Sari la conținut

clansman

Membru
  • Număr conținut

    59
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de clansman

  1. Sunt curios cati dintre voi veti merge sa va dati constant, macar o data pe luna, 5-6-7 luni / an si sa scoateti din buzunar 70-100 de Euro /zi pt intrare + 25 Euro benzina + 100 Euro niste gume SH + transport, cazare,masa, adica ~ 250--300 Euro / iesire .

     

    Probabil tot cei care dau acum 1000+.

     

    Nu e panica man!

  2. va fi mai motociclista decat multi looseri care se perinda pe forumuri, sau care au inteles total gresit un fenomen ce "deplaseaza sufletul" => Mergi beat si pe contrasens, in asta consta spiritul "sufletului deplasat" moto!

    fata asta isi traieste o viata de impatimita. => 'Not for long" in ritmul asta!

    nu s-a plans niciodata de ce i s-a intamplat, => Pentru care motiv? Pentru ca circula taxiul pe unde circula ea? Pentru ca la 0,8 nu poti sa iei o curba?

    ii da in treapta unu, acolo unde altii nu ajung in a 5-a, => Si service-urile sau magazinele de piese trebuie sa castiuge un ban.

    dar toate astea fac parte dintr-un proces prea complicat pentru unii bikeri => Uite de aia trebe sa te antrenezi. Probabil ca era la punctul culminant al antrenamentului: cat de beat poti sa mergi pe Busa.

     

    PS: e usor sa dai cu pietre! => Nu e nevoie, vad ca unii se "bat" singuri.

  3. Anul trecut cand acei cativa nemotociclisti adevarati incercau sa ii mai domoleasca pe cei ce sufereau de prea mult entuziasm in urari pe topicul cu taximetrul in Timisoara, au fost scuipati din toate pozitiile ... Acum ma intreb daca in loc sa ii fi urat in genul "you rock ... keep it up! ... esti cea mai tare!" era sfatuita sa o lase un pic mai moale ... era altfel ori ba?

     

    Ei ii doresc refacere usoara, si imi pare chiar rau de intamplare.

  4. Habar nu am ce viteza avea, zic doar ca nu mergea legal...Dar, din nou...cine naiba merge legal???Ca pana si maica-mea daca s-ar urca pe motor i-ar da in goarna.

    Fiecare accident are dinamica diferita, vezi accidentul de pe DN1 din oct 2012 cand R1 (rider+pasager) au rasturnat Dacia: e incontestabil ca motocicleta avea o viteza foarte mare si asta o stiu cu siguranta pentru ca ma depasisera cu 2-3 minute in urma. Rezultatul a fost: sofer mort, rider mort iar pasagera traieste bine mersi desi nu i-ar fi dat nimeni sanse. Ca sa nu mai zic ca nu avea niciunul echipament+niste casti de toata jena.

     

    Nu am vrut si nu vreau sa polemizez cu nimeni, dar ca sa nu se mai tocim tastele degeaba, va linistesc cu urmatoarele:

     

    - nu avea viteza;

    - era in banda lui, nu fanda printre masini;

    - baiatul parea om cu capul pe umeri si care are destula experienta, dar in cazul asta nu stiu cati ar fi putut sa evite.

    - si pentru carcotasi, cauciucurile erau date pana in buza si fata si spatele, dar asta nu inseamna neaparat ca erau date pe strada.

     

    Repet, nu sunt partinitor, nu il cunosteam dinainte,

  5. Eu eram cu accident la Panduri el la Marriot. Accidentul si strada.

    Sa scape sanatos, cel mai important.

     

    Intamplarea face ca mergand spre fast-food-ul de la Marriot am vazut motorul tau la Panduri si ne-am zis "Doamne fereste!". La 10 minute dupa am vazut patania colegului cu R1.

     

    Pe scurt, dupa ce am auzit impactul, am vazut motorul in aer si lovindu-se de pomul respectiv. Am traversat repede, colegul era constient, isi daduse casa jos singur, avea intr-adevar multe julituri si se plangea de dureri la sold. Nasol e ca a dat cu capul destul de rau de bordura.

     

    Volvo-ul, desi a fost mutat inainte de sosirea Politiei, era oprit cumva intre banda 2 si 3, deci spusele soferului care posta in "Alba ca Zapada" nu se coroboreaza nici cu pozitia masinii nici cu urma de impact.

     

    Nu sunt partinitor si nu am nimic personal cu soferul dar atitudinea pe care a avut-o m-a scos din minti. Nici macar nu l-a interesat de motociclist, era mai preocupat de confortul nuntasilor (era "lider de coloana" la o nunta), si sa linisteasca pe toata lumea ca el e OK. A aberat multe in cele doua ore dar e de prisos sa le mentionez.

     

    Oricum, doi amici ai colegului au venit si au spus ca or sa se ocupe de motor, si probabil au anuntat si familia.

     

    Sper sa fie OK colegul si sa scape fara complicatii.

     

    Daca amicii lui citesc topicul ii anunt ca am pozele de la fata locului in caz de nevoie, din pacate nu am reusi sa fac inainte sa se mute masina, stand langa el.

     

    Dupa incaltaminte, cel de langa motor e dl. Marius de la MotoLouis. Dar poate gresesc.

    Daca el este cel ce l-a ajutat am incredere ca a avut grija de moto si de baiat asa cum trebuie.

     

    Asa e, eram impreuna.

  6. @jupanu

     

    Tu trebuie sa inveti o lectie care ti-a scapat, vii cu prelegeri despre R-uri si X-uri apoi te superi ca lumea te catalogheaza dupa mobra. Nu stiu de cate ori am scris eu pe forum din proprie initiativa ca unii is mai prosti si altii mai buni in functie de motor, dar observ ca tu n-ai nicio jena sa-ti dai cu parerea. La fel si Kollar care face pe justitiarul si crede ca rastoarna lumea improscand cu ironii si jigniri voalate despre oameni pe care-i stie de dupa tastatura. E bine ca face eforturi sa-i cunoasca si in realitate desi ma indoiesc ca o sa priceapa ceva chiar si asa.

     

    Faptul ca tu mergi de ani si zeci de ani pe motor nu te autorizeaza sa-ti dai cu parerea despre ce face unul sau altul. Pentru ca nu le-ai incercat pe toate, pentru ca nu le stii pe toate.

     

    Faptul ca scrii pomelnice care se pot sumariza intr-o fraza ma face sa cred ca si agerimea te cam lasa nu numai alte calitati necesare unui motociclist.

     

    Asfalt uscat!

     

     

    Nu ma pot abtine sa nu iti dau un sfat: mergi mai mult, scrie mai putin ... o sa iti schimbe perspectiva!

  7. clansman

    • Motocicleta
      GSXR 600
    • Numar Moto
      b 10 ghs
    • Carnet moto din
      2012

    felicitari, te-ai facut motoretist si acum poti sa iti dai seama cu claritate diferenta dintre amici, lingai si restul :wacko: . asfalt uscat cu faru' !

     

    Ce treaba au anii sau numarul de kilometri cu sinapsa?

     

    Pe forum faci experienta intensiv ...

  8. Am tatuat semnul de la Busa pe mine de la 16 ani . Oi fi tu filosof, dar aici ai dat-o urat de tot de gard.Motorul asta inseamna motociclismul pentru mine si pentru el m-am "antrenat" de cand ma dau . Nu ma cunosti, repet, nu o da in teoreme si supozitii. Am avut un accident , eu trag , eu platesc ! Atat si nimic mai mult ! Te doare pe tine in locul meu ? Tragi tu cu recuperarile? Imi repari tu Busa mea?

     

    La 16 ani tatuajele le faci din convingere nu teribilism ... la 25 te dai extrem din pasiune nu?

     

    Oamenii te pe topicu asta se impart in 2 categorii : labari si amici

    Multa sanatate si recuperare usoara :cheers:

     

    gresit: lingai si restul ...

  9. ma doare capu' ...

     

    Iti spun si eu parerea mea asa pe sleau: ti-ai luat motorul asta mare ca sa te dai mare; l-ai luat din disperare ca nu cumva sa fie ceva mai mare decat el; daca era unul mai mare, il luai pe ala si nici nu te mai uitai la asta. Nu te simti bine pe el, nu ti se potriveste, dar pentru tine nu conteaza asta. Conteaza ca e mare. Pentru tine tu nu contezi. Conteza parerea celorlalti despre tine. Te sacrifici pe tine pentru imaginea ta in ochii celorlalti. Ti-ai pus o masca cu care defilezi. Nu esti pe bune. Si asta e motivul real pentru care te-ai tavalit. Te-ai tavalit pentru ca ai trisat. Pentru ca ai vrut sa fii ceea ce nu esti. Si o parte din tine, aia autentica, n-a mai suportat si s-a razvratit. Macar de ti-ar fi reusit stratagema pana la accident, ca sa fii in top. Dar nu a fost asa. Adevaratii motociclisi nu admira ce ai sub fund. Nici fundul in sine. Si, crede-ma, nu conteaza cati, conteaza cine te admira. Natura e aristocrata si parerea unui om deosebit face cat opinia a 10 milioane de pampalai. Aici pe forum adevaratii eroi sunt altii, indiferent de numarul postarilor sau al frazelor dulci: Mihai Barbu, cei doi care au fost pana in Africa de Sud, cel care a fost in Rusia si Finlanda calare pe melc etc etc. Si toti au purces cu motoare banale, obisnuite. Pentru ei motorul a fost un mijloc, nu un scop. De fapt sunt multi ca tine. Sunt multi cei care isi iau motoare puternice pentru ca nu pot mai mult. O fac in mod defensiv, doar ca sa compenseze adevaratul curaj. Asta e parerea mea despre accidentul tau, sper sa nu te enervezi si sa devii tripolara numai pentru atat.

     

    Punct.

  10. Domnule Luke...Gilda nu e decat o motociclista...repet o motociclista nu posesoare de mobra...are permis si se da cu mobra de atunci cand matale iti bagai furnici in C U R ...faza e ca in lumea moto atunci cand unul ajunge sa dea de necaz inepe sa se uneasca ,sa se ajute...daca ai cunoaste o pe ,,cosanzeana,,asa cum ii spui matale iti garantez ca ai pleca de langa ea cu oarecare jena dupa cate ti ar spune sau explica cum e cu motociclismul asta...lasa infoiatul in pene si jignirile...du te si da te cu mobra si o sa vezi ca,cu cat te dai mai mult e posibil sa realizezi ce inseamna fierul de sub koor cu doua roti...e posibil oricand sa te spoiesti daca nu tu, te pandeste altul!Numa bine iti doresc!!!

     

    Plecati mah toti de aici ca sa nu "disturb the delicate genius"!

     

    Nu mai exista alti motociclisti decat astia 2-3 din curu Romaniei!

  11. Daca nu intelegi,intreaba si poate iti va raspunde careva,daca nu are altceva mai bun de facut.. "@" este folosit in contextu facut de mine,pentru a separa nickname-urile ,unele de altele,pe langa celebrul "Space" si virgula. Topicu acesta este facut pentru accidentarea unei fete,care pentru mine mi se pare mult mai interesant,decat "desteptaciunea" ta,de a ma corecta,pentru ca am folosit abuziv "@". Este dreptu meu sa scriu asa cum imi doresc,daca nu iti convine ,dute si latra in alta parte ca pe mine ma lasa rece vrajelile tale ieftine. Numai bine :cheers:

     

     

     

    Iarta-ma te rog.pentru ca nu am facut asa de multa scoala,precum dumneata si nu stiu sa scriu. Daca doresti poti sa imi predai niste gramatica tu,daca poti,pentru ca,chiar as nevoie ca sa scriu aici pe forum..... Aaa,si am uitat ,asta este un forum de corectat ortografie,nu pentru motociclisti... Inca odata,scuzele de rigoare.....

     

    Nu la tine ma refeream, dar acum pot sa iti spun: sau nu stii sa citesti.

     

     

    P.S.: 30 pagini despre nimic ... asta e motociclism?

    .

  12. Care-i faza cu @? Va-ti (tu si ailalti care le aruncati aiurea in text) tampit de tot? Eu stiu una si buna: cand nu cunosti sensul/intelesul unui cuvant nu il folosesti. Regula asta se poate aplica cu succes atat in exprimarea verbala cat si in cea scrisa.

     

    Sau cand nu stii sa scrii ...

  13. 1. Sanatate si recuperare usoara!

     

     

    2. Dupa atatea pagini am tras doua concluzii:

     

    a. Nu e deajuns sa fii ipocrit, cu prima ocazie trebuie sa fii si lingau patetic cu anumite complexe geo-politice. De aici si lipsa de consecventa ... ;

    b. Incepe sa ne placa de bogdanel.

  14. In Pantelimon vor mai fi multe accidente. Inafara faptului ca asfaltul e ca dracu' si se circula haotic, de ceva vreme e si o gasca care o arde racing in fiecare

    noapte. Mai nou, si pe stradutele dintre blocuri. Aseara m-a tot f**** unul la creieri vreo 3 ore cu demarajele lui.

     

    In rest, sanatate multa si insanatosire grabnica!

     

    Ala e cu masina ... si eu am crezut ca e motor cand l-am auzit prima data.

     

    E o epava de bmv de urla ca la balamuc, iar gagiu tot face drifturi in intersectii pe la scuar (pe trecerea de pietoni!).

  15. De ce isi are rostul !?!

     

    Nu de mult am constatat faptul ca am ajuns sa constientizez si sa ma feresc de anumite situatii in trafic, fara ca in mod normal sa se puna problema unui potential pericol. Ulterior mi-am dat seama ca situatiile descrise aici sunt un fel de "manual de utilizare al soselelor", pe care, ca si posesor de categorie A si mobra (fie nou sau cu sezoane in spate), te avanti cu entuziasm si bucurie nestiind de fapt ce te pandeste la urmatoarea intersectie, curba, sau drum drept cu linie dubla continua, ca de ... d'aia exista reguli de circulatie.

     

    Nimeni nu cred ca ar putea sa cuprinda si sa iti predea intr-un curs aceste cunostinte. Si chiar daca s-ar putea ar fi numai cunostinte teoretice si le-ai trata cu o doza de dezinteres, ca doar nu o sa ti se intample tocmai tie, dar cand vezi "d'adevaratelea" parca te trece un fior.

     

    De la primul post citit de mine despre accidentul lui Grizzly de la Aviatorilor, la cel de la Iancului care speram sa fie ultimul si pana la cel de la Morarilor, pot fie sa trag concluzia potrivita (da, soferul e de vina, dar daca si colegii nostril erau un pic mai ponderati inca se mai bucurau impreuna cu noi) sau pot sa fiu motociclist “adevarat” si sa strig “moarte conservarului!, ce cauta pe sosea cand ma dadeam eu!”<br style="mso-special-character:line-break"> <br style="mso-special-character:line-break">

     

     

  16. Sa se odihneasca in pace...Si zici ca doar o vesta avea pe el...Hmmm...R6 zici...hmmm...Poate ar trebui sa popularizam asemenea topicuri pe thread-urile de genul "Incepator vreau R1/R6/Hayabusa". Oare un 40-50 la ora il lasa doar cu niste oase rupte? Just my 2 cents.

     

    P.S. Deja 35 de useri citesc topicul...poate uni "zmei" de pe aici or baga si ei la cap ceva

     

     

    ... + numar rabatat. Nu am vrut sa postez asta dar vad ca deja incepem sa condamnam fara a gandi un pic inainte. Acum sa fim seriosi, majoritatea si sofam si facem asemenea manevre. Acolo intr-adevar nu e permisa intoarcerea pe linia de tramvai fiind din cate tin minte delimitata de linie continua. Dar faceti un exercitiu de imaginatie. Vrei sa o "comiti", belesti ochii, nu vine nimic, te bagi, dupa care vine unul care vrea si el sa o "comita" si se infige in tine la 100+. Acum cum e? Nu e cumva culpa comuna?

     

    Nu e intentia mea sa scuz pe sofer, dar sa nu fim ipocriti.

  17. Acum 20 minute am trecut si eu pe acolo. Groaznica imagine, cu cioburi, resturi, si balti de lichide din motor si sange, iar motociclistul acoperit cu folie. Foarte multe masini si lume multa.

     

    De la un politist am inteles ca intr-adevar soferul a vrut sa intoarca. Motociclistul a murit pe loc iar o a doua persoana ar fi la spital. Acum nu stiu daca au fost doua motoare (eu am vazut din mers doar unul in mijlocul drumului), sau daca a avut pasager, dar conform spuselor politistului al doilea "ar fi sarit de pe motocicleta".

     

    Dumnezeu sa-l odihneasca si sanatate celuilalt.

  18. Pacat de el, dar nu trebuie sa va demoralizati. Locul baiatului va fi luat de colegul nebu care inca nu are permis dar a facut recent o oferta foarte corecta de 3000 euro pe un R1 2003. El este un baiat foarte cumpatat cu capul pe umeri si puteti urmari debitarile sale elaborate, filosofice pe threadul acesta. Mai nou chiar da sfaturi incepatorilor. Bestiile trebuiesc imblanzite pe strada. De barbati cumpatati.

     

    concluzia: selectia naturala se desfasoara linistita in continuare.

     

    LE: tipul de mai sus e doar un exemplu pe forum. Cati sunt care isi cumpara motoare si habar nu au de forumul asta...

     

    Eu credeam pana acum ca exista doua tipuri de motociclisti: cei care stiu ei mai bine si cei care cunosc pe cineva care se pricepe mai bine. Pe colegu' nebu nu stiu unde sa-l incadrez ... Sper ca nu la rubrica Accidente, desi vad ca persevereaza.

×
×
  • Creează nouă...