Sari la conținut

Fallen_Angel

INACTIV
  • Număr conținut

    65
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Fallen_Angel

  1. Foarte tare ideea!!!

    Daca este gata cabana asta pana in septembrie poate imi aduc niste prieteni ca sa sarbatoresc ziua de nastere la voi :D

     

    Saptamana asta vom posta si poze de pe circuitul abia construit cu eforturi supraomenesti.inca lucram la el, dar va fi sigur gata pana la data anuntata.

    De asemenea , mentionez ca paza campingului si a parcarilor va fi asigurata de staff-ul nostru. SO, sa treaca timpul si sa ne distram!!!

    :(

  2. Cureaua de distributie daca nu e de calitate se uzeaza repede . Am avut germana si japoneza . Alea germane erau foarte proaste , cauciucul se macina ca faina . Acum am japoneza si de 2 ani nu am probleme . Nu lasa praf de cauciuc in cutia distributiei deloc .Nu se gasesc usor . Daca e cineva interesat am o curea de vanzare !

    Avantajul la distributia motorului asta e ca daca se strica dantura curelei si sare de la punct , culbutorii elibereaza imediat supapele si pistonul nu loveste in ele . Asa mi s-a intimplat odata pe la Pitesti cind aveam cureaua germana . Motorul s-a oprit brusc si nu a vrut sa mai porneasca . Imediat am verificat benzina (era) , bujia (avea scanteie ) si apoi distributia . Aveam curea la mine , am montat-o si valea mai departe . Daca era motor cu distributie pe lant era KAPUTT !

     

    motoarele de tipul asta au scobituri in piston chiar unde vin supapele special pentru asa ceva daca se rupe cureaua sa nu bata in supape si atunci cand tragi decompresorul daca nu ar avea scobiturile astea ar insemna sa sara bucati

    iti dai imedit seama cand iti pica cureaua la distributie, dai la automat si da in gol clar ca a remas evacuarea deschisa

×
×
  • Creează nouă...