Sari la conținut

KBooM

Membru
  • Număr conținut

    127
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de KBooM

  1. Va salut!

    Ieri in timpul instalarii cablajului pt priza/bricheta am descoperit o mufa topita. Am incercat sa urmaresc schema din manualul de service (multumesc Robert bk 350 pt recomandare) dar nu imi este clar. Este vorba despre o mufa rosie cu 6 sloturi din care 5 contacte active, plasata sub sidecover stg sub bobina de inductie. Problema este pe cablul alb.

     

    Va multumesc anticipat

     

    Probabil mufa de la regulatorul de tensiune. Cel mai bine ar fii sa schimbi mufa.

  2. Salutare colegi posesori de virago. La rugamintea unei cunostinte m-am ocupat zilele acestea de pornirea unei yamaha virago de 125 statuta mult timp nepornita si probabil si expusa la intemperii. Intrucat bateria era moarta, am pornit motorul cu un redresor care este de fapt si robot de pornire. Mobra porneste, se accelereaza, sta la relanti dar in momentul in care decuplez redresorul se opreste. Am montat o baterie buna dar dupa pornire , la cateva secunde motorul incepe sa se balbaie dupa care se opreste. Functioneaza bine numai cu redresorul pus. Cu bateria nu vrea nici chip sa se accelereze sau macar sa stea pornita. Fie ca pastrez bateria in circuit fie ca o dau la o parte , motorul functioneaza doar cu redresorul legat la bornele instalatiei electrice a motocicletei. Masurata, tensiunea din circuit cand redresorul este legat e undeva la 15-16v. Repet ca motocicleta porneste cu baterie fara ca redresorul sa fie in circuit dar nu sta pornita decat cateva secunde . Exclud o problema de carburatie devreme ce motorul merge f bine cu redresorul pus. daca cineva s-a mai lovit de aceasta problema sau are o idee despre ce se intampla il rog sa posteze . In ultima instanta o sa iau instalatia la puricat dar fiind primul contact cu acest tip de motocicleta probabil ca o sa bezmeticesc un pic.

    Probabil este din cauza ca robotul de pornire da mai mult curent decat bateria! Ce baterie ai pus, este noua, cati amperi are? Poate fi si un contact imperfect!

  3. Cred ca o sa il desfac, problema este ca in manualul Haynes am vazut ca ai nevoie de o presa ca sa scoti volanta, pe care nu o am si nici nu stiu unde pot sa gasesc una. Si inca o chestie daca scot capacul, curge ulei?

  4. Salut, sunt nou posesor de Virago 535 si saptamana trecuta am avut o problema cu motorul, dupa o tura de cateva sute de km, cand am intrat in Bucuresti a inceput brusc motorul sa scoata un zumzait metalic si sa fie infranat, am apasat pe ambreiaj si a murit instant motorul. Dupa asta l-am pornit normal si nu a mai avut nimic. Am mai mers cu el prin oras. Tot cautand pe internet cred ca problema a fost de la "starter clutch" (ambreiaj electromotor?), am inteles ca se blocheaza in mers si cupleaza electromotorul (de acolo si zgomotul). Ce sa fac? Sa ma apuc sa in schimb preventiv in iarna asta(am gasit pe ebay cu 35 usd- varianta normala si 50 usd- o varianta heavy duty), sau astept sa se strice si apoi ma apuc de reparat (daca se strica in afara orasului o sa raman acolo cu motorul). Ce ma sfatuiti sa fac?

×
×
  • Creează nouă...