Sari la conținut

shadowm60

Membru
  • Număr conținut

    122
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de shadowm60

  1. Salut , imi trebuie si mie o informatie pentru un prieten, stiti cumva care este lungimea la cablul de kilometraj , sau poate cineva sa il masoare ?

    A schimbat pana acum 2 cabluri , unul ia venit prea mic 83 cm si unul prea mare 110 cm .

    Motocicleta este un ER 5 din 1998.

  2. Eu mai cositoream in felul urmator, inainte de capatul sarmei infasuram fin sarma de cupru ff strans. dupa care indoiam niste fire de otel inapoi si mai infasuram cupru peste sa iasa ca o galma, dar gamla e tinuta pe sarma de acele lite intoarse inapoi, puneam totu in flux, incalzeam ff bine si adaugam fludor, dupa ce se vedea ca sa lipit cat de pine sa putut, am luat la polizor excesul ca sa imi intre in locas. Asa am facut si la acceleratia de pe carpati unde daca stiti e ff mic locu si am reusit sa il fac chiar bine, a tinut multi ani :D

  3. Salut tuturor.

     

    Am cumparat de la paita niste ferodo pentru sabotii de la jawa de 350, nu a avut saboti complet si a zis ca astea se pot schimba ca sunt "flexibili" daca se baga in apa fierbinte si ca sunt lipicuri pentru asa ceva. Imi poate da si mie cineva o idee ce lipici sau cum se poate schimba? cei vechi sunt prinsi cu nituri, sa prind si asta nou cu nituri? dar numai nituri noi pot sa pun si nu stiu daca ar tine sau a mai facut cineva operatia asta?

     

    Merci anticipat

  4. Adica vrei sa zici ca pozele astea sunt cu photoshop??? tongue.gif

     

    da..asa vreu sa zic!

     

    Am fost si eu si chiar au trecut 2 xj-uri, dragonlord si szimike :) deci se poate, numai incet si cu mare atentie :)

     

    respect pentru xj-uri!! :)

  5. din pacate nu am ce face, se vinde, motoru e refacut cu piese luate din ungarie, are cam 5000 de km cu acest set, aprindere electronica cu senzor, ghidon mai lat, guma spate nou, ambreaj nou.

     

    pret 300 euro

     

    pt mai multe detalii 0740169405 sau pm

    post-33113-1242710483_thumb.jpg

    post-33113-1242710492_thumb.jpg

  6. cati bani vrei sa dai ?

     

     

    depinde de starea lui

     

    ma sa sti ca si eu m-am gandit la chestia asta.. dak ai rotile si tot ce iti mai trebe doar motoru iti trebe, atunci cam sti ce motor iti trebe, ca sti cat de greu va fi, pt cine faci (copil sau un om),

     

    ce gasesti si relativ ok ce asi zice eu: motor de hoinar e cam mica dar turat si reglat bine ar putea mere bine

    - motor de mz fara acte am vazut aici pe forum ca vindea cineva ca eu stiu ca am cumparat doua carburi de la el, deja motoru asta de 250 ai avea putere,

    - iar era un topic care a modificat comunista pe motor de 4t, cel mai ok ar fi sa cauti ceva motor de scooter ca atunci ai rezolvat si ambreaju si schimatoru

    si am mers cu scooter de cu motor de 150 de la honda care mergea fff tzapan

     

    deci ultima ar fi cel mai ok, numai ca si costa banuti, dar paote gasesti una pleznita urat si folosesti motoru :laugh:

     

    spor, sper sa revi cu niste poze, ca si pe mine ma tenteaza sa fac asa ceva

     

    br,

    alex

  7. Deci pana la urma ramane cu plecarea de Duminica dimineata la ora 10 din Petrom Micalaca ?

    Daca vreti , vedem cati suntem ! Si ne intalnim la 9:00 in Petrom Micalaca , de unde mergem pana in Selgros la cumparaturi ! Sa nu punem pe foc numa supa la plic ! Luam ceva cotlete,ceafa de porcule !

     

    Aici am facut in mare o harta sa vedeti c-am pe unde vine ! Pt cei care nu au mai fost !

    post-26086-1225276970_thumb.jpg

     

    Pe mine m-ar fi tentat tare mult sa merg de Sambata de pe la ora 17-18:00 si sa stam la cort ! Si cu restu sa ne intalnim Duminica la ora 11:00 , de unde sa plecam toti impreuna la descoperirea drumului !

    Noi cand am mai fost pe vale , am campat pe valea mica , aproximativ unde ii varfu la sageata rosie dim poza !

     

    Astept pareti despre dormitu la cort, dintre cei care vin ! Sper ca Duda sa accepte propunerea , ca are so cort sisac , si sunci :lol: nu ii frig !

    Si pareri despre cumparaturile la Selgros , numa aia ramane de vazut cum facem ! daca plecam unii de Sambata sau nu !

     

    tare! nu e traseu ff lung deci ar trebui as reziste mz-u fara probleme :( trebe sa mut topcaseu sa am si eu unde baga chestii, pai dau vestea prin zona, poate vine si altcineva :(

  8. Asa mergem si noi , 90-100 km/h , Kato le mai taie , dar de obicei cand o i-a inainte se si pierde de noi :goodposting: , nu odata s-a intamplat ! Vad ca nu si-a invatzat minte :agree:

     

    Atunci facem in felul urmator :

    Duminica dimineata noi cei din Arad ne intalnim pe la 8:50 - 9:00 in benzinaria Petrom din Aradul Nou , la iesire spre TM ! Sa putem pleca la 9:10 ...

    Cu cei din TM , probail o sa mai vina inca cineva inafara de Shadowm60 ... posibil si Escovent tot cu Transalp ( doar ca ii racit , speram ca ii trece pana maine ! ) sa ne intalnim la iesire din TM spre Resita pe la 9:50 , sau mai la intrare undeva dinspre Arad pe la 9:40 !

    Sa spuneti cum ii mai bine...

     

    eu la 9.50 la iesirea spre resita

    dupa podul de pe calea sagului in dreapta e o benzinarie, eventual ne putem intalni acolo, mai bagam benzol si am decolat :kiss:

  9. Nu numai poza, ci si motocicleta din profil, ca scrie tot MZ

     

     

    da da pun mz-ul pe loocul 2

     

    intrebare

    eu poate mai iau pe cineva din deta, dar banuiesc ca nu prea era vb de endureala hard core deci pot sa fac fata, si oricum nu e sigur, desi nu m-asi supara :goodposting:

     

    ne vedem duminica:D

     

    La ce viteza de croaziera v-ati gandit? eu 90-100 merg ca mai mult nu prea imi place, mi se pare cam fortat sincer merge in depasiri dar constant parca nu merita

  10. Putem alege intre variantele astea ... sau putem face noi pe drum alta !

    La varianta cu Caransebesu , nush cum ii cu semaforizarea intre Lugoj si Tm , stie cineva , nu se lucreaza la carosabil? ... ar avea rost sa ne intoarcem pe acolo ?

     

     

    Lugoj-> buzias-> tm

    e o varianta mai buna decat prin recas

     

    asa stiu ca se mai lucra si sa nu stam la semafoare

  11. Asa da , deja suna bine ! Se vede ca vrea omu sa se plimbe :goodposting:

     

     

    be back.

    1. o sa schimb poza de mz doar intai sa fac transalpul murdar, ca doar asa arata cel mai fain in poze :agree:))

    2. si eu vin 100% am facut si plinu deja,

    3. doar asfalt... nu ma deranjeaza dar nu m-asi supara o inaugurare intr-o endureala prin noroi sau eu situ :kiss:

    Vedem pe drum ce iese

     

    Numa bine

  12. :kiss: Si noi avem un fan club aici la Cluj si se numeste MZ-BROTHERS.Suntem numai 5, si e foarte greu sa intretii un asemenea fan club, din cauza mentalitatii , timpului liber a fiecaruia, daruirea, piese, bani uneori, dar cu toate astea am reusit acum in august sa-i aducem pe cei de la MZ CLUB HUNGARY in Ardeal la o tura faina impreuna { din pacate numai 3 dintre noi...}.Sunt si poze la topicul "intalniri, excursii, evenimente..."Eu zic ca asta e un pas inainte in ceea ce priveste fan clubul.Anul acesta au fost cu 9 ETZ-uri, un YAMAHA DIVERSION si o masina SKODA FELICIA combi , ce cara bagaje si piese , scule etc, deci ca asistenta.La anul vor veni si mai multi.Cel putin asa au dat de inteles multi de pe forumul lor, unde avem si noi un topic special al nostru numai...Daca vreti sa tinem legatura, contactatine. :angry: :unsure:

     

     

    Ce zici, la anu cand faceti dak oricum sunt ungurii pe aici sa vina si pe la noi facem ture, sau vedem cum sa facem, dar ar fi interesant sa face, ca am citit sau am auzit ceva ca ar putea fi ceva parteneriat

    si dak ar fi ar fi fain ca na totusi intr-o colonana de etz-uri sau defapt mz-uri e mai fain sa mergi decat singur cum am facut-o anu asta.

  13. deci din cate am vazut pana acuma, imi porneste mai usor(mai greu porneste daca am ramas fara benzina...) doar cu motorul rece actionez socul.

    ce imi place la ea ca motorul merge mai rotund(acuma nu pot comfirma 100% ca doar carbul face asta sau si aprindera electronica pe senzori magnetici+reglarea aprinderi cu comparatorul).

    pot cobora in turatie la relantin fara ca sa scutoare motorul(se misca toata mobra un pic dar nu cami joata motoul de parca ar vrea sari de pe cadru) sub 1200(cum este in mod normal).....din pacate nu pot masura intruna turatia ca imi este rupt piulita de la cablul rpm, doar daca tin cu mana.

     

    inca nu miam verificat bujia sa vad cum sta amestecul, dar in prima faza zic ca merita investitia intrun carb de pe motoare japoneze sau europene fata de un carb original etz sau mai rau ceva rusesti!isi merita bani.

     

    Cand am putin timp si posibilitate am sa fac o inregistrare video pt compararea a 2 motoare ETZ250 unul cu toate originale(aprinderea reglat perfect....eu lam reglat cu comparatorul) si motorul meu cu modificarile aferente(aprinderea, admisia).

     

    poti da detalii despre carbul tau?ce tip este, de pe ce motor(tipul, capacitatea..2t?).Al meu este de pe un 2t si din ani 8x dar shubarul arata perfect!absolut nu am nici o bataie(mai demult aveam o bataie cand ajungea motorul la cumplul maxim 5xxxRPM acuma totul super doar o smacitura simt si ca urla motorul ca naiba)maine voi vedea intradevar diferentele cand no sami bage mai multa benzina fata de cat trebuie.

     

     

    sa sti ca acu ma gandesc si eu sa pun un card mai nou pe tractorul meu, merge acu destul de bine, dar dak ar merge si mai bine

     

    am avut si eu aprindere electronica de la gotronic cu senzor hall si mi sa busit nu mai tragea bine nici cama nu am facut alta si am pus platina inapoi cu aprinderea si acu merge ff fain, acu iar face pe nebuna ca mai e cand da cate un rateu, adik cred ca nu da scanteie, sau nu stiu oricum trebe sa schimb bujia ca am una noua de brisk

  14. saiba sau ghid de ulei? eu nu am avut la a mea si sau dus rulmenti..gasesti la motor-line cu 2ron bucata.vezi cum il instalezi! acel semn sa fie spre canalul de ungere(cu partea bombata spre exterior) si deschizatura sigurantei sa fie tot acolo. la aprindere in carte scrie 2.5mm.

     

    da, am aflat ca gasesc la aia dar m-am lacuti ca nu sunt in stare sa trimita niciodata cum trebe, aiurea si aia, si au niste preturi nu zic de astea ci in general

  15. cauta un topic deal meu unde am scris cu cotele carbului original....daca nu dai peste ea maine am sa iti spun ca acuma sunt cam obosit si mie lene sa cauta in carte.

     

    la mine cand era nivelul prea mare(adica imi era cazut 'supapa' de la acul punctou) pe la 4000rpm tragea sub ea parca era moarta, verifica aprinderea si regleazal cu un comparator(personal am testat o gramada de 'instrumente' de reglat incepand de la subler pana la ceasul comparator si in afara de ceas cu nimic nu puteam regla). daca nu ai cea si vrei sal reglezi cat decat gaoreste o bujie pune in ea un plastic(sau ceva cauciuc in gaora si pune o tija gradata...eu am folosit tija limitator de la bormasina care era deja gradat).

    multi zic ca 'az dai pa ca merge si la alte valori decat cea data de fabricant' dar ma gandesc ca acestia nu au avut un comparator in mana sau nu au mers cu un etz reglat ca la carte.mai poate fi o problema a axului motorului daca are joc(ca si incazul meu) da scanteea cand are chef(merge motorul dar pe la 5000rpm facea figuri).

    eu zic sa verifici scateea si dupa aceea treci pe la carb.

     

    ps. daca ai joc la subar atunci poti regla mult si bine carbul.ce carb ai?cel de etz250 sau 251(zi codul acela de pe ea 30N....)personal am ambele carburi(250, 251).

     

     

    Ceau

     

    merci de replay, dar buba e mult prea mare sa fie de la carb =))

     

    am patito, nu stiu cum mama dracului a picat siguranta ce tine semeringu in loc, iti dai seama ce a facut, apoi nici nu mai pornea ca na tragea ulei din cutie, si am rausit inainte sa isi da duhul sa il reglez, aprinderea avvea avansul 3 mm ca in carte dar nu ii place am pus mai mic si merge brici numai ca acu mi-a pus-o semeringu....

     

    am nevoie de saiba aia de tabla ce e intre semering si rulment ca a mea a dusa si uite ca face ravagii in motor

×
×
  • Creează nouă...