Sari la conținut

costi1998

Membru
  • Număr conținut

    92
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de costi1998

  1.  

    Va multumesc mult de ajutor.. stați cam departe de mine să va dau o bere .. chiar va sunt foarte recunoscător pentru interesul acordat și pentru ajutor 

    revin cu un mesaj dacă reușesc cu un alt cdi dc sau cu instalația modificata
    S-ar putea ca cdiul sa fii puscat din cauza că i-a fost dat curent de la tractor de la cine l-a avut înainte :))

  2. Acum 6 minute, mobiletron a spus:

     

    In principiu nu trebuie modificat mare lucru, ai putea sa scapi doar cu o reasezare a pinilor in mufa de pe instalatie. Problema e alta, ca sa faci treaba asta trebuie sa ai un minim de informatii: schema electrica a atv-ului si ce fel de CDI este montat din fabrica, AC sau DC. Cand o sa ai aceste informatii atunci o sa stii daca poti face ceva.

    Multumesc mult, am gasit un cdi asemanator și o să îmi ajunga pe saptamana ce vine si în caz că nu merge a spus cineva că poate să îmi facă instalația electrică noua pentru 350de lei și sper că se rezolva

    Instalatia electrică am dat-o jos, din magnetou iasa 3 fire galbene pe care vine curent și altele 2 pe care am 0.1(probabil de la cititor).

    Firele galbene intra în releul de încărcare 

    Acum 35 minute, Fiziflash a spus:

    Hai sa-ti traduc din romana in romana ca nu ai inteles.

     

    Sfatul meu era sa nu te tiganesti la 250 de euro, ca vei pierde mai multi bani si vei pierde si timp. Pentru o anumita categoria de persoane pierderea timpului e o problema.

    Nu stiu de unde ai inteles tu ca ti-am raspuns cu hate, raspunsul era foarte bine intentionat. Ideea era ori sa nu fii zgarcit si sa dai 250 de euro pe piesa sa iti rezolvi problema, iar daca nu ii ai sa iti pui mintea la contributie sa ii faci in loc de improvizatii cretine care nu iti vor rezolva problema.  Asa-i ca nu ai luat bacul?

    Spre surprinderea ta am luat bacul și cel mai probabil cu o nota mai mare decât tine, dar asta nu reflecta inteligenta unui om dacă a luat bacul sau nu.

    La atv am o problema cu pornirea, nu face scânteie(iau cdi cu 250€ și poate tot nu merge) și plus de asta mai e stricat și electromotorul care și ala e special și e peste 200€. Toate adunate ajung de mai iau altul de banii ăia până aflu care e cauza

  3. 1 oră în urmă, Fiziflash a spus:

    nu iti raspund exact ce ti-ai dori dar in locul tau mi-as bate capul in timpul si umblatura care ar urma cum sa fac sa produc acei 250 euro. Dupa care l-ai cumparat si job done ;)

    Dacă stiam sigur că ala e și era doar problema aia nu-mi băteam capul. Și nu ți fa tu grij de cum fac eu banii sau cum îi cheltuiesc  

    Hai salut și nu mai fi hater.

  4. Salut, dețin un atv adly 300 și cdiul s-a ars și intrebarea mea e ce ar trebui să modific la instalație ca să mearga cu un cdi universal sau cu un alt cdi pentru că nu gasesc cdiul pe original decât la 250€+ în străinătate. 
    sau unde as putea să trimit instalația să o modifice pentru un alt cdi. 
    multumesc frumos pentru raspunsuri

  5. Salut, am o problema cu un atv adly 300. De fapt doua.

    Prima, și cea mai gravă ar fi că nu reușesc nicicum să obțin scânteie, precizez că sunt câteva fire tăiate și nu știu exact fiecare ce rol are.

    Atvul pornea înainte și “peste noapte” nu a mai pornit și a stat așa 4 ani de zile. 
    Când l-am desfăcut am observat că cdiul este spart/bubuit/ars https://ibb.co/m5hH14V

    Pentru modelul asta nu am gasit cdi doar în străinătate așa că am pus unul universal, dar fără succes. Apoi am schimbat bobina de la fisa de la bujie. Tot nu are scânteie . Nu știu care ar fi traseul de urmat ca să depistez de unde e buba, dacă ați putea să mă ajutați 

     

    Problema a doua ar fii că electromotorul e stricat și nu gasesc pentru modelul asta și e un electromotor putin mai special și nu știu cum as putea să îl repar sau să modific altul ca să se potrivească Magneții din interior sunt 2 sparți și cărbunii par ok, dar rotorul se invarte greu + dacă pun curent pe el nu invarte

    https://ibb.co/pnLmJXv
    https://ibb.co/HYHWqP6

     

     

     

  6. S-a dat startul la cursa incepatorilor, care se tine pe drumurile publice, unde premiul cel mare este VIATA !!!. La aceasta cursa cu cat ai mai multi KW cu atat ai sanse mai mici la premiul cel mare. Aici cei ce sufera de megalomanie, nu fac nimic altceva decat sa isi scada sansele de la 0.1% la 0.01 %. Va urez succes !!!

     

    *** Ma ocupam cu dezmembrari moto si va anunt cu parere de rau ca am "cumparat" foarte multe motociclete de la familiile incepatorilor pe o cruce de marmura, o pomana si am auzit de multe ori replica "Ia fieru asta de aici si scapa-ne de el ca din cauza lui am pierdut baiatul"

     

    Sfatul meu pentru incepatori este sa isi ascuta reflexele pe moto cu kw putini caci sunt foarte manevrabile si usoare. Iar pentru cei ce s-au nascut cu talent, sa isi demonstreze si ascuta abilitatile de pilot pe circuit.

    Inainte puteai sa iei A la 18 ani si nu mureai,acum daca iei la 18 ani un motor de A,gata mori,esti incepator.

  7. Atunci ia.ti tata 600, mergi pe naspa cu ele si intra cu capul in gard. A mai fost acum cateva zile un junior de 16 ani fara permis cu moto neinmatriculata care a vrut sa zboare. Tu doar schimbi introducerea nu si deznodamantul.

     

    Daca iei motocicleta pentru putere si sunet esti un cocalar pe 2 roti. Motorul il iei pentru utilitate in oras si/sau pasiune, cum ai bagat sunet si putere in discutie, esti un cocalar care ia motorul sa impresioneze panarame.

    Da vere,daca dau 4500€ pe un motor,vreau unul calumea,nu să stau ,cand am A ,încă 1/2 ani ca să îl vând pe ala,putere îmi trebuie pentru că nu o să îmi ajungă puterea de la 250 ,la un drum de Germania ,vreau să ajung cu motorul pe roti,nu în remorcă.

    Motorul îl iau din pasiune ,altfel nu îmi luam enduro și ATV să merg pe deal ca să impresionez urșii și nu imi luam nici aprilia ,care are un zgomot de (cuvant urat),pe lângă altele la clasa ei.

    Plus de asta,de banii ăia puteam să îmi iau altceva ca să impresionez,chiar nu am nevoie de atenția panaramelor,am pe cine trebuie lângă mine.

    » Post actualizat in 10 Aug 2016 18:25

    in cazul asta...

    giphy.gif

    mission accomplished!

    😂😂😂
  8.  

     

    nu ma cred zeu, doar ma amuza postarile tale.

     

    ca sa fiu si on-topic: poti sa iei orice gioarsa si sa-i pui carene de Panigale, dar per total o sa coste cat nu face.

    asa, de curiozitate, bugetul pe care vrei sa-l aloci pt mobra care e? intreb ca sa stiu daca iti permiti sa te gandesti la SF-uri dintr-astea sau daca doar visezi cu ochii deschisi.

    4500€

  9. @gogO. Anuntul e exirat,eu ți-am arat despre ce vorbesc,plus de asta poți vedea pozele și descrierea :)

     

    Ai citat "carene de r1" ,eu nu am scris nicăieri asa ceva pe topicul asta :)

    CITÁT1, citate, s. n. Fragment dintr-o lucrare scrisă, reprodus întocmai și cu indicarea exactă a izvorului, în scopul de a întări și a ilustra o idee sau o argumentare; citație.

    Hai să învățam să nu ne mai credem zei pe lângă cei noi/începători pentru că nu rezolvăm nimic:)

    Nu am timpul/dispoziția necesară ca să mă cert cu toți isteții de pe internet,daca tu crezi că ai dreptate problema ta.

    Zi-mi și tu mie ce rost își are comentariul asta :

    "daca si alea de pe gs500f sunt "carene de r1", s-a terminat smecheria... =))" , și după vii și zici că am eu ceva cu tine,la fel și ceilalți care au comentat doar ca să comenteze.

    » Post actualizat in 08 Aug 2016 19:08

    http://olx.ro/oferta/suzuki-gs-500-f-ID6B6Ay.html

    Ia d-aci, limitata gata, de la muma ei...are si carene, consuma putin, pune si oua in tigaie... :stuck:

    Mulțumesc mult de opțiune,dar nu îmi plac motocicletele alea...
  10.  

    daca si alea de pe gs500f sunt "carene de r1", s-a terminat smecheria... =))

    Era modificat prietene,de-aia am întrebat,avea spate de r6 03 și fața o avea gen Yamaha tzr

    Mi-a zis cineva că se pot pune carene chinezești de yamaha pe mai multe modele de motoare.

    Se poate închide topicul.

    » Post actualizat in 07 Aug 2016 21:39

    Uite că am găsit și motorul. https://lajumate.ro/suzuki-gsf-600-s-categoria-a2-2797620.html hazliu mic ce esti tu...

    » Post actualizat in 07 Aug 2016 21:50

    Nici măcar nu ai "citat" corect

    Eu am scris " pe care se pot pune carene de R6/cbr rr ?Era acum câteva luni un Suzuki gs cu niște carene sport gen Yamaha r1"

    Întâi trebuie să învățam să citim,apoi să ne batem joc ,gogo.Ms.

  11. Știți un model de motocicleta care poate fi limitată "legal" pentru A2 și pe care se pot pune carene de R6/cbr rr ?Era acum câteva luni un Suzuki gs cu niște carene sport gen Yamaha r1

    Daca în carte scrie 35kw,atunci cum pot afla care e puterea "reala"?

     

    GogO. Stai liniștit că asta se întâmpla cand mergi cu un asemenea motor la rar,iti trece ce e în carte.Nu am întrebat pe alte topicuri,dar nicăieri nu era ceva concret,doar presupuneri.

  12. Pai si tu ziceai ca nu te intereseaza. Iesi tu primu' ca vin si eu. Mai am un pic pana la 7000 de posturi...

    Nu ma intereseaza raspunsurile de genu ,nu ma refeream la toate :)

    "anumite chestii pe care oricum nu il intereseaza pe acel om,deoarece el a luat in calcul toate aceste variante si isi asuma resposabilitatile" si nu ma refeream stricat la acest topic.

     

    Daca vrei iti deschid usa :)

     

    Hai ca daca mai dai niste raspunsuri de genu,faci si tu 7000 ca băjeții.

  13. Nu am sa inteleg niciodata rautatile astea,pe care suntem supusi sa le suportam cu totii ,asa e la noi la romani,mereu sunt 2/3 viteji.

    Frate,daca omul a intrebat ceva despre un subiect si il intereseaza strict acea problema,daca nu il poti ajuta,atunci de ce te mai bagi in seama spunand anumite chestii pe care oricum nu il intereseaza pe acel om,deoarece el a luat in calcul toate aceste variante si isi asuma resposabilitatile.

    Pe prima pagina am primit in mare parte raspunsuri care m-au ajutat,dupa au inceput sa vină haterii :)

  14. Nu o lua in nume de rau, am spus doar ce stiu,ce cred si cum sta treaba in cea mai mare parte! Bafta!

    Multumesc mult de sfat ! :)

     

     

    Avand in vedere ca principalele criterii de alegere a motocicletei sunt "sunetul si aspectul", ignorand legea, puterea si responsabilitatea pe care ti-o asumi, iti poti face o idee destul de buna despre ce tip de motociclist este, acestea fiind detalii atat timp cat se uita lumea la tine cand te duci la cafenea si se aude bine redlineul.

     

    Nu-s trecut cu mult de 18 ani ai tai sa ma dau intelept, dar spre deosebire de tine, nu am probleme de inconstienta specifice varstei, daca parintii nu ti-au zis pana acum, macar tu (daca ratiunea si capacitatea ta mentala sunt la cote normale, altfel n-are rost din start) sa-ti tragi un semnal de alarma dupa ce 20 de oameni iti spun acelasi lucru, inainte sa mai fie "inca un topic la decese", pentru ca sa fim seriosi, n-o sa tii limitarea aia nici 2 zile, considerand ce atitudine ai tu legat in primul rand de faptul ca nu este legal si ce inseamna pentru tine motocicleta.

     

    Ti-as recomanda un motor de a2, sunt destule din care poti alege si care sa 'fuga' destul pentru nevoile tale de la 18 ani, dar din partea mea poti sa-ti iei ce vrei, cum ai zis si tu, pentru noi va fi doar un alt topic, pentru tine ceva mai mult, pacat ca parintii tai nu ti-au bagat mintile in cap si ca faptul ca arata si se auzea bine nu o sa mai conteze atunci. Iar legat de faptul ca 'nu stie nimeni ce putere are', sunt destule date in talon care la o simpla cautare intr-o baza de date sa arate ca R6-le tau nu a venit in vecii lui cu 35kw din fabrica, asteapta primul incident (desi probabil in mintea ta, tu nu vei avea niciunul) si o sa vezi cum sta treaba cu dosarelele penale.

     

    Eu iti urez bafta in orice vei alege, sunt fan al teoriei lui Darwin. :)

    Dupa ce ti-ai dat tu seama ca eu sunt inconstient ?

    Daca eu imi aleg motocicleta dupa sunet si aspect ,pana la urma e fix problema mea,tu cand ti-ai luat kymco ,nu te-a intrebat nimeni de ce ,tu ti-ai ales-o pentru nevoile tale,la fel si eu,la toate motocicletele pe care le-am avut si pe care o sa le am ,o sa le aleg pentru nevoile mele,nu pentru ale altora.

    "dar spre deosebire de tine, nu am probleme de inconstienta specifice varstei" Eu sunt inconstient deoarece vreau un motor care sa imi placa ,nu inseamna ca DACA o sa il delimitez ma voi duce cu 200 prin oras sau stiu eu ce alte prostii,ca si cum,daca ai un bugatti,esti inconsitent,nu frate,daca ai bugatti ,poti sa mergi si legal si fara probleme

    Pana la urma eu am intrebat ceva,imi asum toate riscurile daca vreau sa fac asta,vorba aia ,sunt major acum ,nu stiu de ce te doare pe tine p**a ca mor eu sau nu,sau ca ma compari cu tine,care poate suntem total diferiti,mie imi plac sportivele,tie poate iti plac chopperele sau mai stiu eu ce,plus de asta tu nu ai de unde sa stii ce inseamna pentru mine o motocicleta. Nu am chef sa ma cert cu nimeni,doar am intrebat ,am primit raspunsuri care m-au ajutat ...le multumesc tuturor celor care m-au ajutat,pana la urma imi voi cumpara una gata limitată.

  15. Ai mers o simgura data macar cu un ss 600 limitat?? Daca nu,te inteleg. Pai e gatuiut din toate partile,abia merge. Cuplu spre zero. Mesteci in cutie de iti vine f.ute. Oricare motor desicat a2 este net superior unei tiganii din asta,limitata. Daca chiar gasesti si iti si iei,teoretic sa zicem ca totul o sa fie legal,nu iti dau nici doua ture,doua iesiri cu asa ceva. Si iti zic si dece. Tu avand sa spunem r6 2005 o sa iesi cu tovarasi de ai tai cu ss uri 600-750-1000, doar n o sa iesi cu cineva cu aprilia rs 125 si alte pocnitoare de genul. Deci vei ramane tot ultimul ceea ce te va impinge instant spre a scoate acea limitare. Bafta!

    Da,asta e adevarat si nu,nu am mers cu unul limitat pana acum...

  16. or fi gandit ei ceva cand au impus toate 3 regulile. e totusi legislatie UE, nu e facuta pe genunchi la noi in tara.

    Da,dar in Germania se poate conduce cu A2 o motocicleta limitata la 35 kw si care are peste 70kw ,poti cauta pe mobile.de ,e plin de ele

    https://gyazo.com/5dd5d999140a7d7dc4faede13a0e7921

     

    clasa A2
    Motociclete - Biciclete, de asemenea, cu ataș - cu
    • o putere a motorului mai mare de 35 kW și
    • un raport de putere la o greutate de max. 0,2 kW / kg

    vârsta minimă:

    18 ani

    cerinţe:

    Nici o altă clasă este o condiție prealabilă

    Expirarea:

    Clasa A, limitată rămâne valabilă.

    inclusiv:

    Clasa A1 și M

    note:

    În posesia clasa A1 de cel puțin 2 ani, este doar un test practic este necesar (permisul de conducere etapa a).

    Sursa : https://www.tuev-nord.de/de/privatkunden/verkehr/fuehrerschein/fuehrerscheinklassen/klassen-a-a1-a2-und-am/

  17. Stiu 1841 de persoane care si cautau asa ceva,neaparat er şasã,cbr,etc, deci potent, le aduceau de pe afara si nici nu le coborau bine din duba ca le si desfaceau sa vada unde e limitatoru sau ce dracii mai erau acolo. Scoteau alea si mergeau pe naspa. Ceva imi spune ca si tu vrei sa faci acelasi lucru ! Sper sa ma insel..

    Pe mine ma intereseaza mai mult sunetul si designul,daca o sa ma plictisesc peste ceva de timp si o sa simt ca e puturoasa,normal ca o sa fac asta,la fel ca si majoritatea.

    Pana la urma ,125 e mare pana te obisnuiesti ,apoi 600 e mare ,pana te obisnuiesti cu ea,si o sa vrei 1000 ,stiu foarte multe cazuri si asta e realitatea

    » Post actualizat in 05 Aug 2016 12:34

    Si cum dovedesti ca motocicleta ta are instalat kitul care realizeaza limitarea la un control de rutina?

    Hartia aia nu are valoare, ba te alegi si cu dosar penal daca esti depistat circuland cu o motocicleta care are in talon trecuta puterea intreaga plus hartia aia, tu avand A2.

     

    Suna la RAR si intreaba daca ei fac asemenea omologari. Daca nu se fac atunci ori cumperi o motocicleta ce are trecuta in talon o putere compatibila cu A2 (ca e reala sau nu asta nu conteza) fie cumperi o motocicleta nelimitata pe care o limitezi pe cale legala intr-o tara unde se poate face acestu lucru appoi o importi ca limitata in RO.

    Acel kit se monteaza la reprezentanta,din ce am inteles eu de pe alt topic :D

  18. - motociclete cu puterea maximă de 35 kw, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0,2 kw/kg. şi care NU sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;

    toate cele 3 conditii trebuiesc indeplinite!

    simplu!

     

    o poti limita, dar nu te incadrezi legal cu A2, deoarece e derivat dint-unul care initial a avut mai mult de 70kW

    citeste forumul, sunt nspe mii de topicuri pe tema asta!

    Daca e limitata ,cand o inmatriculezi pentru prima oara in Romania ,ei o sa treaca 35kw ,nu stie nimeni care era puterea inainte,am cautat pe forum,si pe google si peste tot si nu am gasit nimic care sa ma ajute decat posturi gen : un nou topic la decese ,sau o sa mori,sau nu te mai da mare si ia-ti ceva care sa se incardreze pentru A2 ,posturi care nu ma ajuta cu nimic,daca e sa mor ,la fel pot sa mor si cu aprilia mea de 125.

     

    Sunt sute de motociclete in Romania gen cbr /cbr rr / r6 /r1 care sunt conduse cu A2,o motocicleta in plus sau in minus o sa fie acelasi lucru

    » Post actualizat in 05 Aug 2016 12:13

    Exista deja un topic despre asta. Kitul de care ai zis la final se pare ca e agreat de RAR.

    /index.php?/topic/739916-cum-poti-face-limitare-la-rar-pentru-cata2/

    Multumesc,adevarul ca in ultima luna nu am mai cautat pe forum ,ma uitasem inainte si nu am gasit nimic

  19. Mulțumesc tuturor pentru timpul acordat :) ,am să ma axez pe cele deja limitate,deșii unele sunt limitate cu acea foaie,nu știu dacă și in carte ,plus acel kit are și o plăcuță care se pune pe cadru și scrie ca e limitată la 35kw

    În schimb am găsit și asta http://www.alphatechnik.de/produkte/leistungsaenderungen/motorrad/leistungsaenderungen/35-kw-48-ps.html ,aici cred ca limitarea se face la acel service și ei atestă că este limitata(cred)

×
×
  • Creează nouă...