Sari la conținut

Tibi_c

Membru
  • Număr conținut

    80
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Tibi_c

  1. am si o intrebare ca toata lumea m-a bazait si acum nu mai stiu ce ii bine... am si eu pe cb-ul meu michelin active pilot (parca asa ii numele) si vreau sa va intreb.. ce presiune in roti imi recomandati? (deobicei cu pasager). Deobicei bagam 2 pe fatza.. 2.2-2.3 pe spate

  2. stiu. nu am sub 3000. prin oras il tin cam in 3500 - 4500, din cauza zgomotului si in afara peste 5000, si chiar si asa, la accelerare mai brusca, scutura de vreo 2 -3 ori pana o ia din loc. si daca merg in viteza mica, a 2a-a 3a constant, dupa aproximativ un minut am senzatia ca parca ceva ma infraneaza si atunci iar il accelerez pana pe la 6000 si isi revine si merge cursiv. de aia m-am gandit ca ceva pe undeva ii obturat.

  3. am si eu un bai cu a mea. ceva nu imi place cu merge si cred ca ii din cauza ca nu se alimenteaza cum trebuie, pt ca la viteze reduse am senzatia ca parca se infraneaza si daca accelerez brusc, scutura de 2 -3 ori dupa care "fuge" de sub mine. ma gandeam ca trebuie sa aiba ceva filtre/site de benzina. in afara de ala din rezervor, unde mai este ceva? ii cumva ii robinetul de on/off? sau pe la intrare in carburator?

  4. Art.42. - Când circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule în functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, având obligatia sa revina pe prima banda ori de câte ori acest lucru este posibil.

     

     

    acum incep sa ma enervez eu! nu stiu cat de mult ai umblat tu cu masina, motocicleta, dar atunci de ce ma-sa daca mergi pe banda a 2a cu o viteza mai mica decat unul care vine din spate, iti face semnale cu farurile sa treci pe banda a1a? de ce nu trece el pe banda 1? din 2002 de cand am carnet stiu ca daca drumul are mai multe benzi te muti pe care iti convine in functie de viteza de deplasare sau daca ai de gand sa schimbi directia. nu fiecare merge pe unde il doare capul.

  5. 4) Nu constituie depasire, în sensul alin.(1), situatia în care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circula pe alta banda în acelasi sens de circulatie.

     

     

    Si alin. 1 zice:

    1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lânga un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule în care s-a aflat initial.

     

     

    Depasirea se efectueaza numai pe partea stânga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a încadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stânga se depaseste prin partea dreapta.

     

    Deci daca tot vrei sa zici ceva, macar zi tot, ca te faci de rusine.

  6. nu cred ca sunt 2 pe sens... uita-te dupa urmele negre de pe sosea.. pe acolo calca cel mai des masinile. uita-te la cat ocupa camionul din marginea pozei. si daca ar fi 2 benzi pe sens, tot nu ai voie sa depasesti pe prima banda.

  7. Eu chiar am vrut sa leg gps-ul la baterie, pentru ca nu-mi place sa se opreasca sau sa se intrerupa atunci cand opresc mobra.

     

     

    pai nu are acumulator sa il tina pornit pana pornesti din nou?? :P

     

    normal! siguranta de 10A. singura restrictie e sa nu pui bricheta, dar in rest se pot alimenta: GPS, detector (:D ) ...

     

     

    mai repede iti recomand una de 5A.

  8. adevarul ii ca si eu l-as bate pe "colegu'". in primul rand ca depaseste aiurea si in al doilea rand, daca vezi ca sunt masini parcate pe o parte, asteapta-te ca un tampit sa iasa.. si du-te catre mijlocul soselei si mai ai o sansa. oricum, din poza nu-ti dai seama cat de tare a iesit nenea soferul, dar la cat de aglomarat pare drumul, nu cred ca a iesit el ca avionul. deci "colegu".. rusinica tie de data asta :)

  9. Incearca sa mai strangi filtrul putin. Cand se monteaza filtrul se unge garnitura lui (o-ringul) cu ulei/vaselina ca sa previna asta.

     

     

    am facut asta, si l-am strans cat am putut cu mana. o sa incerc si cu o cheie speciala. dar daca totusi mai musteste, ce-mi recomanzi? ca eu pe cel vechi l-am aruncat si nu m-am gandit sa ma uit la codul de pe el.

  10. am si eu un CB500 PC26 si am vazut acum ca imi musteste ulei pe la filtru. Nu stiu de ce am sentimentul ca cel care-l dadeau cei de la care am comandat in liste este un pic mai mic in diametru decat cel pe care l-am avut. ce filtru imi recomandati? ca nu am de gand sa imi pierd tot uleiul picatura cu picatura.

×
×
  • Creează nouă...