Sari la conținut

Rudy Jibou

Membru
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Rudy Jibou

  1. Rudy Jibou, salut, suna la 0763 681 602, 0735 131 844. Rezolvam orice tine de R1 si R6 de la 2006 in sus, la electronica, inclusiv pornirea ventilatoarelor la o temperatura mai joasa. Pt mecanica , care aveti in special R6 dati fuga la Olteanu, le stie cu ochii inchisi, are R6, acelasi,, din 2008.

    ms

     

    Rudy Jibou, salut, suna la 0763 681 602, 0735 131 844. Rezolvam orice tine de R1 si R6 de la 2006 in sus, la electronica, inclusiv pornirea ventilatoarelor la o temperatura mai joasa. Pt mecanica , care aveti in special R6 dati fuga la Olteanu, le stie cu ochii inchisi, are R6, acelasi,, din 2008.

  2. Revin la acest topic dupa ce am desfacut motorul si i-am facut o revizie generala. Motocicleta cumparata SH la inceputul lui 2013 cu 14k km. Iata ce am gasit in el si ce probleme a avut:

     

    - depuneri mari de calamina pe pistoane si pe chiulasa in zona camerei de ardere

    - admisia din chiulasa mai murdara decat evacuarea ( jocul la supape nu era reglat )

    - garnitura de chiulasa dusa

    - cativa cuzineti uzati de pe fusurile maneton

    - pistoanele se miscau cam greu pe cilindru ( le-am masurat in zona fustei si nu se mai incadrau in limita )

    - EXUP-ul functiona, dar nu exista o legatura intre motoras si clapeta de pe evacuare

    - segmenti dusi

    - furtunul din vasul cu antigel nu era montat corect (nu ajungea la fundul vasului, ci statea in aer)

     

    Problema pistoanelor si depunerilor se datoreaza faptului ca s-a mers cu motorul incins prin oras, nefolosirii unui ulei curespunzator si ca EXUP-ul functiona dar nu avea legatura facuta. Am gresit si eu ca nu m-am interesat ce ulei sa pun ci am pus de care mi-a recomandat ţeparul (Adrian Raduta - posesorul Rams21) cel de la care am luat motorul.

     

    Au fost mai multi factori care m-au determinat sa il desfac: ticaitul, tragea destul de greu pana in 6k rot/min, vibratiile de peste 6k rot/min si faptul ca nu l-am avut de nou si nu stiam cum se prezinta "inima". Am uitat sa mentionez ca am facut compresia cand l-am desfacut si era dezastru: 8, 12, 10, 12.8. Dupa ce l-am reparat, am avut 14 pe linie. Ticaitul nu mai exista, trage f bine acum motocicleta. Doctorul motorului este Calin Florin aka Olteanu' si vi-l recomand cu incredere daca aveti probleme.

     

    Vreau pe viitor sa modific din soft temperatura la care porneste ventilatorul de la 105 la 95 grade si sa evit cat pot ambuteiajele din timpul verii. Voi posta si poze cand ajung acasa daca vreti.

    Salut.Ai rezolvat treaba cu ventilatorul?Asi face si eu modificarea ca cupleaza numai la 104.

×
×
  • Creează nouă...