

     

     

    Si cam atat la roata spate. Sa trec si la roata fata? Sau te-ai linistit?

    Distreaza-te cu chinezaria asa cum e, orice incercare de tunare va insemna bani pierduti.

     

    sunt curios ce poti sa zici si de roata fata , chiar te rog mai aflu chestii in domeniu :)) , dar daca iau roata spate cu tot cu pinion si disc de frana si ax mai ramane problema lantului , pe care as da banii , oricum vreau sa fac trecerea asta pentru ca am roata fata stramba si optata , merge serpuit pe strada :)) si o duc mai departe , si asa n am ce face covid ul asta , fac pe mecanicul 

  4. Acum 16 ore, _Raul_ a spus:

    Corect, si asta, da. 

     

    Gasesti enduro turing japonez sh ok de pe la 1000 la 1500 euro in Ro, pe care il poti aduce ieftin si usor pe linia de fucntionare completa (adica verificat si schimbat toate consumabilele + mentenanta standard - intins lant, verificate supape, uns cabluri, din astea)

    La 1.87 nu prea cred ca ai sub 70 de kg, indiferent de varsta. 

    Raman la aceeasi parere - vinde jucaria de acum si treci pe un soft enduro sh. 

    Timpul pierdut cu achizitia pieselor + modificarea il folosesti mai bine la vandut, cautat, cumparat si inmatriculat motor nou.

    Bineinteles, asta daca ai si varsta, respectiv permis si poti trece pe motor mai mare. 

    Poti incepe cu un Yamaha XT 125. si cate si mai cate modele (DR 250, TW-ul, XT350, DR350) daca esti mai tanar/cu categorie mai mica. Nu stiu cum e treaba la inceput cu ce poti conduce in functie de varsta/categorie, sper sa nu fi fost prea pe langa la fraza anterioara. 

    Treaba e ca si imi place sa umblu la ea si sa i aduc modificari , e senzatia aia de tunning :)) nu am permis momentan , vreau sa dau A ul dupa ce se termina nebunia asta , oricum asta e neinmatriculabila dar pana imi iau una cum trebuie , cum zice colegu optispe si douasiunu :))) o modific p asta , doar voiam sa aflu ce inseamna modificarile astea ca sa nu cumpar lucruri ce nu mi ar folosi , apoi as fi fost nevoit sa le vand la randul meu .. multumesc de sfaturi chir o sa ma uit la mobrele de mi le ai insirat mai sus sa mi fac o idee 

    O sa las o poza aici in vreo saptamana , doua cand e gata , un before and after , poate si un video cum trage , o sa ramaneti surprinsi de cum trage si cum se aude chinezaria mea "tunata" :)))

  5. Chiar acum, taong_mapagbiro a spus:

    Pai nitro nu-i inmatriculabila .

    Apoi .. este conceputa ca si enduro-cross ....nu stiu de ce ai vrea opinci mult mai late .

    Chiar ...din curiozitate ...de ce simti nevoia acestei schimbari ?

    In primul rand pentru control , pentru wheelie , apoi am strambat roata pe fata datorita calitatii "superioare" pe care stim cu totii ca o au piesele chinezesti , apoi mai vine si ultima problema , inaltimea si aspectul , eu am 1.87 inaltimea si ea are inaltime la sa de 95 cm si m am gandit ca o mai inalt ceva cu rotile 

    Aa da si nu neaparat ca vreau mai late , mai inalte in principiu apoi vine si latimea ca nu gasesc pe aceeasi latime si nici n as vrea :))

  6. Acum 10 minute, Muretto Grundieg a spus:

    Să ai grijă că frânele or să fie mai slabe. Posibil și ambreiajul să se ducă mai repede din cauza solicitării mai mari. Dacă mobra e înmatriculată s-ar putea ca unii să mormăie...

    În general, ce face fabrica e rodul muncii a zeci de ingineri, tehnicieni, etc și a sute sau poate mii de ore de testare. Acum, tu hotărăști ce vrei.

    Te cred ca e rodul a multi ingineri , cred ca a avut doar 2 ingineri mobra mea , daca ai auzit vreodata de nitro motors :))) si n am bani momentan de una cum trebuie pe la 1500-2000 asa ca imi fac mana pe chinezaria asta momentan si am calculat eu si cu 500 lei o fac cu rotile alea , daca totul se potriveste cum cred eu , ca am tot umblat la ea si ma pricep sa fac una alta , atat mi e frica cu roata spate sa nu se potriveasca la latime , pinion , lant , enumerarea asta mi e frica ca va trebui schimbata ca adaptare la noile incaltari , specific ca iau rotile de a gata , nu cum zicea colegu mai sus sa iau cercu sa i pun butucul vechi si sa l spitez , desi si asta e o varianta 

    Vreau sa stiu daca a mai facut cineva chestia asta , pe langa ca e o problema reala motoreta mea ca nu gasesti nici o data despre ea pe net , piese nici nu mai zic de schimb , las aici modelul motocicletei poate stie cineva de unde iau piese de schimb: Nitro Motors hurricane 250cc

  7. Buna explicatie :))) , eu am gasit varianta sa iau roata cu tot cu butuc si spite , pachet complet , asta vorbind de roata fata cea de 21 , aceea dupa parerea mea nu ar avea de ce sa nu se potriveasca , dar asta imi fac si eu peoblema cu roata din spate , ca vreau sa mi iau latime ori 120-130 depinde ce varianta gasesc , asta e problema mea ca roata actuala este latime de 100 si imi fac probleme cu bascula , sa nu incapa sau sa se potriveasca

  8. Salutare , am si eu o intrebare , am un enduro 250cc si are roti pe spate de 16' si fata de 19' si vreau sa i pun roti de 18' si 21' nu dispun de foarte multi bani de aceea o sa le cumpar separat de pe olx si vreau sa stiu ce implica aceasta schimbare sau daca se poate face , precizez si ca sunt incepator in domeniu si ca schimbarile o sa le fac singur nu la service autorizat , ce sfaturi aveti ?

  9. Salutare , am si eu O intrebare la care nu gasesc raspuns pe niciun site , deci am un enduro 250cc Pe care l am luat din fabrica cu roti de 17' spate si 19' fata si acum dupa ceva timp m am gandit sa i pun roti de baiat mare , respectiv 18' spate si 21' fata , se poate ? Ce recomandari aveti sau ce implica aceasta schimbare , discuri de frana noi ? Sau le pot folosi pe cele de pe rotile vechi ? Pinion pe spate imi trebuie alta dimensiune ? Dau o bere aceluia care imi raspunde la nebunia asta 🍻

×
×
  • Creează nouă...