Sari la conținut

Fire929

Membru
  • Număr conținut

    352
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Fire929

  1. Invata sa fii realist, adica ce sanse ai sa dai intr-unul care-ti taie calea. Ca tu-ti doresti sa dispara cei unii , nu are nici o importanta. E timpul sa afli ca la fiecare disparut, ii iau alti doi locul, vorba aia, mama nu stiu cui, e mereu gravida. Si tu vei pierde daca te bazezi ca cineva va tine cont de dorintele tale.

    » Post actualizat in 15 May 2015 19:49

    Man, cum sa ceri unuia care o ardecu GSXR100 sa mearga si sa vada tot ce-i in jur? Cind accelerezi, cimpul vizual se ingusteaza mult.

     

    Maestre Jagi , las-o mai moale cu comentariile partinitoare, atat timp cat nu il cunosti si nu stii despre cine e vorba. El nu o arde cu GSXR-ul , e mijlocul lui de transport la si de la servici. Ca i-a placut lui sa calareasca un supersport , e alegerea lui , constienta. Am batut cu el multe mii de km si culmea era cel mai linistit dintre noi si culmea singurul fara accident , pana azi.

    Sunt satul de toate comentariile de la accidente, fie ca il stiu pe raider , fie ca nu.

    Toti numai experti , numai profesionisti. Mi-ar place sa isi dea cu parerea numai cei care au minim 100 K rulati pe motocicleta, iar restul sa puna doar intrebari, punct.

    Ce tot se intreaba atata toata lumea , ce trebuie sa inveti din accident. Nimic mai simplu , esti INVIZIBIL ! Deci , comporta-te ca atare !

    Ref la accident... e un accident . Eu am patit-o aproape la fel ca el , numai ca eu am culcat-o si m-am dus pe langa masina. Mi-am rupt blugi si mi-am fisurat un deget... asta a fost la mine .. dar pana sa imi dau seama pe unde sa o iau si pe unde sa culc mobra....alta poveste. De unde stii tu , ce a a facut ala cu masina ? Cat de tare a iesit din spital ? A oprit vreo secunda , a avut vreo intentie de genul etc etc ...

    Eu zic sa te abtii in a cataloga oamenii, doar dupa modelul motocicletei. In cazul lui nu se aplica, orice ai zice tu !! Daca vrei polemici iti stau la dispozitie pe privat.

    Ref la sanatatea riderului : Are 3 hematoame, creier, vezica, ficat. Ortopedul a zis ca nu e convins ca are fractura de bazin (pelvis sau cum ii mai zice) . Asteptam pana maine dimineata veste buna ca hematonul cranian se absoarbe, in urma unei noi tomografii. Acel hematom e cel mai periculos momentan si astept sa aud ca se reabsoarbe de la sine. E la terapie intesiva, nu avem acces la el , mai ales ca e sedat ! speram sa il putem vedea si auzi cat de repede posibil !

    Pentru cei cu pareri " era ghost rider de bucuresti " , " era viteza luminii de pe bulevard" , va rog sa va abtineti. Nu, nu este incepator , e un tip cerebral, de un mare caracter si imi este un foarte bun prieten. Daca va dori va va spune el cine este si cum s-a intamplat sa o "arda cool" pe bulevard .

    Apreciem urarile de sanatate si suportul vostru, pentru care va multumim !

    Cu respect , pentru toti "invizibili" !

  2. total off topic

    a fi citita numa de catre aia care sterge posturili legate de gramticile lu limba romana

    pt acele moderatori, care crede ei ca nu conteste cum scrie romanelesul, va dorim multe succesuri si sa gogaliti pana va doboara ortografia.

    bafta ilegala si ip-uri maxime ! sau era iq... sau icq ! eeee ce stie noi, astia de jos....

     

    P.S.

    daca tot stergeti mesaje, macar aveti bunul simt, sa da-ti si o explicatie, ca Vestul Salbatic a apus.

  3. La fel si adeptii pedepsei capitale se lasa vrajiti de iluzia initiala ca "grozavia" pedepsei ii va opri pe altii... aiurea...

     

    adica in traducere libera, inasprirea unor pedepse, nu aduce nimic bun, nu ?

    arunci de ce le mai avem si pe astea ?

    nu, mai bine, lui nenea soferu' sa ii se faca o mustrare verbala, de catre propriai constiinta ? ca oricum plutonul de executie nu sperie pe nimeni.

    indiferent ce ai afirma, cand stii ca o iei pe viata, pentru prostiile facute, te gandesti de mai multe ori.

    asa ca off topic : daca ai stii ca depasind cu mai mult de 50 km/h viteza legala, automat ti se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 2 ani, nu e asa ca tu conform filozofiei tale, vei continua sa o faci la fel de des si de bine, ca acum, cand ti-l ia 3 luni ??? m-as mira tare mult si lung, sa faci la fel... dar, cine stie, tu poate esti exceptia !

  4. Condoleante familiei !! Odihneasca-se in pace !!!

     

    O caramida de la etaj, traznetul si un jetta zburand jos , lucrurile de care nu ai cum te feri.

    Si la fel cum le sanctioneaza legea pe primele doua, probabil asa va fi sanctionata si a 3-a.

    Innebunesc numai la cum suna incadrarea la acest tip de "accident" = ucidere din culpa . ce e asta ? un fel de "ooops, ti-am luat capul, scuze " ?!?!?!

    Care culpa ? asta nu e culpa, e omor cu premeditare? unde e premeditarea? a aparut in momentul in care ai sarit de 100 km/h pe acel sector de drum.

    Nu ma refer neaparat numai la acest caz in particular, dar acest tip de incadrare mi se pare total neadecvata. Iar apoi legea pe tema asta e atat de interpretabila, incat in 2 cazuri identice, solutiile nu au legatura una cu alta.

    Dar se pare ca legiuitorii nostri nu vor sa ii dea o forma mai aplicabila, mai in corelare cu realitatea. la fel cum nu vor sa introduca nici autorul moral, in cadru legislativ.

    procesul de judecata si tragerea la raspundere a autorului, va dura ca de obicei o vesnicie si jumatate. de ce ? pentru ca acesta e sistemul justitional la noi. asa vrea muschii lui nea judecatorul. dupa ce munceste 30 de ani, mai isi trage si bani de pensie cat alti 30 la un loc, dar cand s-a pus problema raspunderii judecatoresti au sarit de poponeata in sus.... cum sa li se faca lor asa ceva? pai da, normal, daca il doare la basca de sentintele idioate date si nu raspunde in fata nimanui, de ce sa avem asteptari? si uite asa, incadrari de vai mama lor, proces justitional , unde nimeni nu are nici o raspundere, iar restul lumii, sta si spera ca se va intampla ceva. DA, se va intampla , la fel ca si pana acum. bla bla bla ... prima abatere, fara intentie, 2 ani cu suspendare si pa si pu...la revedere.

     

    Ca fapt divers, mai stiti ceva de nenea ala cu basculanta de pe plevnei, care i-a omorat pe cei doi pe moto , el si ea , cand iesea din santier, facand la stanga, cu toate ca avea obligatoriu dreapta si a calcat dubla linie continua, bagandu-i pe amandoi sub jj de tone ???? in cazul asta unde suntem ?

     

    Acum vreo 4 ani, un baiat a fost luat pe sus de un nenea politistul in zona tei, strandul studentesc. de acest caz mai stiti ceva? cum s-a finalizat? acu vreo 2 ani parca, s-a facut un reportaj la o tv-iziune, o revenire asupra cazului, dar de atunci nimic.

     

    In cazul de fata de ce sa avem alte sperante ??? nu va merge totul pe drumul batatorit ?

     

    Nu imi pot exprima regretul fata de moartea acestui om. Cu atat mai mult pentru ca e nevinovat, ca impartim aceeasi placere de a "calari" , pentru ca respectand legile, altul l-a facut inger intr-o clipita.

     

    din acest punct de vedere ii inteleg pe cei care vor capul vinovatului intr-o teapa, lasat la soare pe otopeni vreo 2 luni. dar oare e singura solutie ? oare doar evul mediu functioneaza la noi si nimic altceva ? tind sa cred ca nu, insa la o statistica simpla facuta pe cazurile similare si solutiile date in acestea, ar trebui sa plec sa ascut alte tepuse, ca vom avea nevoie. Pacat ca legile facute sa ne protejeze, sa ne fereasca devin inutile si raman doar tiparituri, iar noi idilici traim in lumea noastra utopica, unde alb e alb si negru e negru !!!

  5. Condoleante familiei ! trist si tragic !

    S-au prins si stirile de la ora 5 ca e ceva in neregula cu modul de efectuare al scolii de "rideri" . Ca de, cu cea de soferi au urlat ani buni si tot asa e si acum. Doar pretul nu il mai stim, ca in rest nimic nou sub soare !!

    Daca vroiau sa faca ceva, mai bine mergeau si intervievau autoritatile de ce nu se aplica legea cu max 25 kw , de ce nu se modifica modalitatea de obtinere atat a categ A , cat si a categ B si sa se tina de capul lor, pana se modifica ceva. La ei totul e o stire, de senzatie azi, maine e istorie, fara interes.

     

    Trebuie sa recunoastem ca nu e rau deloc, a avea motor mai mic la inceput, pentru ca stim bine, ca nu ne putem stapani impulsurile, dar de unde sa scoti 200 km / h dintr-un 125cc ? Si daca moto nu poate, atunci inseamna ca mai prind un an de viata. Toti am vrea sa ne stapanim, unii stim ca nu putem si actionam in consecinta,altii zic ca da, dar mintintandu-te ti-ai refuzat dreptul la viata, la una normala, cel putin !!

     

    La fel de adevarat e , ca daca esti cerebral, poti stapani si o "bestie", dar vorbim de ...cati ? 5- 10 % din cei care sunt incepatori si de regula peste 30 de ani !

    E atat de greu sa ceri unui "pusti"de 22 de ani sa fie cerebral si stapanit, sa nu alerge herghelia de sub el !! e aproape imposibil, sa se struneasca, pe el, nu pe motocicleta, care face numai ce i se comanda.

     

    Sunt sigur ca exista si acei care la 22 - 25 de ani au de la 600 cc in sus, dar s-au putut abtine, stapani, domoli, dar din pacate sunt asa de putini.

    Restul ajung la accident, mai grave sau nu, dar acolo ajung.

     

    In fiecare an , aceleasi topicuri, discutii, dezbateri, care vor fi anual reluate si reactualizate. Mereu vom vorbi despre experienta - varsta - capac. cilindrica - anturaj samd... Sunt interconectate, sunt dependente si cei ce vor tine cont de ele, vor avea o sansa in plus, sau mai multe. Mereu vom spera ca cineva va baga la cap, ca cineva va invata de ceea ce se spune si se dezbate aici.

     

    Pacat ca mereu aceste concluzii se trag in urma unei tragedii. Asemenea teme, ar trebui sa fie numai la discutii generale. Poate va veni o vreme cand va sta acolo pentru o perioada mai lunga, iar aici vom vorbi de mici accidente si nu de tragedii.

     

     

    CE bine e cand traiesti, sa povestesti ce s-a intamplat !!

  6. drumul ala e foarte pustiu in afara weckendului,intradevar vineri sanbata si duminica e groaznic pe acolo,dar in timpul saptamani...nu mai faceti comentarii legate de viteza,ca daca sunteti cu adevarat motociclisti nu copii care iti petrec viata pe forum,stiti ce inseamna adrenalina si viteaza.cand vezi o sosea care nu se mai termina si cu asfaltul perfect si + o singura masina cat vezi cu ochii...sar putea sa nu te astepti ca acea singura masina sa fie cea care iti curma viata...

     

    tocmai de aceea ti-am zis ca "fiecare se da pe spinarea lui" ... nu zic ca nu ai dreptate in ceea ce zici, insa , uite, o singura masina a fost de ajuns pentru lovitura de gratie.

    Sa auzim de bine !

    Iar asa ca fapt divers, fi atent la gramatica !

  7. @ Fire929: da, nu am A-ul, am recunoscut. Daca minteam si ziceam ca am un 500k pe motocicleta, vorbele mele aveau mai multa greutate? erau mai adevarate sau mai false? Ma confunzi, eu nu i-am recomandat nimic motociclistului de la Moghiorosh. Am sustinut doar ca si pensionarul merita un RIP si poate putin respect. N-am zis nimic de niciun tren.

     

    nu, nu erau mai mult sau mai putin adevarate. Dar, crede-ma, ti-o spun cu bune intentii, e altfel cand vorbesti stiind ambele puncte de vedere.

    Cand vezi ce ti se intampla zilnic mergand pe 2 roti, perceptia si judecata vor suferi modificari. Despre asta vorbesc. In rest , putem da cu cuvintele cat dorim.

  8. Desi am zis ca nu o sa mai scriu in acest topic, revin asupra deciziei si mai scriu unul

     

    Ma gandesc daca nu cumva baiatul a fost strivit intre masina si motocicleta aceasta ricosand mai departe fara sa atinga masina. De aici poate deformarile masinii si felul in care era storcit trupul. E o varianta....

     

    Daca era asa , motocicleta trebuia sa aibe urme de sange pe ea, ceea ce din poze nu reiese. Nu are nici o pata de sange!!!

  9. eu zic ca nu are rost sa faceti atatea comentarii in plus.mai ales cei care nu au nici macar habar despre care drum e vb (altfel sar pune problema vitezei daca ati fi mers vreodata pe acolo).http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/destin-frant-motociclist-spulberat-de-un-sofer-inconstient.html

     

    Am mers pe acolo de n ori cu moto, dar tot nu inteleg la ce te referi cu "altfel s-ar pune problema" !!!

    la ce te referi ? ca oricum o dai, oricum faci, toti mergem pe spinarea noastra. Nu e singurul drum care te imbie la gaz, asa ca ...

  10. Dumnezeu sa-l ierte. Nici nu vreau sa ma gandesc la ce simte familia lui in clipele astea. Parerea mea este ca putin din sangele lui e si pe mainile voastre, mainile cu care tastati ca viteza nu e un factor, poate chiar un factor major...ca poate sa aiba si 500 km/h DACA ALA NU INTORCEA, motociclistul ajungea intreg acasa. Pe drum mai sunt si multe alte pericole. Cu cat bagi mana in gaz mai puternic, cu atat sansele de a ajunge acasa scad. Din ce am vazut eu la rubrica de accidente, in covarsitor procent, cele grave au o cauza majora, viteza. E numitorul comun al celor mai multe accidente soldate cu deces. Nu stiu de ce va cramponati atat sa ii aparati pe cei ce incalca viteza legala. E drept ca viteza nu e singurul factor, dar e cel agravant. Infrastructura de cacao, permise pe naspa, animale, cultura sociala 0, trupul uman atat de fragil si de expus pe motocicleta si voi adaugati cu de la sine putere ca viteza e irelevanta. Oare asa sa fie?

     

    Sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa-l scot pe sofer nevinovat, nici sa arunc vina pe motociclist. Dupa opinia mea (si cineva care are cunostinte solide in domeniu poate confirma sau infirma) soferul o sa scape pentru ca o sa se considere CULPA COMUNA. NEACORDARE DE PRIORITATE SI VITEZA PESTE LIMITA LEGALA. (stiu ca dupa postul asta o sa-mi umpleti frigiderul si pe mine o sa ma acoperiti de rahat).

     

    Nu iti umplem nimic, ca de, s-a facut tva-ul cat casa, dar .... in ipotetica situatie cand tirul se va sui pe tine ca mergeai in comuna cu 59 km /h, iar muschiul lui a vrut sa intoarca 40 de tone pe tine, si te-a facut afis, oare comment-urile tot asa vor suna, nu : a avut viteza peste limita legala, ca daca avea 24 km/h , nu patea nimic.

    Ti-am mai sugerat o data, cand vei stii cum e din ambele puncte de vedere(tabere, 2 si 4 roti), vino si da-ti cu parerea, pana atunci ai grija la bariera, ca trenul nu incetineste, cum sugerai tu motociclistului de la Moghioros.

     

    Pe subiect... pai da, avem legi, nu ne folosesc, ca nu le respecta nimeni. zicem de viteza, asa e , tre recunoscut ca e un factor, dar moldoveanul ala, pentru ca a luat o viata, posibil a si miscat masina de la locul accidentului, nu merita oare la cariera de piatra pe viata ? Pana la urma, indiferent ce si cum, moldoveanu, nu vede parnaie , nici macat in vizita, cand de fapt, ar trebui incadrat la omor cu premeditare si intentie. Noi nu stim decat de bici, asta e natia, asta ne e felul. daca am stii ca pentru asa ceva, iei pe viata, nu ai merge sa intorci regulamentar 100 km ? dar cand stii ca, indiferent daca omori unul sau 10, indiferent daca pe mij. strazii sau pe zebra, tot nimic nu patesti, de ce ai respecta legea? pentru omor , atunci cand esti vinovat, ar trebui sa iei instant jj ani , fara nici un fel de suspendare, fara nici un fel de daca sau parca, direct. Omor = 10 ani, minim, la spart piatra, punct.

     

    In acelasi spirit, daca tot sustinem sa se aplice legile, atunci da, sa ridice si taloane pt numere indoite, invizibile, inexistente, sa ne dea amenzi pentru viteze, adica chestia aia utopica, cand legea este aplicata mereu si impartial.

     

    Daca moldoveanul avea macar... hai sa zic "bunul simt"sa se asigure ca nu vine nimeni, nici macar randunici pe cer, era ok.

    Asa cum am mai zis-o , fa tata ce vrei, cum vrei unde vrei, atata vreme cand nu deranjezi pe nimeni. Dar sa o comiti maxim, si in final tu nu patesti nimic, e prea de tot.

     

    Condoleante familiei si putere de a merge mai departe !!!

     

     

     

     

    Mesaj completat

    OFF-TOPIC : Am inceput cu toba stoc - cand ma bagam printre masini la stop - abia imi faceau loc ca nu stiau ca sunt pe acolo...

     

    Nu are nimeni obligatia sa-ti faca loc sa treci in fata la stop, daca ai loc bine, daca nu stai in coloana.

     

    mi-am schimbat toba in una sunatoare...bulevard faceam printre masini daca turam de 2-3 ori ( deh se uitau in oglinzi )

     

    Daca mergi corect nu trebuie sa faci galagie ca sa fii observat, te vede omul in oglinda la fel cum vede si o masina. Daca e genul de om care nu se asigura degeaba ai tobe "urlatoare".

     

    - acum motor nou - toba stoc - m-am intors cum eram inainte, abia se uita in oglinzi - nu ma vad ( nu ii vad ca se uita in oglinzi )...Pana nu treci si de partea cealalta a baricadei degeaba vorbesti. Ciudat, numa astia cu tobe normale si n-au avut si ei o toba care suna vorbesc astfel si sustin ca face fix pix...este o diferenta enorma.

     

    Am avut o mobra inainte cu capacele la toba taiate (de fostul proprietar) si in afara de faptul ca plecau alarmele la masini pe unde treceam nu ieseam cu nimic in evidenta. In afara de mobra mai conduc si masini si pot sa spun ca "loud pipes save lives" e doar o vrajeala, nu te aude nimeni pana nu ajungi in dreptul lui.

     

    tot offtopic

     

    da-mi voie sa te contrazic. tobele fara silencer, in majoritatea cazurilor, fac soferul sa stie pe unde esti, ca esti.

    Nu tre sa faca nimic, dar pt mine e f important sa stie ca sunt si io pe acolo, pe urma vedem, cum si pe unde trecem amandoi.

    la tobele stoc sau cu silencer, soferul nu are nici cel mai mic habar ca e vreun motociclist pe undeva.

    eu am vazut pe pielea mea, diferenta intre stoc si race, cand sunetul de race atentioneaza soferii ca un moto e pe langa ei.

  11. @Fire929

    Fara sa exageram si sa translatam, trenul nu prea e masina. Cronologic, masinile au aparut dupa trenuri.

    Trenul merge dupa un program fix(nu se intampla si la noi lucrul asta), are o cu totul alta masa(sunt necesari vreo 1000m pentru oprire de urgenta de la 50km/h),merge pe sine(deci nu prea are cum sa te evite) si e cam....indestructibil la contactul cu masina/motoreta/tirul/autocarul. De aceea s-au montat bariere si s-au introdus reglementari speciale pentru soferi la trecerea la nivel cu calea ferata. Pe care tu esti obligat sa le respecti. Deci oricat ai exagera si translata, trenul nu va fi niciodata vinovat daca te spulbera.

    Revenind la situatia data, legal vinovat e clar pietonul.

    Dar asta nu inseamna ca daca unul greseste si celalalt trebuie sa greseasca dupa el.

    Rationamentu tau e gresit- daca pietonul a incalcat legea, atunci pilotul nu trebuia sa greseasca...

    Exagerand si translatand :laugh:) rezulta ca pentru orice pieton care traverseaza aiurea e obligatoriu sa rezulte un accident. Qed :D)

     

    Rationamentul meu e gresit dptdv, pt ca , daca ar fi sa iau de buna ce zici tu, ar insemna sa invinovatesc pe oricine INCALCA LEGEA. Eu trec pe rosu, nu sunt de vina ca celalalt pe verde, nu a condus cu viteza necesara evitarii.. .samd. A face vinovat pe cineva care nu a incalcat nici o lege, suna a anarhie. De ce sa mai respect vreo lege, daca oricum sunt vinovat ?

    Ti-am exagerat, tocmai, ca sa vezi ca nu e asa cum gandesti tu. Nu am nimic cu modul tau de gandire, numai ca mi se pare ca nu are nici cea mai mica aplicare practica.

    Iar in definitiv si la urma , urmei, toti de ne ferim pe baza de kilograme. Bicicleta de scuter > de motocicleta > de masina > de tir >de tanc > de tren > de vapor samd... Normal ca oricare e "mai greu"ca mine, nu are teama, dar daca in loc de 200 kg, vede 20 t, sa vezi cum vede rosu, cedeaza, si toate cele. Instinctul de conservare exista la toti, cu manifestari diferite.

     

    TOTI SUNTEM OBLIGATI SA RESPECTAM LEGEA, INCLUSIV PIETONII CARE TRAVERSEAZA PE UNDE DORESC (adica pe unde nu au voie prin LEGE).

     

    Din cate stiu, nu am auzit de vreun accident pe trotuar, iar pietonul a fost scos vinovat ca alerga prea tare si a intrat in masina.

     

    Daca am privi carosabilul ca pe un teren minat, singurul coridor al vietii fiind trecera de pietoni, sunt convins ca nu ar mai exista chestii de genul asta.

     

    Oricat si orice ai zice, nu pot fi de acord in veci cu conceptul : un pieton traverseaza pe unde i se trezeste, iar cel care il ia pe sus e vinovat. De unde ai scos-o pe asta ? Sa fim realisti !!!!

  12. Si ca sa mentin discutia aprinsa: Cum ar fi fost daca in loc de un om beat era un om ORB?

     

    Nu neg, ca ai si tu partea ta de dreptate si ca e adevar in ce zici, dar nici nu pot ignora faptul ca pietonul a incalcat legea.

    Exagerand si translatand, ar insemna ca trenul e de vina cand traversez eu sina, ca nu a adaptat viteza. Nu tre si el sa circule mereu cu o viteza ce ii permite evitarea oricarui pericol ?

    Daca ar fi asa, trenul ar fi mereu vinovat la trecerea la nivel... ca de trebuia sa mearga cu 0.5 m / an , ca se evite orice smecher ce nu are chef sa astepte la bariera.

    Cred ca e mai simplu sa respectam toti legile, indiferent daca ne plac sau nu, iar apoi sa o dam in dezbateri.

    Eu vad aici un singur vinovat si un sigur motiv al accidentului. Ca putem stipula alte jjjj, asta e de la sine inteles.

    E simplu - daca pietonul nu incalca legea, rezulta - nici un accident. Q.E.D.

     

    P.S. Daca e orb, are insotitor. Daca nu are insotitor, ori e sinucigas, inconstient sau "adrenaline junkie".

     

    Mesaj completat

    pana la urma pietonu` era beat sau continuati sa il considerati astfel pt ca ......vorbea lumea?

     

    Conteaza daca era sau nu ?

    daca da , de ce ?

  13. .. :) eu cred ca tu uiti in ce tara traiesti! Ce sa faca GOGOSARII aia care stau toata ziua cu cu-n Logan? Tu crezi ca aia stiu vreo boaba de cum se acorda primul ajutor?? Tu crezi ca politia romana a atins starea de normalitate cand e clar ca pute de sus? Sunt total de acord ca ei sa astepte ambulanta, dar ei o asteapta si daca accidentatul ar fi in convulsii. Nimic nu ii obliga sa intervina. ei sunt politisti. sa vina smurdu dupa 15min cand ai intrat in coma deja.

     

    "Face si ei ce poate" , ca de , "ei nu e doctori, bre" .

    Acum serios vorbind, cred ca e prea mult sa avem pretentii de la politie sa fie si medici. Sa fim seriosi ! poate un pic de prim ajutor, da, dar mai mult e cam imposibil.

    Sa auzim de bine !

  14. Deci hai sa fim toti la fel: daca aia ne considera donatori de organe si satanisti, noi de ce sa nu ne bucuram cand un pieton inconstient moare?

    De ce sa mai avem...compasiune( parca asa ii zicea) de ce sa mai avem limita in cuvintele pe care le scriem si le gandim? De ce sa nu fim si noi la fel ca cei pe care ii uram atat de tare. Sa fim la fel cum sunt conservarii, pietonii inconstienti, nesimtitul ala de Craiova care a traversat, in felul asta oprind un haiduc de la intalnire....

    De ce sa nu stam toti in cloaca asta, sa punem un muc pe piept si sa ragaim cu forta: " Traim in romania si asta ne mananca tot timpul"? Nu-i asa ca e mai comod?

    "Ala", "Betivul", "Prostul", "inconstientul","Kamikaze" a murit. A traversat neregulamentar si a dat o motocicleta peste el. Parerea mea e ca totusi era un om. Un om care a murit intr-un accident. Atat.

     

    Daca citeai tot topicul prindeai si faza aia cu sangele de conservar si cu ajutorul pe care in principiu il poti primi de la un conservar.

    Adaug aici si pentru tine: cand merg cu masina(si merg destul de des), car dupa mine o trusa de scule(care pe mine nu ma ajuta la nimic) si cablu de curent. Ai fi surprinsa sa stii cat de necesara devine o surubelnita cateodata sau cata transpiratie economisesti folosind doua fire de curent.

    Da, forumul asta este pentru motociclisti. Dar cum niciunul din voi nu e preastiutor, nu vad de ce va deranjeaza opiniile unuia care e doar conservar. Sau faptul ca va puneti poponeatsa pe sa va face brusc mai inteligenti?

     

    Nu suntem la fel, cred ca asta e mai mult decat clar.

    Nu se bucura nimeni de moartea cuiva, cred ca si asta e clar.

    Insa de aici incolo, incep multe "dar" .

    Ca spre exemplu :

    Nu am nimic impotriva cuiva care isi exprima opinia, dar sa fie una pertinenta si realistica. In cazul unui sofer, fara a stii ce inseamna a conduce motocicleta, aceasta e numai subiectiva, cu mici exceptii. La ce ma refer ? Simplu: cand o sa traiasca si el pe pielea lui zilnic , ce inseamna sa vezi moartea, sa vezi nesimtirea, delasarea si lipsa oricarei urme de respect si bun simt, doar pentru faptul ca merg pe doua roti, iar cei ce zac, bara la bara, ar trebui sa ne multumeasca ca scoatem masini din trafic si il eliberam, nicidecum sa ne arate invidie ca eu ma tarasc cu greu, dar el sta. Si daca sta el, eu de ce m-as tara?

    Sa vada si el , soferul, ce inseamna sa iti fie frica sa treci pe verde, cum e sa iti tasneasca masina parcata pe trotuar direct in fata, iar apoi sa te faca alibie de porci, ca nu ai avut rabdare sa intre in trafic. Sa vada toate fetitele vesele, care au o mana pe mobil si una pe trusa de farduri , si conduc telepatic masina, direct in tine, fara macar sa isi dea seama ca o sa omoare pe cineva. Sa vada cum e sa ti se urce un jeep pe picior, pt ca soferita era prea profesionista in a aprecia si a o interesa daca are loc sau nu. Sa vada ce inseamna sa iti intoarca cineva pe dubla linie continua, blocand toata soseaua, sau sa mearga in permanenta pe banda a 2-a indiferent ca prima e libera sau nu.

    Cand toate astea ti se intampla zilnic si simti pe pielea ta ca poti muri in orice clipa si culmea , fara sa fi vinovat, atunci imi vine greu sa inteleg, inghit, orice fel de scuze, indiferent din partea cui vin.

     

    Nu, nu cred ca sunt zeu, ca legea e mai lege pentru mine, doar ca merg pe 2 roti. Incerc pe cat posibil sa ma ghidez dupa conceptul ca toti avem aceleasi drepturi si acelesi obligatii. Drumul nu e al meu, nu tre sa intru, ajung in fata nimanui si stiu ca daca ceilalati imi faciliteaza trecerea, o fac pentru ca asa vor ei, nu pentru ca au vreo obligatie.

    Recunosc, ca si pe mine ma ia valul si traiesc cu impresia ca sunt mai presus, dar noroc ca e de scurta durata si imi revin. Dar cu toate astea nu ma pot obisnui cu atitudinea tuturor, cu modalitatea de perceptie si de conduita.

     

    Pentru acest caz concret, al acestui accident, este firesc sa imi para rau de moartea unui om. Normal ca nimeni nu merita asa ceva si nici nu cred ca a avut vreo intentie. Acum toata durerea e pe umerii familiei.

     

    In alta ordine de idei, sa vedem ce inseamna si pentru motociclist:

     

    trauma psihica

    dosar de cercetare penala = drumuri, nervi, fara carnet, nu poti iesi din tara , drumuri cel putin lunare pt stampila pe dovada, plus avocati, si alte jjj de mii de drumuri si de nervi si de epuizare

    motocicleta - pe bani cui se repara ? cine scoate bani din buzunar ? din cate stiu , din ultimele reglementari, in cazul in care pietonul va fi vinovat, va trebui sa suporte toate cheltuielile cauzate de trecerea prin loc nepermis, DAR MAI ALES FARA SA SE ASIGURE CUM TREBUIE. oare va veni si ziua cand cei ce traverseaza pe unde nu trebuie vor plati de la a la z toate daunele ?

     

    Toti mai traversam aiurea, dar macar sa o faca fara sa ii faca nimeni afis, macar atat. Aceleasi pretentii le am de la orice pieton. Nu vrei pe la semafor , pe zebra, fa-o pe unde vrei, dar nu pune pe nimeni in pericol. Imi aduc aminte de accidentul de langa pod, de la pajura , unde o tanti a zburdat pe carosabil , si a iesit fix in fata motociclistului, cauzand accidentul , din care a rezultat decesul ambelor persoane si cate si mai cate ...

     

    Deasemenea, cel/cea care ii zburda pe trecerea de pietoni, direct bahaos fara nici un tribunal pt vreo 10 ani, sa reflecte adanc la ce au facut, nu ca Pauneasca, care a luat 3 odata si e bine merci.

     

    As vrea sa traiesc ziua cand respectul, bunul simt, intelegerea vor domni pe strazile noastre. Nu am nici un drept mai mult decat cel de langa mine, dar vreau ca acel drept sa mi se dea, vreau sa ofer si cer respect, daca sunt intelegator, vreau sa fiu si inteles, vreau ca totul sa fie reciproc. De asemenea toti sa fim judecati dupa aceleasi legi, fara partiniri, fara prejudecati. Da stiu e utopic, dar macar sa visam putem, daca nu altceva.

     

    De cand ma stiu merg ca si cum sunt "vanat" . M-am saturat sa imi fie frica ca unul nu imi da prioritate, ca unul nu respecta culoarea rosie, dubla linie continua samd .... E oare mult in a-mi dori sa ma simt protejat de niste legi, care tocmai de asta au fost concepute ?

     

    Oare ni se spune ca suntem sinucigasi, pentru ca "zburam prea jos" sau de fapt pentru ca nu vrem sa acceptam ca e imposibil de mers in Romania ? Ne incapatanam sa speram ca vom fi si noi vazuti ? Ca suntem mai mult decat musca ce se lipeste de parbriz ?

     

    Pentru toti cei care sunt la volan si numai la volan, le recomand fara pic de ranchiuna, sa vorbeasca doar din punctul lor de vedere, pentru a pastra obiectivitatea. Sunt si sofer de asemenea, culmea mai mult decat rider, ca de asa e pe la noi, insa tot ceea ce am zis e vazut prin ochiul de rider, cel care stie ca in orice clipa e o "blonda" care ma va face afis instant, iar in urma sunt numai : "scuze , nu l-am vazut".

    De ce oare ?

  15. Deosebita atitudinea D-lui Radu Pietreanu, e una de luat in seama si de urmat.

    Ma bucura faptul ca nu a patit nimic si ca a gasit puterea de a ierta, acolo unde majoritatea am fi avut dificultati.

    Sa fie atat el, cat si noi feriti de astfel de incidente-accidente !

    In rest sa auzim numai de bine !

  16. Daca anul asta, pana acum a fost relativ "pace" , acum vad ca am ajuns iar la ziua si accidentul ... nu e bine deloc in ritmul asta.

    Ma bucurasem la inceput cand cineva a zis ca riderul nu are mai nimic, dar apoi cand am citit de atatea oase rupte si dislocate, am ramas un pic interzis...

    Riderului ii doresc sanatate exagerata si recuperare rapida !

    Soferului auto ii dorim : o vedere mai buna, o intuitie superioara, zeci de neuroni in plus, cateva zeci de grame de constiinta extra si multe altele !!! Daca ar realiza ca suntem mai multe categorii de vehicule pe strazi, atat noi cat si ei, am duce-o mai bine ... .dar , deee , de ce am face-o , ca noua nu ne place sa fie simplu !!!

     

    Totul e sa traiesti, sa poti povesti !!!!

  17. Of, of... casti sparte, jenti si discuri praf, jambe inexistente..... incredibil... culmea pe un drum necirculat ... se poate mai mare ghinion ?

    Pacat de cele 2 vieti, pacat de ceea ce s-a intamplat.

    Vai si amar de cele 2 familii.

    Condoleante familiilor indoliate !

     

    Iar pentru noi restul sa ne fie a nu stiu cata invatatura de minte, poate , poate, 'om intelege si 'om trage vreo concluzie !!!!

  18. SieuamcalculatordefoartemulttimpPrimulcalculatorlamavutprinnouastreiundoioptsasepevremeacandaltiisejucauincapehcsiterminatorastainseamnasascriuasasasechinuielumeasainteleagaceamscrisastaestedoarobashinaintelectualadacamisepermitecuvantulintelectual...

     

    EXACT !!!

  19. Au mai zis vreo jj inaintea mea, dar nici mie nu imi vine sa cred ca ati scapat dupa ce am vazut pozele cu mobra facuta afis ! Nu stiam ce sa cred initial, cu atat mai mult ca tu afirmai ca mergeai potolit !

    Sanatate maxima pe mai departe !

×
×
  • Creează nouă...