Sari la conținut

euterpe

Membra
  • Număr conținut

    28
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de euterpe

  1. Atunci cand moare cineva, oricat de dusman ti-ar fi si oricat de mult te-ai fi contrazis cu ea,s-a terminat. Gata. Game over. Nu mai ai cu cine sa te certi.

     

    Toti suntem datori cu o moarte. Toti. Fie pe moto, fie in salvare, fie pe patul de spital, fie pe trecere cand trece marlanu' cu bolidu', fie pe trotual cand un dobitoc crede ca i-a luat ma-sa drum, fie in pat singur, fie batran si singur, fie batran si cu familia in jur.

     

    Toti suntem datori cu o moarte si cu o viata. Mai conteaza si cum traiesti nu doar cum mori sau te feresti sa mori. Toti aia care au pus intrebari stupide doar ca sa mai invete si ei ceva din tragedia asta, toti, or sa moara si ei cumva. In felul lor. Cu regretele si amintirile lor. Toti. Inclusiv eu, asta care scriu acum.

     

    Cand mai scrieti pe topic sa va ganditi si la mama aceea care si-a pierdut singurul copil in accidentul asta stupid.

     

    Odihneste-te in pace Sabina! Nu am cuvinte sa-ti spun cate de rau imi pare ca te-ai dus asa repede, asa usor, asa trist... Odihneste-te in pace!

  2. Fir-ar sa fie de treaba!

     

    Imi aduc aminte ca zicea ca nu ii place sa mearga cu altii. Imi zicea ca de fiecare data cand merge cu altii are cate un mic incident. Incident, nu accident!!!!! Imi aratase si poze de la un incident in coloana. Off...De mers cu ea eu nu am mers....

     

    Odihneste-te in pace fata curajoasa si singuratica! Drum lin! Rest in peace!

  3. ar mai fi ceva. nu stiu de unde se regleaza aerul la carburi si daca exista un surub pt. asa ceva, unde se afla. am manualul de reparatii haynes dar acolo sunt descrise un alt fel de carburi, foarte asemenetoare. nu spune nimic de reglarea aerului. imi zicea prietenul meu sa gasesc specificatii in acest sens: unde sunt suruburile de aer si cate ture trebuiesc deschise. el a facut doar sincronizarea si eram oarecum pe fuga, n-am studiat pana la capat carburile...

     

    sunt 2 suruburi in partea dreapta sub rezervorul din fata. o sa le recunosti dupa faptul ca sunt ascunse in niste gaurele adanci, cu diametru mic. Pe acolo intra doar surubelnita.

     

    Ca sa iti dai seama cat trebuie deschise/inchise lasi putin motoreta pornita. O opresti si te uiti la bujii. Daca sunt prea albe ...e cantitatea de aer prea mare ...daca sunt prea negre e cantitatea de benzina prea mare. N-am reglat eu asta. Mecanicul a reglat-o, dar eu eram acolo .... puneam intrebari :agree:

     

     

    PS: In cazul meu, aveam o cantitate prea mare de aer si motoreta parca "nu tragea". Dupa reglajul respectiv, am simtit clar diferenta.

  4. salut.

    sunt prietenul si colegul de servici al motociclistului implicat in accident si postez de pe contul lui, pentru ca eu nu am.

    accidentul s-a petrecut la cca. 15-20 metri distanta de trecerea de pietoni, femeia a murit pe loc, prietenul e la spital, cu (ne)sanse 50/50 sa-si piarda piciorul de la genunchi in jos (o treime din tibie este facuta aschii, piciorul i se mai tinea in cateva fasii de piele si muschi), in rest nu are nimic. motorul e cam praf.

    nu exista nicio trecere de pietoni marcata cu galben, brancoveanu a fost recent asfaltat, iar marcajele temporare galbene au fost acoperite de asfalt. exista marcaje noi, albe si foarte vizibile.

    imprejurarile imi sunt inca neclare, desi am discutat si cu politistii care se ocupa de caz.

    viteza cu care circula imi este necunoscuta, bordul motorului este electronic, urmeaza sa fie aflata in urma cercetarilor.

    din cele spuse de un baiat care lucra spalatorie, s-a auzit claxon, frana, bufnitura, nu a vazut nici el ce si cum s-a intamplat.

    exista un singur martor ocular, nu stiu ce a declarat.

    din cate imi cunosc prietenul, va pot spune cu certitudine ca nu este vitezoman, este extrem de prudent, atent si calculat in trafic. sincer, habar nu am cum s-a petrecut evenimentul si cine e vinovat.

    va rog frumos sa nu va mai dati cu parerea si sa puneti la zid pe unul sau pe celalalt, nu stie nimeni deocamdata ce s-a intamplat si cine-i de vina.

    am auzit destule chestii aberante de genul ca femeia avea cheia motocicletei infipta in inima si de asta a murit.

    va rog.

    putina decenta.

    cineva a murit, altcineva are nesansa sa ramana infirm.

    voi incerca (in masura in care voi citi comentarii de bun-simt) sa va tin la curent.

    alex.

     

    Imi pare foarte rau pentru prietenul tau. Speram sa nu fie asa de grav. Speram sa nu fie un motociclist. "Claxon, frana, bufnitura" ... presupune ca era atent la trafic :laugh:

     

    Imi cer scuze daca am jignit pe cineva, dar cred ca era langa trecere, pe trecere.... Stiam ca e o trecere in zona. Am impresia ca era acolo. Ca era aproape.

     

    Recunosc ca de dimineata ma tot urmareste imaginea batranei .... Dumnezeu Sa o odihneasca!

     

     

    Flori

  5. P.S. Latimea unei treceri de pietoni este egala cu distanta dintre indicatoarele cu "trecere de pietoni" Marcajul est doar informativ

     

     

    Relevant este unde era in momentul impactului .... nu dupa ...

     

    Relevant este faptul ca pe strada aia este inghesuiala mare, toti se baga... nu se merge cu cine stie ce ce viteza ... Ma tot intreb la ce viteza a avut loc impactul daca era atata sange....

     

    In fine, probabil o sa vedem diseara la protv ...

     

     

    Flori

    Mesaj completat

    Si.. firar sa fie .... oi fi eu incepator dar stiu un lucru: Cu pietonii nu te joci!!!. Chiar daca sunt nebuni, batrani, retarzi .... sau altfel ... Nu e treaba mea sa ii judec .... Treaba mea e sa ajung intreaga acasa si fara incidente majore ...

     

     

    PS: eu tot sper ca nu motoristul a fost cel care a dat peste pieton ....

  6. Revin cu cateva precizari relativ la ceea ce am vazut azi dimineata:

     

    - marcajul la trecere e facut cu galben din acela nepermanent, e aproape sters. Cine mai trece pe acolo poate sa confirme.

    - pe sensul respectiv este o singura banda

    - babuta nu era apoape de trotuar, din contra

     

    Flori

  7. N-au aparut, sunt acolo de cand lumea. Categoria nou aparuta e reisarul de strada ingusta care poate sa jure ca printre masurile de condus preventiv se enumera si tobele galagioase.

     

    Daca a murit, Dumnezeu s-o Odihneasca. Daca nu, insanatosire cat mai usoara.

     

     

    Babuta a murit. Am vazut-o cum statea, acolo, in mijocul drumului in 2 balti mari de sange. Era o babuta grizonata imbracata in culori deschise. Nu vreau sa fiu morbida dar ma inteb, daca era sora, mama, bunica unuia dintre noi... cum ati fi reactionat?

     

    Acolo e o trecere de pietoni cu marcajul sters. Sincer, n-as putea sa zic daca era pe trecere sau langa trecere.

     

    Initial am inteles ca a mai fost implicata si o masina. Cica masina lovise pietonul si motorul intrase in masina. Dar nu mi-a confirmat nimeni ca a fost asa.

     

    Am vazut si motoreta carenata, peste drum, era culcata si parea "relativ" intacta.

     

    Pana la urma nu mai conteaza pe unde a trecut, conteaza ca a murit si motoristul trage ponoasele.

     

     

    Flori

  8. Salut,

     

    Iar am o problema cu Viroaga mea. Am pornit-o azi dimineata... nu i-am dat suficienta acceleratie si a murit. Pana aici nimic nou. Doar ca la a doua apasare de buton n-a mai vrut si pace... N-am mai pornit-o cu shocul tras ca e destul de cald afara.

     

    Din pacate, am avut aceeasi problema si in weekend, undeva pe marginea unui drum. Am facut o pauza, am oprit motorul.Peste 10 minunte, cand am vrut sa plec, a murit dupa prima incercare si apoi n-a mai vrut. A plecat dupa ce i-am pus niste bujii uscate si dupa o impingere sanatoasa.

     

    Bujiile pe care le-am scos erau negre si pline de calamina. Sunt bujii pe care i le-am pus acum 4 saptamani si n-am mers decat 500 de kilometri cu ea prin oras.

     

    Nu pricep ce are :rock: De ce e atat de sensibila la aprindere...

     

     

    Salutare din nou,

     

    Problema era de la amestecul aer/ benzina (alea 2 surubele incastrate pe partea dreapta, sub rezervorul fals) si de la bateria prea descarcata. Acum problema e rezolvata. Merge bine, se aude bine, porneste la prima apasare :laugh: .

    Multam pentru sugestii :wacko:

     

    Flori

  9. O verificare la carburatie de cand nu ai facut?! Sau filtru de benzina de cand nu a fost controlat?!

     

     

    Carburatia a fost verificata odata cu bujiile, acum o luna. Filtru de benzina nu l-am controlat, intr-adevar.

  10. De la ce se fac negre niste bujii aproape noi ? De ce se inneaca asa usor din cauza asta? ... iata intrebarile care ma tot chinuie...

     

     

    Flori

     

    PS: La intalnirea Viroagelor n-am venit pentru ca nu aveam experienta cu mersul in afara orasului. Acum am vazut ca e diferit mersul in oras fata de mersul in afara orasului.

  11. Salut,

     

    Iar am o problema cu Viroaga mea. Am pornit-o azi dimineata... nu i-am dat suficienta acceleratie si a murit. Pana aici nimic nou. Doar ca la a doua apasare de buton n-a mai vrut si pace... N-am mai pornit-o cu shocul tras ca e destul de cald afara.

     

    Din pacate, am avut aceeasi problema si in weekend, undeva pe marginea unui drum. Am facut o pauza, am oprit motorul.Peste 10 minunte, cand am vrut sa plec, a murit dupa prima incercare si apoi n-a mai vrut. A plecat dupa ce i-am pus niste bujii uscate si dupa o impingere sanatoasa.

     

    Bujiile pe care le-am scos erau negre si pline de calamina. Sunt bujii pe care i le-am pus acum 4 saptamani si n-am mers decat 500 de kilometri cu ea prin oras.

     

    Nu pricep ce are :huh: De ce e atat de sensibila la aprindere...

     

     

    Flori

     

     

     

     

     

    Mesaj completat

    Salut,

    Si eu am aceiasi problema acum, insa nu am uleiul schimbat recent. (urmeaza zilele astea)

    Acelasi lucru l-am patit si anul trecut, dar si-a revenit dupa ce am schimbat uleiul.

    10-40 este pentru vreme mai rece. Acum o sa bag Motul 7100 20-50.

    Incearca sa scoti la neutru din mers inainte sa opresti.

    Hai ca iti spun cum se comporta a mea dupa ce-i schimb uleiul.

    :rolleyes:

     

    Salut,

     

    Am si eu aceeasi problema. I-am schimbat uleiul. La mine n-a fost de la ulei.

     

    Dar am observat ca, am mai multe sanse sa o bag la neutru daca, dupa oprire, o mai misc putin in fata si apoi incerc din nou.

     

    Poate mi se pare mie, dar e de la felul in care o opresti.

     

    Flori

  12. Bine zice Shadow,o gandire realista si sanatoasa ...dar nu pot sa nu intreb.......care este scopul topicului astuia pana la urma? :laugh:

     

    Salutare colega,

     

     

    Probabil scopul este de a ne cunoaste mai bine, de a invata una de la alta si de a merge mai bine cu motoarele.

     

    Nu am de mult motor, dar, sincer, m-am saturat de atitudinile misogino-feministe. La fel ca si Shadow. Vreau doar sa merg, sa merg ... si sa fiu lasata in pace.

     

    Ce-am putea face? Am putea sa incepem printr-o intrunire. Ce ziceti? Am putea vorbi de-ale noastre. De bujii, de ulei, de cum e mai bine sa iei curbele ... sau poate chiar despre ce fel de protectii prefera fiecare.

     

     

    Asfalt uscat,

    Flori

  13. Multumesc,

     

    intr-adevar am pus o frana ceva mai brusca doar cu fata. Posibil sa nu fi fost prea dreapta. Acum inteleg :blink:

     

    M-as feri sa dau niste procente daca nu as sti la ce ma refer cu exactitate, poate e mai bine doar sa ne aducem aminte ca roata din fata franeaza mai eficient decat cea din spate si sa adaptam procentele in functie de fiecare situatie, no offence. Ideal ar fi sa incepi cu frana spate si pe masura ce simti ca motorul isi transfera din greutate catre fata sa actionezi si frana fata, in acest fel te asiguri ca roata fara are suficienta greutate pe ea incat sa nu mai piarda aderenta. Asta implica exercitiu astfel ca atunci cand ai nevoie sa fie rezultatul unui automatism. De notat ca in cazul aplicarii imediat ulterioare si a franei din fata se reduce riscul ca roata spate (franata pana la blocare) sa intre in alunecare provocand "ridicarea parului de pe spate" . In principiu un bun indiciu ca ar trebui sa actionezi si frana fata il da roata din spate care intra in voblaj. Daca franezi un pic mai apasat doar cu fata iar motorul nu este cat de cat drept, pentru un incepator e deja o cazatura garantata. La o franare de urgenta este de asemenea indicat sa actionezi spatele si imediat fata ca sa ramai pe doua roti, o greseala pe care incepatorii o fac frecvent e sa actioneze doar una din ele, ceea ce duce la contactul cu asfaltul. Asta daca nu se blocheaza chiar riderul si nu mai actioneaza niciuna din frane. Ceea ce am spus aici e valabil si in curbe cu amendamentul ca trebuiesc evitate cu orice pret bruscarile celor doua frane si, cel mai intelept, sa nu intri intr-o curba cu o viteza care sa te oblige sa franezi cand descoperi ca nu este atat de larga precum iti inchipuiai. Cu alte cuvinte, usurel pe curbe. Evident pe masura ce vei capata experienta o sa inveti sa compensezi un eventual surplus de viteza in curba cu o aplecare corespunzatoare fara a fi nevoie sa franezi. Un bun exercitiu este sa folosesti frana de motor pentru a incetini, chiar si in oras, in felul asta lasi in fata ta suficient spatiu de siguranta (care evident ca va fi ocupat imediat de masinile aflate in jurul tau). De asemenea la intrarea intr-o curba eu unul trec intr-o treapta de viteza inferioara care generand un cuplu mai mare imi permite sa controlez mai bine viteza doar din acceleratie, daca este nevoie aplic o usoara corectie din frana spate si de abia dupa aceea ma pot inclina mai accentuat. In ce priveste pozitionarea pe banda intr-o curba, nu uita niciodata de mitocanii care obisnuiesc sa taie curbele si trage concluziile de rigoare. Cel mai bun sfat insa ramane sa nu intri intr-o curba cu viteza mai mare decat ti-ar cere o eventuala oprire in limita razei vizuale. Sigur ca dupa catva timp vei putea sa iei cu 80 o curba fara vizibilitate aplecat ca pe o vitezana insa daca ceva apare dincolo de vizibilitatea in curba respectiva, nu vei mai putea opri. Cel mai simplu mod este sa te apuci sa exersezi deci frana de motor (nu elibera prea brusc ambreiajul), daca simti ca pierzi aderenta pe spate in milisecunda doi lasi acceleratia si sunt sanse mari ca roata sa recapete aderenta. La fel si pentru franarea spate-fata si dozajul lor, exercitiul e mama prevederii :laugh:. Succes.
  14. Salut,

     

    De data asta am o intrebare legata de cum se conduce o viroaga in general. .... Folositi frana spate? Cat de des? Ce folositi in principal, frana fata sau spate? Dar frana de motor? :blink:

     

    Am franat la un moment dat doar cu fata si am pierdut aderenta si ma intrebam ... unde gresesc.

     

     

    Asfalt uscat,

    Flori

  15. salutare. as avea nevoie de niste sfaturi, opinii sugestii sau orice ce ar putea fi de folos. povestea a inceput asa.......eram pe drum si la o viteza constanta si la un moment dat m-am oprit la o tigara cand am auzit motorul sunand ciudat. (in sensul care aveaam o bataie dar nu mare si cand dadeam sa pornesc de pe loc croncanea destul de urat cand era aproape lasat de tot ambreiajul). am luat-o iar din loc si dupa un km mi-a oprit brusc motorul(in mers) si a fost un sunet tiuitsau fluierat sau nu stiu cu ce sa-l compar. am sunat dupa pplatforma si l-am adus la garaj. aici, i-am schimbat electromotorul care era distrus complet, i-am facut un reglaj de tacheti si pe urma i-am facut o proba. dar tot acelasi croncanit si tot se opreste in mers cu acelasii tiut lung. nu reusesc sa merg 30 de m cu el ca e gata si se opreste. si pe deasupra, cand ii scot busonul de la ulei, arunca bine ulei pe sus dar totodata are si o presiune mare de aer aruncata tot prin buson. imi poate sugera cineva ceva sau ce ar trebui facut cu ea? mersi mult si cinste mare

     

     

    Salutare,

     

    Motoreta mea este tot Virago si tot din '94. Din cand in cand aud si eu sunete ciudate venind dinspre motor. Mai ales la viteza mica si la relanti.

    Tu ai mai rezolvat ceva?

     

     

     

     

    ai rezolvat problema ?

     

    Florin.

     

    Salut,

     

    N-am rezolvat problema cu semnalizatorul. Am constatat ca e custom, cu leduri. Asa am luat-o. Ma gandesc serios sa imi iau alte semnalizatoare.

    Ai vreo idee?

     

     

    Flori

  16. Salut din nou,

     

    Am identificat un sunet nou la Viroaga mea de 535 :D . E ca un fel de clantanit metalic ce vine dinspre motor. Sunetul apare cand o pornesc sau la viteza mica. Uneori se aude mai incet, alteori mai tare. De asemeni pare ca nu mai are "vlaga". Parca nu mai trage ca de obicei. A mai patit cineva chestia asta?

    Am uitat sa va spun ca sunetul a aparut dupa 3 zile de "nepornire" si dupa ce am pus benzina de la o alta benzinarie decat de obicei.

     

     

    Asfalt uscat,

    Flori

×
×
  • Creează nouă...