Sari la conținut

Silviu101

Membru
  • Număr conținut

    100
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Silviu101

  1.  

    Eu am facut Transalpina si Transfagarasanul weekendul asta cu sotia in spate. Din cauza avertizarilor meteo grupul preconizat s-a destramat. Am plecat sambata pe la 10, A1 pana la Pitesti, Valcea, luat masa la Horezu, vizitat Pestera Muierilor, Novaci, Transalpina pana aproape de Sebes cand am facut dreapta pe 106E spre Jina, cazare in Sibiel. Astazi plecat tot pe la 10, Sibiu, Transfagarasan, pauza pentru vizitat cetatea Poenari, Pitesti si venit acasa pe DN7.

     

     

    Ganduri si impresii :

    • Ploaia nu ne-a afectat prea tare. Au fost ceva nori, dar primele picaturi le-am simtit abia cand am iesit din pestera. Problema a fost ca dupa ce iesi din pestera te intorci pe jos pana in parcare cam 1 km. Dupa ce am iesit din Baia de Fier ploaia s-a oprit, dar chiar inainte de Novaci a luat-o din nou, de data asta sanatos. Ne-am bagat sub un copac, ne-am pus toalele de ploaie, am asteptat vreo 10 minute timp in care am mancat niste dude (am nimerit sub 2 duzi si un nuc). A mai tarait un pic la iesirea din Novaci vro 2-3 minute si atat. Primii 7-8 km din Transalpina i-am prins uzi, dupa care asfalt uscat si soare pana dupa Obarsie. Ne-a mai prins un pic dupa ce am facut dreapta spre Jina, dar a durat putin si nu a avut o intensitate deosebita. Duminica n-am prins nici un strop.
    • Varianta 665 intre Horezu si Novaci e in lucru. Incepe si se termina bine, dar are portiuni destul de nasoale.
    • Pentru cine e interesat de pestera, de notat ca programul de vizitare e din ora in ora, deci atentie cand ajungeti sa nu stati si sa asteptati.
    • Pe bucata de Transalpina din judetul Alba o sa ii injurati de cei de la drumuri la greu. In dreptul podetelor nu exista turnat asfalt si esti obligat sa incetinesti extrem de mult, cred ca mergi vreo 20 de minute in care te opresti la fiecare 30 de secunde. Foarte frumoasa e si portiunea spre stana lui Ghita Ciobanu' cu o mica mentiune : versantul cade pe tine. Am ocolit o gramada de pietroaie si am incetinit pentru cateva portiuni pline de nisip.
    • Prin satele de dupa Jina cineva i-a invatat pe pusti sa bata cuba cu cei de pe motoare ... m-am abtinut gandindu-ma ca nu ar fi fost deloc placut pentru ei cu mana goala, iar eu cu manusi si cu 40-50 la ora. Au fost vreo 3-4 grupulete cu "instinctul" asta, deci nu o pot considera un incident izolat.
    • Transfagarasanul nu se prezinta prea bine, sunt portiuni bune, portiuni mai putin bune si portiuni periculoase. La capitolul periculoase sunt vreo 3-4 km unde s-a pregatit astfaltarea gropilor, dar nu s-a facut, asa ca sunt o gramada de portiuni rectangulare lipsa din asfalt, iar cateva sunt puse al draculoui de prost, imediat dupa curba (greu de observat) si pe trasa ideala. Trecutul sus prin tunel e ca trecutul printr-un congelator urias.
    • Cine are chef de o cura de slabire se poate duce la Poenari. Sunt doar vreo 1500 de trepte de urcat pana la cetate, prin padure la aer curat ;)

    Felicitari.Foarte frumos.Cati km ai facut in total?la acelasi traseu ma gandesc si eu de ceva vreme.

  2. Pentru circuit clar iti trebuie combinezon dintr-o bucata,deoarece cand cazi de obicei te duci raschetat si ti se poate ridica geaca apoi se roade fermoarul sau materialul de care e prins.Daca are si cocoasa e un plus.

     

    Cele din doua bucati sunt mai comode pentru ca pot fi purtate separat,le imbraci,dezbraci mai usor.Sunt foarte bune si ele iar daca e sa cazi depinde de calitatea costumului foarte mult daca or sa mai stea intregi sau daca ramai cu spatele gol si fara un metru patrat de piele,dar aici sunt multi factori de luat in considerare.

     

    Sa speram ca nu va fi nevoie sa probezi pe pielea ta care e mai bun:))

  3. Problema destul de intalnita la VFR - releul de incarcare.

    Eu am avut modelul anterior, fabricatie 1999, l-am cumparat la 76000 km si l-am vandut la 96000 km.

    Doi ani si 20000 km cat am mers cu el nu am avut probleme, doar acel releu de incarcare.

    Un motor din 2002 si cu 50000 km zic ca e ok. Sunt totusi 13 ani, daca te plimbi doar prin oras si tot faci kilometrii astia cu el.

    Releul de incarcare e o problema comuna la hondele din perioada aia.

    Sunt curios in legatura cu cele care au 30000 km si sunt de prin 2002

  4. Salutare.

    Ma gandesc ca urmatorul motor sa fie un Vfr 800 de prin 2002 varianta facelift.

    Acum vin intrebarile,probabil scrie pe topic dar are enorm de multe pagini

    -la ce sa ma uit cand e sa il iau?

    -ce probleme uzuale are?

    am vazut ca sunt cateva de prin 2002 cu aproximativ 30000 km.e cam putin pentru genul asta de motor.se pot da km inapoi?

    un motor pe la 50000 km daca e intretinut e ok?duce?stiu ca sunt destul de fiabile

    Recomandari ceva?Multumesc

  5. Multumesc. Am vazut ca sunt foarte putine de vanzare.Probleme ceva dupa care ar trebui sa ma uit la cumparare?


    » Post actualizat in 03 Feb 2015 16:47

    Nu mai e nimeni pe topicul asta posesor de xt?

×
×
  • Creează nouă...