Sari la conținut

Eusebiu

Super Membru
  • Număr conținut

    836
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Eusebiu

  1. noi romanii am fost mereu campioni la dat cu gura, pareri si.. in general ne pricepem la orice.

     

    Pe orice pista din europa (am fost pe destule) motocicletele se fac pilaf cand ies in decor, chit ca ai pietris, chit ca ai noroi.

    Daca ai noroi este mai bine uneori, au fost numeroase cazuri in care noroiul a 'facilitat' atenuarea daunelor la motocicleta.

     

    Pe pista cand intri iti asumi un risc, este un romanism curat sa vociferezi 'vai domne nu este sigur'... cum adica.. sigur?

    Dar pe strada este sigur? Cnad esti pe drum cu prioritate si te zboara unul e sigur? La semafor cand ti se deschide usa intre masini e sigur? etc etc.. dar, da, hai sa batem campii, caci.. suntem romani si avem pareri.

     

    Preturile sunt mari - aceasta este o problema, dar pe de alta parte, mari in cpmparatie cu.. ce ?

    Voi cei care strigati ca sunt preturi mari ati fost la piste din afara tarii sa vedeti acolo scoruri?

     

    Bun, revenind, la anul se vor organiza eventuri cu preturi mult mai accesibile, va garantez.

    Pana atunci, ar fi bine da incercam sa promovam sportul acesta, sa nu mai cartim neconstructiv, astfel va creste, iar neplacerile si neajunsurile se vor imputina.

     

    bafta domnilor.

    Ce salariu mediu pe economie au afara si ce salariu mediu avem noi?

  2. Este un sport aproape fara spectatori. In afara de pasionati si niste apartinatori nu vine nimeni nici macar pana la Adancata. Stiu ca la un moment dat s-a platit o taxa de intrare, nu mi-a picat prea bine ca spectator dar am zis 'hai sa incurajam sportul' si vazand ca totusi s-a progresat, au aparut toaletele decente si parcare, am zis ca au ce face cu banii. Desi suma stransa din astfel de 'bilet de intrare' e infima, facusem atunci un calcul, nu are rost sa-mi pun mintea sa-l fac din nou.

    Apoi afara e frig, circuitul nu mai prezinta o 'noutate'. Eu de exemplu m-am dat cu entuziasm 3 intrari in primul octombrie cand s-a deschis circuitul desi nu aveam ce-mi trebuie pentru mers la pista, am vrut sa vad minunea. De atunci nu am mai ajuns, in principal din motive financiare dar nu numai.

    Cei care s-au dat de curiozitate s-au cam dus la pista, au ramas cei care vor sa imbunatateasca niste timpi. Pana cand? Pana cand se de un motorist la track day? Ajunge sa imbunatateasca o zi,doua, 3 ,7, un an, intra intr-o cursa si vede ca oricum nu e destul de talentat. N-are sponsori, face totul din salariu. Ca sa faca asta majoritatea sunt batrani pentru curse, ca de aia isi permit din salariul lor. Deci pana cand tine entuziasmul din buzunarul propriu cand nu esti un talent destul de mare incat sa atragi sponsori? Pana nu te mai duci...

    Apoi atmosfera de la aceste etape, atat de laudata, nu este intotdeauna chiar placuta pentru cei mai fraieri. Au fost 'grupulete' foarte ok, mai ales de cand au fost oameni ca Denis care au incercat sa aduca riderii la circuit de pe strada si si-au pierdut timp cu ei pentru a-i face sa progreseze. Dar in rest atmosfera a fost intotdeauna de super-basini, pitbuli si pitzi care se plimba pe la boxe cand tu 'fraierul' nu ai voie nici sa treci pe acolo, toti in trena 'marilor campioni'. Care sunt 2-3 oameni si care la nivel international sunt zero barat.

     

    Si apoi cand sa zicem ca te duce mai departe entuziasmul atunci mai ai si problema CNV si RoSbk. E o discutie care probabil se poate face de cateva pagini pline. Eu unul ca amator nu cred ca am ce sa caut la CNV. O fi nivelul mai inalt si l-or avea pe Muresan dar pe mine ca muritor platitor de trackday nu ma intereseaza. Prefer oricand un trackday RoSbk unde sa vina si 'fraierii', sa fie mai multa lume si poate scade si pretul.

     

    Si-apoi cum bine zice cmd, exista problema circuitului in sine, care e inca departe si fata de un Serres, de exemplu. Stim ca nu sunt bani dar eu zic ca nici eforturile nu au fost pe masura. S-a cazut din cauza de denivelari, ulei, etc, se pot face praf mii de euro si sanatatea ta pentru ca circuitul de inca un provizorat.

    Cum zicea si jagi,daca nu ma insel,este taxa mare pentru ca unii dintre noi am incurajat asta,din pacate!

    Eu am fost o data cu iulian si imi cereau 90E pentru 30min toata ziua,doua intrari!

    Oare mi s-a scarbit?Cand mergeam la Tg Secuiesc gaseam 6-8mil de un week(personal faceam eforturi),dar,din punctul meu de vedere merita!

    Am intalnit niste super oameni si abia asteptam sa merg.

    Pe cand la adancata,preturi mari,conditii 0.5 si siguranta sub zero!

    Multi se plang de preturi dar au participat la aproape fiecare trackday!

    Daca nu mergea lumea,o data,de doua ori,zic eu,poate scadeau preturile!

  3. daca e vorba de nenea de la penultima scara de bloc inainte de agip (valea cascadelor x iuliu maniu), sustin si eu afirmatia lui Eusebiu.

    am facut un far de iveco la el odata si a iesit 3,14zda.

    lipeste, dezlipeste, face mulaje la cald cu plexi dupa forma.

    are atelierul intr-un gang parca!

  4. Sa stii ca deja sunt curios, am auzit de la mai multe surse de drumul asta. Urmeaza, candva.

    nico,este drumul unde stau eu!

    iti ziceam ca ma duc in week acasa si de aia imi iau mobra!

    este superb drumul doar sa aveti grija ca se mai iese din padure cu lemne si e posibil sa gasiti pamant pe drum!

    asfalt uscat

  5. @George , va ajut cu placere ,eu nu am avut norocul vostru sa ma ajute cineva cu ceva ,am descoperit totul singur ,poate a fost mai bine asa

    te bate doamne doamne pt fraza de mai sus :))

    » Post actualizat in 23 Aug 2016 10:16

    in week as vrea sa merg la secuiesc,duminica,dar nu e sigur!sa vad cum fac cu banii!

    se aduna cineva?

  6. Nu ca n-as putea merge cum ma taie capul insa consider ca mi-ar fi de folos sa merg pe linia care trebuie.

    Am cerut pe facebook celor de la motoevolution iar raspunsul lor a fost sa ma inscriu la scoala. Plm greu le e sa puna o poza, pana si pe informatia asta cer bani.

    ha ha ha!tigania de la noi :)))

  7. de obicei care se dau tare pe forum si dau foarte multe sfaturi se pare ca pe circuit sunt tocmai invers!

    am cunoscut oameni care aici aveam impresia ca rup pistele si cand colo a fost tocmai invers!

    in schimb am ramas placut impresionat de anumite persoane care au dat un sfat exact cand trebuie si chiar rup pe pista!

  8. Lemne depinde care e stilul de mers ,eu nu am facut in viata mea counter steering sau trailbracking,nu am impins in ghidoane etc ,mie-mi place sa fie sasiul cat de cat balansat si sa nu se distribuie foarte multa greutate pe franare pe roata fata,nu-mi place feelingul avut chiar daca am foarte multa incredere in roata fata ,e prea mult informatie pt mine.

    » Post actualizat in 15 Jul 2016 06:22

    din filmarile tale mi se pare,repet mi se pare ca te scoate larg din viraj cand accelerezi

    » Post actualizat in 15 Jul 2016 06:58

    Incearca sa inveti noul stil de mers pe circuit ,cu "old school way" o sa ramai cu aceleasi probleme pe care le ai acum daca nu vrei sa te schimbi.Toti dau vina pe motocicleta,asta ma face sa rad mereu si ma "bucura".

    Tine minte ca orice le faci ghidoanelor se transmite pe intreaga motocicleta nu conteaza ca tragi,ca impingi etc

    Multi instructori inca invata/explica vechiul stil de mers pe motocicleta cu impinsul in ghidoane,cu varfurile pe scarite pt ca nu stiu altfel ,pentru strada este foarte mega ok acest stil, pt circuit nu am zis ca nu se poate si asa ,chiar am vazut ca se poate , dar nu cred ca este cel mai eficient mod de a merge pe circuit.

    daca nu tii varful pe scarita nu cumva iti oboseste piciorul si iti blocheaza putin iesirea de pe mobra?

×
×
  • Creează nouă...