Sari la conținut

adn

Membru
  • Număr conținut

    34
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de adn

  1. Inca se mai fabrica Jawa?

    Am gasit site-ul www.jawa.ro si am vazut ca au mai multe modele.

    Cunoaste cineva preturile?in special pentru aceasta

     

     

    De fabricat se mai fabrica, dar preturile sunt fara concurenta: http://www.jawaireland.ie/jawa_motorcycles_for_sale_2.html

     

    Jawa 350 Basic se vinde bine prin India pentru ca in UE se considera ca emisia de noxe este peste maximul admis.

     

    Cred ca asemenea modele in ROmania sunt maxim 2 sau 3, poate ma contrazice cineva !

     

    Ca pret la mana a 2 a (maxim 10.000 km, an 2003-2004-2005) motocicleta este nepretuita ca nimeni nu ofera un pret intre 600 si 1000 de EURO. In Bucuresti, de la reprezentanta Jawa, la nivelul anului 2004 motocicleta costa aproximativ 3500 Euro.

  2. Este prima mea postare si profit de ocazie pt. a va saluta... Asa ca... Helau, popor!

     

    Mi-am cumparat o pocnitoare acum 1 luna din Italia si sper ca informatiile de mai jos sa-ti fie utile.

     

    In primul rand, nu se plateste taxa de inmatriculare pt. motociclete sau orice alta taxa la introducerea acestora in tara.

    Cazul meu: Mobra este o Kawasaki din 2007 utilizata de un tanar putin aiurit, insa aflata in proprietatea tatalui sau si, asemanator, a zacut cam 1 an si ceva in garaj. Faptul ca a vegetat o perioada indelungata nu are nicio implicatie in privinta actelor necesare. Singurul aspect ar fi dat de faptul ca nu are asigurare valabila - ceea ce oricum nu te afecteaza - si ca, in cel mai rau caz, nu ar avea impozitul platit la zi - care iar nu te deranjeaza, intrucat acest aspect depinde exclusiv de proprietar (vanzator). Mai mult ca sigur, dupa aceasta perioada indelungata de stationare are acumulatorul mort (al meu l-am reincarcat si continua sa mearga fara probleme), bujiile precum si uleiul & filtrul ar trebui schimbate, iar lantul curatat si uns; sa ai in vedere si alte lichide, dar si filtrul de aer (daca e metalic, este suficient sa-l sufli bine cu un compresor si sa-l balacesti putin in alcool tehnic, de exemplu).

     

    Acte necesare la achitionare: Daca vanzatorul este persoana fizica, incheiati un Contract de Vanzare - Cumparare chiar si "de mana", ori tiparit; modalitatea in care este alcatuit nu este relevanta nici in Italia, unde se face radierea vehiculului, nici in Romania, unde va trebui inmatriculat. Daca forma nu are importanta, continutul trebuie sa cuprinda datele de identificare ale vanzatorului (in calitate de proprietar, coproprietar sau delegat - cum a fost in cazul meu), ale cumparatorului (adica tu insuti) si implicit ale vehiculului in cauza. Cand ma refer la datele motocicletei, nu includ numarul ei de inmatriculare intrucat oricum va fi radiata din circulatie in Italia. Suma pentru care se efectueaza tranzactia este irelevanta, astfel ca nu este obligatoriu sa o precizati. Acestui Contract de V-C va trebui sa-i atasezi o copie dupa Cartea de Identitate a proprietarului, in care sa se vada clar datele si fotografia acestuia.

    Pe langa aceasta, vanzatorul va trebui sa-ti inmaneze si Certificatul de Proprietate in original si Certificatul de Inmatriculare cu specificatia "Anulat", de asemenea in original. Acesta din urma va atesta faptul ca motocicleta a fost radiata din circulatie in Italia, iar procedura va fi indeplinita la o filiala PRA si va costa aproximativ 90 Euro (din cate imi amintesc), suma pe care va trebui s-o achite cumparatorul, iar placutele cu numerele de inmatriculare vor ramane acolo.

    Pentru cazul in care vrei sa aduci mobra pe roti, va trebui sa soliciti numere provizorii si sa adaugi listei de hartoage un oarecare "transfer de proprietate" si sa inchei o noua asigurare obligatorie. In acest caz, bugetul va trebui suplimentat considerabil plus ca va implica batai de cap nedorite si o prelungire a perioadei de sedere in Italia, ceea ce se traduce prin alte cheltuieli. Cel mai comod ar fi s-o transporti pe o remorca, intr-o camioneta sau intr-o duba.

    Daca vei achizitiona motocicleta de la o persoana juridica (concesionar), acesta se va ocupa de toate actele necesare iar Contractul de V-C va fi inlocuit de o Factura Fiscala emisa de catre compania respectiva. Concesionarul iti va oferi o garantie de 1 an conditionata de efectuarea reparatiilor sau operatiunilor de intretinere a motocicletei la service-uri agreate de ei, ceea ce evident nu se va intampla, deci cosider-o ca si inexistenta. Pe de alta parte, ar trebui ca motocicleta sa fie foarte bine curatata si lustruita, avand totodata toate consumabilele schimbate.

     

    Identificarea si Omologarea vehiculului: Odata ajuns in Romania cu minunatul obiect, va trebui sa-l plimbi pe la RAR pt. a te mandri cu el in fata acelor baieti. Acestia, din invidie desigur, vor incerca sa-ti curme veselia apeland la nenumarate tertipuri procedurale si tehnici de sodomie psihica. Ai doua variante:

    1. sa transporti motocicleta pe propriile roti, ceea ce implica numere de inmatriculare provizorii (deci alte taxe, nu foarte mari dealtfel) si RCA valabil;

    2. sa o plimbi iar pe 4 roti, varianta foarte buna mai ales daca aceasta este modalitatea in care ai transportat-o din Italia pana in Romania.

    Eu am delegat pe cineva care avea la randul sau de identificat o motocicleta sa se ocupe de acest aspect, iar timpul si nervii pe care i-am economisit s-au tradus financiar prin faptul ca am platit transportul ambelor motociclete, evident suplimetar fata de costurile operatiunilor. Pot spune ca a meritat, intrucat m-a costat aproximativ la fel de mult ca si cand as fi inmatriculat-o provizoriu, doar ca am scapat de plimbarea pana la RAR Voluntari.

    De aici obtii:

    - Cartea de Identitate a Vehicului in alb (fara a fi trecut numele proprietarului, adica tu insuti) la care ne vom referi cu prescurtarea "CIV";

    - Certificatul de Autenticitate;

    - Anexa la Certificatul de Inmatriculare (intrucat primul ITP al mobrei va fi efectuat de catre flacaii de la RAR odata cu identificarea vehiculului).

     

    Administratia Financiara din zona de resedinta a proprietarului: Aici va trebui sa declari motocicleta ca aflandu-se in proprietatea ta si ulterior va trebui sa platesti impozit pt. ea, deoarece, nu-i asa, orice placere costa. Daca figurezi in baza lor de date ca avand amenzi neachitate, ori datorii in general, nu-ti va afecta procedura de inregistrare a motocicletei; acest aspect va intervine doar la revanzarea ei.

    Ce-ti trebuie:

    - formular tipizat pt. persoane fizice (in cazul tau) pe care il soliciti de la Registratura si in care va trebui sa completezi datele tale de identificare si cate informatii referitoare la vehicul pe care le vei prelua din CIV;

    - copie CI + original (pe care ti-l inapoiaza);

    - copie CIV (este bine sa ai si originalul la tine, sa nu delireze functionarul in cazul in care este mai slab pregatit profesional);

    - Contract de V-C (original si copie);

    - traducere legalizata a Contractului de V-C.

    Nu incerca sa te eschivezi facandu-te ca ploua, ca nu-ti va prelua dosarul. Iata in ce consta procedura: te prezinti la un traducator acreditat ce-ti va povesti in limba romana ceea ce ai povestit la randul tau cu italianul in limba acestuia. Aceasta procedura m-a costat 20 RON. Dupa care te infiintezi cu cele doua exemplare traduse pe care ti le-a inmanat persoana respectiva la Biroul Notarial la care aceasta este agreata si detine mostra de semnatura pentru a legaliza acest Contract de V-C tradus (aproximativ 24 RON). O solutie pt. evitarea acestei situatii ar fi ca la achizitionarea motocicletei sa inchei Contractul de V-C pe numele unei cunostinte, care ulterior sa-ti revanda tie motocicleta, situatie in care vei incheia un nou Contract intre doi cetateni romani, in limba romana. Insa, nu stiu daca la randul sau acea persoana va trebui sa declare motocicleta pe numele sau la Adm. Financiara inainte de a ti-o vinde tie, situatie in care procedura descrisa anterior ar deveni inutila. Daca ai achizitonat motocicleta de la un concesionar (persoana juridica) italian, atunci te vei prezenta in brate cu Factura Fiscala eliberata de acesta si scapi de aceasta problema.

    - Fisa de Inmatriculare si doua copii pe care le faci la un ghiseu aflat in incinta unitatii (11 RON).

    Aceasta Fisa de Inmatriculare se va completa pe baza CIV. Nu mai este necesar Timbru Fiscal. Nu exista costuri suplimentare, astfel ca dupa ce iti primeste dosarul pleci fericit acasa si te pregatesti pt. urmatoarea etapa.

    Pt. persoane juridice se adauga o delegatie din partea societatii comerciale care sa precizeze ca delegatul este imputernicit sa predea actele respective.

     

    Inmatricularea vehiculului: Inainte de aceasta, ai nevoie de un RCA valabil astfel ca va trebui sa te ocupi de acest aspect inainte de a te infiinta la Brigada de Politie Rutiera, in cazul Bucurestiului aceasta aflandu-se pe soseaua Pipera, nr. 49, sector 2 (Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere Âşi Inmantriculare a Vehiculelor al Municipiului BucureÂşti). Ca o scurta precizare, as vrea sa subliniez ca se asteapta destul de mult pentru depunerea actelor, astfel ca aveti in vedere sa revendicati un bon de ordine de la dispozitivul aflat pe biroul de Informatii. Numaratoarea se efectueaza pana la 800, dupa care revine de la pozitia #1. Un bon de ordine este valabil doar pt. ziua in curs si isi pierde valabilitatea imediat dupa ce nr. respectiv a fost depasit iar posesorul acestuia nu s-a prezentat la ghiseul indicat in 60 de secunde cat a fost afisat.

    Acte necesare:

    - Cerere de Inmatriculare redactata "de mana" pe o coala A4 ce trebuie sa cuprinda informatii referitoare la: subsemnatul, domiciliul stabil, identificat cu BI/CI, vehiculul avand nr. de identificare, culoare etc. (vezi CIV) vrei sa-l inmatriculezi pt. ca acest gest iti va provoca o feerie dementa. Veti gasi un model lipit pe unul dintre stalpii din fata ghiseelor.

    - CIV (original si copie);

    Ulterior, originalul il veti primi inapoi completat cu datele proprietarului.

    - chitanta CEC in valoare de 37 RON reprezentand contravaloarea Certificatului de Inmatriculare Auto (Taxa Talon);

    - chitanta CEC in valoare de 52 RON reprezentand Taxa de Inmatriculare Auto;

    - CI (copie si original);

    Originalul va fi returnat pe loc.

    - copie RCA (nu strica sa aveti si originalul);

    - Certificat de Autenticitate (eliberat in prealabil de RAR) - originalul se retine, asa ca nu strica sa-i faceti o copie pe care s-o pastrati;

    - Anexa la Certificatul de Inmatriculare;

    Nu este nevoie sa-i pastrati o copie, deoarece valabilitatea ITP-ul va fi consemnata in cadrul Certificatului de Inmatriculare pe care il veti primi ulterior.

    - Contract V-C incheiat in Italia, netradus (in principiu doar copia, dar nu strica sa le aratati si originalul... mie mi l-au cerut);

    - Certificat de Proprietate Italia (original) - se retine... o copie pt. palmaresul propriu nu strica;

    - Certificat de Inmatriculare Italia cu specificatia "Anulat" (original) - se retine... pastrati o copie;

    - la ghiseu se va plati contravaloarea placutei cu nr. de inmatriculare moto in valoare de 17 RON, la care se adauga optional suma de 45 RON pt. nr. preferential.

    Daca ati transportat motocicleta pana in tara cu un autovehicul, va trebui sa prezentati o copie dupa Certificatul de Inmatriculare al acestuia cu specificatia "Conform cu originalul" insotita de o Declaratie pe propria raspundere cum ca motocicleta a fost transportata cu auto prezentat in Certificatul de Inmatriculare respectiv. Daca auto apartine unei firme, lipiti si stampila societatii alaturi de textul "Conform cu originalul". Acest aspect nu este prezentat nicaieri, astfel ca dupa prima zi a trebuit sa plimb actele inapoi acasa pt. o noua incercare in dimineata imediat urmatoare.

     

    Reveniti dupa 2 ore - pt. nr. de inmatriculare "la ordine" - si respectiv dupa 24 de ore - pt. numere preferentiale - pt. a ridica de la ghiseu (altul decat cel la care ati depus actele) placuta cu nr. de inmatriculare, Certificatul de Inmatriculare si Cartea de Identitate a Vehiculului. Prezentati-va cu BI/CI in brate. Mie mi-au eliberat nr. preferential in acelasi regim cu cel "la ordine", deci sa nu va mire ca aceasta procedura ar putea sa dureze mai putin decat ar fi prevazut.

     

    Sper ca am reusit sa acopar toate situatiile posibile. Chiar daca initial m-am adresat doar unei singure persoane, am trecut pe parcurs la persoana a 2-a plural intrucat am considerat ca informatiile sunt de uz general si astfel m-am adresat tuturor celor interesati.

     

    Babai!

     

     

    -------------------------------------

    Eventuale completari sau corectari sunt binevenite... Nu le voi considera un afront personal. Ma rog, depinde de maniera in care sunt formulate :).

     

     

     

     

    AI FACUT TREABA BUNA CU POSTAREA ASTA !

  3. Salut,

    Vreau sa schimb uleiul in furca telescopica pentru o Jawa 350 si in cartea tehnica precizeaza doar ,,clasa de vascozitate API SD / CB sau SF / CC". Aveti sugestii pentru o anume marca ?

    Eu as pune Motul Fork Oil Factory Line, dar nu are specificatiile de mai sus.

    Sugestii de marci, opinii, etc.

  4. Un nou pret o noua oferta(motocicleta,multe piese de schimb,multe piese noi pe ea,echipamentul de mai sus +o super pereche de pantaloni de piele)=20 de mil.Pretul este putin flexibil pt cel hotarat sa aiba grija in continuare de ea! :D

     

     

    Salut, m-ar interesa un portbagaj si crash-bar-ul! Daca se poate

  5. Am plecat din Bucuresti pe la ora 9.30 cu urmatorul traseu in gand:

     

    Bucuresti - Calarasi - Chiciu - Ostrov - Adamclisi - Basarabi - Constanta - Vama si retur pe A2

     

    Am ajuns acasa pe la 21.30 inghetat bocna dar cu un zambet larg pe fata.

     

    Nu prea ma pricep eu la vorbe asa ca va las sa vedeti pozele.

     

    post-11932-1237190788_thumb.jpg post-11932-1237190795_thumb.jpg post-11932-1237190799_thumb.jpg post-11932-1237190803_thumb.jpg

    post-11932-1237190810_thumb.jpg post-11932-1237190816_thumb.jpg post-11932-1237190821_thumb.jpg post-11932-1237190828_thumb.jpg

    post-11932-1237190832_thumb.jpg post-11932-1237190835_thumb.jpg post-11932-1237190840_thumb.jpg post-11932-1237190845_thumb.jpg

    post-11932-1237190855_thumb.jpg post-11932-1237190864_thumb.jpg post-11932-1237190868_thumb.jpg post-11932-1237190875_thumb.jpg

    post-11932-1237190879_thumb.jpg post-11932-1237190883_thumb.jpg post-11932-1237190887_thumb.jpg post-11932-1237190892_thumb.jpg

    post-11932-1237190902_thumb.jpg post-11932-1237190906_thumb.jpg post-11932-1237190911_thumb.jpg post-11932-1237190915_thumb.jpg

    post-11932-1237190919_thumb.jpg post-11932-1237190923_thumb.jpg

    Foarte frumos!

    Cum este drumul Bucuresti - Calarasi - Adamclisi si cam in cat timp l/ai facut?

  6. OMV nu mai are benzina cu plumb, din cate vad nimeni nu mai are, dar cel putin altii mai au pompa albastra, nush ce-i in ea, ca nah... mie mi s-a spus sa pun benzina cu plumb si ulei Husquvarna pentru drujbe, cel rosu, si mai era unu verde, dar nu mai stiu fabricantul, tata-miu are doua drujbe si cu ulei din ala merge nu a avut probleme niciodata cu motorul, doar cu alte parti din drujba, amestecul, la rodaj 30g la 1L, dupa rodaj 20 sau 25g la 1L, Kyvacka zicea mai sus 20/L depinde si de motor, sau poate de cata grija ai de el...

     

    P.S. MZ Etz 250

     

    Eu am o Jawa din 2003 si vara asta am pus benzina cu plumb de la LUKOIL si a mers 3000 km fara nici o problema.

    Am inteles ca nu se mai fabrica respectiva benzina dar mi s/a spus de catre un mecanic sa folosesc Premium EURO 4 de la ROMPETROL ( dupa un comunicat al producatorului : recertificata conform SS 2.1.7 R/Ed.1/Rev.0/2006, inlocuieste benzina Premium cu Plumb, prin folosirea unui aditiv de ridicare a cifrei octanice pe baza de mangan si este destinata autoturismelor care au motorul prevazut cu carburator (ex. Dacia - modelul clasic 1310) ), in amestec cu ulei MOL DYNAMIC 2T (asa scrie si in carte tehnica), in proportie de 1 / 60.

    Va spun mai multe in primavara.

  7. Salut,

     

    Printre alte fiare ,in garaj,mai am si o mobra.Care surprinzator merge perfect ,dar nu am caucicuri..ba chiar sunt varza.Sunt atat de imbatranite incat ies de pe janta.

     

    Ma poate ajuta cineva ?poate aveti unele bune ,sau poate stiti exact dimensiunea unuia nou care se potriveste!

     

    Astept si va multumesc!

     

    Daca te intereseaza, am un cauciuc 3.00 \ 18. De donat. E aproape nou, maxim 300 km.

  8. Aceste randuri se adreseaza tuturor celor care ati fost alaturi de copiii nostrii, Ela si Traian, atat in timpul vietisoarelor lor cat si in perioada inaltarii lor ‘spre iubirea si fericirea vesnica’.

     

    Sunt mama Elei si va multumim din suflet, atat eu cat si mama lui Traian, pentru tot ce ati facut pentru ingerasii nostri.

    Acum, cele 2 familii suntem una singura. Nu exista zi sa nu ne vedem si sa nu mergem impreuna la cimitir.

    Ce pot sa va povestesc despre Ela si Traian…..

    Au fost niste copii minunati si deosebiti. Acest lucru poate sa-l spuna fiecare parinte, dar cred ca ei au depasit cu mult limitele normalului, pentru varsta lor, in tot ceea ce priveste puterea de a iubi aproapele, de a gandi si de a vedea ziua de maine.

    Cum a inceput povestea lor…..

    Ela era eleva in clasa a VII la Lazar. O fetita oarecare in preajma primilor fiori ai dragostei. O fetita care radea mereu, chiar si in somn (nu glumesc!).Si iata ca a aparut Traian, un nou coleg in clasa. Imi povestea destul de des despre el, eu ca mama am inteles imediat ca fetita mea era indragostita. El, Traian, ca orice nou coleg sosit intr-o clasa, dar si foarte dragut, era placut de multe fete de varsta lor. Grupul prietenilor Elei l-a inclus si pe el.

    A venit si clasa a VIII . Pregatirile pentru probele examenului le-au facut impreuna. Examenele le-au dat in aceeasi sala. Si acum ii vad iesind impreuna de la proba de geografie si se contraziceau pentru raspunsul corect la una dintre intrebari’ bratul Sulina’ sau ‘bratul Chilia’…

    Clasa a IX i-a mai despartit un pic, Traian la Colegiul T. Vianu, iar Ela la Sf. Sava. Dar iubirea din sufletul fetitei mele nu s-a stins. Traian a trecut mai rar pe la noi, tatal lui avand mari probleme de sanatate. In fiecare vara au fost impreuna la mare cu grupul de prieteni.

    Traian avea si o grea responsabilitate, mare parte din grijile casei si mai ales cele materiale i-au revenit, mama fiind pensionara din anul 1992, iar tatal primind pensie din primavara acestui an.

    Din toamna anului trecut, iubirea lor a rennascut si n-a existat zi fara sa se intalneasca sau cel putin sa comunice de cateva ori pe zi. Revelionul 2007 i-a gasit pe cele mai inalte culmi ale iubirii si fericirii, chiar daca mama mea decedase in ajunul Craciunului. Ela nu ar mai fi vrut sa mearga cu grupul de colegi la munte, dar eu am insistat sa nu renunte, convingand-o ca si mamaie ar fi dorit asta.

    Cele 8 luni si 13 zile ale anului au fost traite intr-o iubire si dragoste reciproca de care altii sunt convinsa ca nu au parte intr-o viata intreaga. Parinti, sora, prieteni, colegi, profesori existau aievea in jurul lor…. doar iubirea lor exista cu adevarat pentru ei. Numai Lori, sora Elei, si eu stiu cate referate si teme le faceam….. Dupa o zi de stat impreuna, seara de seara blocul V90 din str. Sebastian rasuna de zgomotul unui scuter sau unei moticiclete…. “Mami ies si eu afara putin … a venit Florin (Traian)”, Traian venea sa o mai vadasi inainte de culcare.

     

    Majoratul Elei, 17 martie 2007. M-a rugat sa nu avem niciun invitat pentru ca ea va merge la munte cu Traian. Seara s-a intors fetita mea radiind numai lumina si bucurie in jur. Pe degetelul ei stralucea un inelus primit de la Traian in coditii descrise de ea cam asa: pe la mijlocul distantei dintre Cota 1400 si Cota 2000 telecabina in care se aflau s-a oprit, Traian, in genunchi, i-a oferit o cutiuta spunandu-i ca daca nu o primeste o ‘va arunca’ in prapastie, toti cei prezenti aplaudand. Inelutul cu 2 pietricele, Traian si Ela, a insotind-o permanent, si sunt convinsa ca, daca nu i-a putut salva in timpul accidentului, i-a ridicat impreuna fericiti la cer.

    (In asteptarea obiectelor lor personale la politie, nu am fost lasati sa ajungem la locul accidentului, tot ne ziceam ca poate nu este vorba despre ei. Cand am primit lucrusoarele lor, inelul a fost primul obiect care mi-a cazut in mana……)

    Toata vara fetita mea a ‘mancat surubele pe paine’ dupa spusele mamei lui Traian, alaturi de Traian pentru a face banutii lor ca sa-si cumpere motocicleta. Chiar daca eu le-am oferit bani, ei au refuzat pentru ca doreau sa fie obtinuta din munca lor.

    Erau atat de fericiti !!!!! Prietenele ei mi-au confirmat asta. „Maria, Ioana, Silvia, Madalina…. nu te supara ca nu te mai caut la telefon, dar sunt atat de fericita” le spunea fetita mea. Nici ele nu incercau sa o mai sune, parca temandu-se ca-i fura cateva minute din fercire alaturi de Traian.

    In aceste momente imi reapar in memorie secventele din filmul, ce coincidenta, vazut de Ela de zeci de ori, ‘PASAREA SPIN’, cand acel cantec minunat al pasarii spin se inalta spre cer o singura data, inaintea mortii.

     

    Copiii nostri s-au inaltat la cer in plina iubire, dragoste si fericire, iar voi toti i-ati facut fericiti pentru ca nu i-ati uitat, chiar daca o parte dintre voi nu i-ati cunoscut, si le-ati fost alaturi.

    Multumim tuturor pentru prezenta la inaltarea lor la 40 de zile. Ca parinti, noi am avut locul nostru in viata lor, dar lumea motoarelor era mai presus de orice pentru ei. Voi cei din lumea motoarelor, lumea tinerilor din ziua de astazi, sunteti lumea in care copiii nostri au trait cele mai minunate clipe. Multe va doriti in viata, sunt foarte greu de realizat, dar motorul il puteti avea prin munca voastra. Acest motor ramane un simbol al tineretii, Traian spunand deseori mamei lui ca motocicleta este viata lui, fiind ascultat si inteles de catre ea.

     

    Dumnezeu sa-i primeasca in lumea cea dreapta si plina de lumina dragostei si a iubirii pe care copiii nostri au inceput-o aici, unde noi am ramas sa le purtam vesnica amintire!

     

    Doina si Dragos Diaconeasa, Mia si Sebastian Dan - niste parinti cu inimile pline de iubire netarmurita pentru copiii lor minunati si cu speranta unei drepte judecati ale celor vinovati.

     

     

    Emotionant!

    Dumnezeu sa/i odihneasca!

  9. man iti zic una.. da-l in p*** mea de fier ca se repara, bine ca esti TU BINE si nu ai nimic. E cel mai important. Stiu k t doare inima de saraca fata, dar acum vine si iarna.. te bagi la reparat.

    Spor cu asigurarile si sanatate, numai bulanul de aduce intregi acasa dupa fiecare ride. E dovedita.

     

    Cat despre specimunul cochalarres manellisteusus corpusculus inepttus este clar pe sectiunea unde trebuie. Doar ca avea nevoie de un topic separat. aici fiind vorba de un ALT accident.

    Cum.. nu are ce posta la accidente.. si el a suferit un accident nu va uitati la fata lui? E un accident embrionar ajuns in faza avansata de fetus scapat de sub control si avortat spontan..la o ragaiala mai violenta, o victima a societatii. Omule ne bucuram ca nu suntem ca tine, de aceea fiecare are un D-ze pe pamantul asta.. cika laka cichicea.. cika laka la ka laaaaa...

     

    p.s. Thomas iarta-ma dar stii ca nu ma pot abtine de la astfel de specimene.. e mult prea.. tasty..

     

    Perfect de acord!

    Le rezolvi tu pe celelalte. Bine ca esti relativ OK.

  10. Ziua Bucurestiului - Miting Moto ! Foarte Important !

     

    Ziua Bucurestiului 20 Septembrie 2007 este dedicata sigurantei rutiere. Prefectura Capitalei organizeaza la initiativa cluburilor DAC MOTORS si Gloria Brotherhood un mars pentru sensibilizarea participantilor la trafic fata de motociclisti, scuteristi si biciclisti. Prefectul Capitalei Dl. Catalin Deaconescu si Brigada de Politie Rutiera Bucuresti asteapta propuneri pe acest topic pentru patru trasee toate cu plecare din Piata Costitutiei la orele 17:30 pana la Arcul de Triumf.

     

    In zilele urmatoare vom posta amanunte cu privire la acest mars.

     

    Totodata dorim sa va comunicam ca acest eveniment este primul din actiunile pe care le vom organiza impreuna cu Prefectul Capitalei, actiuni care vor include elemente educationale in scoli si licee (aici avem promis sprijinul Ministerului Educatiei), propuneri de modificari legislative cu scopul precis de educare a respectului reciproc a participantilor la trafic (aici avem promis sprijinul Ministerului de Interne), si propuneri de siguranta pe soselele Romaniei (aici avem promis sprijinul Ministerului de Transporturilor) etc

     

    Cerem sprijinul tuturor motociclistilor in special reprezentantilorAsociatiei Motociclistilor cu care dorim sa organizam aceste evenimente. Apelam la toti motociclistii cu care am colaborat in actiunile anterioare sa fie alaturi de noi si sa ne sprijine in organizarea acestor actiuni.

     

    Pentru toti cei care sunt doritori sa ne ajute in organizarea acestor actiuni (repet in special conducerii Asociatiei Motociclistilor) o sa anuntam o sedinta saptamana aceasta la Ursu.

    Sper ca cati mai multi motociclisti sa participe la aceasta actiune din data de 20 Septembrie, sa aratam solidaritatea motociclistilor, sa facem ceva (de data asta cu o sustinere puternica din partea institutiilor statului) pentru viitorul nostru in trafic si in memoria celor care nu mai sunt printre noi.

    Este timpul sa se faca ceva concret din partea statului cu privire la cei pe doua roti.

    Bucurestiul este orasul pilot.

    Cat mai multi

  11. N-o lua , omule, arunci banii pe fereastra. :what: Chiar daca o tii un an-doi si nu crapa nimic la ea ( putin probabil), dai multi bani pe o motocicleta depasita tehnic inca de acum 30 de ani. Nu se poate compara la nici un capitol cu o japoneza SH la banii astia.... ciclistica, frane, suspensii, de motor si fiabilitate ce sa mai vorbim :scratch: Chiar si o japoneza fabricata in 1978-1980 era la ani lumina distanta de "noua" Jawa.

     

    Si nu vorbesc prostii, sfatul vine de la unul care a facut de mai multe ori turul tarii pe Jawa si cunoaste fiecare saiba din motorul ala . Practic nu au schimbat nimic major pana in zilele noastre.Chiar daca am un mare respect pt Jawa si ce au insemnat ei in motociclism candva, totusi, sa revenim cu picioarele pe pamant in anul 2007 . La 2300 de euroi iti cumperi ce vrea muschiul tau in materie de japanski , in stare buna si fabricatie dupa 1990.

    Bafta !

     

    :)

     

    Multam!

    Sunt de/a dreptul convins ca nu mai vreau Jawa aia. Poate mai pun ceva bani si iau in primavara o japoneza!

  12. Ieri mergeam frumos,lejer,cu maxim 50-60km/h....ma opresc la semafor.o masina in fata mea.se pune verde,autobuzu se opreste in statie(385)...il depasim amandoi...ala ramane cu semnalu pus....cand am vazut ca de vreo 100m el tot mergea cu semnnalu pus,ma dau sa il depasesc,si el tocmai face stanga si ma agata....

     

    VERDICT:eu:fractura brat stang(si entorsa),lovit la picior putin,durere cumplita peste tot

    motorul:carenele toate praf+furca

     

    rulam cu maxim 50km/h(daca era mai mult ma faceam zob)

     

    cine e vinovat?cel cu masina,deoarece nu s-a asigurat,si a ramas cu semnalu pus pe o distanta considerabila

     

    care e faza dura...omu n-avea nici carnet,nici asigurare,si nici masina nu era a lui(deci va dati seama ce experienta avea)...avea chiar lamaia in geam :hug:

     

    ECHIPAMENT:geaca si casca proaspete cumparate:)(adidasi,blugi)era prima oara cand le purtam..

     

    ma bucur ca am scapat doar cu atat...PURTATI ECHIPAMENT :D :bounce: VA SALVEEAZA DE MULTE ORI :moto:

     

    Aveti grija;)lumea e plina de oameni ca astia;)

     

     

    --- Mesaj completat în 02 Sep 2007 22:05 -------------
    Spune/i ca te constitui in parte civila, ca altfel te plimba si nu vezi nimic de la el!

    Oricum, tu apreciezi ce faci mai departe

×
×
  • Creează nouă...