Sari la conținut

bulit

Membru
  • Număr conținut

    135
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de bulit

  1. daca nu gasesc cine sa imi faca am sa apelez la tine. multumesc. daca imi zici ce si cum sigur i dau de capat si singur. poate se pricepe careva si ma ajuta acum ca ma imprumuti tu.

    ai nr meu pe pm daca ai nevoie de scula o zi faina

  2. ma ajuta cineva cu un amestec la moto de aer benzina cu un colortune . sau unde as putea face asta. 0751232565

    clortune nu functioneaza pe toate motocicletele sunt care nu pornesc cu bujiile respective, acest mod de reglare se foloseste in cazuri f rare can setarile de fabrica nu mai functioneaza din cauza uzurilor daca esti curios am eu scula depinde de ce filet ai nevoie daca crezi ca te ajuta si te descuri sa o folosesti ti-o imprumut cu placere

  3. Ar fi fost mai potrivit daca ai fi dat acelasi raspuns si la treaba cu bielele, nu te-as mai fi intrebat nimic elementar despre Simson. Raspunsul tau de acum, cum ca acest ambielaj s-ar putea sa existe, arata ca o mare parte dintre noi mai are multe de invatat despre acest interesant motor. Si, ca sa fiu precis, te asigur ca acest tip de ambielaj exista. Sa stam atenti, cine vrea sa invete despre Simson va avea ce, profesorii s-au incalzit. Sunt sigur ca in cel mai scurt timp majoritatea posesorilor de Simson din tara si le vor face sa devina indestructibile, atentie la ce zic profesorii. Sa-i ascultam, prieteni.

    poate nu ai inteles ce am zis in posturile mele anterioare, am incepun prin a preciza ca nu ma tin si nu sunt profesor in simson am masurat biela din curiozitate si am constatat ca e simetrica, ei acum eu nu te-am contrazis nici inainte si nici acum nu o fac nu sunt nascut invatat, sunt ferm comvins ca ar exista si altfel de biele si altfel de ambielaje da sincer nu ne ajuti cu nimic prin posturile tale din contra ne bagi mai mult in ceata este o vorba la romani daca poti ajutama daca nu nu ma incurca, no o lua ca un atac la persoana dane si noua din cunostintele tale daca nu lasa-ne in plata domnului

  4. Pai tre' sa intrebam expertii. Mai omule, nici nu-ti stiu numele, zi cu Transfagarasanul. Ce le zic la oameni? Vii cu bijuteria, sa vad si eu ceva nedea-n-creasta?

     

    Dar, ce zici, exista ambielaj german de Simson care are tabla centrifugalului prinsa cu un un singur surub?

    personal nu am vazut acest tip de ambielaj se poate sa existe, sti care ii problema aici la toata discutile aste, o cam scalzi aiuria nu raspunzi la nici o intrebare care ar putea fi folositoare, daca sti atatea atunci sune-ne concret si noua ceva nu mai tot posta poiezi aiuria ca daca vreu sa citesc poezi iau o carte de poei daca vreu sa aflu lucruri despre simson care nu le stiu intru aici si postez asa ca daca ai ceva de zis clar on topic despre cum se pune biela sau cate feluri de ambielaje sunt zi daca nu fa un colt al artistilor ne intelesi si scrie acolo, eu asa vad lucrurile sper sa nu te simti ofensat nu asta a fost intentia mea, numai bine

  5. Salve, camarazi! Nu mai insist, cred ca am lamurit-o cu motivele distrugerii camasii de bronz la ambielajul de Simson Sport. Va spuneam ca detin peste 40 de ambielaje de Simson, mi-a luat ani de zile sa inteleg cum trebuie facut un asemenea ambielaj sa dureze. Deocamdata, cea mai buna varianta e cu NA 4906. Probabil frezarea din sunci, pentru a permite punerea unui rulment mai inalt, e viitorul pas. Bine ar fi ca rolele acelui rulment sa se invarta cat mai putin pe circumferinta boltului. Cum spuneam, ieri am trecut pe la garaj. Am luat cateva din bielele ce le detin(nici macar jumatate!) si le-am fotografiat. Nu e nevoie sa masor, nu e vorba de uzura, e vorba de mm diferenta, se vede cu ocheanul. Cum se monteaza aceste biele ? De ce le-a facut fabricantul german asa? Era tampit pe atunci? Numai bine!

    interesanta treaba cu bielele astea banuiesc ca au fost fabricate mai multe tipuiri de vreme ce nu bat calculele nici cum eu am vreo 4 pe langa mine si toate sunt simetrice acuma ce ii drept au o singura inscriptie pe ele adica vms 135 la tine in poza remarc una cu scris mai lung poate e alt model sunt convins ca si prin multitudinea ta de biele tre sa gasesti ceva si simetric singura explicatie ar fi ca exista mai multe tipuri poate stie cineva mai multe despre asta

  6. Alandala sunt vorbele tale de duh. Intr-adevar reiese din nr de km parcursi de tine pe un asemenea motor.

     

     

    Vreo concluzie, Andrei? Si voi ati manevrat cateva ambielaje recent. Daca bine retin unul avea colivia de bronz sparta.

    am studiat biela cam jumatate de ora am masurat-o in toate partile comparand-o cu inca cu vo 3 concluzia inafara de faptu ca pe o parte scrie vms 135 si pe cealalta nimic am ajuns la concluzia ca biela e 100 la 100 simetrica

  7. No mai fratilor, pe "coltul comunistelor" se dezbat tot felul de teorii si organizari pentru "intrunirea de comuniste si atase 2013".

    Din nefericire la precedentele editii, prezenta celor din zona noastra a fost destul de limitata. Adica ne-am intalnit in anii precedenti in jur de 20-30 de iubitori de astfel de motoare (dintre care doar 2,3, 4 din zona noastra).

    In acest an exista posibilitatea sa se faca 2 astfel de intruniri (nu intru aici in dezbaterea acestui subiect).

     

    Acest fapt mi-a dat de gandit ca o intrunire "nationala" la care sa participe mai multi e greu de realizat din cauza distantelor care unora li se par cam mari de parcurs pe comuniste.

    Ca atare mi-a trecut prin cap sa organizam la Cluj o intrunire "regionala" de posesori si simpatizanti ai motocicletelor fabricate in "fostul bloc sovietic".

    Si zic regionala, pentru ca sper sa ne adunam cei din Cluj si judetele limitrofe. Desigur, orice doritor, din orice colt al tarii este binevenit.

    Ca si locatie, o prima idee care mi-a trecut prin cap este pensiunea "La Ionel", unde marea majoritate ati mai fost la diverse petreceri si chefuri cu specific "moto".

     

    Personal, chiar daca din ideea asta se va concretiza ceva, tot am sa merg si la cele "nationale", dar mi-ar placea sa avem si in zona noastra o activitate din asta. Pentru ca suntem totusi destul de multi impatimiti ai acestei categorii de motociclete in zona asta, iar o intrunire cu distante mici de parcurs s-ar putea sa trezeasca multora spiritul de a utiliza vechile "comuniste" mai mult sau mai putin abandonate prin garaje.

     

    No, acestea fiind zise astept pareri din partea voastra...

    beton ideea ma inscriu si nu ca ma sperie km la celelalte intruniri de prin tara dar pur si simplu nu am timpul necesar si sunt ferm convins ca mai sunt in situatia mea personal mai cunosc vreo 2 asa ca una pe langa casa ii super binevenita

  8. Exact,cu spitele sint patit si eu,am taiat cu flexul de pe 4 roti spitele de lene sa nu le dau jos..cind am pus spite noi(ural,k750) stupize, stupize..cu saboti si capacul frina fata,grupul spate daca nu este pt.modelul respectiv de roti nu pica nici cum.

    Difera capacul fata si carcasa grup spate pt rotile model militar,saboti se pot lua putin la flex la nevoie..

     

    Mult spor in continuare,chiar ma bucur ca mai pare un m72 pe sosele.

     

    Pun ceva poze cu modelele de grupuri si capace fata m72,sa se vada exact diferenta cu rotile model militar si cele de model civil.

    3 grupuri pt m72 (unul din ele e de ural m61/m62)

    super asa ma bucur ca sunt pe forum oameni care cunosc fineturile astea cu diferentele dane si ceva explicati la poze si mai posteaza pe parcurs poze cu pies si diferentele de de ani si modele de fabricatie

  9. suzuki gsr 750 an 2012 1450 km garantie 12 luni pret 4990 eur negociabil mai multe info si moto pe www.cocmotors.ro

    post-19039-0-20032000-1362761188_thumb.jpg

    post-19039-0-19891700-1362761200_thumb.jpg

    post-19039-0-72161300-1362761211_thumb.jpg

  10. bine

     

    - in cazul asta prefer sa stea in cutii. d-aia au si ajuns ele la gard,tocmai datorita mestesugarilor nostrii desavarsiti.

     

    cu stupoare mi-a fost dat sa constat faptul ca nici macar cilindrii aia 'buni' nu-i pot folosi. au fost alezati intr-o parte pentru cota 2,ca cica sa scoata uzurile. nici macar la 79 nu mai ies.

    ba de parca n-am platit pentru ei,parca i-am furat in plua mea,nu pot sa am parte de nimic din ce am cumparat pentru el,NIMIC ma,nimic!! numa giorseturi!!

    cica merge si asa,n-are nimic,o merge - la italieni,la nemti,la olandezi,la mama dracu ..

    mai bine-l restauram in plua mea,era mult mai ieftin,si era demult gata de drum (pe slep)

    astept cu nerabdare ceilalti cilindrii,si-s curios cand si daca mi-or mai veni.. altfel ma vad nevoit sa apelaz prin alte parti,la alte usi,altii care n-au nici o datorie fat ade mine,nici macar morala.

     

     

    @aleko- multumesc mult pentru raspunsul tau pertinent si la obiect,o sa-l iau in calcul,mai ales datorita faptului ca o sa am iarasi timp berechet,puii mei..

     

    :cheers:

    asa erau vremurile atunci, aia am avut cu aia am defilat de unde altceva si pentru asta tot ne-o dus motorele, la cluj este un nene f meserias in alezari omu numa asta face de cand sa stie nu ii multi calificat ca multi meserias de altfem am facut la el multi cilindri si au iesit bobocel costa 50 ron per cilindru daca esti curios sa nu mai iti stea in cuti te pun in legatura cu omu

  11. intrucat pe plaiurile mioritice n-am gasit nimic sa-mi inspire incredere,doresc sa achizitionez acesti rulmenti pentru ambielajul m-ului meu.

    http://www.vxb.com/page/bearings/PROD/Kit12446

    vad ca rezista pana la 7400 rot/min in conditii de ungere permanenta cu ulei. la cele 2500-3000 rot/min ale m-ului ar trebui sa tina o vesnicie.fiind cu bile conice,se poate elimina acel joc care apare la actionarea ambreajului,dar uleiul trece prin el la fel de usor,spre falcile centrifuge ale ambielajului,precum cei cu bile rotunde?

    mi-ar prinde bine cateva pareri,fie ele pro - contra.

    tin sa amintesc,vreau sa-l reconditionez nu sa-l restaurez,intrucat am pretentia de ceva kilometrii de la el.

     

    va multumesc!

    :cheers:

    cand eram copii si nu aveam bani d piese centram ambielaju pa bordura cu barostu si tot mergeam cu ele ce ii drept nu pana la mare da pa coclauri non stop acuma ca avem de toate filozofam cate 2 luni pt 2 rulmenti, tapa tata 2 fag sau skf in el ca precis crapa altceva mult mai repede ca ei

  12. Posted A minute ago

    vand honda hornet 1998 34000 km, garantie 12 luni, toat e consumabilele ok mai multe moto si info pe www.cocmotors.ro

     

    0742833802 andrei

    post-19039-0-10051500-1362158110_thumb.jpg

    post-19039-0-94210100-1362158116_thumb.jpg

    post-19039-0-23201100-1362158122_thumb.jpg

×
×
  • Creează nouă...