Sari la conținut

ionut pn

Membru
  • Număr conținut

    179
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de ionut pn

  1. Aici drumul de la Durau la Izvorul Muntelui se numeste AXIAL si este PRAF. Facut acum o saptamana cu Dominator. 30 la ora si dureri mari de poponeata. Nu recomand. Celalalt pe partea opusa ,adica ,Bicaz - Poiana Largului nu e perfect dar mai merge daca ai touring. Bafta

  2. Pai urmareste culoarea bujiei pe acceleratie (opresti motorul turat fiind). Setarile din manual sunt baza de plecare. De ex la mine siguranta e cu 2 crestaturi mai sus. Ca la manual nu vrea deloc.

    OK. Încerc. Merci

  3. Salutare. Husaberg TE 300 2013.

    Porneste prima pedala, tine bine relantiul, bujia culoare normala... dar de multe ori pe la jumatea acceleratiei dă în nas cum se spune adica undeva o bâlbâie. Câteodată merge fără probleme, câteodată nu.

    Ca si setări carb: 165, 35, cuiul la 4 si 2 ture dat drumul la aer. Sunt setările din manual. Poate a mai trecut cineva prin asta si are o idee. Merci.

  4. Salut. Posesor de F650 cu acelasi motor.

    Intra pe f650.ro si vezi si acolo discutii despre uleiul din airbox. Cred ca sunt dintre primii cu aceasta problema care a stat vreo 6 luni pe tuşă până s-o rezolv.

    Daca motorul are undeva peste 100.000 km poate sa apara o problema cu un semering de pe arborele de echilibrare a motorul.Aerisirea carterului se face prin mijlocul arborelui de echilibrare, apoi prin acel furtun care duce in airbox. Acel semering nu lasa uleiul din carter sa pătrundă pe circuitul de aerisire. Semeringul costa 3 lei dar motorul se desface complet. Eu am facut reparatia acum 5-6 ani si mă lasă un pic memoria dar cred ca semeringul se afla sub rulmentul de pe arborele de echilibrare.

    Aici aici si o discutie din Anglia cred. Hai bafta si numai bine.http://faq.f650.com/FAQs/CounterBalanceSealFailureFAQ.htm

    Vezi ca ai o schemă si semeringul e nr.13. Daca nu stii sa desfaci motorul mergi la un mecanic bun.

×
×
  • Creează nouă...