Sari la conținut

Blue.

Membru
  • Număr conținut

    73
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Blue.

  1. Salut!

     

    Mai greu cu titlul ca nici nu stiu exact ce caut.

    Povestea: am o remorca speciala (asa ii zice in talon), toneta de fast food. 2 punti, 990kg. Am fost sa-i fac ITP-ul si se pare ca nu ma tin franele. Abia amintitele frane sunt... ciudate. Desi am 2 punti, sunt frane (pe disc) doar pe puntea 1. Sistemul de franare in sine este rudimentar/ciudat: un piston care impinge placutele pe disc. Oricum, mare bataie de cap, daca stiam, ii ziceam chinezului care mi-a vandut toneta sa se spele cu ea pe cap.

     

    Rugamintea/tl;dr: stiti un mecanic sau un service care se inhama la o treaba mai ciudata? O sa intru de pe telefon sa adaug si poze cu minunatia de sistem. 

     

    Also, imi cer scuze daca am offtopicat, rog un mod sa mute thread-ul daca e cazul.

     

    Multumesc!

    20190809_114444.jpg

    20190809_114501.jpg

    20190809_114520.jpg

  2. Eu as zice sa plecam din Bucuresti pe la 7, 7 si ceva. pe la 8 putem sa facem intalnire in Ploiesti in cazul in care mergem impreuna (cu Red) si probabil ajungem in Sighisoara la... 12 la mers lejer cu opriri.

     

    pt cei din Buc, vine cineva azi la Amckart, la cursele de Supermoto? io merg dupa 6.

     

    Si as merge si la asta, sa ma holbez. :P

     

    Boon... a ramas 7:30 la Petromul de la Miorita, pe la 7:40 plecam.

  3. Sunt inutile discutiile astea de genul "trebuie sa facem intalnire pe tara, pacat ca nu o sa vina lumea". Si eu as merge asa ca hai sa incercam altfel:

     

    Intalnire R6 pe 10 Septembrie in... Sighisoara, mai "centrul tarii" de atat nu se poate.

     

    Doritori? Pass it on. Daca ne strangem macar 10 poate o si facem. :laugh:

  4. Salut!

     

    Mi s-a rupt cablul de ambreiaj si a trebuit sa las motorul pe la Piata Romana/Piata Victoriei. Am un Hyosung de 250 si dupa cate am vazut, are un sistem foarte ciudat la ambreiaj - mi se pare ca nu se potriveste nici un cablu obisnuit si nici nu am cum sa il desfac pe cel vechi de acolo pentru ca e prins cu un surub inaccesibil pentru chei normale, parca as avea nevoie de o cheie stramba sau ceva de genul asta.

     

    Anyway, idei de un service moto in zona, sa nu imping prea mult la ea sau sfaturi daca stie cineva despre ce e vorba?

     

    Multumesc anticipat!

  5. Conteaza ca te strecori cu usurinta la orice ora din zi(mai ales in Bucuresti),conteaza ca are un consum ridicol,comenzi precise si usor de actionat,conteaza ca te dai cu ea pe toate curbele cu putinta ca si cum ai fi facut asta toata viata? Nu! Conteaza sa arate a motor,nu a pocnitoare! :wacko:

    :lol:

     

    - te strecori si pe tricicleta, eu zic sa incerci una d-aia. (ca idee, daca nu cumva ai un Vulcan de 2000 sau ceva, te strecori cu orice cu 2 roti si motor, nu numai cu cbr-ul de 125)

    - consumul ala ridicol de 3% de care vorbeai tu la cbr-ul de 125 (!!) eu il aveam la 250. Dar cred ca e mult mai profi sa ai 125cc sub fund decat 250, mai ales ca 125-ul arata mai "barbatesc"

    - "comenzi precise si usor de actionat"??? adica nu are semnalizatorul sub sa? da, cam toate motoarele au asa. :D

    - si cum adica te dai pe curbe? se poate asa ceva cu un motor? omg, esti taticul meu!

     

    p.s: fa rost de niste o-o.

     

    regards!

  6. la banii aia iti luai un cbr 125 ca oricum e mult mai buna.eu am un cbr 125 din 2007 si am 28.944 km si merge ca in prima zi. :wacko:

     

    CBR-ul de 125 chiar ca e o bicicleta cu carene. Daca ai peste 1.50m, stai pe ea ca pe pocket bike. Hyosung-ul macar arata a motor, nu a pocnitoare.

  7. Salut! Ma gandesc sa-mi iau in viitorul destul de apropiat o alta mobra. Dupa ce m-am documentat cat de cat, am ajuns la doua variante, CBR600RR si R6.

     

    As aprecia sa posteze NUMAI cei care au mers pe macar una din cele doua! Mai mult decat bine veniti sunt cei care au experienta cu amandoua. Ma intereseaza cam orice se poate spune despre ele (da, stiu ca exista topic despre fiecare in parte dar acolo nu se face comparatie intre ele, cu atat mai mult, e mai mult de lauda treaba). De exemplu, eu m-am urcat pe un R1 si mi s-a parut cea mai incomoda moto ever. Am inceput sa inteleg de ce merg asa tare cei cu R1, ca sa ajunga mai repede la destinatie ca ii doare fundul. :cheers:

     

    Astept pareri. Multumesc anticipat!

  8. Am luat si eu o tranta, nu sunt sigur ca se pune. Eram pe loc, foarte aproape de o bordura destul de inalta (oricum mult mai inalta decat una normala) in Ploiesti. Mi-a alunecat piciorul, m-am dezechilibrat si a inceput motorul s-o ia la vale spre partea cu bordura. Cum nu aveam loc (din cauza........ bordurii) sa pun piciorul mai teapan sa o opresc (unghi mic, putere mica) a tot luat-o in jos pana cand m-am prins ca nu mai am ce s-o tin asa ca am lasat-o usor. E zgariata foarte foarte putin langa semnalizator, casca s-a zgariat in 3 locuri pentru ca a picat de pe motor in timpul procesului si eu speriat nevoie mare pentru ca era printre primele drumuri mai serioase. M-a ajutat un domn s-o ridic si a vazut ca picurase ceva din ea. Am mai stat juma' de ora sa vad si ce naiba e cu picuratul. Mda, era "prea plin"-ul dar pe atunci nu stiam, deja ma gandeam ca am facut-o praf (ce gandire :what: ). Bineinteles ca pana acasa mi se parea ca scoate tot felul de zgomote (se numeste "paranoia").

  9. "Un bărbat de 30 de ani, dintr-un sat din Alba, a intrat cu scuterul într-un cap de pod Âşi s-a făcut praf.

     

    Accidentul s-a petrecut aproape de casa bărbatului, aÂşa că părinții Âşi soția au aflat imediat. Ei spun că tânărul Âşi-a dorit foarte mult scuterul, însă nu s-au gândit niciodată că îl va duce spre moarte.

     

    Bărbatul a lăsat în urmă un copil de 3 ani."

     

    Sursa: http://www.protv.ro/stiri/eveniment/a-muri...cap-de-pod.html

×
×
  • Creează nouă...