Sari la conținut

mircea069

Membru
  • Număr conținut

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de mircea069

  1. Care e diferenta intre inox si crom care se duce mai repede(inox-ul?) :rolleyes: ?!

     

     

    uote name='yknot' date='Sep 11 2008, 03:16 PM' post='1457518']

    nichelul este mai aratos avand o nuanta spre albastrui in timp ce cromul este cu o nuanta mai galbuie... intr-adevar nichelul este doar pentru acoperiri superficiale.... iar in alta ordine de idei, toate astea de care vorbiti voi sunt aliaje de otel cu diferite concentratii de crom, nichel, etc, si de aceea difera maleabilitatea, duritatea si stralucirea.

     

     

    pasla flex si pasta abraziva!

    demonstrez orisicui ca nu face diferenta.....intre crom si inox.

    nu as vorbi daca nu as fi avut de-a face cu asa ceva.

    diferenta!

    INOXUL isi pierde luciul daca nu e tratat periodic.

    piesele cromate a nu se confunda, isi pastreaz luciul mult si bine insa prinse de rugina salut si-o frunza.... se duce incet da sigur.

    rugina se prinde din diferite zgirieturi inevitabile ceea ce la inox poti sa dai si cu felxul s-o zgirii ca tot nu rugineste.

    Inoxul este un aliaj de materiele feroase si neferoase de aceea mai si oxideaza, da nu rugineste.

    cromatul in sine implica acoperireea unui piese sa zicem, cu un strat doua trei pelicule de crom.

    materialul se decapeaza,asta inseamna a se aduce piesa la luciul metalic, baie in acid sulfuric baie in repetate ape incepind cu 30 grade pina la 100 in 4 etape, electroliza sau baie in curent care curata orice impuritate si apoi se imerseaza intr-o baie de crom, insemnand Crom topit in care se inunda piesa care se doreste a fi cromata.

    exista doua tipuri de cromat

    crom dur si crom estetic

    cromul dur se foloseste pentru arbori bile etc ce vin rectificate in acest fel piesele se incarca cu crom si apoi se rectifica(foarte rezistent la uzura frecare), corecteaza, cheiile din trusa de scule co fi fixe, inelare, tubulare. ex-croma-dur crom-vanadium

    si cromul estetic descris mai sus.

    si am pus punct!

     

     

    Eu ma gandesc sa-mi cromez tobele intr-o cromare industriala si apoi sa le lustruiesc bine bine ca sa obtin maximul de luciu. A mai incercat cineva cu crom industrial? Prefer sa muncesc lustruind, decat sa fac un drum pana in Bucuresti, ca mi-e la indemana baia de crom, iar cromul industrial este mult mai rezistent decat cel ornamental.

    Astept pareri si sfaturi! Merci.

     

     

    crom dur i se mai zice, daca ai pe cineva intr-o astfel de intreprindere mergi pe incercate, nai ce sa pierzi, daca iese prea grunjos desi greu de crezut dai cu discuri pe flex(DE ALA CU hirtie de smirghel) da cel mai fin nui stiu exact marimea, si pentru polishat desi cred ca doar cu asta ar trebuii sa incerci, pisla(se gasesc la Praktiker, selgros, metro, dsicuri de plastic sistem de prindere la flex pe o parte, au scai la partea opusa scai tata si pe care se pune pisla care are scai mama) si pasta abraziva.

    este crom dur deaorece este crom de scularie si de regula este un aliaj ex.crom-vanadium, care asa cum ai zis tu n-are moarte grabnica.

    In ORADEA avem o intreprindere mica care face sau facea asa ceva.

    mi-ai dat de gindit!

    am sa trec in revista programului meu o incercare pe niste piese marunte cu finisare ulterioara ca ceea descrisa mai sus.

    noroc!

    Aici am explicat anumite chestii despre crom si depuneri. /index.php?...omare&st=10 .Daca cineva face comparatie intre crom (ca depunere) si inox atunci indicat ar fi inoxul ,acesta nu se depune ci este un otel si ca orice otel se poate cali.Daca se refera la materiale atunci tabla de crom e mai buna dar mai scumpa.cromul este mai dur decat otelul inoxidabil chiar daca acesta din urma este calit.cum spunea cineva mai sus,lustruite ambele materiale seamana,trebuie as ai "ochiul format sau sa filucrat in domeniu pt a-ti da seama de diferentadoar ca cromul se prelucreaza foarte greu si in general la cald.

  2. ia-le pe rand, Kozmin bacsi

    asta e simptom de bobina sau de condensator

    primul lucru ce trebuia să-l faci era să vrifici scânteia

    dar atnci, exact atunci când nu porneÂşte, nu a doua zi

    sau lipsa de Simson :finger:

    asa va trebe daca nu luati si un bosorog cu voi

    da' las' ca mai o țâră Âşi ies Âşi io cu moÂşu' meu

    check PM

    Salutare motociclisti!am dat de forumul asta din dorinta de a ajuta un prieten motociclist ce are o problema cu buja etz-ului 250 cat trebuie sa fie distanta inte electrozii bujiei?la masini ma pricep si stiu sa o reglez dar la motoare nu . Nick mi ai Simsonul?

×
×
  • Creează nouă...