Sari la conținut

murano

Membru
  • Număr conținut

    262
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de murano

  1. Daca e "fabrica"... probabil au facut treaba ca la carte si au facut si honuiala. Daca nu stii ce e aia, este vorba despre niste "zgarieturi" fine in peretii cilindrilor care au rol de "rezervor" de ulei intre cilindru si piston (segmenti). Incingerea motorului in perioada de rodaj, coroborata in special cu un rodaj prea "bland", in loc sa slefuiasca honuiala o umple cu ulei ars, asa zisul fenomen de glazurare. Mai departe se intampla niste chestii care in final duc la consum mare de ulei si combustibil si performante slabe. In orice caz, XT-ul e din "familia" mea, sunt motoare care consuma ulei din fabrica.

     

    Da,este honuit. Si in timp nu trebuie sa se "slefuiasca" acele "zgarieturi" ? Sa ajunga cilindrul ca "oglinda" ?

  2. Pai avand in vedere ca orice motor consuma "ceva" ulei,eu am facut recent de vreo 2000 de km,rebuild la motor,segemnti,piston,cota noua..si am impresia ca imi consuma "ceva" ulei..inca nu am calculat cat nu prea m-am plimbat. SI rodajul a fost facut ok zic eu,500 de km mers lejer,fara turatii mari,apoi dupa acesti 500 schimbat ulei. este vorba de o Yamaha XT .

  3. Salut baieti,Craciun Fericit,am o intrebare. http://www.horizonsunlimited.com/hubb/attachments/yamaha-tech/2918d1265065621-carb-jetting-xt600-carburetor.jpg aici la NR.48 ,exista un arculet sau nu?ca am desfacut si mi se pare ca e pierdut si totusi am mers o perioada fara el,dar azi am vazut ca am probleme la reglarea carbului...are cineva la indemana un card sa se uite?raman recunsocator!


    » Post actualizat in 25 Dec 2015 14:13

    am rezolvat..

×
×
  • Creează nouă...