Sari la conținut

tzo

EX+
  • Număr conținut

    23
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de tzo

  1. Salutare!

     

    Despre Parasutism: Am facut 2 ani, si a fost fun. Dar atat. Daca ar fi sa o iau de la inceput NU as mai opta pt Parasutism, ci pt Parapantism. E mult mai marfa sa zbori efectiv, sa te folosesti de adrenalina+curentii de aer ca sa plutesti.... Pe cand cu parasuta, ai intre 5 si 20 de secunde de cadere libera in care poti sa dai frau liber imaginatiei... De fapt asta e mult spus, pt ca la noi la Aerocluburi trebuie sa executi cateva manevre STAS impuse: Viraj stanga, Vireaj Dreapta, Looping, si iarasi viraj.... Sa nu va imaginati ca la noi o sa faceti figuri ca si cei din filme... care sar cu placa de surf.. sau snowbord... Alea sunt filme!

    Realitatea de la noi e asa:

    La parasutism trebuie sa fii FOARTE BUN + norocos ca sa iti dea voie instructorul sa sari cu comanda manuala de la al 10-lea salt!

    La noi trebuie sa fii foarte bun pt ca in primele 25 de salturi sa prinzi 1 - maxim 2 salturi de la inaltime mai mare de 1500 m!

    Pt cei care nu stiu, limita sub care NU AI VOIE sa cazi cu parasuta nedeschisa era (nu stiu daca in ultimii 4 ani s-a schimbat) 600 m.

    Trebuie sa ai muuuult-muuult noroc ca sa ai sansa sa faci mai mult de trei salturi pe zi!

    La noi se zboara pe batranele AN-2 -uri, care in mod obisnuit fac cam 10 minute pana la 1000 de metri, iar in zilele calduroase (peste 32 de grade) nu zboara datorita densitatii scazute a aerului... De multe ori stateam sub cort pe pista aerodromului, la iarba verde... cate 30 -40 de tineri si asteptam unda verde de la meteorologi, unda verde care venea abia pe la 5- 6 dupa-amiaza, cand se mai racorea. Iar avionul - era unul pt 4 aerocluburi (Timisoara, arad, Deva Oradea) si statea 2 saptamani la arad, apoi pleca la celelalte aerocluburi... si se mai intorcea la noi peste 2 luni! Daca eram in sesiune cand venea avionul - canci zboruri!

    LA noi inaltimea maxima de la care se sare din AN-2 e pe la 2000 m, adica ai cam 30 -35 de secunde de cadere libera, dupa care tre-sa deschizi, altfel iti iei capace de la instructorii de zbor.

    Pe cand la Parapantism, e adevarat ca ai sanse mai mari sa iti rupi ceva, da macar ai o libertate muuult mai mare. Pur si simplu te intalnesti cu baietii pe deal, iei aripa in spinare, urci dealul si astepti adierea de vant potrivita... dupa care plutesti. Vrei adrenalina, vrei zgaltaieli? - nici o problema, e de-ajuns sa zbori intr-o zi cu soare puternic peste o cariera de piatra sau peste o sosea... sa vezi atunci scuturaturi! Vrei vrie, iarasi nici o problema, infunzi o comanda la maxim si incerci sa nu ametesti :laugh: . Pe bune, mi-a placut mai mult. E adevarat, ai sanse sa dai in timpul zborului tau peste vre-o tufa sau sa te  bagi intr-un copac, sa sa te impiedici la decolare sau aterizare si sa-ti rupi ceva... da asta face parte din farmecul acestui sport!

    Dar si mai marfa e ca nu depinzi de cate un instructor care nu te sufera, nu depinzi de avionul care nu mai are benzina ca au vandut-o cei din tura de noapte, nu depinzi decat de vointa ta de a zbura si de starea vremii! Atat! Trebuie sa iti cunosti foarte bine limitele, sa fii cumpatat. Eu de ex am intrat pe negativa la 4 metri deasupra solului, chiar la al 4-lea zbor... am avut noroc ca unul a strigat la mine si am dat drumul la comnezi si aripa m-a iertat. Dar am gresit fara sa-mi dau seama. Cunosc insa pe cineva care a gresit o singura data, banal, si acum nu mai e printre noi :ok: .

     

    Numai bine!

    Cred ca eu am fost norocos...am sarit la manual la al 9-lea salt....la al 20 si ceva salt am sarit de la 1500 ....dup-aia am sarit de la 2100 inaltimea maxima...la saltul 26-27 cu deschidere la 800 m (cam 30 s) la saltul 28 am vrut sa vad cum e cu saltul cu rezerva asa ca am facut si un salt cu rezerva :laugh: (e chiar vitezista).Eu am facut 31 salturi in 2 ani

    Ideea e ca as sari oricand din nou ....la orice ora pt ca e super.

  2. Prea amuzant nu mi se pare. Dar nu-i nimic, exista o teorie a compensatiei, acum trebuie sa ti se intample numai lucruri bune :laugh:

    Minunat....am iesit de la munca la 4:30.....cred ca asta e singura parte buna...+ ca mai pierd niste bani la vanzare...atat...

     

    Pe la biserica nu o sa trec pt ca nu am incredere in cladirile de genu asta...daca e ma rog separat :huh:

  3. Azi am avut si eu primul accident..de fapt primele 2 :huh: .Am luat mobra mea de la un service din militari si strada era full de noroi....am iesit eu pe iuliu maniu si la a prima curba (extrem de larga) nu stiu ce am facut dar cert e ca m-am trezit jos la vreo 2 metri de motor plin de draci (vroiam sa-l scot la vanzare motoru) .Doar dupa ce m-am uitat la motor am inceput si eu sa ma controlez...eram ok...in afara de genunchi care sunt cam juliti(pantaloni trening)sunt bine.Noroc ca am avut geaca full de protectii si manusi ca altfel ma cam durea.

     

    Al doilea accident e cam asa....bateria mea era varza asa ca m-am hotarat sa sa-l pornesc impins singur asa cum facusem de zeci de ori.Am impins eu ce-am impins dadeam gaz...parea ca vrea da nu poate....chem ajutoare ...degeaba.Asa ca m-am hotarat ori sa iau curent de la vreu taximetrist ori sa ma traga vreunu(si p-asta o mai facusem).Pun eu sufa in jurul amortizoarelor si nu observ ca se rupsese aripa la accidentu asa ca normal roata fata s-a blocat ...taximetristul baiat bun m-a tras ...asa ca am cazut si pe dreapta.

    Intr-un final ne-am hotarat sa-mi dea curent pt ca incepuse ploaia.....eu la vreo 15 km de casa fiind in genunchi ma rugam de el ..hai nenea ,,.hai nenea...asa ca ridic rezervorul si surpriza....Nu aveam benzina...cazuse toata inainte.

    Si asa am plecat eu spre casa doar cu a 2 a pt ca se rupsese schimbatoru si schimbam vitezele cu mana..

    Ce zi frumoasa a fost...

  4. Din cate stiu eu Ducati are aprindere(SEM) ca si Aprilia.Firul verde de care zici tu din cate mi-a zis mie cineva e pt intrerupere(pt cand opresti motorul).Nu te juca cu aprinderea pt ca s-ar putea sa faci vreun scurt cum am patit si eu si sa se f.ta si CDI si statorul.in caz ca o strici vezi pe ebay.de ca s-ar putea sa gasesti aprinderi intre la preturi intre 20 si 200 eu.

  5. Si eu am aceeasi problema !  Nu o fi oare de la bobina de curent permanent (aceasta bobina se afla pe statorul cu coroana de bobine a alternatorului ,este putin mai marisoara decit celelalte). Si mie mi-a stricat CDI-ul un ,,mecanic,, si de atunci nu stiu ce sa-i mai fac. Cu un CDI auto porneste si merge binisor dar nu prinde decit 70 km/h din cauza lipsei avansului !  Degeaba le lasam pina la primavara ca nu se repara singure !

    Pai nu e de la bobina aia ca am schimbat si statorul si cdi practic aprinderea e noua

  6. Salut !Sunt Tzo zis rar Adi 23 ani ,A din iulie,stapanul Natashei(Aprilia RS 125) B din 2002 ,brevet de parasutism din 2000 ca si Profu si multi altii am facut si bungee la Rasnov.Momentan paduche stau acasa ca degeaba am facut Poli-transporturi.Din primavara o sa vin si eu la Arc.

     

    Poze cu natasha nu mai am ca am formatat partitia pe care erau.

    post-11-1104066716_thumb.jpg

  7. fisa e noua (am schimbat totul inclusiv cdi care era busit de un "mecanic").Scanteia e buna afara...dar cand bag bujia in cilindru atunci scande scanteia....oricum pana la primavara nu mai incerc nimic dar trebuie sa stiu

    @DCSAN20 o sa incerc si treba asta cu distanta.....dar nu ar trebui sa fie din fabricatie distanta aia?

  8. Salut!Am si eu o Aprilia RS 125 din 97 si pana acum nu dadea scanteie deloc....am schimbat statorul si cdi-ul acum da scantei bine cand e bujia afara.....cand bag bujia in cap la piston scanteia nu mai e asa mare(a fost verificata cu stroboscopul) si in consecinta nu porneste motorul.bateria e buna,bujia se uda....dar nu porneste motorul....de la ce poate fi?Filtrul de aer e curatat....sa fie vremea de vina?

     

    incarcarea bateriei cum se face?printr-un releu de incarcare sau cu ajutorul statorului?

  9. :blink: Salut!Am si eu o Aprilia RS 125 si pana acum nu dadea scanteie deloc....am schimbat statorul si cdi-ul acum da scantei bine cand e bujia afara.....cand bag bujia in cap la piston scanteia nu mai e asa mare(a fost verificata cu stroboscopul) si in consecinta nu porneste motorul.bateria e buna,bujia se uda....dar nu porneste motorul....de la ce poate fi?Filtrul de aer e curatat....sa fie vremea de vina?
×
×
  • Creează nouă...