Sari la conținut

the-doctor_46

Membru
  • Număr conținut

    106
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de the-doctor_46

  1. Hi folks! ma numesc Adi ….zis Limp si m-am gasit si eu in al 12-lea ceas sa postez un subiect controversat aici…si anume …incepator pe vitezana, in cazul meu… 600RR primul meu motor.

    O am de 2 zile iar azi (a 3-a sta in garaj) vad ca deja plange .

    Pentru ca citesc forumul asta de vreo 2 ani de zile pot sa zic ca mi-a dezvoltat o anume paranoia….asadar o sa incep cu amanunte care unora le-ar putea dilata sau contracta venele pe frunte. Cum a inceput?.... simplu mic fiind la 4-5 ani cand beleam ochii la euro-sport vroiam si eu sa ma inclin ca baietii aia.

    Azi e 1 aug iar peste 29 de zile fac 20 de ani. Am B-ul de aproape 2 ani iar mersul zilnic in bucuresti cu conserva te invata multe lectii de viata in materie de traffic. A-ul il am de cand a inceput sezonul acesta la ilioara….pt ca pe cel trecut nu l-am mai prins….so am stat degeaba iarna cu dosarul la ei.

    Asadar am adus motorul acasa acum 2 zile si am sa va povestesc experientele mele de pana acum pe el. Intai de toate in materie de echipament (cumparat acum cateva luni) posed :

    Shoei XR1000 picotte orange, combinezon dainese cu protectii hard, manusi luate de pe louis pe undeva reduse la 60E (cica le zice Held racing), back protector tot de pe louis, si cizme alpinestars smx plus.

    Si vine faza cu scosul pe poarta si adusul acasa. Zic ok…. M-am echipat, hai sa merg cu el pe aici pe straduta sa ma obisnuiesc putin. Plec usor aproape la relanti de pe loc….eliberez de tot ambreiajul.. si merge linistita asa la relanti, ating putin acceleratia…zmuceste de sub mine….zic “holy shit”…. Mai ating putin acceleratia.. mai finut de data asta…iar zmuceste. Pana la urma ma decid sa actionez milimetric…si uite asa…urc la 2000 ture…. 2500 si deja motorul se pusese in miscare binisor (m-am speriat de moarte…pt ca trage intr-un hal inimaginabil)… ajung la capatul drumului.. intorc si mai fac 2-3 ture dinastea ca sa ma obisnuiesc. (prostia mea la toata faza asta cu zmucitu’ a fost ca n-am plecat patinat muult cu ambreiajul ci l-am eliberat repede ca la masina). Am bagat la cap... dar nu puteam sa stau pe capul oamenilor(Bardak Motors, Domnesti……va multumesc pt tot by the way) toata ziua…asa ca trebuia sa merg acasa (Baneasa)…… celelate plecari m-am chinuit sa le fac super smooth si lent….si a fost ok…..mai primeam claxoane din spate(deh traffic in bucuresti de ora 4 dupamiaza) dar nu m-am intimidat.

     

    Ca sa dezbat si subiectul (motorul mare iarta sau nu) va povestesc experiente de pana acum :

    - la prima benzinarie dupa ce am bagat benzina... plecare lenta in curba dar tousi presat de masinile care veneau….si asteptau(cu flashuri) de zor sa “ma bag”…. Iar am dat drumul ambreiajului , fin ,ca sa plec putin mai repejor…si rezultatul a fost cap dat pe spate de la acceleratie iar daca nu apasam la loc ambreiajul ( stiu de la voi ca nu trebuie sa am atacuri de panica si sa raman cu mana in caz) probabil ma tavaleam. (greseala mea ca am iesit in full traffic cu doar 3 plecari de pe loc…daaar aveam in cap ca sunt stapan si degetele nu mi le ia nimeni de pe manete).

    - La al 4-lea stop mi-a murit motorul pt ca prinsesem putina frica si iar am plecat din relanti.

    - Putin sucarit... am plecat mai increzator…si fiind linie dreapta am accelerat putin si pe la 4-5000 ture cat ajunsesem in viteza a 1-a…deja mi se parea super warp.

    - Tin sa precizez ca motorul l-am luat fara oglinzi, (mi-am comandat eu si tre sa vina)….deci asigurarea pana acasa am facut-o cu intoarcere rapida de cap si 2 degete pe frana in caz de orice

    - Am ajuns pana la urma si acasa…. Cand ma deschei la combinezon…aveam cred ca vreo 5 kile de apa in el…and I was like holy shit. Beau apa…. Mananc…si plec iar…mai pe seara ca e mai liber….si anume…. Daca tot stau in baneasa hai la parcare la ikea Etc.

    - Drumul pana a colo a fost ok. Acolo…… LIBER….si am mers prin aprcarea aia cu cateva accelerari bruste intentionate…..si frana plus usoara inclinare….aceeashi impresie..trage de imi baga matzele in maduva coloanei vertebrale. M-am jucat pe-acolo destul cat sa pot sa ies in traffic ne mai fiind atat de mega stressat.

    - La intoarcere pt ca la podul baneasa sunt 3 benzi pe fiecare parte…si era liber ca era 23 ceasul…am accelerat tare de tot sa vad…”eh cat mama ei poate sa traga”….UIMITOR trage de imi rupe gatul si ajunsesem abia la 10.000rpm ( nu am apucat sa vad vitezometrul)…iar rezultatul in turele medii a fost ca mi-a patinat spatele si am simtit un lack of power….. mi-am zis…. Bun…. Am facut-o si pe-asta deci asa effect la asa cauza

    - Am ajuns acasa si am dormit tank pana a 2-a zi cand am plecat de dimineata cu ea sa ii fac casco.... deja ma simteam mult mai comod cu ea si plimbarea pana la casco a fost o placere de cruising la 4000 ture in a 3-a…cu gandul constient ca daca e ceva sit re sa ma detasez de taximetrisiti care stau in coasta mea….trage de rupe la orice ture ar fi. Am fost foarte placut impresionat de toti cetatenii conservari care bracau oglinzile electric ca sa ma lase sa trec printe coloane. Am facut casco si hai acasa ca e zapuseala in oras…..pe magheru nenea militienii faceau semen disperati sa pornim noi…ca e liber in fata….. si intr-adevar era…deci….iar…acceleratie ca sa ma detasez….cand am schimbat a 2-a …nu a mai apucat sa decelereze pe liber si a intrat in treapta de viteza cu ceva ture din care a rezultat in wheelie mic (cred ca am folosit tehnica slipper clutch)…si chiar m-am ridicat pt ca nu se intampla nimic cand dadeam de ghidon(involuntar si foarte fin pt ca stiam ca imi rup capu daca nu aterizeaza drept) …deci…am facut-o si pasta

    - Am avut si cateva franari mai bruste din cauza desteptilor care ma impingeau spre trotuar, iar la trotuar fiind mereu masini….se mai gaseste unu’ care sa iasa cu spatele nervos……. Dar nu am tavalit-o….nu m-am speriat… ci am franat brusc-progresiv daca se poate spune asa

    - In rest….. cruising lejer cum imi place mie la 4-5000 rpm pana acasa sia fost ok.

    Azi ploua….deci sta in garaj….. De ce a 3-a zi a mea cu mobra tre sa ploua?...huff asta e

     

    Ca sa inchid…. Ca deja aberez prea mult……….toate astea s-au intamplat in primele 2 zile decand e a mea..si sunt FOARTE multumit de rr-ul meu. Nu regret deloc ca mi-am luat 600cc, iar daca pe cineva ajuta topicul asta……rog pe cei experimentati cu expresii de gen…”o sa mori bah pustiule” sa se abtina….pt ca nu trebuie nimeni sa citeasca 20 de pagini de replyuri dinastea ca sa gaseasca un post sau un sfat bun.

    Decat sa vbim in contradictoriu pierzandu-ne viata pe forum….. mai bine hai la o plimbare….pt ca accept mai cu caldura un sfat batranesc sau un “there there kid” pe umar.

    ……

    tin sa mai mentionez ca am 1,75 si 57 de kile….si nu mi se pare grea la manevrarea pe loc, dar evident nu este vreun poket bike.

     

     

    nu stiu daca am scris ceva special aici….dar am vrut sa scriu EU cu MAINILE MELE efectele care apar cand un incepator se urca pe-o vitezana si sa confirm faptul ca nu ai dat cheie-contact si ai murit….cum zic toti (probabil din boala pe incepatori…..om avea fetze de secretare blonde cu matiz in intersectie)….pt ca de 2 ani sunt intoxicat de replici acide pe topiccurile de gen “incepator pe zx6r”.

     

    va multumesc pt timpul acordat…. V-am rapit secundele ca sa zic si eu la randul meu ca numi se pare imposibil.

    :)

     

    Man..eu am inteles povestea...nu m-am uitat la toate comment-urile..dar ce motor ai ?Honda CBR 600RR ?

  2. E lucratura de marketing. O sa creasca vanzarea in randul R6 in felul asta. Diferenta de pret dintre R6 si R1 e nesemnificativa avand in vedere costurile de productie. Oricum, R6 este si va ramane cea mai frumoasa motocicleta din clasa ei :) Imi pare rau pentru gixxer :D parca sunt din ce in ce mai urate.

     

    Pai cam ce pret o sa aiba R6-ele ? :)

  3. Ceva modificari la motor sau ceva ?Honda a bagat ABS+CBS...Yamaha ?Vreun sistem ride-by-wire complet ca pe Dorsoduro ?..ptr ca ma tenteaza serios Honda desi sunt fan Yamaha...dar CBR-ul nu e la fel de frumos ca R6-ele dar mai practic si mai sigur prin sistem brake-by-wire...

  4. Deci cu sistemul asta ABS..600-le si Fireblade-ul si-au castigat multi cumparatori..unii care vor ca motorul sa arate bine..dar sa fie si foarte fiabil si sigur...mie care imi placea R6-ele si nici nu vroiam sa aud de altceva ma pus serios pe ganduri miscarea asta.Bravo Honda :) !!Sunt curios cu ce miscare va raspunde Yamaha... :)

  5. am observat multe discutii despre japoneze si italiene, majoritatea cauta japoneze dar cei care detin italiene le ridica in slavi, as vrea cateva argumente pro si contra, plusuri si minusuri.

    principalele mele alegeri sunt intre un ducati 748 si un yamaha r1 sau un zx-9r

    am apucat sa le incalec multe motociclete, r6, zx6, zx9, fireblade, f3, ducati 748, 916, 900ss, 906 paso si altele dar pentru ture scurte

    mai mult mi-a placut feelingul de pe ducati sincer sa fiu, cuplul puternic la ture joase, elasticitatea si rezerva de putere oferite, dar din cate am inteles de la toata lumea stau prost cu fiabilitatea mai ales sistemul desmodromic care se deregleaza la aprox 5000 de km

    ideea de baza nu caut neaparat putere foarte mare, vreau un motor sportiv, cu un cuplu bun care sa se intinda si la drum lung, vreau sa aiba ciclistica buna raspuns promt dar si elasticitate, nu imi trebuie pentru sprinturi in oras, dar nici nu vreau sa fiarba apa daca trebuie sa trec printr-un oras(din cate stiu asta e problema mare la miarele japoneze)

     

    ideea de baza caut sa fac un compromis bun, intre supersportive, as dori raspunsuri realiste si argumentate, nu raspunsuri de genul DUCATI E CEL MAI TARE, sau FRATE IA-TI JAPONEZA CA E LA MODA, caut sa fac un compromis bun de performante si fiabilitate, nu am bani de bagat in motor odata la luna in sezon cand chiar circul mult.

     

    nu nu imi iau touring, si nici super moto sau naked

    multumesc anticipat celor care imi vor da raspunsuri nerealiste

    P.S: scuze daca am mai facut greseli gramaticale sau de exprimare motoru imi sta in garaj si eu stau cu vinu pe masa:D

     

    R1 ? ZX-10R...treci de la 15 CP sau 34(daca ti-ai delimitat RS-ul)..la 180...tare de tot...da de ce nu vrei tu mai bine sa-ti iei o sportiva medie ??Alea macar au in jur de 120CP..

  6. Salut tuturor....eu am 14 ani si peste 2 ani as vrea sa iau canetul pt moto cat A.

    Va rog mult intrati si spunetimi daca este bine sa incep cu 400cmc as vrea o motocicleta sport....daca puteti sami spuneti si niste modele sa stiu ce sa imi iau ca sunt nedumerit

    Deci vreau o motocicleta sport si nu stiu daca e bine sa incep cu 400cmc Spunetimi voi va rog mult ajutatima

     

     

     

     

     

    Aveti grija si ASFALT USCAT :) :)

     

    Ia direct Fireblade....sau Suzuki GSX de 1000..ai de ales..fiabilitate..iarta greselile...perfect pentru incepatori... :D :D ..nu acu serios..ai de ales..Honda CBR 125..Yamaha YZF R125...Cagiva Mito ...Aprilia RS 125..Derbi GPR 125..sau Yamaha XT125..s.a...depinde ce vrei 2 timpi sau 4...

  7. pt motociclisti eu zic ca e mai importanta siguranta decat caldura pe care o suporti;) poti sa iesi si in tricou dar sa ai protectie pt coloana cotiere manusi tibiere genunchiere ghete nu in slapi cu tricou dolce banana si bermude!!!

     

     

    :crack: :laugh: :laugh: :lol: :lol:

    cate specimene de astea cu slapi+tricou dolce banana+bermude+OCHELARI DE SOARE am vazut....si pe supersporturi..si le dadea nu gluma...dar fiecare cum isi asterne asa doarme :D

     

    Nu putea oricum sa-l ridice, pentru ca dl Caspiano are cativa anisori si 30 de kg :crack:) Eu zic norocu' tau ca n-ai iesit ala sa te intrebe de ce cotcodacesti pe la poarta, sa-si verse nervii pe tine... :D

     

    Apropo...poate te prinde ala si-ti da doua castane pentru cata inspiratie ai avut cand ai inceput topicul :crack:

     

    Domne..nu inteleg..ce-i cu ironiile si cu glumele astea proaste..de fiecare data cand face cineva un topic ca unu a cazut sau nush ce-a mai facut incepeti si dati in ala care l-a deschis...lasati omu in pace...indiferent ca nu-i pasa lu ala care e acum cu mana julita etc..invatati din greselile altora...

     

    motociclistii se impart in 2 categorii

    cei care au cazut si cei care or sa cada

    acum il faci dobitoc pe om,dar te uiti in jurul tau sa vezi cati motociclisti si cati scuteristi au altceva pe ei inafara de casac si manusi

    eu cred ca era un om cerebral daca il vedeai cu 100 la ora ziceam sa te iei de el,dar omul a avut ghinion sa o tavaleasca la la 10 la ora

    crezi ca daca era cu altceva consecintele erau altele?

    eu cred ca suferi rau

     

    inca un exemplu de rautati...fantastic

     

    Hai, bah, dati-o dreakului.., trebe sa fii sadomatokist sa mai porti echipamentul pe canicula asta, eu sunt maniac in privinta echipamentullui..,dar sa nu exageram..,pt 3-4 km de mers cu 50km/h prin infectia asta de oras.., nu vad rostul!

     

    Stii cati tampiti iti pot face rau in 3-4 km de mers in oras..cati betivi si conservari de Duminica. :10:

  8. astazi am facut botezul...

    am cazut la spital la pantelimon...

    sters de o masina...facut buff

    cauza nu prea mai conteaza...important este sa cascati bine ochii ca lumea din conserve nu aude..nu vede..s.a.m.d

    genunchere polizat dreptul...noroc ca s-a rugat cineva acasa...'iale mah ca sunt bune'...parca a presimtit ceva..

    in fine ma doare incheietura la mana stanga ...sper sa nu fie nasol..pt ca in wekend vreau s plec la munte...

    protectia cot....CASCA....

    toate si-au facut treaba... fara,cred ca postam peste cateva sapt cand scoteam mana din gips

    motoru nu are cine stie ce...hand-guard polizat...scarita polizata si stramba..

    pretentii nu am avut...nu avea rost...doar timp pierdut la politie..

    remarc ca lumea a fost foarte saritoare...un instructor de scoala auto a venit la mine..

    a oprit si o masina de politie siguranta si incredere...f f d treaba..l-au oprit pe individ..sa-l ciufuleasca nitel

    oricum...vb aia o sperietura face cat 1000 d sfaturi

    de aici incolo o sa port genunchere si cand ma bag in pat la somn :(

    bafta si aveti grija de voi

     

     

    Daca ai sti cata dreptate ai...am vazut zilele astea..zeci de motoristi..doar cu casca..pe sportive..sau chiar mai rau..fara echipament..unii chiar conformi cu descrierea lui old_school de la articolul ptr incepatori..pantaloni scurti..slapi..tricou cu maneca scurta..si rulau ca lumea..trageau de motoare cand plecau de la stop...si ne miram de ce sunt atatea accidente..si din pacate mor si oameni nevinovati..

  9. R.I.P....din pacate prea multi mor asa...cu siguranta echipamentul l-ar fi putut salva..dovada ca a murit la spital..pacat..inconstienta ta raneste atatia oameni..nici nu-mi imaginez cum se simt rudele...inca sunt prea multe sportive pilotate de incepatori sau cel putin oameni inconstienti..care cred ca a fi motociclist se rezuma doar la a rupe soselele cu 200 la ora..pacat..

  10. R.I.P. :crack: ...totusi hai sa fim seriosi..tre sa fi avut o viteza f mare pentru oras dak s-a ciocnit de un Audi care stationa..probabil ca nici nu la vazut...

  11. Asa e...multi nu gonesc ca nebunii.Si nu neaparat ca vor ei.Sunt influentati mai mult sau mai putin de tovarasii care le spun:"Hai ma.Nu te tine sa mergi cu 200 ? Ti-e frica?.".Sau se cred "prea" zei ca au motor si ca pot sa mearga cu cat vor ei.Si uita ca nu sunt pe circuit ci pe strada unde sunt participanti la trafic alaturi de alti oameni.Unde se grabesc asa ? Spre moarte ?

×
×
  • Creează nouă...