Sari la conținut

granic

EX+
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de granic

  1. salut fratilor.....am o problema,am un ij jupiter 4 si vreau sa i ii pun aprindere electronica pe el ,sa ma scap de reglerile dese ale aprinderi...care dintre voi ma poate ajuta cu vreo schema sau vreun sfat este bine primit:).

    am inteles ca pe jupiter merge aprindere tranzistorizata cu comanda pe platini..dar aprinderea asta nu am scapa de cosmaru reglari si aprinderea electronica:full electronic cu senzor magnetic : se foloseste un senzor magnetic de trabant si restul instalatiei ("cutia neagra") tot de trabant .

    imi puteti da niste sfaturi sa stiu inainte sa ma apuc( sa stiu exact ce trebe sa fac)

    cei care au mai facut asa ceva sau cei care stiu va s fi recunoscator daca va ti lasa parerea .

    va raman dator beer.gif

     

     

    Vezi aici:

    http://www.gotronic.ro/new/

  2. Despre motorul Rotax. De pe Aprilia Pegaso 3 de 650ccm din 1997. Modelul cu carburator.

     

    1. care e cuplul de strangere la suruburile chiulasei? Are piulite de fapt ... M15 x 1,5

     

    2. cum pun distributia la punct. Axele cu came stiu sa le asez la punct. Au semne pe ele care sunt aliniate la 180grd unele fata de altele de-a lungul liniei de imbinare a chiulasei cu capacul culbutorilor. Dar cum pun arborele la punctul mort superior? Cum asez arborele cotit la semn? Unde are semnul? Sa fie toate la punctul marcat atunci cand montez lantul ... si mai ales dupa ce il intind???

     

    3. se regleaza joicul la supape? Are 3 supape de admisie si 2 de evacuare. Doar la supapa de admisie din mijloc are un culbutor cu surubel sin care poti regla jocul la supapa aia. Dar axa supapelor de admisie nu am deranjat-o deloc. Am dar jos doar axa supapelor de evacuare, care are un sistem de distributie variabila, pentru supapa de evacuare din dreapta. Un sistem centrifugal care actioneaza diferit supapa evac dr. La axa supapelor de evacuare ... nici un fel de reglaj.

     

    In manualul de reparatii ... nimic despre aceste lucruri...

     

     

    Raspunsurile la toate intrebarile tale le gasesti in manualul de reparatie la motorului Rotax 655, nu al motocicletei.

    Poti sa il descarci de la Tanga Moteurs:

    http://www.tanga-moteurs.ro/service/data/A...pair_Manual.pdf

    Bafta la surubarit!

  3. Cautand pe net am dat de un site turcesc unde se descrie constructia unui releu regulator pentru alternator trifazat de motocicleta. Stiind ca releul regulator este una din piesele care se defecteaza destul de frecvent si este si destul de scumpa, banuiesc ca subiectul este destul de interesant, mai ales pentru cei care se pricep si la electronica.

     

    http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bil...er-yapalim.html

     

    Bafta la construit!

     

    post-20018-1204807442_thumb.jpgpost-20018-1204807484_thumb.jpgpost-20018-1204807506_thumb.jpgpost-20018-1204807689_thumb.jpg

×
×
  • Creează nouă...