Sari la conținut

VTwin

Membru
  • Număr conținut

    37
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de VTwin

  1. Kodak moments sunt in primul link - sunteti si voi! Si ne organizam si pe 29 ianuarie, dar vreau sa ies saptamana asta. Am un asemenea motor care nu merita sa stea in curte :D

     

    Incerc sa ajung joi, sa mai stam de vorba ;)

     

    Pentru restul... haideti la plimbare!!!

     

     

    Ehh, o fi el naravash, dar nici pe ploaie n-o merita scos ! ... dar mai e pan-atunci, sa nu vb cu pacat ! .. altfel, m-as baga si eu la tineri si nelinistiti ! :huh:

  2. cum e pe la sarbi? se iau astia de tine degeaba, vor spaga, radare...etc? mi-e sila de toate tarile astea incerte. plec pe 15 iun, pe 17 mi-am rezervat la saint maxime langa saint tropez, 2029km fix, ceva mai mult prin budapesta. stau cateva zile si o iau in sus spre gibraltar in principiu, daca nu apar cine stie ce urgente. de paste sau 1 mai, cand o fi vremea mai buna ma duc in grecia in halkidikki daca vrea cineva sa mearga, e mai frumos decat in thassos.

     

    N-am avut niciun fel de problema cu autoritati vamale sau de politie in SRB, MN, CR si BH in vara trecuta, in pofida numeroaselor frontiere ce par oarecum artificiale dar cu atat mai pline de un fel de "orgoliu local".

    Ba chiar am remarcat o atitudine destul de lejera la vederea buletinului de Romania ! ... asta in toate vamile, dar mai ales cand am trecut impreuna din MN in CR cu cativa italieni pe motoare - mai "puricati" decat mine si care se plangeau si de alte sicane patite cu politia prin MN ... habar n-am de asa ceva ! ...

    Din CR am trecut la miezul noptii in BH pe un drum absolut pustiu prin munti ... singurele suflete intalnite au fost cei 2-3 vamesi si politisti de frontiera ce se racoreau afara langa postul cat o ghereta de portar ... foarte civilizati, m-au intrebat doar incotro calatoresc si mi-au urat drum bun ! ...

     

    Totusi, evita sa dai ocazia politistilor, li se poate scula orgoliul destul de intempestiv ! ... (stiu asta dintr-o trista imprejurare cand a trebuit sa asist la scena unui accident in care murise un motorist ce ma depasise un pic mai devreme ...)

     

    Cu viteza, n-am prea sarit calul si in general am fost atent in zare si la semnele cu lumini ale soferilor ...

     

    Vezi ca benzina peste 95 e cam trufanda si am gasit-o doar la unele OMV-uri si la o retea locala in MN-CR, nu-i mai stiu numele ... aia de 95 pute ca dracu' ! ... n-am prea folosit ..

     

    O ciudatenie locala in SRB e cursul mult mai prost pe care-l socotesc la Euro monede fata de bancnote, si la case de schimb, dar in special la plata autostrazii !! ... pana la refuzul de a primi monede Euro ... dar altfel mari amatori sa-ti dea tie restul asa ! ...

     

    Si nu uita sa-ti verifici asigurarea ! ...

  3. Salut,

     

    Vrea cineva sa vina? Ma gandesc la o intalnire pe la podul Chitila pe la 11-11.30. Viteza - mi-am luat Intruder, deci v-ati prins ;)

     

    Daca e prea frig, ne oprim la Targoviste, bem o bere fara alcool, mancam ceva bun si ne intoarcem.

     

    Ioana

     

     

    Da, simpatica ideea ! ... De la Pucioasa, ai un drum foarte frumos spre Moreni, prin Varfurile ... drumul e nou (cu exceptia catorva sute de metri, unde inca se mai lucra) si foarte pitoresc ! .. eu l-am parcurs de cateva ori in toamna. Atentie totusi la animale si produse colaterale, e o varianta destul de rurala ;)

     

    ... iar de la Moreni, tot sosea noua pana la Paralela 45 in DN1 (tot cu o mica exceptie la iesire) .. mai departe vezi tu, dar in orice caz, daca ajungi pe acolo, nu iesi din Moreni spre I L Caragiale ! ..

  4. Întradevăr, vâscozitatea dinamică are un rol important.

    Pe cât de simplu pare subiectul acesta, nu e.

    Ultimul grafic este tocmai căldura specifică a diferitelor concentrații de etil glicol. Cu cât avem mai multă apă, cu atât transferul se face mai rapid. Să fie compensată eficiența transferului de căldură, e nevoie de o circulație accelerată a lichidului de răcire, Âşi aici întra în rol vâscozitatea dinamică a lichidului.

    ÂŞi da, se fac compromisuri.

    Toate se leagă între ele.

    Da, foarte interesante datele ! .. Rezumand:

    - eficienta de racire mare: caldura specifica (cat mai) mare si vascozitate (cat mai) mica

    - temperaturi limita: congelare cat mai jos (in domeniul de temperaturi uzuale reale) fierbere cat mai sus (asigurata si de presurizare)

    - alte considerente: limitarea coroziunii, stabilitate indelungata, limitarea (excluderea) depunerilor, compatibilitate cu materialele nemetalice (garnituri si furtune) - toate asigurate de compozitie si aditivare

    Astea, pentru noi ! .. dar ce-i spunem fetei ??!! ...

    Pana la urma, tot cam ce i-ar spune orice comerciant: de calitate / pentru aluminiu / 50-50 ...

     

    Nu stiu, posibil sa se foloseasca si alte variante, poate in performanta ... dar pentru moto comercial, cred ca e suficient ..

  5. Poate o sa vi se para absurd ce o sa intreb, dar considerati ca vorbiti cu un incepator in ceea ce priveste acest capitol. Am cateva intrebari, sper sa ma puteti ajuta:

    - Cum functioneaza mai exact lichidul de racire?

    - Exista cumva un lichid de racire mai puternic? (avand in vedere temperaturile ridicate vara la noi..)

    - De ce trebuie diluat neaparat 50% cu apa distilata, se poate face si o alta proportie?

     

    Intreb toate astea pentru ca as vrea sa schimb lichidul de racire cu unul care sa ma ajute putin cu privire la faptul ca CBR-ul se incinge al naibii de tare.

    Ravenitza, pan' la urma, nu trebuie decat sa iei un antigel concentrat de calitate, destinat motoarelor cu bloc din aluminiu - asa cum ai zis - si sa-l diluezi cu apa distilata 1:1, cum iti recomanda orice comerciant sau mecanic. Cu explicatiile noastre, acum stii si de ce ! .. restul, o sa face CBR-ul tau, daca e cu toate in regula :rolleyes:

     

    Eu folosesc ARAL silikatfrei (cel rosu, in jur de 20RON/litru) si pare sa fie OK ...

  6. În stare pură etil glicolul are punctul de îngheț la -12 gr.C. Am mai pus odată diagrama pe un topic, o s'o pun Âşi aici.

     

    Apa are aprox. pH 7, etil glicolul are 10.5. Orice pH al lichidului de răcire sub 8.3 afectează instalația (50%etil glicol / 50%apa). Cu toții Âştim că dacă scade pH, creÂşte aciditatea, rezultatul este electroliza în sistemul de răcire în timp (coroziune).

    Ce trebuie să facem este să ajustăm mixtura de lichid de răcire, astfel pH-ul să fie peste 9.

    60% etil glicol Âşi 40 % apă pentru mine e combinația perfectă.

     

    Personal, că n-am benzi de citire a pH-ului, folosesc un multimetru. Îl setez pe curent continuu, electrodul de - il pun pe borna de minus de la baterie, iar pentru electrodul de +, desfac capacul de la radiator, Âşi pun electrodul în lichid, fără să ating metalul. Dacă citesc pănă la 0.4 V e ok, peste 0.4 V lichidul trebuie schimbat.

     

    Da, foarte interesante si utile ambele grafice temperatura de inghet vs concentratie solutie ! Totusi, cred ca trebuie facuta o observatie: concluzia graficelor ar indica o concentratie optima de 60-70% (in functie de grafic), ceea ce ar asigura o temperatura de inghet de -50,-60degC. Pe de alta parte, din cate stiu, e importanta si vascozitatea acestei solutii, cu atat mai mare cu cat continutul de etilenglicol e mai mare. Transferul termic in motor si radiator se face prin convectie, pentru care are mare importanta viteza de curgere a fluidului ! ... viteza cu atat mai mare cu cat vascozitatea e mai mica, deci si concentratia solutiei (un alt efect al unei vascozitati mai mari ar fi, sa-i zicem "pierderea de putere la pompa de apa" .. asta, sigur, mai putin sesizabila si importanta).

    In concluzie, o solutie 50-50%, care asigura o tempertaura de inghet de aprox. -30degC dar si o vascozittae mai scazuta, pare un compromis mai bun si asta explica si recomandarea ideobste intalnita de amestec 50-50.

     

    In privinta PH-ului nu am informatii, ar fi fost util un grafic asemanator celui pentru temp. de inghet.

  7. aveti ceva idei de o ruta de 6-700km pt duminica ce vine? nu prea stiu unde sa ma duc. ceva cu drum bun sa nu ma enervez excesiv. bg, ro, nu conteaza.

    Mesaj completat

    gata am gasit!

    buc - sibiu piata mica, se intra prin str ocnei pe sub podul mincinosilor. f frumos, arata ca in vest, o multime de bodegi/cofetarii..etc. trecut alaturi si in piata mare cascat gura.

    intoarcere pe transfagarasean daca e deschis, daca nu prin brasov si apoi fie cheia fie dn1 in functie de ora. la 7 vreau sa fiu acasa. plecarea la 8:30 in fata la metro militari.

     

    Sugestie: La dus (sau invers !)... Buc - Valeni - Calvini - Patarlagele - Nehoiu - Siriu - Intorsura - Brasov ........

  8. un Schubert C3 second nu se gaseste undeva la 3/4 din pret? 1000-12000 lei? 300 euro?,,,

     

    Casca Flip-Up SCHUBERTH C2 decor, albastra, Marimea L, noua.

     

    Pret: 280 Euro

    Locatie: Bucuresti

     

    Detalii pe www.bikeshop.ro

     

    marimea mai exact: 57

  9. Fratilor v-ati trezit cam tarziu cu trese noi sau dispense la acordarea lor. Pt anul asta ramane cum s-a stabilit initial respectiv cate o tresa pt fiecare decada implinita. Nu de alta dar ele s-au comandat atat partea brodata cat si banutul cu anul dobandirii categoriei A. Sant in curs de executie. Cei care s-au adaugat pe lista prea tarziu sa mai aiba rabdare pt dupa adunarea de la Tismana.Modelul pe care l-am primit arata asa, materialul pe care se va face broderia va fi schimbat in sensul ca va arata mai bine decat mostra.

     

    Pai, daca tot nu-s primul somnoros !... o sa-mi spun si eu o parere ... poate tardiva ... sau poate nu ?! ..

     

    Am primit aseara tresele .. Multumesc mult, Bogdan ! .. si celorlalti "tineri" entuziasti ! .. Foarte frumos realizate ! .. nu mai vorbesc de frumusetea initiativei ! .. Si cand le-am primit, m-am gandit asa:

     

    1. Purtarea treselor (data de calitatea de "veteran" dobandita dupa un numar minim de ani) si numarul lor (atestand numarul efectiv de ani sau, mai bine zis, de "stagii" complete - in cazul nostru de cate 10 ani) sunt doua lucruri destul de diferite ! Altfel spus, detinerea treselor atesta apartenenta la grup, in timp ce numarul lor face diferenta in cadrul grupului .. (formal ! .. ca altfel, in cele mai fericite ocazii, diferenta o poate face numarul de spritzuri !! .. )

     

    2. 10 ani nu inseamna acelasi lucru la 30-40 :D ca la 50-60, sau mai mult :) !!! ...

     

    Si-atunci, cred ca ar fi mult mai potrivit ca, cel putin dupa un anumit numar de decade - insemnand trese pline ca cele pe care le-am primit fiecare acum - "stagiile" ulterioare sa fie mai scurte: de ex de cate 5 ani (materializate prin trese avand jumatate din latimea celor actuale, dar acordate mai des) si poate in continuare, chiar mai scurte, dupa inca un anumit nr. de ani !... Ganditi-va care e perspectiva a 10 ani la 45 de ani sau la 65 ? ,.,. si ce bucurie inseamna dobandirea unei astfel de trese noi la 40 sau la 70 sau dupa ??!! .. Just think about ! ... Sper ca nu v-am plictisit prea tare cu teoria relativitatii ! .. :)

     

    In situatia actuala, in mod practic asta s-ar putea aplica usor daca de ex. dupa 40, s-ar comveni acordarea unei trese noi la 5 ani (cum spuneam, de grosime distincta) .. m-am uitat pe lista, si asta ar fi chiar simplu: sunt doar vreo 4 detinatori de cate 4 trese pline ... dintre care cel mai "veteran", D-l Ghinoiu parca, ar avea deja dreptul la o noua tresa acum si la inca una peste vreo doi ani ... dom' Profesor la inca una peste un an .. and so on ...

×
×
  • Creează nouă...