Sari la conținut

metricmotion

Super Membru
  • Număr conținut

    674
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de metricmotion

  1. Salutare!

    Am vazut ca apare si numele nostru mai sus si am zis sa participam si noi la discutie.

    Intr-adevar, Airmada nu mai avem momentan in stoc, doar Alliance, dar se poate face o idee asupra marimii potrivite.

    Calapoadele interioare difera doar pe partea de alungire, Airmada avand o structura "short/low oval" pe cand Alliance este un "long oval". Pentru marime circumferentiala, nu exista nici o diferenta intre cele doua. Icon ofera, pentru cei care doresc o marime perfecta pentru "tartacuta", pometi interiori de diverse dimensiuni care sa asigure o "potriveala" cat mai buna.

    Ce s-a modificat cu adevarat este intr-adevar exteriorul, unde Airmada ofera patru dimensiuni de carcasa externa pe cand restul gamelor au doua sau trei. Spre exemplu, Alliance are disponibile decat doua dimensiuni.

     

    numai bine,

    Razvan@metricmotion.ro

  2. Scuze ca revin asa tarziu cu explicatiile.

    3.00-17 este ceea ce unii ar numi o anvelopa "patrata". In sensul ca are aceeasi latime ca si inaltimea. 3.00 ar veni latimea in inch. Prin urmare 3.00-17 ar fi echivalentul unui 80/100-17. Este greu de crezul ca ar putea inlocui un 130, anvelopa fiind mult prea subtire. La diametru s-ar potrivi, dar nu sunt sigur ca va si sta pe janta.

     

    numai bine,

    Razvan

  3. Mici mentiuni:

    ...80 este distanta de la marginea care se pune pe janta pana la marginea la care incepe suprafata de rulare...

     

    Este exprimata in procente din latime. Cu alte cuvinte, in exemplul dat, inseamna 80% din 130, adica 104mm.

     

    A doua clarificare este reprezentata de indicele N.H.S. - este un acronim pentru "Not for Highway Service", asta insemnand ca anvelopa nu este omologata pentru utilizare stradala. Vrei sa o folosesti pe coclauri sau pe circuit, nu e nici o problema. Altfel, nu. In situatia , Doamne fereste, a unui accident, cei de la asigurari pot refuza plata despagubirilor din acest motiv.

     

    Inca un lucru, cu care probabil ar fi trebuit sa incep: tare mi-e ca MT07 este de fapt modelul anvelopei, Pirelli fabricand asa ceva la un moment dat. Dimensiunea corecta ar trebui sa fie ceva in genul 3.00-17, 18, 19 sau 21 etc...

    In sistem Alpha, intr-adevar, MT este echivalentul unui 130, dar de regula este urmat de 90 si sunt anvelope destinate segmentului cruiser. Ex: MT90-16.

     

    numai bine,

    Razvan

  4. Buna dimineata!

    Stiti expresia "ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se-ntample!"?... E, mie mi s-a-ntamplat...

    Acu' ceva vreme m-a pus ala zglobiu', cu codita si cornite, sa-mi iau iubita la o plimbare pe doua roti. Rigida in curbe, m-a strans de talie de m-a rupt s.a.m.d. S-a jurat ca nu mai urca pe motor, dar, incet, incet, a prins gustul evadarii si pana la urma am decis sa-i iau si ei o trotineta. Destul de greu de ales (am mai deschis un topic pe tema asta si vreau sa le multumesc si aici celor ce m-au ajutat); pana la urma am fost ieri sa vedem un Moto Guzzi Nevada 750, din 2001. Motoreta parea nefolosita de mult (de fapt e aproape nefolosita, ca noua nu pot spune ca e), plina de praf, uleiul neschimbat de doi, trei ani, fara baterie, abia am pornit-o, motorul merge doar cum vrea el (asta e si motivul pentru care am deschis acest topic, de fapt), vibreaza caracteristic motoarelor cu o astfel de arhitectura, plus vibratiile date de mersul alandala al motorului si multe alea. In fine, am hotarat sa nu i-o iau, ea parand a fi de acord cu decizia mea. Gresit! Mi s-a re-revelat ca femeile "e" o enigma... Cum s-a urcat in conserva, a devenit suspect de tacuta, peste un timp (scurt) si-a pus ochelarii si la un moment dat am vazut cum i se preling lacrimi pe obraz. Na, belea! Era exact ca un copil caruia i-ai promis ceva frumos, nu te-ai tinut de cuvant si i-ai produs o imensa dezamagire si durere. M-am simtit ca un criminal, mi-am inghitit si eu cateva lacrimi, dupa care am facut stanga'mprejur de la capatul pamantului, l-am chemat si pe proprietar de la celalalt capat al pamantului si luaram acasa fiara.

    Va cer iertare pentru acest preludiu (... :wink: ) prelungit, dar m-a impresionat foarte mult reactia ei si a trebuit sa vi-o povestesc!

    Acu', problema! Motorul are, dupa cum bine stiti, doi cilindri in V la 90 de grade si produce la turatii joase o vibratie laterala cu care, spre surprinderea mea, obisnuit cu Fazer-ul meu, care nu misca-n front, m-am obisnuit imediat. Baiu-i altu'! Are doua carburatoare care, asa mi s-a spus, sunt, sau ar trebui sa fie sincronizate de un ... ceva, o piesa electronica (asa o fi?...). E, uite ca nu sunt sincronizate! Si functioneaza ca naiba, da rateuri (decente si mai ales la schimbarea regimului de turatii) si ma calca pe nervi, pentru ca motoreta e bestiala si STIU ca ar putea merge ceas! Va rog, va pricepeti, sau stiti pe cineva care ar putea sa-mi regleze si mie carburatia la motoreta!? Eu locuiesc in Pitesti, deci ar fi bine daca "doctorul" ar fi mai aproape de mine, ca daca e din Arad, Vaslui sau Constanta, cu tot respectul si admiratia pentru priceperea domniei sale, nu stiu daca am sa pot ajunge pana acolo.

    Va multumesc mult si va doresc, ca de fiecare data, drumuri numai pe sufletul vostru!

     

    Sa-nteleg deci ca ati ajuns in regula aseara la Pitesti.

    Oricum, sa va bucurati de ea, si ... asa de curiozitate... da-mi si mie de stire cu filtrul ala de ulei cand il vei schimba ca am devenit tare curios.

     

    Numai bine,

    Razvan

  5. haideti baieti si fete ca ne-am strans deja 5 bucati

     

    ps - ... cine-mi spune si mie ce dimensiune au cauciucurile pentru Dragstar Clasic 650 fata spate

     

    130/90-16 fata

    170/80-15 spate

     

    numai bine,

    Razvan

  6. Habar n-am avut unde sa postez așa ca întreb aici. Mi-am luat cauciucuri cu banda albă si au venit cu o chestie albastra de protecție pe partea albă. Cu ce se curata? Înainte sau dupa montaj? Spun asta fiindcă mi-e frica la montaj sa nu-mi pateze cauciucurile. Dorel vegheaza…

     

    Salut Stefan,

    Anvelopele le poti curata dupa montare. O perie (dar nu de sarma, pe cat posibil) si apa sunt suficiente sa cureti stratul protector.

     

    numai bine,

    Razvan

  7. incearca la http://www.metricmotion.ro/

     

    Eu am colaborat cu ei si am fost foarte multumit. Razvan e un tip de milioane, iti cauta si gaseste orice.

     

     

    :agree:

     

     

    Merci de info ! I-am transmis mai departe prietenului meu in cauza...Daca voiavea nevoie si eu, am salvat linkul. :cheers:

     

    Salutare tuturor si multumesc de recomandari!

    M-a contactat amicul cu membranele, dar singura varianta pe care am putut sa i-o dau si eu, au fost cele OEM, care, chiar daca vin sub pretul de la Yamaha Romania, sunt oricum extrem de scumpe.

    Cel mai bine, intr-adevar, incearca la baietii de la Dilly, poate il rezolva ei cu ceva aftermarket.

     

    @judas - cred ca era vorba de o singura bucata, nu de pereche.

     

    Numai bine,

    razvan

  8. Salut!

    In calitate de dealer al PARTS EUROPE, dealer pentru produsele THOR, iti pot sugera asa ceva:

     

    2008-thor-force-knee-guards-blk.jpg

     

    Este adevarat ca sunt destinate sectorului cross/off-road, dar oricum cred ca pe parte stradala nu vei gasi o astfel de armura. Posibil sa ma insel, dar...

    In plus, impusti doi iepuri dintr-o lovitura, constructia ei acoperindu-ti si nevoia de protectie a genunchiului, respectiv a tibiei.

    Pentru mai multe detalii legate de pret si marimi, nu ezita sa-mi dai un PM.

     

    cu stima,

    Razvan

  9. 0.2-0.22 litri cardanul 75W-90 sau 80W-90;

    0.493-0.5 litri per telescop 5W sau 10W

    Legat de marca... fiecare cu preferintele sale. ;) - Motul, Bel Ray, Castrol, Motorex etc.

    numai bine!

    razvan

     

    Atentie!

    Legat de raspunsul lui @Ancalagon: capacitatile respective sunt corecte pentru modelul Volusia (VL800). Pentru M800 (VZ800) capacitatile corecte sunt cele de mai sus. In rest specificatiile se mentin.

×
×
  • Creează nouă...