Sari la conținut

adrian_mirea

Membru
  • Număr conținut

    459
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de adrian_mirea

  1. Nu stiu daca intreb tocmai unde trebuie dar, sunt relativ incepator ( 3 sezoane pe gs500 ) si astazi mi s-a intamplat sa pun o frana la viteza foarte mica, maxim 30 la ora, si roata fata a intrat in voblaj, s-a miscat stanga-dreapta necontrolat, habar n-am de ce. nu inteleg cum de a pierdut aderenta acolo, nu am franat de urgenta, doar cu 2 degete si cat de cat bland, si-a revenit de la sine dar m-a speriat un pic. Nu stiu ce era, frig, cauciucuri reci, umed pe jos, groapa, canal.. habar n-am...

  2. Cand vine vorba de a nu face scoala cu x sau y, eu ma gandesc.. cu cine sa faci, ce aternative ai? Cel putin la vremea la care am facut eu scoala, era cam praf. Era doar poligon pe stilul "tu fa-ti turele acolo, sa iei examenul, si vezi pe urma". In concluzie am ajuns pe strada fara sa stiu sa franez si sa iau curbe, la fel ca 90% din incepatori ( 10% fiind cei care au condus in prealabil pe coclauri sau provin din familii cu traditie ca sa zic asa, au invatat pe cont propriu - de altfel poveste generalizabila in Romania - scoala nu prea te invata nimic, inveti acasa, conteaza mediul si familia din care provii si ce educatie ti-au dat si ce te-au invatat, si nu profesori semi-comunisti mini-dictatori ).

     

    Asadar daca as fi incepator iar, ok, nu fac scoala cu cristi xovici, dar cu cine? :)) Mai bine faci scoala vieti ( cu un singur i )

     

  3. Nu stiu ce sa zic, sunt cam nehotarat. Foloseste cineva cu succes spray-uri de lant de la Lidl sau Kaufland? Sincer sa fiu spre rusinea mea n-am uns niciodata lantul in primii mei ani de motociclism, prin urmare trebuie acum sa schimb kitul de lant prematur. Si dupa ce-l schimb va trebui sa ma deprind cu operatiunea asta de intretinere. Dar sunt total newbie la treaba asta. Nu stiu cat tine un spray de lant per ml cumparat, cat de des sa ung, daca merita sa iau ceva de firma sau ma pot descurca bine mersi si cu lidl, daca e ok sa curat cu motorina sau tb spray de curatat... iar topicul e imens :) Ajutati un inecepator derutat cu par alb la nici 30 de ani ( asta-i alta poveste, de.. stresul )

  4. La bicicleta folosesc acelasi spray de uns si nu sunt multumit de el, dar acolo sunt pun pic mai complexe discutiile : )

     

    De ce anume nu esti multumit de el pt bicicleta? Eu acum sunt in cautarea unui spray de uns lantul pentru motocicleta, mi-a placut ideea din postul tau cu spray-urile lidl, in plus as vrea sa-l folosesc si la bicicleta ca sa nu stau sa cumpar 2 tipuri de spray-uri diferite, e mai comod. Dar mi-a sarit in ochi fraza asta si m-a ingrijorat un pic :)

  5. Eu cand am citit titlul topicului, "parere sh150", m-a dus cu gandul ca ai cere parere despre scuter si nu cum sa faci sa-l inmatriculezi daca n-ai acte. :)

    Scuterul in sine e printre cele mai faine posibil, cred ca daca ar fi sa-mi mai iau scuter pe asta l-as lua sau pe ala de 300 cmc. ( si am studiat destul de mult piata scuterelor )

  6. Nasol ca nu ai luat numarul, detaliul asta plus incompetenta si lenea politiei rutiere fac sa fii intr-o situatie nu tocmai placuta. Adica, normal ar fi sa ia in considerare plangerea ta si sa faca investigatii sa o identifice pe femeia care te-a lovit, dar cel mai probabil nu vor face asa ceva.

    Asa cum au zis si ceilalti e esential sa-i iei numarul insa e de inteles ca lovit si speriat se poate intampla sa nu fii pe faza sa faci asta. Odata cu trecerea timpului si acumularii de experienta o sa stii mai bine ce sa faci in situatiile astea.

     

    Acum despre ea, cat de idiot trebuie sa fii sa lovesti un om si si apoi sa pleci de la fata accidentului? Astia ar trebui sa raspunda penal. Si daca sunai la 112 cred ca asta s-ar fi si intamplat. Sunai si chemai salvarea, ca esti victima intr-un accident rutier si soferul a fugit de la fata locului.

     

    Inteleg ca vrei sa fii bun dar e o diferenta intre a fi bun si a fi slab, pasiv. Daca dupa ce te loveste mai si zbiara la tine, nu mai stai la discutii, 112 si gata. Si eu am avut un accident la inceputul anului, dar omul respectiv m-a facut sa nu am abordarea asta pentru ca:

    • era speriat si ingrijorat pt sanatatea mea
    • m-a intrebat daca sunt bine, daca sa chemam salvarea, si m-a ajutat sa ridic motorul
    • a vorbit tot timpul foarte civilizat

    Si chiar si asa, multi mi-au zis ca TOT trebuia sa declar la politie si sa sun la 112. E in interesul lui sa fie politicos cu tine ca sa nu ramana fara permis. Dar asa, tot el cu gura mare, nu stai la discutii, 112 direct.

  7. Culturism si fitness. N-ar trebui negata partea 2-a. Crossfit e fitness. Multi din cei masivi au o conditie fizica precara, nu pot juca nici 5 minute fotbal.

     

    Nu grosimea bratului e tot ce conteaza, pentru mine cel putin asta conteaza minim. Ce conteaza e sa fii sanatos si in forma si puternic, in limitele impuse de faptul esti OM si nu TAUR ( lucru compensat de anabolizante prin marirea capacitatii naturale a organismului de a produce testosteron - capacitate naturala care da limitele omenesti de crestere ). Dar nu vreau sa intru in subiectul steroizilor pt ca duce la certuri interminabile. Oricum, toata lumea stie ca n-ar trebui sa ia asa ceva.

     

    Si un fizic lucrat natural, de atlet gen sprinter 100m, sau chiar si gen "Cristiano Ronaldo" mi se pare mult mai de dorit decat un jay cutler&compania. Iar ca performante sportive nici n-are rost sa ma obosesc sa-i compar

     

    Desi mic, totusi :))) still better

     

    50608070.jpg

  8. "Tot timpul râdea si spunea ca el, „Mosul”, va muri pe motor ca un barbat adevarat”"i


    Nu vad nimic onorabil sau barbatesc in a muri asa. Imi pare rau sa spun asta dar vad ca unii imbatranesc degeaba, nu acumuleaza deloc intelepciune si experienta de viata. Cum sa spui asa ceva? Nu tine deloc de barbatie sa mori prosteste sub privirile ingrozite ale copiilor tai... singura moarte e moarte "buna", de batranete, cand ti-a venit timpul...

     

    Da nu insist pe idee ca fac nota discordanta cu condoleantele politicoase.

    Pentru mine, barbatia consta in a NU muri pe motor. Chiar in a NU mai avea nici un accident, Niciodata.

  9. ploaie, incepator, serpentine, viteza, depasit masini/orgoliu... prea multe la un loc. Bine macar ca n-ai patit nimic, da gandeste-te daca zici ca ai intrat pe contrasens ce se intampla daca vine vreun tir. Eu n-am sa inteleg niciodata faza asta cu motor+serpentine, cand sunt atatia idioti in tara asta care se cred schumacher si taie curba cu masina, vezi cazul huidu... da in fine nu mi-o lua in nume de rau chiar ma bucur ca n-ai patit nimic

  10. Pentru android mai sunt RaceChrono ( free ) si TrackMaster ( cu bani ); al 2-lea e mai complet dar din cate vad si primul isi face treaba. Inca nu le-am testat, urmeaza. Interesant e ca poti suprapune datele pe filmare asa cum apare circuitul in ce a postat denis si ai mai multe chestii pe care le poti afisa. De exemplu o filmare cu race chrono:

     

    In alta ordine de idei, care e timpul record cu moto pe amckart, sunt curios.

  11. quote

     

    Mergeam linistit cu sotia din dotare sa cumparam cadou pentru copilul unui amic. Un motociclist imi taie fata destul de agresiv astfel incat a trebuit sa franez puternic si sa virez pentru a evita impactul. L-am claxonat, m-am reincadrat pe banda mea si mi-am continuat drumul. Dupa cateva sute de metri intrand pe un sens unic cu o singura banda pe sens apare altu' care s-a inghesuit pe partea stanga intre masina si bordura si a inceput sa injure. L-am ignorat. A lovit oglinda cu pumnul, a rupt-o si apoi a accelerat. In acel moment s-a dezechilibrat, motorul s-a balansat de vreo 2-3 ori, a lovit bordura apoi aripa mea stanga fata si bara si a cazut in fata masinii. Eram cu viteza a doua cu un diesel deci apreciez ca aveam undeva la 20-30 km/h mergand in coloana. L-am tarat vreo 2-3 metri si am oprit. S-a ridicat fara nici un fel de problema si a inceput sa injure si sa dea telefoane. Eu am sunat la 112 de 4 ori si nu am reusit sa vorbesc cu nimeni. In cinci minute cerd ca au mai aparut vreo 10 motociclisti doi din ei extrem de agresivi. Au incercat sa sparga gemurile masinii si au tras de usi dar se pare ca nemtii le-au facut foarte rezistente. Cu acesta ocazie am decoperit ca functia Auto-lock este foarte utila. Intr-un finl a reusit sotia sa sune la 112 si au spus ca vor trimite un echipaj de politie (care a venit in 30 minute si ne aflam aproape de centrul Bucurestiului). Inaintea lui a venit o ambulanta si cel care m-a lovit s-a intins pe jos (pana la venirea salvarii facea ture in jurul masinii, tragea e usi si injura de mama focului). A venit si politia, a masurat, a constatat, mi-a pus etilotestul si rezultatul a fost 0,00 asa ca am plecat spre Municipal sa vedem ce a patit motociclistul. A fost evident ca a facut teatru pentru ca doctorul l-a vazut, i-a facut analize/radiografii si toate cele si l-a dat afara pe motiv ca nu are nimic. Cand am ajuns noi la spital (dupa vreo doua ore de la incident) el era afara cu o doza de energizant. A suflat in etilotest si .... surpriza.. 0.18. Buuun, mergem la Udriste pentru declaratii (cu programare peste doua ore) acolo alta surpriza, omu m-a acuzat ca l-am lovit intentionat. Imi venea sa dau cu el de toti peretii cand am vazut cu cata seninatate mintea. Si uite asa se lasa cu cercetare penala si permis retinut (in schimbul unei dovezi cu drept de circulatie) pana la solutionarea cazului.

     

    Nu stiu ce anume ma face sa nu cred declaratia asta de ingeras, intuitia ma face sa cred ca adevarul e undeva pe la mijloc. Dar cine stie...

  12. Nu mai inteleg nimic din certurile voastre. A venit salvarea, a sunat cineva la 112? Cum a fost solutionat accidentul? S-a mers la politie? Se incadreaza la vatamare corporala? ( asa ar trebui )

     

    Daca soferul din Skoda l-a sicanat si in urma sicanarii a rezultat vatamarea corporala a motociclistului atunci trebuie sa i se faca dosar penal.

     

    Pentru asta ar trebui ca motociclistul sa fi fost preluat de salvare, caz in care automat se fac cercetarile specifice unui accident cu victime.

  13. Am o intrebare... vreau sa-mi iau un gopro si mi-e suficient gopro 1 din cate am vazut, dar ezit pt ca nu sunt sigur daca accesoriile se potrivesc si la modelul vechi si mi-e sa nu am probleme legat de asta, e acelasi sistem ca la gopro 2 si 3? Din punct de vedere strict al accesoriilor / prinderilor / telecomenzilor et cetera exista vreun dezavantaj? M-ar interesa ( teoretic, pe viitor ) si sa-l pun pe o drona...

  14.  

    I don’t want a pickle
    I just want to ride on my motor-cicle
    And I don’t want a tickle
    I’d rather ride on my motor-cicle
    And I don’t want to die
    I just want to ride on my motor-cy-cle

     

     

    ps: Pana la proba contrarie Cap0ne e baiat bun. :))

    Noapte buna, ca pentru mine, e foarte, foarte, tarziu.

  15. :)))) Bai suma aia e inventata, n-are importanta valoarea exacta, mai mic, mai mare... nu e salariul meu real, si mi s-ar parea aiurea sa-l comunic public sa nu puta a laudarosenie, Precizarea era doar pt a expune un punct de vedere, pentru... a sublinia diferenta dintre... aparenta si esenta . :))) Am folosit eemplul personal pentru ca mi-e cel mai la indemana.

     

    Voiam sa zic doar ca daca un om n-are haine nu stiu cum, freza nu stiu cum, si nu-si cumpara echipament nu stiu de care, si nu mananca numai la restaurantul nu-stiu-care... nu inseamna ca nu si-ar permite, asta nu spune nimic despre situatia lui financiara.

     

    Eu zic ca-i trist ca la noi romanii se pune cam prea mult pret pe imagine, asta-i impinge pe unii sa plateasca rate de le vine rau la vreo masina mai scumpa si la moda prin anumite cercuri doar ca sa. para ceea ce nu sunt, oameni bogati; ca doar masina si hainele de fite si... casca de 1000 de euro, ti le vede toata lumea :)

     

    Haina nu-l face pe om, nu este doar un aforism. Da in fine am zis ce aveam de zis si in fond nici nu prea-mi pasa, evenimentul e consumat... n-am eu treaba...

  16. ...

     

    Nu mai reiau in quote tot postul ca e lung si spamez forumul, nu vreau sa o iei in nume de rau. :)

    Am inteles ce ai scris, suntem in Romania si sunt fel si fel de oameni si imbulzeala pe care ai descris-o e un fenomen des intalnit la noi, dar pe de alta parte cel putin mie mi-e foarte evident ca individul de la Ducati, fie el roadking sau nu, e un taran superficial si redus.

     

    De ce spun asta? Pentru ca motivele invocate de el au fost faptul ca omul ala nu avea casca nu stiu cum, si costum nu stiu cum si aspect nu-stiu-cum, prin urmare, concluzia "geniului", nu-si permite motorul respectiv. Dupa niste superficialitati el isi da seama ca eu n-am bani sa cumpar motorul respectiv si sunt un gura casca. Si, chiar de ar fi asa, e salon moto, si e deschis pentru toata lumea.

     

    Pur si simplu, daca vrei sa nu se urce lumea pe motor, ai atatea variante, mai elegante sau mai putin elegante, sau cea mai extrema, nu-l aduci la salon si gata.

     

    Eu m-am simtit personal lezat de remarcile lui roadking pentru simplul fapt ca, pana nu demult, aratam ca un homeless cu barba lunga si neingrijita si imbracat in haine rupte, dar, pe de alta parte, sunt programator si castig o suma frumoasa, care cu siguranta mi-ar permite sa cumpar orice "jaf" de Ducatti.

     

    Dar el, geniul penisului, zice ca nu, daca arat intr-un anume fel si vorbesc intr-un anume fel, gata, e clar, sunt un gura casca, nu sunt motociclist adevarat ca nu scrie Vanucci sau mai stiu eu ce pe mine si n-am casca de jdemii de euro.

     

    Da, ma simt personal lezat, pentru ca desi castig ( sa zicem ) 2000 de euro peluna, merg pe un gs500 prapadit si vai de capul lui, cu o casca de la lidl de 200 ron la "super oferta", si imi fac cumparaturile la Auchan.

     

    Dar ipocritu retard, stil "imi platesc rate la bmw x5 ca sa fac senzatie in cartieeer", zice ca eu as fi un saracan, si el e un mare implinit si realizat in viata.

     

    Acum ai inteles care-i problema cu roadking si cei de teapa lui? De ce-i un jeg?

  17. A iesit minunat tot ce trebuia.

    Multumesc.

    Am inchis pe celalalt topic cu detalii zic eu interesante.

    Asfalt uscat.

     

    Am uitat un amanunt va rog:

    Dupa ceva verificari observ ca unii dintre dumneavoastra, poate cei mai inversunati, au in medie 2 postari pe zi normala, excludem sarbatorile si vacantele,si nu pot sa nu deduc o imposibilitate de a judeca ceva in mod distant si logic, pasiunea fiind stapana pe reactii, inseamna doar ca aici traiti de fapt, in lumea virtuala, asta ar explica si pozitia fara echivoc de aparare intre membrii ''grei''.

    Exista si exceptii care au media de 6 postari pe zi, genii sau caz medical? asta ramane de vazut.

     

    PS: putea fi vorba de orice brand ca nu conta de fapt.

     

    Asfalt uscat.

     

    Am editat. Nici macar insultele mele nu le meriti. :)

  18. Am avut si eu probleme de genul asta la gs-ul meu.

     

    Ar trebui sa verifici asa:

    - bateria

    - incarcarea

    - aprinderea ( cdi, bobina )

    - probleme in instalatia electrica ( fir in scurt, fir cu contact imperfect, etc )

     

    La mine pornea si dupa o vreme se oprea si nu mai putea fi pornita, in final a trebuit sa inlocuiesc cdi-ul si un fir care facea contact imperfect.

     

    Problemele electrice prin natura lor is destul de aiurea, migaloase si greu de depanat, daca nu se rezolva simplu cred ca ar fi o idee buna sa mergi la cineva sa-ti verifice instalatia electrica.

     

    Din ce spui pare ca la tine, motorul nu mai incarca bateria, si merge pana ramane fara curent, pana descarca complet bateria. Verifica ce a zis pogor[frate], cu motorul pornit sa-ti arate intre 13.5 si 14.5 pe baterie ( lasa sa se incalzeasca un pic motorul si tureaza pana la un 4000 asa si ar trebui sa fie in jur de 14 ).

    Ai grija sa nu fie nici mai mult, adica uneori cand sunt probleme cu incarcarea ai tensiuni de genul 17.. si astea distrug bateria. Sa fie in plaja speficicata

  19. salutare..am si eu nevoie de un parbriz pentru un suzuki gs 500 din 2003 necarenat... recomandari?de unde sa cumpar unul nou sau sh... sau poate aveti pe acasa unul care va incurca.astept raspuns! O seara faina!

     

    O idee, nu stiu daca te ajuta concret, ar fi sa te uiti pe ebay ( .it , .co.uk, .es, .fr, .de ... ca astea sunt mai aproape - si sunt siteuri complet independente asa ca merita cautat separat ). Nu e un obiect foarte greu asa ca s-ar putea sa iesi bine cu transportul. Cum am zis mai sus eu am parbriz puig "stock" ca sa-i zic asa, decat nimic merge dar sunt cam nemultumit totusi la drumuri lungi / viteze mari in sensul ca mi-as dori un parbriz mai mare, mai gen touring. Concret n-am exemplu sa-ti dau dar trebuie sa existe ceva sa se potriveasca si la gs :)

     

    de curiozitate "gs500 windshield" pe ebay.co.uk, dau "price + p&p - lowest first, aleg romania" si apare primul asta:

    (google zice: 21.48 British Pound Sterling equals 115.94 Romanian Leu )

    http://www.ebay.co.uk/itm/Windshield-WindScreen-Suzuki-Bandit-1200-600-GN-125-250-GS-500-E-VX-800-/121109448001?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item1c32af8541

    O fi mult o fi putin nu stiu, pare mai mare decat al meu dar nici de asta nu-s sigur doar dintr-o poza.

     

    Mai sunt altele aici: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=gs500+windshield&_sop=15

     

    Sau poate pe ebay-ul celorlalte tari. Din experienta proprie pe ebay am gasit o gramada de chestii ce nu prea le gaseam pe la noi, pentru ca sunt mult foarte mari siteurile astea si au cam de toate ( si pe la noi nu prea vad sa dea anunt pe okazii motociclistii asa mult :) ); dar asta nu inseamna ca si merita problema principala fiind transportul "fiarelor" care-s grele si te cam rup la taxe de transport :)

     

    Sau cautari la dezmembrari, mai merge uneori, is cateva siteuri sau chiar pe forum mai sunt topicuri de dezmembrari.

     

    LE: parbrizul meu este precum cel din poza atasata, cam micut..

     

    $T2eC16dHJGwFFZ%28S+jDgBR3oSLO21!~~60_35

  20. Au inceput cursurile de perfectionare, inca se mai fac inscrieri, am sunat si am vorbit la amckart apoi cu instructorul, trebuiau sa se tina miercuri numai ca s-a amanat din cauza vremii pentru vineri, inscrierea se face la fata locului la 8:30, e un formular, dureaza cateva minute, si taxa e tot 200 de euro si trebuie achitata in primele 3 sedinte.

  21. Ma bucur sa aud ca sunt luate in considerae sesizarile astea. Poate ar fi o idee buna sa le facem sesizari cu gropile aparute de la inghetul din iarna asta ( asa cum se intampla cam in fiecare an )

×
×
  • Creează nouă...