Sari la conținut

Phaniske

Membra
  • Număr conținut

    406
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Phaniske

  1. La monumentul Tabla Butii am ramas foarte impresionat de conservarea lui, forma in care s-a pastrat: sindrilita la locul ei, peretii de pamant cu nuiele, crucile. Totul original din 1916 fara restaurare doar cate o bidinea de var din cand in cand si o pensula de vopsea cu tricolorul. Din informatiile culese de la un motociclist localnic, in fiecare an pe 4 august se tine o festivitate pentru care s-a construit langa monument o platforma de beton sub forma de scena (constructie noua). La anul pe 4 august o sa fiu prezent si o sa raman peste noapte cu cortul, ca tare frumoasa este zona.

     

    In primul rand felicitari pentru plimbare. Dar as vrea sa fac unele precizari in ceea ce priveste Sarbatoarea Eroilor de la Tabla Butii. Aceasta are loc in fiecare an pe data de 6 august si este consacrata comemorarii eroilor.

     

    Tabla Butii se gaseste la intersectia a patru judete: Prahova, Brasov, Buzau, Covasna (asa spun cei din zona) si a fost multa vreme vama intre aceste zone. De aici ii vine si numele.

     

    Cimitirul a fost facut de preotul din satul Slon. Impreuna cu scolarii din vremea respectiva au adunat toate oasele umane albite de vreme ce erau imprastia pe varful de munte in urma razboiului si le-au inhuma crestineste.

     

    De cimitir se ocupa primaria din comuna Cerasu (PH). Oamenii din Cerasu si din satul Slon, impreuna cu preotii locului, primaria si armata se pregatesc in fiecare an pentru acest eveniment. Urca din satul lor, pana la monument cu masinile mari de armata, carute, masini, cai. Cei mai curajosi merg acolo cu o seara inainte si aseaza tabara - corturi de armata si civile.

     

    Participa si formatii populare din partea locului - copii, tineri si artisti consacrati, care duc mai departe traditiile locului. Eu am fost acolo in 2006, 2007, 2008.

     

    Un pic mai sus de monument, sunt ruinele unei cetati vechi in jurul careia au fost sapate transee in timpul razboiului.

     

    O sa pun cateva poze facute de mine cu telefonul si doua filmari din 06.08.2008

     

    ,

     

    Cat despre cascada, din cate pot sa imi dau seama ai prins o alunecare de teren, dupa o ploaie. Asa se intampla cand se surpa o parte din drum - apa curge de pe versanti si formeaza acea cascada temporara. - asta am vazut eu cand am fost in zona

     

     

    Harta zona

    post-43514-1291491201_thumb.jpg

    post-43514-1291491222_thumb.jpg

    post-43514-1291491243_thumb.jpg

    post-43514-1291491267_thumb.jpg

    post-43514-1291491283_thumb.jpg

    post-43514-1291491300_thumb.jpg

    post-43514-1291491319_thumb.jpg

    post-43514-1291491341_thumb.jpg

  2. Prima imagine: ai taiat turturii(subiectul e bine sa fie prins in totalitate) si are nevoie de mai mult contrast si saturatie(culorile sunt putin sterse)

    A doua: nu ai ales cea mai buna incadrare si din pacate si cerul in loc de albastru a iesit alb din cauza supraexpunerii. Aici ar fi trebuit sa fi ales o cu totul alta incadrare in asa fel sa reusesti sa ai in imagine toti turturii.

    A treia imagine: sufera de o problema grava si anume ca ii un cadru mult prea incarcat. Numarul mare de crengi din copac combinat cu turtuturii multi rezulta o fotografie mult prea plina.

     

    Ce iti pot recomanda: incearca sa faci cadre relativ simple din punct de vedere compozitional, astfel inca fundalul sa nu se intercaleze cu subiectul. Din pacate camarele compacte nu pot estompa fundalul(blur) cum se realizeaza la dslr si din aceasta cauza ii recomandabil subiect bine incadrat si cu un fundal simplu. Cu niste culori aranjate(levels in PS) deja esti pe drumul cel bun.

     

    Notat :lol:

  3. Sper ca am nimerit bine :D

     

     

     

    Moshociclistilor le-a fost donat de catre tiranspider un voucher pentru 1 joc x 12 minute pentru 10 persoane in lasermaxx, AFI Palace, cotroceni.

    Este valabil pana la 31.12.2009

     

    Valoarea presupusa este de aproximativ 100 RON, ramane de confirmat.

     

    Acceptam si produse la schimb, despre actiune cititi aici: /index.php?...t&p=2234541

     

  4. dap, m-ai pierdut

     

    urari de bine tuturor!

     

     

    Asa zic si eu :)

    Mesajul pe care l-am primit eu era referitor la 1 dec. cand este ziua "unui tip" (exact cuvintele astea au fost folosite) :D

     

    ... si oricum, pe 1 nu ne sarbatorim cu totii?

     

     

    :D

  5. :D

     

    Distractie placuta baieti! :D

     

     

     

    Se pare ca eu nu puteam ajunge oricum - avem programat un testing foto pe 1 pentru Moshociclisti 2009 si nu pot lipsi tocmai eu :)

    Daca butelcuta mea de vin rosu prezinta in continuare interes, il pot ruga pe Laur (tetea aici pe forum) sa o aduca el :)

     

     

     

     

    La multi ani sarbatoritului :P

     

     

     

     

    Mihaela

  6. Bai, recunosc ca am trecut de cel putin 30 de ori prin zona, dar nu am ajuns niciodata la vulcani...

    Noroiul ala cu bule e cald? Adica merge sa faci o baie fierbinte de noroi?... :)

     

     

     

    Acum vb. si eu din amintiri...

     

     

    Nu e cald. E rece ca naiba - amestec de noroi adevarat si petrol. Plus ca sunt emanatii de gaze naturale - nu se simt pt. ca sunt inodore, dar...e bine sa nu fumezi in zona :D Ca sa nu mai spun de adancime - "pana in fundul Pamantului"

     

    Nu ai voie sa pui mana sau sa deranjezi vulcani - se plateste amenda (asta daca te prinde nenea paznicul) ...dar eu nu m-am abtinut in vara si am bagat mana - e usor uleios si miroase a petrol.

     

    Exista Paclele mari si Paclele mici - acum depinde unde ati ajuns voi! Drumul e ok cat esti in Prahova. Cand ai trecut in Buzau deja sunt cratere ... cel putin asa erau ultima data. Dar merita :D

     

    Felicitari pentru plimbare!

     

    M.

×
×
  • Creează nouă...