Sari la conținut

tubliss

INACTIV
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de tubliss

  1. O altă componentă a tublissului este rimlockul (papion, gripster). Acesta are Âşi funcția de valvă pt aerul dintre membrană Âşi cauciuc. Mi se pare greu de distrus fiind complet metalic. Însă în cazul în care cineva reuÂşeÂşte să o distrugă, nu o poate înlocui separat.

     

    Doar distrugerea membranei roÂşii sau a rimlockului necesită înlocuirea tublissului, deci cheltuirea a altor 110euro.

     

    Se gasesc separat toate componenetele TUbliss (inclusiv banda pentru janta sau stickere) mai putin carcasa, membrana rosie.

    Chiar si rimlock-ul (cu piesa tringhiulara de guma cu tot) se poate inlocui separat.

    Deocamdata nu am adus decat camere de rezerva, pentru ca doar pentru acestea a fost cerere momentan (leviere ascutite :cheers: ).

     

    Camera interioara a lui tubliss se poate petici (la cald sa tina la 7,5bar).

    Carcasa rosie la fel, se poate rezolva cu petic la cald pe interior, doar pentru a evita marirea gaurii.

    Daca buza care etanseaza pe anvelopa este intreaga si cordul metalic nu este intrerupt sau expus, se poate folosi fara probleme. (acestea se pot defecta doar in cazul in care se ruleaza fara aer in tubliss).

  2. Decat sa apara discutii aiurea vis-a-vis de tubliss mai bine ne faci o prezentare mai detaliata fiindca e un produs nou in piata si lumea nu prea stie exact care cum functioneaza.

     

    PS: Si eu vazut doua mobre pe pana de la tublissurile astea dar poate nu au fost montate corect :D

     

    Pentru prezentare:

    http://tubliss.com/ website oficial

    http://rollfast.ro/tubliss in romaneste...

     

    Cei mai multi se grabesc la prima instalare sau nu respecta pasii cand schimba anvelopa si ajung sa fie frustrati in final.

    In general dupa 2, 3 anvelope schimbate cu atentie, se ajunge la stapanirea pasilor de urmat si e floare la ureche. TUbliss-ul ramane pe janta si schimbul anvelopei se face in si in 3 minute (max. 10min.) cu 2 leviere mici, apa cu sapun, o pompa buna si minimum de efort.

    Daca anvelopa e fabricata cu finisaj prost pe interior sau mai a fost folosita inainte (raman urme de la rimlock-ul stock) , mai lasa aer (din anvelopa!) la cateva zile, dar e un obicei sanatos ca motociclistului sa verifice presiunea din roti inaintea fiecarei ture (ca si apa, uleiul, placute de frana etc.)

     

    Il intreb pe Dragos daca a schimbat vreodata o anvelopa cu mousse.

    Si eu am vazut mousse sarit de pe janta, am smuls si eu valve, dar asta nu inseamna ca "sux", sau nu sunt bune.

    Si mousse-ul are dezavantaje...destul de costisitoare in timp, si sunt oameni care au abandonat din curse chiar si cu mousse.

    Sunt sisteme diferite, cu avantaje si dezavantaje; pentru oameni diferiti.

    Ideea de alternativa nu poate fi decat benefica.

    Ce ar fi fost daca nu ar fi existat nici o alternativa la camera clasica, nici mousse, nici tubeless, nici tubliss, nici tyreballs, nici camere heavy-duty, etc? E alegerea fiecaruia.

     

    De partea cealalta sunt cei care folosesc sistemul fara nici o problema de la inceputul sezonului, chiar de anul trecut, unii in competitii iar altii hobby, si sunt foarte multumiti de prestante si nu vor altceva in roti. Dar ei se dau cu motoru' si nu prea scriu pe forum-uri sau isi spun parerea numai daca sunt intrebati, indiferent daca sunt sau nu sponsorizati. :moron:

    http://rollfast.ro/tubliss/parerile-pilotilor in curand... nu ezitati daca aveti idei de intrebari pentru un chestionar la care pilotii sa ne raspunda referitor la acest subiect.

    Multumesc

    Mesaj completat

    Ma refer la internationali, nu la rideri interni. Din cate am citit despre tubliss este net inferior mousseului, nu faci pana, deci nu dejantezi, deci e sfant. IMO

     

    Astept numele internationalilor "care au facut pana si nu au fost sponsorizati sa-l laude".

    A citi pe forum-uri internationale sau a cunoaste o opinie e una, a folosi sau a cunoaste toate opiniile si apoi a-ti da cu parerea e cu totul altceva.

     

    Eu ma refer la cei care folosesc cu succes sistemul, care merg mai bine si mai tare, franeaza mai bine, urca si coboara mai bine, simt mai bine motocicleta, simt setarile la suspensie, schimba anvelopele mai rar, nu distrug jantele, nu mai dau bani pe vaseline, care au terminat curse grele fara vreo problema sau care au terminat cursa indiferent daca au avut sau nu probleme, care au recomandat prietenilor, si-au echipat si restul motocicletelor (unde a fost cazul), care sustin ca e mai ieftin de cumparat si gratis de intretinut sau care nu mai vor sa mearga cu altceva in roti.....

    Net inferior...

    Sau nu cumva cunosti vreun nemultumit care e timid si nu solicita asistenta sau ajutor? :D

    Mesaj completat

    daca te uiti mai bine pe forum ai vedea ca baietii folosesc mousse.

    tubeless in off-road mai rar,mai ales din cauza jentii care cu exceptia BMW(parca) nu permite tubeless,iti iese aerul pe la spite si daca indoi janta in loc sa mergi mai departe ramai acolo de tot.

     

    Aproape toate motocicletele de trial merg tubeless pe spate (off-road si on-road). Folosesc jante cu garnituri la ficare niplu de spita si anvelope aferente bineinteles.

  3. Pentru ca toti cei care au folosit Tubliss si nu sunt sponsorizati sa il laude au facut pana. Parerea mea e ca mai trebuie sa treaca ceva timp pana cand o sa elimine cu adevarat toate problemele.

     

    Mousse e mai simplu, simplu find sunt putine lucruri care se pot "strica" la el.

     

    Poate ne spui si noua cine a primit sponsorizare si cine il lauda? Absolut nimeni nu a primit TUbliss gratis sau sponsorizare decat daca a castigat vreun concurs si premiul a constat in asta. Respectiv au fost 2 concursuri "prietenesti" unde au fost intr-adevar acordate ca premiu 2 perechi de TUbliss (4 bucati) celor de pe podium.

    Poate ne spui si de ce au facut pana "cei care au folosit si nu sunt sponsorizati sa il laude".

  4. cu 06 sau mai putin iti trebuie 2 rimlockuri altfel se invarte cauciucul pe janta si nu stiu daca poti monta inca un rimlock cu tubliss,cu presiune mai mica de 08 nu stiu daca nu scapa aer intre janta si cauciuc mai ales cand dai cu roata in ceva(lemne,bolovani)

    avantaj tubliss pana la proba contrarie ! dar...incearca cu tubliss , sunt si eu curios cum se comporta ! pe mine nu ma lasa sufletul sa dau 100 si ceva de e pe una ! mai bine imi iau un mousse si ii dau gauri !

     

    http://rollfast.ro/tubliss/parerile-pilotilor

     

    Cred ca avem o neintelegere aici.

     

    Tubliss-ul se umfla cu 7,5 Bar prin valva sparata, de inalta presiune. Expandeaza si impinge flancurile anvelopei in exterior, formand astfel etansarea intre carcasa rosie a lui TUbliss si ANVELOPA. tubliss sigileaza anvelopa, nu janta. Nu are cum sa scape aer intre janta si cauciuc. Aer in anvelopa se introduce prin valva incorporata in surubul rimlock-ului, dupa bunul plac. Cu un cauciuc cu flancuri tari se poate merge fara aer deloc! Si nici de invartit cauciucul pe janta nu a reusit nimeni pana acum, nici cu aer in anvelopa nici pe pana. (fiind umflat cu 7,5 bar se comporta ca un rimlock de 360 grade si mai are si rimlock-ul lui care e mai usor)

    Probleme au fost pana acum cu anvelopele prost construite si ranforsate insuficient, incapabile sa ruleze tubeless; unele prezinta pe interior oarece textura, insa s-a reusit etansarea si pe acestea, altele efectiv pierdeau aer prin urma de matritare de pe mijlocul benzii de rulare ?!.

    Alte anvelope s-au spart, s-au gaurit in pietre ascutite, nemaiavand sustinere dinspre interior, ceea ce dovedeste din nou ranforsarea insuficienta a anvelopei, insa cei care au patit-o au reusit sa mentina ritmul de rulare la 60-70% din cpacitate (asta ptr roata fata; pe spate nu se simte mare lucru pe pana). Se recomanda experimentarea cu diverse marci pentru ca difera mult constructia de la un producator la altul.

     

    Tubliss face tot ceea ce promite si avantajele sunt simtite de oricine insa si direct proportional cu nivelul de experienta.

     

    Probleme au mai fost cu prima instalare a sistemului....cu clienti care probabil au folosit stilul mousse de montare, adica cu HEI-RUP-ul, s-au pus cu levierele pe el fara sa mai acorde atentie nici macar instructiunilor de montare(sau sa faca minimum de efort sa inteleaga principiul de funtionare a sistemului).

     

    Si motocicletele de trial merg tubeless pe spate, dar incaltate cu anvelope de minimum 100 Euro bucata cu presiuni de 0,4 Bar in competitii.

     

    De exemplu Nelutu Tara si-a cumparat, si-a montat, a concurat, a terminat un Romaniacs in 2010 cu brio fara nici cea mai mica problema cat si alte concursuri. A mai primit o motocicleta, pentru care a echipat-o imediat cu TUbliss-uri de unde am tras concluzia ca este multumit si ca-i place. (inainte mergea cu mousee spate si camera HD pe fata)

     

    Cateva lucruri care trebuie stiute despre anvelope:

    - alegerea dimensiunii (latime, inaltime) este foarte importanta; nu se alegerea de cauciucuri sub-sau supradimensionate.

    - desi au aceeasi dimensiune marcate, anvelopele difera: exista in prezent 7 standarde diferite care se aplica anvelopelor off-road.(USA, EU ETRTO, Scandinavian, Deutsche Ind Germany, Australia, Japan, UK BSI)

    - Toti sustin ca masuratoarea latimii este facuta la punctul cel mai inalt al peretilor laterali (nu latimea totala benzii de rulare) insa insa lucrurile se schima cand vine corba de restul dimensiulor.

    11010018-size_rim.jpg

    1209018-size_rim.jpg

    1309018-size_rim.jpg

     

    mai multe gasiti aici : http://www.motoz.com.au/shop_content.asp?p=tyreselection

     

    - Problema este ca multe firme nu dedica timp formei, anvelopa de enduro fiind una de motocross dar din alta compozitie, mai moale;

    - alegerea formei (conturului) anvelopei (plat, rotund sau ascutit)

    - Profilul plat ofera o amprenta la sol mare si aderenta buna pe linie dreapta insa motocicleta va fi mai greu de inclinat la schimbarile de directie de pe o parte pe alta si aderenta scade odata cu inclinarea motocicletei. Rezista mult la uzura si se folosesc la motociclete cu puteri mai mari si viteze mai mari. Ajuta la urcari atata timp cat motocicleta este tinuta dreapta insa poate contribui la obseala pilotului pe portiuni virajate lungi sau poteci.

     

    - Profilul rotund este OK per total si motocicleta este usor de inclinat insa amprenta la sol fiind mai mica, aderenta va scadea pe viraje, odata cu crestera vitezei. per total mediocra la toate.

    - Profilul ascutit: acesta se va uza cel mai repede. Este ideal insa pentru portiuni virajate si teren uscat oferind aderenta in unghiuri extreme. Motocicleta va "cadea" singura pe viraj. Este usor de controlat in derapaj, incurajand folosirea derapajelor controlate pentru a mari viteza de abrodare a virajelor. Va spori controlul si va reduce oboseala insa anvelopele cu profilul ascutit are tendinta de a urmari santurile sau de a cadea in ele. evitati deci santurile.

×
×
  • Creează nouă...