Sari la conținut

Andrei.Hrubaru

Membru
  • Număr conținut

    57
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Andrei.Hrubaru

  1.  

    Salut. Stiti un loc unde se pot regla carburatoarele ? eu zic ca sunt reglate ok, dar nu pretind ca nu se poate mai bine.

    Am schimbat anvelopele, erau batrane cele pe care le aveam, poate mai scade consumul.

    De asemenea nu eram sigur daca turatia la ralanti trebuie sa fie 1300-1400 la rece sau dupa ce se incalzeste, asa ca am reglat-o la rece si ajunge la 2000 la cald.

    Acum am scazut-o un pic si o sa o mai scad treptat si sa o pornesc cu socul sa vad cum merge asa.

  2. incearca sa o lasi sa mearga umpic pe relantiu 5-10 min inainte sa pleci,motorul e oarecum rece si deaia se ineaca.Asa iy facea lu varumiu la un cbr 600,daca plecai dupa 1-2 de mers in gol,se ineca si fara sa dai os bujiile nu pleca.:D

     

    HELP!vreau sa inchiriez un cb 500,ce consum scot afara pana in 120km/h(rare ori) mers normal legal 70-100km/h?

    mentionez ca sunt doar eu pe motor si fara bagaje,un ghiozdan atat.:D

     

    pai toata ideea e sa te urci pe ea si sa pleci :)) nu sa stai dupa ea ...

     

    eu scot mixt 7% cu viteza medie de 60-80km/ora in bucuresti. poate mai poate confirma si altcineva :)

  3. salut,

     

    poate ati mai avut si voi problema asta:

     

    1. plec dimineata de acasa spre munca, totul foarte frumos

    2. sta motocicleta la munca 4 sau 9 ore dupa care o pornesc si plec cu ea spre casa

    3. dupa circa 1km de mers face niste semne de inecare si se opreste motorul - chiar daca o turez mai tare

    4. toata chestia dureaza 3-4 secunde

    5. incerc sa o pornesc si nu vrea

    6. astept 2-3 minute, o pornesc si pana acasa toate merg normal

    7. a doua zi, fix la fel ....

     

    ce poate sa fie ? poate sa fie legat de faptul ca in timpul zilei sta in soare ?

    /index.php?app=forums&module=post&section=post&do=reply_post&f=67&t=30820

     

    nu mai patit nimeni asa ceva ? dintre atatia cb-isti sunt singurul asa norocos :) ?

  4. Am patit si eu asta de multe ori la CB, dar cand era seara un pic mai rece (vreo 15 grade): ingheata carburatoarele. Vezi aici ce e aia: http://en.wikipedia.org/wiki/Carburetor_icing. Se rezolva incalzind un pic mai mult motorul si punand amestecul o idee mai bogat, dar afecteaza si consumul. Si nu se intampla decat daca e ceva mai umed afara (dupa ploaie) si racoare.

     

    pai acum sunt 25+ grade afara, iar in miezul zilei 30+. problema trebuie sa fie din alta parte.

     

    turatia la ralanti se regleaza la rece sau la cald?

  5. salut,

     

    poate ati mai avut si voi problema asta:

     

    1. plec dimineata de acasa spre munca, totul foarte frumos

    2. sta motocicleta la munca 4 sau 9 ore dupa care o pornesc si plec cu ea spre casa

    3. dupa circa 1km de mers face niste semne de inecare si se opreste motorul - chiar daca o turez mai tare

    4. toata chestia dureaza 3-4 secunde

    5. incerc sa o pornesc si nu vrea

    6. astept 2-3 minute, o pornesc si pana acasa toate merg normal

    7. a doua zi, fix la fel ....

     

    ce poate sa fie ? poate sa fie legat de faptul ca in timpul zilei sta in soare ?

    /index.php?app=forums&module=post&section=post&do=reply_post&f=67&t=30820

  6. Poti detalia? De unde se aude? Din ce parte a motorului?

     

    am gasit problema, unul dintre suruburile care prind pinionul de roata din spate s-a desfacut circa 1 cm. de acolo se audea zgomotul. ciudat rau ...

  7. salut,

     

    azi am patit ceva nou, mergeam cu moto, totul bine si frumos si a inceput sa faca un zgomot ciudat, din zona motorului, de parca freca un cauciuc ceva, dupa care s-a agravat transformandu-se intr-un zgomot metalic, la fel, de frecare. se aude si cand e scoasa din viteza. ceva indicii ? de unde sa apuc problema ?

     

    merci

  8. Andrei.Hrubaru...... eu vorbeam de partea cealanta ,mai exact pe partea cu schimbatorul de viteze ,tu imi arati partea cu ambreiajului,

     

    ThunderByte....cred ca tu te-ai prins ce am intrebat eu si am vazut ca electromotorul este prins in 2 suruburi ,chestia este ca am vazut ca nu iesea din locas si am incercat sa desfac capacul ala prins in 8-9 suruburi si acolo am vazut ca era ulei eram curios daca este normal ca in dreptul acelui alternator ca pana la urma asa sar numi ar fi trebui sa fie umed sau nu. pana la urma am reusit sa scot electromotorul si mi-am dat seama de ce iesea asa mai greu ca avea o garnitura care cred ca este asa sa nu iasa uleiul de acolo. deci si eu cred ca acolo asa trebuie sa fie in ulei.

     

    pozele sunt facute din partea dreapta, adevarat, dar componenta de care vorbim este in partea stanga a motocicletei. montarea insa se face dinspre dreapta :) oricum, bine ca te-ai linistit ;)

  9. spuneti-mi si mie care stie, pe partea stanga unde se afla si schimbatorul de viteze este acel capac care ar trebui dupa stiinta mea sa fie acel alternator de unde ies firele spre releul de incarcare, am incercat sa desfac cutia aia ca nu stiam cum iese electromotorul si am constatat ca nu am scos capacul de tot ca am vazut niste rotite pe acolo si mia fost frica sa nu raman cu piese in plus , deci ce am vazut ca inauntru are ulei cumva si intrebarea mea asa trebuie sa fie ulei acolo sau trebuie sa fie uscat ,am auzit ca acel alternator de unde da curentul ar fi pe genul ala umed, este corec asa sau nu, rugamintea mea sa spuna cinevaa care stie nu parere ca am auzit ca asa ar fi ,ca ma gandesc ca daca ar fi fost uscat si eu am ulei sar fi bulit bobina de la rotor ,deci cum este corect. dau o bere la eventuala intalnire a CB-urilor 500 pentru informatia asta.?

     

    salut,

     

    daca vorbesti despre demaror, cel care apare in prima poza si e demontat in a doua, da, e normal sa ai ulei acolo, dar foarte putin, fix in zona conectarii.

    post-12156-0-89906100-1343506242_thumb.jpg

    post-12156-0-78765800-1343506255_thumb.jpg

  10. Se dau jos carburatoarele cu tot cu cutia de la filtrul de aer.

     

     

     

    Sunteti culmea.... se da jos, la toate, nu ca la ala dintre anii cutare si cutare nu merge, la cb 500 r(94) sigur iese, ultima oara asa le-am scos, si eu tot cb 500r am. E un pic mai greu pana prinzi susta ... are pe partea stanga spate o prindere de plastic pe o teava, si trebuie fortat un pic airbox-ul in fatza (gen dat un pod de palma). Iar cu sub air filter, pune mana si cauta ceva burete mai des un pic din care taie o bucata cat iti trebuie si pune mana si schimba-l ce atata tam tam pentru un (cuvant urat).

     

    Ma bate gandul serios sa imi iau niste leviere mai scurte, cu reglaje pe 5 trepte, am vazut live pe un SV varinata asta http://cgi.ebay.co.uk/Pro-Clutch-Brake-levers-Honda-CB-599-600-HORNET-/220775919684?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3367453044 de leviere si mi se pare super faine, la banii astia sunt foarte foarte ok ... ce parere aveti.

     

    Zilele astea am constatat ca am rulmentii de la directie stricati ... caut set rulmenti sh la cineva daca stiti ... stau cumva in dubii daca sa ii iau sh sau sa ii iau noi ...

     

    ThunderByte, nu a zis nimeni ca nu se dau jos carburatoarele sau air-box-ul :) doar ca nu poti sa-l dai pe ultimul jos inainte sa scoti carburatoarele. daca tu ai fortat cutia cu riscul de a o strica, este responsabilitatea ta :)

     

    toate cele bune

  11. da jos air box-ul

     

    salut, din cate stiu eu nu poti da jos air-box-ul (cutia mare neagra ce gazduieste filtrul de aer) decat dupa ce demontezi carburatoarele. cel putin la cb500r.

     

    cat despre filtrul de "subair" iti recomand sa nu improvizezi. risti sa faci mai mult rau decat bine carburatoarelor. daca esti din bucuresti, si poti sa mai astepti circa 2-3 saptamani, iti pot comanda unul nou - fara adaos comercial ;)

     

    spor la treaba

  12. intrebare scurta legata de sistemul de alimentare de la CB 500: acest model nu vine din fabrica cu filtru de benzina ? sau imi lipseste doar mie ?

     

    merci

    Mesaj completat

    intrebare scurta legata de sistemul de alimentare de la CB 500: acest model nu vine din fabrica cu filtru de benzina ? sau imi lipseste doar mie ?

     

    merci

     

    l-am gasit, nu mai este nevoie. merci ;)

    Mesaj completat

    intrebare scurta legata de sistemul de alimentare de la CB 500: acest model nu vine din fabrica cu filtru de benzina ? sau imi lipseste doar mie ?

     

    merci

    Mesaj completat

     

     

    l-am gasit, nu mai este nevoie. merci :D

     

    dar filtru (doar acea "spuma") pentru furtunul de aer care alimenteaza carburatoarele? cel de sub rezervor in dreapta (in engleza: sub air filter) ? l-ati inlocuit vreodata ? de unde ati cumparat unul nou?

     

    merci

  13. le-as sugera batai in noroi cu fetele astea dragute :D printre niste motociclete enduro... ca din ce in ce mai pervers devine salonul... nu ca m-ar deranja :D

     

    si eventual sa reduca prezenta moto la niste postere in decor sau la niste costume tematice pentru fete :crack: ? omul mai vine cu prietena, nevasta, nu poate sa caste gura la altele ... la motoare da :blbl:

  14. Pe departe cea mai finuta...

     

    sunt de acord cu tine metalhost; fetei ii facea placere sa tureze motocicleta cand am trecut pe la standul ei ... mai rar atata daruire :blbl:

    in rest, fete destule, asteptari mari ... dezamagiri pe masura. per total moto a dat clasa tunning-ului auto si pavilionului rally. :crack:

     

    ce ne rezerva anul 2009 ?

×
×
  • Creează nouă...