Sari la conținut

vrajitorul din oz

Super Membru
  • Număr conținut

    3.458
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de vrajitorul din oz

  1. @Ice Queen Informatia circula, pe Digi Life, este un documentar despre cea mai mare scoala primara din Anglia, Gascoigne situata intr-una din cele mai sarace zone, spun ei. Este facut la baza de Channel 5 daca nu ma insel. Episoade diferite, in care urmaresc diferitele probleme din scoala sau din viata ale copiilor, parintilor, profesorilor etc. Uita-te la un episod si spune cinstit daca ti-ar placea scoala asta pentru copilul tau. Si ajungem, iarasi, la aceeasi discutie. Daca iti merge debla si iti permiti, vei sta intr-o zona faina cu vecini ok si fara probleme. Daca esti printre manipulatorii si vanzatorii din magazin ai lui BB vei locui tot intr-o zona naspa, cu probleme. Fie ca esti in Romania, fie ca esti in UK. Tot sarac si greu o vei duce, indiferent ca ai salariul minim din RO sau cel din Spania sau UK...

     

    Nici o scoala de saraci si nici un cartier sarac oriunde pe lumea asta nu mi-ar place pentru mine sau copilul meu.

    Daca te duci in Anglia sa fii sarac n-ai nici o scuza. E nasol sa fii sarac oriunde, dar in multe tari pe lumea asta daca ai putin merit nu ai de ce sa fii sarac.

    » Post actualizat in 01 Apr 2016 06:41

    Numai aia mai dezghetati lucreaza si traiesc mai ales in ''STRAINATATE'' domnule........mandrii ca traiesc pe datorie toata viata, masina noua in rate, casa in rate, telefon in rate, poate doar hainele luate cash.

     

     

    Singurul motiv pentru care tu nu ai casa in rate etc in Romania e ca ti-au dat babacii... NIMIC nu e pe banii tai! Nu te c*aca pe tine ca din 2000E pe luna (care oricum e un venit exceptional la tinerete) nu ai cum la 25 de ani sa iti faci casa sau sa iti iei apartament pe banii tai, bmw, motocicleta etc. Oamenii normali si in Romania sint datori numai ca la dobinzi mult mai mari si sint datori pentru proprietati care pe termen lung probabil se vor devaloriza. Prefer de o mie de ori sa fiu dator la o casa de un milion in Londra decit proprietar pe doua camere confort 2 in Faurei.

  2. Bravo!!! Un fals "inteligent", specific militiei :) Sageata ta albastra din "descompunerea vectoriala" ce este? Proiectia vitezei pe directia spre... dracu' :crack:

    » Post actualizat in 17 Mar 2016 13:07

    Deci, la apropierea de militian apare (chipurile) o componenta a vitezei (albastra) care indeparteaza obiectul de militian si il mai si accelereaza. Chiar daca la liceu se invata ca Ec= mv2//2.

    Dar cum legea conservarii energiei nu se aplica la la militieni, nefiind votata de parlament... :crack:

    » Post actualizat in 17 Mar 2016 17:45

    Nu?

     

     

    Mestere, mars la clasa a 7a unde se invata din astea...

  3. Mai vino p-acasa...ca vortbesti de parca n-ai mai fost p-aici din '97

     

    Daca esti din Berceni si vrei sa faci jogging mergi in Tineretului/Carol

     

    De ce, astea sint parcuri infiintate dupa 97? ok, ia alt exemplu, alt cartier, alt oras.

    Da sa mai il dam naibii de alergat, ca asta e problema minora...

     

    Inteleg ca prietenul tau alearga pe trotuare? Naspa. De obicei sunt pline de oameni si masini.

     

    Da unde sa alerge ma saracul? Pe trotuare si pe alei.

    Tu pe unde alegi cind te trezesti dimineata? Pe plaja? Toti oamenii normali alearga pe trotuare... Alergatul prin alte parti e activitate de, cel mult, weekend,

     

     

     

    Te-am intrebat clar in ce zona se simte el defavorizat. Daca vrei sa raspunzi bine, daca nu sa fii sanatos dar nu mai generaliza. In ultimii 3 4 ani, nu am mai vazut picior de caine prin orase. Cel putin in alea de ma invart eu.

     

    Vezi ca tocmai ce s-a lansat un film cu povesti despre cinematografe in RO. Nu este cerere si au dat faliment pentru ca toti descarca ca la balamuc si nu sunt bani. Nu este o intamplare ca incep sa reapara cinematografe intai in zone dezvoltate unde oamenii isi permit sa dea un ban pentru o experienta diferita. Ce ti se pare de ras?

     

    Pentru ca ai ales caexemplu pentru dezvoltarea Romaniei unul din lucrurile la care stam cel mai prost posibil... poate doar ceva legat de caile ferate sa ma fi facut sa rid mai tare..

     

     

     

    Diferenta la pensie la nivel de trai o sa fie infima. Cum deja am spus, parerea mea este ca se vor intoarce romanii la pensie in tara.

     

    Sint sigur ca o sa se intoarca dar diferenta de trai nu o sa fie infima cind pensia la romanii muncitori la negru o sa fie la jumatate faa de un englez. O sa se intoarca indiferent ce vor vrea ei, din lipsa de bani.

     

    Sunt de acord ca apartamentele costa mai mult in orasele respective, dar, nici salariul mediu nu mai este de 400 EUR.

     

    DA, nu mai este 400, e putin peste 500. In schimb orasul e binisor mai scump la toate.

    » Post actualizat in 12 Mar 2016 05:58

    1)Caini vagabonzi au fost valabili pana in 2010 dupa aceea s-au cam exterminat, iar in 2012 cand un copil a murit, nu mai vezi tu caine vagabond in Bucuresti cel putin.

    2)Orice oras are cel putin 3 parcuri mari de referinta si alte parculete insignifiante......................referitor la lipsa acuta de parcuri, hai sa fim seriosi. Iarasi ma intreb la modul cel mai serios, fara sa fiu arogant sau peiorativ, ''bai dar de unde vine baiatul asta?''

     

    Trebuie sa recunosc ca meltenismul tau mereu ma face sa rid... pe de o parte te dai de mare iubitor al Romaniei pe de alta parte insa pretinzi ca in Romania ar fi niste regiuni superioare celorlate, mai aristocrate asa, si numai alea ar trebui luate in considerare, ceilalt fiind niste tarani imputiti.

  4. Criminalitatea in Londra e foarte ok pentru un oras asa mare si comopolit.

    Ai un stil de a prezenta lucrurile, de zici ca in Romania e ca dupa bombardament.

    Nu stiu de unde esti tu si unde locuiesti tu, daca locuiesti in UK momentan.

     

    1)Caini vagabonzi au fost valabili pana in 2010 dupa aceea s-au cam exterminat, iar in 2012 cand un copil a murit, nu mai vezi tu caine vagabond in Bucuresti cel putin.

     

    E interesant ca Romania nu e dupa bombardament dar a murit un copil mincat de ciini. Un eveniment fericit de altfel ca a facut sa mai dispara ciinii din Bucuresti... tu auzi ma descrierea asta suna fix a lumea a 3a?

    Si sa stii ca numai in Bucuresti au mai plecat din ciini. In multe orase ei sint bine mersi.

     

    2)Orice oras are cel putin 3 parcuri mari de referinta si alte parculete insignifiante......................referitor la lipsa acuta de parcuri, hai sa fim seriosi. Iarasi ma intreb la modul cel mai serios, fara sa fiu arogant sau peiorativ, ''bai dar de unde vine baiatul asta?''

     

     

    Nici macar orasele cu parcuri multe ca Iasiul nu au parcuri de alergat. Unde alergi tu in Bucuresti daca nu stai linga Herastrau, poate IOR? dar trebuie sa ai un traseu de vreo 2km ca sa nu faci mai mult de trei ture, altfel e plicticos. Alergatul e suferinta, nu trebuie sa fie si parcul asa.

    Daca orasul e aglomerat trebuie sa fugi noaptea.. la noi daca fugi noaptea de iau cinii la fuga si dai in gropi.

    Oricum asta e un subiect secundar... daca vrei poti chiar si in Romania, doar ca e departe de a fi raiul alergatorului cum a fost prezentata.

     

    3)Asfaltul prost este ceva normal in UK, nu neaparat rupt, dar este departe de a fi o referinta.

    4)Trotuarul din UK este definitia lucrului mic chirchit si zgarcit facut la calicie/economie, nu imi compara tu mie trotuarul din UK London cu trotuarul din Bucuresti RO, in cel mai rau caz spatiul valabil este acelasi tinand cont ca exista locuri in care trotuarul este blocat de masini.

     

    In Romania trotuarele, treptele, bordurile etc sint rupte, gaurite, darapanate, pline de rahati de ciine si om, pline de glod, poate in afara de o zona mai spalata, o strada doua. Dalele sint lipsa, din blocuri lipsesc bucati de tencuiala. Deschide ochii data viitoare, o sa vezi singur. Nici o tara din vestul Europei nu arata asa.

    Deschide harta Londrei sa vezi cite parcuri sint. Evident nici Londra nu are parcuri mari peste tot, dar e mai bine decit sa mergi din Berceni in Herastrau.

  5. Nu generalizez nimic. Am spus doar ca lucrurile se schimba.

    Bineintles ca lucrurile se schimba, multe in rau, unele in bine. Iar cele care se schimba in bine s-au facut cu un pret gigantic, 100 de miliade de euro care putea intesa tara cu cai ferate de viteza, autostrazi, caldiri restaurate, drumuri asfaltate, turism, educatie, sanatate.

     

    Daca tu sau prietenul tau ati stat prin nu stiu ce zona defavorizata, va felicit ca ati iesit de acolo si ati fost atat de deschisi la minte incat sa alergati fara sa va oblige ursul. Acum, frumos ar fi sa incercati, sa schimbati mentalitatea celor ramasi acolo in loc sa va bagati plua. Sa spui ca nu ai unde alerga in Ro si ca te arde grija de babele care scuipa in san, mi se pare chiar bataie de joc, basini si impresii. As fi curios pe unde se simte prietenul tau atat de oprimat. Poate ii dau niste idei.

    Prin zona defavorizata intelegi ce, Romania minus Bucuresti? de fapt minus citeva cartiere din Bucuresti, ca Berceni, Militari si Balta Alba sint si ele defavorizate.

    Si nu e deloc treaba de basini, tu ai adus vorba ca se poate alerga in Romania nu eu... in realitate nu prea e usor pentru ca asflatul e rupt, pe trotuarele inguste sint parcate masini si sint aglomerate, parcuri mari nu prea sint decit maxim cite unul pe oras, e plin de ciini vagabaonzi si particulari... Explica care e ideea ta de alergat daca stai intr-un cartier dormitor? te trezesti la 6 si vrei s aalergi juma de ora ca la 8 trebuie sa fii la munca, cum faci? Conduci la Herastrau sau afara din oras in trafic, fugi, conduci inapoi, faci dus? pai te prinde prinzul... Sau tu prin alergat intelegi numai in weekend? pai asa nu ajungi la un nivel decent in veci.

     

    Toat

    e cinematografele comuniste sunt inchise in acest moment. Faptul ca reapar cinematografe inseamna dezvoltare. O sa vina si momentul in care orasul ala de vorbesti o sa aiba doua sau mai multe. Noi noute. In functie de cerere...

     

    In anul de gratie 2016 nu vorbim nici macar de cinametografe comuniste, nu de "basini" cu scaune care se misca de care n-au auzit elvetienii.... Tu ai scris de progersul fantastic al tarii care pe mine m-a facut sa rid.. faptul ca s-au facut in toata tara 3-4 cinematografe moderne nu e nici un progres.

     

     

     

     

    >Pensionarii aia tot merg in Spania de ceva zeci de ani. Sa stii ca nu sunt un lot fix. Unii mai mor, altii mai ies la pensie si merg acolo. Roata vietii. Pensionarii romani iesiti la pensie prin UK sau Germania vor avea, in mare, aceleasi pensii ca si bastinasii. De ce vezi o diferenta?

     

    In mod evident este o diferenta la pensie, din citeva motive:

    1. Localinicii nu prea lucreaza in capsunarit (agricultura, constructii, industrie alimentara, munci de jos etc)

    2. Localnicii nu prea lucreaza la negru

    3. Localinicii incep munca mai devreme nu la 35 de ani cum pleaca multi romani.

    4. Localnciii vin din familii care au acumulat bani in generatii (de exemplu a vindut o casa in Londra mostenita care acum e 1 milion de lire).

     

    Ce naiba, trebi la mintea cocosului.

     

    » Post actualizat in 10 Mar 2016 21:26

    Majoritatea o sug pe cele mai mici salarii din UE (400 euro net media statistica) in conditiile in care cu 25 - 35 000 de euro iti iei un apartament cam prin orice oras al tarii exceptand Bucurestiul, intr-o zona decenta.

    Da, e clar cit cunosti tu Romania..

    Hai sa-ti spun eu o noutate: in NICI UN oras al tarii care are joburi nu gasesti apartamente la banii aia. Iasi, Constanta, Cluj, Timisoara si altele au preturi similiare sau mai mari decit Bucurestiul!

    20-30k costa apartamentele in orasele moarte, bani care oricum sint multi pentru orase dominate de pensionari, angajati la stat si vinzatori la chiosc.

  6. Tehnologia moderna se inlocuieste. De ce nu s.ar inlocui? Romanul in general moare sa fie in pas cu moda, trendul, sau cum ma.sa vrei sa ii zici. Ultimele traznai care ies pe piata sunt si in RO in secunda doi. De la barul interconectat unde te masori in baut bere cu alti petrecareti de pe glob pina la ziua ,, fara nadragi la metrou,, sa atragi atentia asupra ursilor panda sau balenelor albastre. Este la moda joggingul? Nici o problema, poti sa faci competitii de ultra trailuri in fiecare week end, daca te tin picioarele. Spune.mi orice chestie care ti se pare extravaganta, un sport extrem, orice si dupa, mergi pe facebook sa gasesti grupul sau grupuri de romani care practica sau sustin chestia aia.

    Ce viitor aduc pensionarii intorsi acasa? Ca tot suntem pe topicul de UK, statistic, 800 000 de pensionari britanici traiesc in Spania. Ce aduc ei? Simplu. Bani. Sunt aia de ii vezi la ceas de seara band un vin pe malul marii, sunt aia pentru care s.au construit centre de recuperare, aia care cheltuie pentru ca oricum copiii sunt pe picioarele lor si nu au altceva de facut. Bineinteles ca majoriatea romanilor la pensie se vor intoarce. De ce nu? O casa faina pe care oricum nu ti.o permiti in vest si ceva bani asigura un trai mai mult decat decent in RO. In plus, se vor intoarce cu alta mentalitate. Astia nu mai pun muraturi, ca sa spun asa.

     

    Stai sa-ti spun eu cum e cu alergatul. Eu fug mai ocazional dar un prieten semi profesionist. Curse, maratoane, 5K etc. De cite ori vine in Romania isi baga plua in el de alergat ca ori n-are pe unde, ori isi scuipa babele in sin, ori il iau ciinii vagabonzi la alergat...

    Tu generalizezi niste situatii mai mult sau mai putin singulare la nivelul intregii tari.

    Tocami ti-am spus ca un o metropola de juma de milion de oameni in Romania are numai un cinema....

     

    Ce viitor aduc pensionarii intorsi acasa? Ca tot suntem pe topicul de UK, statistic, 800 000 de pensionari britanici traiesc in Spania. Ce aduc ei? Simplu. Bani.

     

     

    Sint de acord ca aduc bani dar asta o sa fie o situatie care o sa tina citiva ani si gata.. 800 000 de pensonari britanici in Spania tot nu au scos-o din rahat economic, si diferenta intre banii englezilor din Spania si pensionarilor nostri e foarte mare.

  7. Scaune miscatoare... tu clar confunzi Romania cu citeva enclave... stii ca sint orase de 300 de mii de oameni fara un singur cinematograf? Beat that... intreba-l pe belbody cite cinematografe (cu scaune de placaj nu miscatoare) sint in megalopolisul Graila/Braigal. Poate unul?

    Romania a plecat de la 0, e normal sa aiba tehologie moderna, stai sa vezi daca o sa o inlocuiasca.

    Cu pensionarii cred ca ai dreptate, d-astia o sa se intoarca destui. In citiva ani o sa se curete si o luam de la capul cu casele goale. Ce viitor aduc niste pensionari?

  8. Nu a spus nimeni nicaieri ca Romania este peste vestul Europei ca nivel de trai. Eu, personal, am sustinut ca incep sa apara oameni care o duc bine in Romania. Patura de mijloc, nu milionari. Astia or sa fie motorul schimbarii si, in 20 ani, o sa ai infrastructura si conditii ca in Vest.

     

     

    Astea-s glume.. in 20 de ani nici Vestul nu o sa mai aiba "infrastructura si conditii ca in Vest".

    » Post actualizat in 23 Feb 2016 06:30

    O gospodarie la tara in RO cu animale, pamant, livada nu moare de foame chiar daca tot ce produce cash este un 200 de euro.

     

     

    Cred ca te-a dus partidul in excurisei in satele model ca altfel nu-mi inchipui cum n-ai vazut satele unde au ramas numai batrinii. Romania are 4 milioane lipsa la apel si in citiva ani o sa aiba inca 4. Ia ghici de unde o sa fie oamenii aia lipsa, din Bucuresti sau Cluj sau din gospodariile alea de vis in care o sa fluiere vintul?

  9. Paradoxul este ca numarul absolventilor de studii superioare din RO este in continuare mult mai mic procentual comparativ cu Vestul chiar si cu ciurda fabricilor de diplome.

     

     

    Asta nu insemna ca ala nu e un sistem prost.

    Vestul a diluat educatia pre-universitara si ii impinge pe toti in facultati, ca sa ai lustruitori de pantofi cu facultate. Filozofia era ca pentru tehnologia moderna ai neoie de studii, dar s-a exagerat.

    » Post actualizat in 02 Feb 2016 07:19

    Ca si comparatie, judetul Constanta singur are PIB-ul Republicii Moldova.

     

     

    Au numarat tva-ul si vama pe toata marfa care intra pentru tara ca fiind parte din pib-ul constantei. Si republica modldova nu e o stacheta asa inalta.

  10. 'fa bine ' înseamnă ca ar trebui legiferat.

     

     

    Cam greu de imaginat cum faci asta.

    Xulescu pleaca din tara, de unde stii ca a plecat?

    Sa zicem ca afli, cum il gasesti?

    Dupa ce il gasesti ce faci, il dai in judecata acolo?

     

    Nu mai zic ca probabil e impotriva unor legi internationale si conventi legate la dreptul de miscare.

     

    hamesitilor de bani' este un huo! :)

     

     

    Cu mai multi hamesiti de bani Romania ar fi mult mai departe.

     

    Faptul ca faci o facultate din pasiune dar pe urma nu practici meseria respectivă,

     

     

    Da ce facultatea e hobby? Romanii sint asa bogati ca subventioneaza hobbyurile de la buget? te intereseaza un subiect? citeste wikipedia :D

  11. Bineinteles ca nu e nimic rau. Gandeste-te cati absolventi de facultati de facultati moarte sunt, fara viitor,care nu se cauta.

     

    Pai asta e intrebarea, DE CE? De ce exista facultatile alea cu numarul ala de locuri, mult peste cerere? de ce se au studenti? De ce in loc sa iti petreci 4 ani din viata la filozofie nu te duci sa faci ceva care iti da o speranta la un job? Nu stiu, mecanica auto, romana-chineza, ceva util. Ce fel de idioti dau la facultatile astea, si de ce plateste contribuabilul asa ceva?

     

    Eu m-am referit strict la medici. Medicina nu e o facultate obisnuita. se face din vocatie.

     

     

    Fii ma serios... sper ca ai 18 ani ca altfel nu se scuza.

    Peste tot in lumea asta stimulentul cel mai puternic sint banii. Vrei oameni buni intr-o profesie, oricare ar fi ea, platesti bine.

     

    Termini medicina si nu vrei sa stai pe salariul de mizerie pe care ti-l ofera Ro si emigrezi? Perfect, e dreptul tau. Fa bine si plateste anii in care s-a investit in educatia ta. de ce sunt eu obligat ca cetatean platitor de taxe sa te sustin eu in facultate pentru ca apoi sa nu beneficiez de serviciile tale atunci cand ma duc la spital?

    Mai ai si naivitatea ca sa nu spun tupeul sa spui ca e dovada de prostie sa ramai in tara.

     

    "Fa bine" nu e argument legal sau contractual. Ce ar fi sa faca bine toti aia care nu-si folosesc facultatea sa plateasca pentru ca e fix acelasi lucru. Ai facut sociologie si esti vinzator? Fa bine si plateste facultatea, ca ai facut-o numai ca era gratis.

     

    Te-ai gindit la amanuntul ca pe medie parintii medicinistilor au salarii mai mari si copii mai putini ca media? ca atare ei platesc educatia pentru inca citiva copii pe linga a lor prin impozite.

    Sau poate la problema ca ar putea fi mai multi medici decit posturi? cu explozia de facultati si scaderea populatiei...

     

     

     

    Hamesitilor de bani!

    Asta e de bine sau de rau? e bravo sau huo?

    » Post actualizat in 29 Jan 2016 07:39

    Nu am citit tot dar chesti cu medicii e tare de tot, o persoana inainte sa se duca la medicina nu stie ce salarii sunt in romania in ultimii 20 de ani? Pulimea dc e obligata sa dea spaga la orice medic ? Nu iti convine salariu poti sa te faci tinichigiu asa o sa castigi mai mult. Medicii au aceeasi mentalitate ca si politicienii sa suga cat de mult pot de pe prostimea de rand.

     

     

     

    Ai inteles tu ceva, dar numai jumatate.

    Daca salariile sint mici la medicina, pe cine o sa atraga facultatea asta?

    1. aia care nu nici o problema de morala sa-ti ceara spaga

    2. aia care vor sa plece imediat dupa absolvire

    3. ce mai ramine o sa se umple cu pr0sti care o sa-ti taie plua in loc de apendic.

     

    Noroc bun!

  12. N-am vorbit in necunostinta de cauza. stiu exact cum se face facultatea de medicina, si mai stiu si ce inseamna sa practici medicina dpdv financiar in Ro. Nu-i mai plange. Stiau in ce se baga. Asta cu juramantul lui Hipocrat care nu plateste chiria e o laba trista.

    Iti repet., Stiau in ce se baga. Unul n-ar zice : Ba, ma fac doctor pentru ca imi place! Nop. Bani, bani, bani.-cum spuneam, hamesiti. Evident, nu sunt toti asa, asta e clar.

    Cazul meu: am facut o facultate din care stiam ca nu se poate trai. Am facut-o din placere. Bineinteles ca n-am platit-o, loc la taxa. Faci ce-ti place daca vrei si dupa, te reprofilezi. Daca esti in stare, daca nu, crapi de foame pe un salariu de profesor suplinitor, pentru ca posturi de titular nu sunt scoase la concurs.

     

     

    Incerci sa ne explici ca e ce ceva ciudat, rau si nenatural sa faci o facultate "pentru bani"? Nu asta e motivul esential? Ca tot felul de ratati isi pierd X ani din viata si ca statul roman - prin impozitele platite de aia din prima categorie - subventioneaza asemenea practici nu ar trebui sa fie sub nici un forma o lauda ci o dovada a prostiei.

  13. Eu nu inteleg ce fel de forum al motociclistilor fricosi e asta, ca tot vorbiti de siguranta. Cit de sigura e Romania e de discutat. Sansa de a fi furat in Romania (ori in tramvai ori institutionalizat) e mult mai mare ca in UK. In Romania de fapt e 100%, ca toti am fost furati din 89 incoace. Am trait atitia ani in Romania si nu pot pune cap la cap 5 ani in care sa nu dat si luat un pumn (si nu ma refer la conflictele "baietesti"), lucru care nu e chair asa frecvent in vest.

    Sansa de a fi omorit in UK e minuscula, chiar daca e posibil sa fie mai mare ca in Romania (in al carei statistici oricum nu ma incred).

    Am fost prin lumea asta din tari din orase din america centrala pina in cartiere nasole din Londra si orase americane si nu m-a mai omorit nimeni. Sa folosesti asta ca motiv de stat acasa pe fundul tau e penibil. Sinteti babe nu motociclisti.

    Romania e sigura in sensul in care un sat de iobagi e sigur fata de un oras mare. Siguranta nu insemna numai sa nu vina unul sa te impuste, insemna sa ai si niste sanse si perspective in viata, insemna sa nu ai un "boier" care sa-ti largeasca poponeata pe nesimtite. Romania are niste avantaje dar hai sa nu le mai intindem ca pe guma de mestecat.

  14. Sa nu exageram, cred ca Moto Rocker a dat raspunsul care trebuie dat. Da, se misca incet lucrurile, dar, se misca.

     

     

    Nu exagerez deloc, s-a facut foarte putin de banii astia.

    Cind voi vorbiti de "dezvoltare" uitati ca pentru schimbari minore s-a platit din greu. Daca veneau gratis era alta treaba, dar de 100 de miliarde... pfff....

  15. connex, on 22 Jan 2016 - 07:35, said:

    Sunt unul din cei care merg odata pe an in tara. Depinde ce intelegi prin dezvoltare. Daca iei cifre seci din statistica poate ai dreptate. Eu insa vad in ultimii ani curatenie, cel putin in zonele centrale din orasele mari, niste tramvaie mai moderne, niste autostrazi, maidanezi mai putini, niste flori prin ronduri, tineri imbracati decent etc.

    E putin ridicol. De 100 de miliarde datorie am cumparat niste tzoale si o leaca de curatenie, da numai in centru si numai in vreo 5-6 orase. De banii astia trebuia sa fie tara plina de autostrazi, tunele, infrastrutura etc.
  16. Mecanicul ala capitalist care pierde cheia de 10 nu baga surubelnita in cheia de 12 pentru ca sansele sunt foarte mari sa strice capul surubului si apoi sa munceasca mult mai mult ca sa-l desfaca... iar pentru el timpul e foarte pretios,

     

     

    Exact si nu e numai timpul ci si respectul pentru materialul clientului.

    La noi toate geniile alea de mecanici nu-s in stare sa faca nimic... nu numai ca nu produc nimic local dar nu-s in stare sa repare nimic. La noi totul e improvizatie si taranism, legat cu sirma.

     

    In comunism eram printre putinele tari din LUME care aveau productie de diamante industriale

     

     

    Stii de ce? ca nu era rentabil.

    Sa cumperi echipamentul era nus cite miliarde si diamantele facute erau prea ieftine ca sa justifice investitia pentru majoritatea. Daca era o investitie buna ar fi fost plina lumea. BTW, meritul e al alora care facea masinaria, nu al nostru.

    » Post actualizat in 16 Jan 2016 07:48

    Ca sa nu mai vorbesc de robinetele lor. Pentru cine nu stie, apa rece si apa calda au robinet separat. Apa nu se amesteca. Ori rece ca gheata, ori fierbinte. Si la BBC 1 un destept zice ca e perfect normal, si ca el se spala asa de cand e copil si nu vede nici o problema. Culmea e ca in magazin se gasesc celelalte robinete, da' toti iau tot de alea vechi. Aici intervine probabil si faza aia ca un englez nu stie sa schimbe un robinet de capul lui ... ii trebuie un meserias, care e scump si greu de gasit. Dar totusi ... in 70 de ani de cand a fost razboiul, ei o tin tot asa.

     

    In schimb la noi, cum a aparut robinetul cu maneta, s-au schimbat aproape peste tot. Dar, de fapt, noi acceptam orice vine din occident ca "mai bun" decat al nostru. Si de multe ori nu e. Dar asta e alta discutie.

     

    E simplu. Intr-o casa veche (ca stil, nu ca visrta neaparat) pui robinete vechi, intr-o casa noua, cubista faci totul modern.

    La nou culmea stilului si a bunului gust e usa de termopan si geamurile din plastic alb, fii serios... a, si "parchetul" din plastic sau placaj, gresia si fainta puse strimb. ca de copii... ma lasi? unitatea de stil e o treaba care scapa complet. De altfel traind o viata intre blocuri comuniste si "vile" oribile in cea mai mare parte ce gust ar putea sa se dezvolte?

  17.  

    » Post actualizat in 07 Jan 2016 20:33

    In plus, sa aduc un alt argument. Referitor la slut shaming. Tocmai din cauza consumului excesiv de alcool de catre femei (si barbati)s-a dat legea prin care risti ca in cazul intretinerii de raporturi sexuale cu o femeie aflata in stare foarte avansata de ebrietate vizibil, poti fi acuzat de viol(ca si atunci cand ai profita de o fata cu handicap mental, indiferent de ce zice ea pe moment) daca tipa se razgandeste (isi revine) a doua zi ca de fapt regreta ceea ce a facut. Sa nu se creada ca sunt misogin. Sunt doar impartial: femeile aici imi pare ca au puuutin mai multe drepturi, sunt ceva mai egale decat barbatii.

     

     

    Nu e exact topicul, dar ori mergem la ideea ca alcoolul ia capacitatea de consent (deci o sa ai fiola inainte de orice semnatura, sex etc) si atunci nici oamenii care conduc beti nu trebuie pedepsiti ca "n-a stiut ce face", "s-a razgindit", ori pastram responsabilitatea individuala.

    Eu cred ca legea aia se refera la femei (/barbati) lesinate in borala, aia intradevar e alta treaba .. dar poate daca nu vrea sa o usture pasarica/fundul etc a doua zi n-ar trebui sa intre in coma alcoolica prin case straine sau mai rau, pe strada?

    » Post actualizat in 14 Jan 2016 05:51

    Asa functioneaza? iti da cineva 40k pentru un copil sau 2 ? Hai ca vin si eu acum...iau un lo'cost si vin sa profit :))

    Ridicati atat in slavi o tara care nu are nimic special in afara de multinationalism aberant si niste salarii mari aparent, dar dupa ce scazi cheltuielile mai bine muncesti in RO pe un post pe care ai o calificare decenta, vine un om care isi spune parerea realista si personala despre insula unde va 'traiti visul' si ii sariti in cap pentru niste greseli de tipar :))

     

    WTF e multinationalsimul "aberant"?

    Eu cred ca oamenii ridica UK in slavi ca e o tara misto, nu ca e perfecta...

  18. Si ce ne facem cu efectul Flynn? Idiocracy e un film simpatic, dar nu-i stiinta.

    Eu si convins ca oamenii is mai destepti in ziua de azi. Fenomenul "pe vremea mea..." are niste explicatii simple.

     

     

    Destept si cult/snob nu prea se coreleaza... Un inginer genial poate sa asculte manele.

    Eu cred ca educatia umanista descreste, iar producatorii se orienteaza spre segmentul 12-18 ca acolo sint banii. Adultii nu se (mai) duc la cinema.

    » Post actualizat in 13 Jul 2015 22:21

    In ultima sapamina am vazut

    1. Kingsman. Sa zicem ca am inteles ideea pricipala. Parodie, satira, un fel de umor, inside jokes depsre industria holywodiana etc. Sa-mi bag picioarele daca am inteles de ce are notele alea. Sa zicem ca nu e groaznic, dar tot e cam de (cuvant urat).

    2. Si ala cu robiotelul, Chappie. Oribil scris. Dialoguri proaste. Psuedo actori prosti. Actiune cu gauri.

    3. Si Jupiter rising. Tot cam de (cuvant urat). Macar ala are o premiza de basm modern, cenusareasa style.

    4. Am revazut The propsition. E altfel decit il stiam eu, dar tot mi-a placut.

     

    DAr in rest de acord, n-am mai vazut un film ca lumea si nou de nu stiu cind. Noroc cu serialele.

  19. Tu ca motociclist ar trebui sa cam stii ce circuite au, unde sunt, ce sporturi se practica pe aici: de la flat tracking, formula 1,2 Sidecars, drag racing si hill climbing in loc sa dai din plisc ca vaaai ce naspa e UK si sa compari cu Romania ar trebui sa profiti de ceea ce este aici.

     

     

    Buei s-a intors lumea cucu run sus.

    Femeile vorbesc de race tracks si motoare si oportunitati iar metro-barbatii vorbesc de croassante de floreasca printre lacrimi de vitejie ce naspa e la astia nu ca la mamica.

    » Post actualizat in 24 Mar 2015 20:51

    a asta nu pot decat sa iti raspund cu un filmulet al unui compatriot de al nostru, tot asa fericit ca e in Anglia:

     

     

    Nu fi naspa ca nu asta a spus.

    A spus ca UK iti ofera multe oportunitati de care multi d-alde Bigfoot nici nu stiu ca sint prea ocupati sa copieze Romania in UK. Unul ca Bigfoot nici nu ar sti ca-l intereseaza vreun eveniment pentru ca el n-a vazut d-astea acasa la el, e ca tine, nu te intereseaza circuite dar habar n-ai ce e aia, n-ai incercat, nici nu te-ai apropiat de unul. Poate te intereseaza sa cinti la banjo dupa ce vezi un concert de gen...

    Unul ca Bigfoot e prea ocupat sa plinga zidurile groase si croaantu d efloreasca ca sa-si dea seama ca pentru fiecare rahatel minor pe care l-a pierdut a cistigat alte 10, 100 (in care "nu-i interesat").

     

    Eu v-am zis ca unora le trebuie injectii de testosteron de la femei. Barbatia aia veche si clasica care implica nu brandu mare ci curiozitate intectuala, spirit de aventura, curaj, explorare, incercatul lucruilor noi se dilueaza in croasante de floreasca si lacrimi amare.

  20. Simplu. In State e o moda sa admiri Facebookul, sa-ti doresti sa lucrezi la ei, sa fie model si calauza. As intelege daca ar fi zis de Elon Musk sau na, de Google, dar Facebook e un exemplu tipic de idee veche si lustruita (aka marketing agresiv). Sint convins ca cetatenii americani nu mai pot de bucurie la gindul ca Facebook e made in US si ca, in acelasi timp, au cel mai ineficient sistem medical din lume. Probabil de asta unii americani care au citit mai mult de 3 carti la viata lor se cam uita cu admiratie spre Scandinavia.

     

    Nope, Scandinavia e un sistem de cct pentru oricine e peste medie (si nu are petrol). Sistemul medical din Scandinavia este mai prost decit ce au vreo jumatate din americani si mult mai prost decit ce au top 5% (pentru ca esti in top 5%, poate chiar 2%, in Romania). In rest confunzi cartile cititite cu ideologia.

    Facebookul e un loc bun de lucrat pentru ca:

    1. e greu de intrat, esti intr-o elita. Numai asta si ar fi un motiv foarte puternic.

    2. plateste bine. Adica foarte bine.

    3. sint multe chestii foarte misto si indraznete de facut. Da, e comparabil cu trebile lui Elon Musk (pina la urma asta ce a facut? masini electrice ca inainte de primul razboi? in rest doar planuri) dar pentru IT.

     

    Google e misto din cam aceleasi motive numai ca acum a ajuns un gigant cu picioare de lut.

  21. Esti idealist.

    In realitate uciderea si exterminarea au facut parte din istoria tuturor neamurilor. Mai rau, e banala in natura. Ca si dezastrele ecologice.

    Exterminarea e parte din mecanismul natural al selectiei. Omul in adincul lui nu s-a schimbat prea mult, pune-l in anumite conditii si instictele din adincuri incep sa iasa la suprafata, se intoarce la starea naturala. Iar progres fara suferinta nu se face.

     

    Viziunea pastorala asupra lumii, cu salbaticul bun, e foarte nerealista. Animalele si oamenii primitivi sint foarte rai dupa stadadele noastre morale. Civilizarea lor, adica printre altele impunerea eticii, moralei si religiei moderne pe care au facut-o englezii, chiar cu toate distrugerile din proces, n-a facut pe termen lung decit sa salveze vieti omenesti. Uciderea

     

    Timur Lenk a omorit zice-se 17 milioane de oameni (un procent important din din ppoulatia lumii la vremea aia) cu mijloace primitive, manual. De asemenea e stramosul la vreun sfert din populatia planetei. Distribuie genea si omoara concurenta este exact ce dicteaza instictele umane si animale. Din pdv natural asta nu e distrugere cum nu e distrugere indepartarea pietrei in exces cind sculptezi o statuie.

×
×
  • Creează nouă...