Sari la conținut

Red Baron

Membru
  • Număr conținut

    29
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Red Baron

  1. >nu merge deoarece masina se afla la o persoana (a luat masina de la mos dar nu a facut nici un act) si care ma duce cu vorba de 2 luni ca o sa incerce sa vorbeasca cu mostenitorii dar incearca in acelasi timp sa vanda masina pentru canibalizare.

  2. >Am indrasnit sa postez acest topic aici pt ca este vorba de o masina speciala pe care mi-o doresc foarte mult (daca moderatorul considera ca trebuie sa stearga topicul eu nu ma supar)

    Povestea este urmatoare: eu am o astfel de masina cu actele in regula dar intr-o stare foarte proasta (nu se mai poate reconditiona) si am gasit o alta masina bine intretinuta dar cu propietarul decedat ( am incercat dar se pare ca nu mai pot face actele de transfer de propietate)

    Intrebarea este daca stie cineva o solutie pt aceasta problema.

     

    Multumesc anticipat.

  3. ...vazutu-am o alta chestie interesanta pe la rusi pe undeva...

    S-au rezolvat toate pierderile de presiune pe turul pompei , si supapa de de suprapriesiune a fost tarata undeva mai jos, la 3-3,5 bari....Debitul de pe suprapresiune a fost interceptat si distribuit in doua diuze care tzarcoteu ezact in kurul celor doua pistoane!Adica racire exact acolo unde e nevoie!Genul acesta de racire este practicat la Rabe , si saviemuri, si ceva motoare de IFA(poate la multe alte masini mari...) Si chiar functioneza!Infundarea unei astfel de diuze , la Saviem de ex. duce rapid la topirea calotei pistonului corespondent...

    Mi se pare mai realizabila, si mai eficienta decat tot felul de tulumbe, calorifere, care oricum nu ar afecta spectaculos regimul termic al pistoanelor...Sa vad , daca gasesc Link-ul pun si niste poze "in greaka vachĂŠ"...

    http://www.nci.com.ua/ddi.html

    http://www.nci.com.ua/ddi.html

     

     

    si alte chestii unde vedeti scris ???????????....

     

     

    > te rog dezvolta mai mult subiectul

×
×
  • Creează nouă...