Sari la conținut

rau_tavi

Membru
  • Număr conținut

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de rau_tavi

  1. Astea sunt pentru Cristian Dragos.Sper sa iti placa.

     

     

    Pentru restul putin mai tarziu ca nu le am la indemana.sunt in alt pc.

    Super tari ,multumesc!

     

    fu misto :D

    din motive tehnice (adica pana nu imi iau un sm pe bune) eu fac o pauza

    s-ar putea sa vin la targu sa ma holbez

    Iti vand eu crf-u 0755782042

  2. La Arad merge careva? Eu sunt pregatit si cu chef... problema transport in schimb :)

     

    Am inteles ca s-o amanat etapa din 7-8 aprilie ,nu stiu exact ,sa te interesrzi ,sa nu vi degeaba

  3. pentru cei care s-au saturat de asfalt va invit maine la o Pecica. Eu unul cel mai probabil o iau prin padure pana acolo, sa tzopai putin pe pista de cross. Tot ce are 2 roti, un ghidon si un motoras e binevenit... am auzit ca s-au dat si cu piaggio pe acolo :laugh:

    plecarea e pe la ora 3, stam vreo 1-2 ore pana ne rupem vre-un plastic sau un os si dupa aia acasa

     

    Daca vrei pe sambata facem o iesire la pecica da un semn 0755782042

  4. Hai las-o moarta, in primul rand sa stii ca pentru setarea suspensiilor, 150 euro cum ai sugerat tu este o suma enorma.

     

    Intradevar in suspensia fata NU se baga aer dar asta nu inseamna ca acolo nu este aer, avea dreptate cel care a spus ca se face aerisirea in cazul in care se schimba uleiul, la fel avea dreptate si cel care recomanda schimbarea uleiului decat completarea acestuia, asta pentru ca uleiul ar fi bine sa fie pus cel cu vascozitatea corecta.

     

    Rau_tavi iti recomand sa folosesti setarile standard din manual(tinand cont de faptul ca ai 70 kg), intre timp cand iti vei da seama ca trebuie ceva modificat vei fi si in masura sa stii ce si cum trebuie modificat.

    Care ar fi setarile standard atat pentru fata cat si pt spate pls.

    Wawesh la tine recomand schimbarea uleiului, daca in manual scria 5w atunci 5w ar fi trebuit sa iti puna, daca au pus 10w asta inseamna ca suspensiile se vor intari considerabil din acest motiv cred ca ti-au pus mai putin ulei intrucat cu cat coloana de aer ramasa este mai mare cu atat suspensia este mai moale, deci probabil ca au incercat sa compenseze vascozitatea uleiului prin coloana de aer.

    Nu cred ca sunt atat de buni fizicieni incat sa calculeze diferenta de nivel corespunzator, in locul tau as merge cu motorul la ei sa imi schimbe uleiul cu unul corespunzator, le-ai platit pentru un serviciu si nu vad de ce ai remedia tu eroarea lor.

     

    Livanu aerisirea despre care vorbea Stress & LP(omul cu sange albastru) se face pentru a elimina cantitatea de aer ramasa prin furca(altfel umplerea telescopului "la nivel" nu ar avea acuratete).

  5. MAN!

     

    In Arad ai :

     

    1. Campionul national Profesionisti Supermotard Eduard

    2. Locul 2 Campionatul Profesionisti Supermoto Ariciu Cu service si tot ce vrei.

    3. Echipa de suport tehnic Robi Muresan - Las Vegas Arad. Moto GP etc

     

    Timisoara: 60km de tine

     

    LuPo Racing-Lucian Popoviciu 25 ani Curse Viteza-Supermoto-Motocross-Enduro

    Pascota Ionel................

    Cazacu...................

    Bogdan Locul 2-3 Profesionist Supermoto

     

    M-am plictisit!!! Ciar nu iti permiti sa dai un maxim de 150 euro si sa-ti faca astia o suspensie adevarata??? Sau ai tu ceva nemultumiri cu toate casele moto astea enumerate???

     

    Sistemele de suspensie moto sunt cea mai SENSIBILA si SETABILA zona moto!!!!!

     

    Eu personal am facut scoli si multe alte incercari pana sa ajung datorita suspensiilor sa urc locuri spre varf si sa scad secunde.

     

    Edy de exemplu cheltuie anual pe capra lui de supermoto sume de genul 7-10 000euro ptr a avea o suspensie exacta genului sau de pilotaj.

     

    Deci: Ori te duci la astia si dai un mic ban dar vei scoate tot din suspensia ta, sau dai clicuri pe mous si pe suspensie pana ajungi tot la vorba mea sau iti ia mult sa intelegi greselile altora si continui in loc sa te antrenezi-forjezi etc, continui sa te dai cu covorul zburator pana o s-o pierzi detot.

     

    Sincer ti-asi da cu o tigaie de prajit oua direct in cap ca sa te trezesti. :blink: Nu ti s-a spus de rau ci de cel mai bine si cu calea cea mai buna sa-ti implinesti acest sector ce iti creaza probleme.

     

    Du-te la Ariciu si spune-i ca te-am trimis eu sa te ajute in problema ta la un pret decent (nu cere gratis ca vei primi ...)si vei fi multumit si fericit.

     

    Mesaj completat

    Nu stiu de ce te-am plictisit ca nu cred ca te-am deranjat personal,dar asta e scuze . Cat despre servisurile de la noi mi se pare cam mult sa dai 150 eu sa ti le faca dupa ureche fara suparare afara te cantareste inaltime etc si asa iti face setarile plus ca iti da si alte setari in functie de vreme si i undeva in jur de 200 eu si cu servisurile noastre iti seteaza standard si de acolo te joci tu cum iti place cam astea is raspunsurile de Edi nu are rost sa vb ca numa telescoapele or fost 7000 euro, io am vrut sa fac ceva mai usor chiar si fara atatea scoli si invesitie multa mersi mult si scuze.ps aia cu scoli ar trebui sa alerge la profi nu la amatori

  6. de acord, tot ce ai spus este 100% corect!!!

    doar am vrut sa spun ca pe dyno ai acel senzor care iti citeste temperatura la fiecare grafic pe care il face!!!

    pt curse data logger, inginer suspensii, etc...!!

     

    @revenind la topic: din ce imi dau seama, suspensia ta sigur trebuie analizata de cineva care se pricepe!!! tu singur nu ai cum sa ii dai de cap, poate doar printr-un mare noroc!!!!

    Mersi frumos la toata lumea de sfaturi astept sa vina caldura si o sa rog pe cineva care vine la pista sa ma ajute ca , cred ca singur nici o sansa ms mult

  7. Uite aici ceva interesant:

    E pentru vitezane dar cred ca se poate aplica si la supermoto.Daca nu e asa,imi cer scuze.

    Site-ul asta e foarte bun:o gramada de "how to" si mai recomand si "Two click out"-se poate cauta pe youtube

    www.onthethrottle.com

    Ms mult ,mai astept si alte pareri eventual un nr de clulicuri daca se poate mersi mult

  8. ok, zici ca sunt facute, dar functioneaza?

    adica deschizi totul la maxim si te apesi pe motocicleta, apoi inchizi totul la maxim si te apesi din nou!! vezi daca si care este diferenta si apoi pleci ori de la maxim hard sau minim soft si incerci sa vezi ce simti! adica te dai cu moto si in functie de cum se comporta ajustezi din reglaje: e prea moale mai intaresti din compresie revine prea greu - mai dai drumul la rebound, etc....

    dar asigurate ca functioneaza cum trebuie suspensia inainte de a incepe sa reglezi!!!

    Ok .dupa ce destrang amandoua la maxim incep sa le strang concomitent?sau 2 clicuri sus 1 jos? Am gasit mai demult ceva schema ceva de genu 20 clicuri sus 18 jos pentru hard de exemplu sau aia i abureala? mersi mult

  9. in primul rand suspensia se seteaza pe pilot: adica ce e bun pt mine pt tine nu merge, si invers!!!!

    inainte de a incepe sa setezi suspensiile, asigurate ca ele functioneaza! adica desfa-le, curata, spala bine, schimba ce este de schimbat (cuzineti, semeringuri, ulei, etc..)

    si apoi incepi reglajul cate un click de sus de jos pana incepe sa iti placa cum functioneaza pt ce vrei tu sa faci cu motocicleta!!!

    Am70 kg pentru motocross si eventual supermoto telescoapele is facute totulei etc

  10. ...'nu are atîtea suruburi'...sa intelegem ca nu are atitea suruburi de reglaj?'n' clicuri pe compresie, 'n' clicuri pe revenire...dar sigur in cartea de reparatii zice cum sa jonglezi cu uleiul.

    ...poi atunci se pot seta si din cantitatea de ulei si din viscozitatea uleiului.

    asta implica mult timp si bani.

    Exact nu are n clicuri.deci singura cale ar fi din ulei asta-i cam naspa dar mersi mult berea tot o dau daca ne vedem o data,eu sant din ar dar nu se stie mersi mult

  11. Ceau,scuze am si eu nevoie de ajutor si anume:am un yamaha yz de 250 2t si nu ma descurc sa stez telescoapele dau o bere pt un sfat mobra i model mai vechi din 90 si nu are atatea suruburi mersi mult

×
×
  • Creează nouă...