Sari la conținut

marius_florin

Super Membru
  • Număr conținut

    497
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de marius_florin

  1. Salutare,

    @capnJackSparoww: ce traseu ai folosit pt Paris si ce motor /consum? Pe viamichelin imi arata cam 300euro.

     

    Ma intereseaza si pe mine sa-mi aduc moto in Paris. Mai e cineva care sa fi facut traseul pe moto? sau poate stiti alte solutii de transport. eu as vrea s-o aduc peste doua saptamani.

     

    Seara buna/

    Marius

    Salut! Am fost si eu pana in Italia vara trecuta, asa ca va pot prezenta putin situatia: Daca intrati in Serbia pe la Portile de Fier, primii 100 de km (pana la autostrada) sunt groaznici - drumul prost si foarte multe curbe, mici tunele neiluminate, etc. (eu cred ca am facut 2 ore pe drumul ala - stilul de mers "pensie"). Apoi este autostrada pana la intrarea in Italia: aproximativ 10 euro (daca nu chiar 5) autostrada in Serbia, 11-12 euro autostrada in Croatia - pana aici se plateste la bariera, apoi 7.5 euro Vigneta in Slovenia - daca te prinde politia fara Vigneta iti ridica talonul si amenda e 200 de euro. Nu incercati sa mergeti pe drumuri fara taxa (adica in afara autostrazilor) pana in Italia - nu merita!

    Eu am dormit in prima noapte in Ljubljana, dar am ajuns foarte tarziu acolo (1 noaptea). Daca nu rezista organismul/copilul, puteti sa innoptati la Zagreb. A doua zi la 16:30 eram la Torino circuland pe autostrazile Italiei (35 de euro in total). De la Torino pana la Saint-Tropez mai sunt cateva sute de kilometri). Drumurile nationale in Italia sunt bune, iar soferii sunt foarte atenti la motociclisti, dar dureaza destul de mult (comparativ cu autostrada). Sa alimentati cat de mult puteti in Romania si in Slovenia; in Italia benzina e foarte scumpa, ar fi bine sa alimentati cat mai putin in Italia. Pentru ruta Romania - Italia, ViaMichelin afiseaza un "scor" destul de apropiat de realitate (benzina si taxele de drum sunt destul de mari). In schimb, cand am fost la Paris am reusit sa ajung la destinatie cheltuind doar 150 de euro pe ruta Romania - Ungaria - Austria - Germania - Franta, mai putin decat estima ViaMichelin!

    Drum bun va urez!

  2. Va rog sa-mi spuneti daca demersurile in vederea obtinerii certificatului de autenticitate RAR pot fi facute si de catre o terta persoana (o alta pers. decat solicitantul din acte ), fara a exista vreo procura notariala. Sau este obligatorie prezentarea procurii ?

    Multumesc anticipat.

  3. ti-au venit prin airmail + posta romana sau parcel force? (prin parcel force are sens.. prin airmail: wow! )

    din pacate la wemoto nu gasesc si o-ringul de la butuc pentru partea unde intra pinionul.. (sincer nici nu stiu unde sa caut asa ceva... in afara de honda desigur)

    este foarte mare ca diametru si subtirel.

     

    pls.. sugestii ca mai e vreme de mers si benzina in rezervor si eu stau cu roata desfacuta

    multam

     

    Airmail.

  4. oameni buni.. nevoie mare de smeringurile de la roata spate + o-ringul de la butucul de pinion.. cine imi spune de unde le pot lua !? (si dc se poate sa le iau si cat mai rapid.. ca de la wemoto prin arimail dureaza saptamani)

     

    ah.. si amortizoarele de cauciuc din butucul de pinionul de la roata

     

    multam

     

    Eu am luat acum o luna si ceva un kit de rulmenti de la wemoto si mi-au ajuns in mai putin de o saptamana.

  5. heei..usor :laugh:

     

    ti-am scris pe mess - ma gandeam ca te gasesc mai usor decat pe forum.

     

    zi-mi te rog ce stickere ai ca sa stim cum ne organizam. daca nu are nimeni nimic impotriva le trimiti mie si le impart eu.

     

    hai ca nu ramai cu ele pe cap ca noi chiar intrebam ce s-a intamplat cu ele in wk acum :laugh:

     

    fruntea sus ca nu e dracul atat de negru

     

    numai bine!

     

    Mesaj completat

    ..azi am monopolizat topicul..

     

    am vorbit cu hondafan - baiatul cu stikerele... o sa imi trimita lista cu ce stikere sunt gata, mi le trimite mie...si am sa va bazai eu pe fiecare in parte sa vedem cum recuperez banutii de la voi si cum va dau "marfa"

     

    o sa avem stikere

     

    Sper sa fie si al meu p'acolo... marius sau marius_florin . nu mai tin minte si mi-e o lene sa mai caut postul cu pricina .... :angry:

     

    aham ...

     

    :cheers:

  6. Anul trecut am incercat sa merg cat mai mult pe forestiere si am reusit sa gesesc cateva superbitati. :lol:

     

     

    1. Dj 123 / (Bacau ) Darmanesti-Lacul de acumulare Poiana Uzului > Sanmartin (Harghita)- forestier - soft enduro

    2. Dj 122 / ( Harghita )Micfalau- Baraolt dupa care Dj 131 pana la Odorheiu Secuiesc - drum asfaltat, foarte putin circulat, peisaje superbe-rezervatia de pasari de la Sanpaul

    3. Dj 127 (HR) Ditrau - Tulghes (NT)- forestier - soft enduro- peisaje superbe

    4. Dj 124 (SV) Brosteni - Darmoxa - Panaci -Neagra Sarului- Gura Haitii (SV)- drum forestier / asflatat - exploatarea de sulf din Calimani

     

     

     

    Mesaj completat

     

    Cateva poze :

     

    post-8333-1248516257_thumb.jpgpost-8333-1248516264_thumb.jpgpost-8333-1248516273_thumb.jpgpost-8333-1248516310_thumb.jpgpost-8333-1248516325_thumb.jpgpost-8333-1248516333_thumb.jpgpost-8333-1248516339_thumb.jpgpost-8333-1248516344_thumb.jpgpost-8333-1248516401_thumb.jpgpost-8333-1248516416_thumb.jpgpost-8333-1248516425_thumb.jpgpost-8333-1248516445_thumb.jpg

    post-8333-1248516459_thumb.jpgpost-8333-1248516481_thumb.jpgpost-8333-1248516500_thumb.jpg

    post-8333-1248516511_thumb.jpgpost-8333-1248516576_thumb.jpgpost-8333-1248516610_thumb.jpgpost-8333-1248516625_thumb.jpgpost-8333-1248516636_thumb.jpg

    post-8333-1248516646_thumb.jpg

    Mesaj completat

     

    Ceva idei pt tura de anul asta ?? :D

  7. Am trecut si eu printr-un accident similar de era sa raman infipt intr-un gardulet din ala mic pe Bdul Unirii. Deoarece am fost accidentat la un picior si am fost obligat de politie sa merg la spital pentru verificari, soferului implicat in accident i s-a retinut permisul de conducere si a primit amenda. Asta e pedeapsa pentru neasigurare soldata cu accidentare. Cu cat accidentarea este mai grava se ajunge si la dosar penal etc.

    Dar in cazul de fata cea mai buna razbunare este sa o dai pe domnisoara in judecata pentru daune morale, plata onorariului avocatului tau si toate cheltuielile cu spitalizarea si judecata, mai ales ca fratele tau va ramane pe viata cu cicatrice sau mai rau din neatentia ei. In opinia mea un judecator iti va da castig de cauza mai ales ca domnisoara are de unde sa dea. Pacat ca traim in Romania si trebuie sa ne gandim si la faptul ca oamenii cu bani cam scapa basma curata din orice k.k.t., sper ca tu sa ai noroc de un judecator care nu poate fi influentat de astfel de oameni.

     

    A primit doar amenda fiindca ai avut pina in zece zile de ingrijiri medicale.

  8. Ce-mi place mie de tara asta in care cei in cunostinta de cauza referitor la ce SCRIE la lege, sunt in totala necunostinta de cauza legata de APLICAREA ei.

     

    Te rog sa-mi spui si mie ce meserie ai. ( pe pm)

    Legea se aplica ,numai ca efectele... nu sunt tot timpul evidente. Din pacate ...

  9. Aici tu cred ca te inseli. Traim intr-o tara atat de absurda incat singura preocupare a tribunalelor e sa dea sentinte care tin loc de lege si care cresc salariile judecatorilor, in care instanta suprema sau Curtea Constitutionala e preocupata doar de anularea legilor care incearca sa anuleze sporurile salariale pe care le-au dat judecatorii judecatorilor prin hotarare judecatoreasca, asa ca tare ma mir de ce nu ne dau afara astia din UE. Oricum, ce ma mira si mai tare e ca inca n-a aparut un avocatel smecher care sa apere un pui de om de bani gata (de genul smecherasului cu 2 luni vechime la permis de conducere care a omorat acum 2-3 zile 6 oameni undeva pe langa Timisoara) si sa atace la Curtea Constitutionala rahatul ala de Cod Rutier care e o evidenta incalcare a Constitutiei si a Cartei Drepturilor Omului pentru ca discrimineaza pe cei care nu au permis de conducere fata de cei care au. Adica nu e o incalcare evidenta a drepturilor omului si a egalitatii de sanse sa fi apostrofat si bombanit de politisti daca mergi pe motocicleta sau pe masina fara permis, ca sa nu mai spun de nenorocirea ca ai putea lua si ceva amenda si ramai cateva zile fara bani de bere?

     

    Ce-mi place mie de tara asta in care toata lumea isi da cu parerea... Mai tot timpul in necunostinta de cauza.

    E foarte probabil ca accidentatul sa ia mai mult de 6o de zile de ingrijiri medicale, asta inseamna in mod cert dosar penal pentru vatamare corporala grava din culpa. Politia este obligata de lege sa se autosesizeze ( in toate cazurile cand exista victime dealtfel) , iar pt cei implicati nu mai exista calea impacarii. Adica pasarica aproape sigur ca va fi trimisa in judecata si i se va da o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani ( bineinteles cu suspendare).

  10. Deci: pentru a se lamuri tot.

     

    1. Nu mai aduceti injurii ca tot noi picam de maidanezi prosti si inculti.

    2. Nu deformati adevarul.

     

     

    Motociclistul circula pe banda 2 regulamentar si nu cu viteza mare..., autoarea accidentului pe banda 3. Locuind in zona aia si conducand autotrenul Audi A5 de 40 de tone s-a gandit sa faca dreapta. Din cauza faptului ca era un soare foarte puternic la ora 19:30 purta ochelari de soare gen Masca de sudura. Dupa ce s-a asigurat in oglinda de pe partea dreapta ca coafura rezista si ca nu il rateaza pe motociclist a tras cu ambele maini de volan sa faca dreapta. Motociclistul, circuland cu o viteza de aproximativ 3-400 km la ora invaluit de mantaua invizibilitatii n-a mai putut evita accidentul. I-a stricat masina saracutei femei care intre timp (dupa accident) si-a chemat pasagerul cu care era in masina dar care venise separat (fals in declaratii) cu un X5 negru. Aceasta dupa ce s-a asigurat ca motociclistul are o mana rupta si o taietura urata la picior s-a pus pe bancuri si glume cu finantatorul ei (frustratul cu X5-ul) di cu vecinii de bloc. Din fericire pentru ei legislatia de rahat pe care trebuie sa o respectam(ma refer la cea rutiera) o sa o pedepseasca cu: amenda 240ron (17o ron in 24h) si 3 puncte de penalizare pentru neasigurare la schimbarea directiei de mers.

    in continuare o sa postez cateva fotografii pe care le-am facut personal la fata locului.

     

     

    iar cu acestea incalecai pe-o sa si... in masa - ca nu am voie sa vorbesc licentios.

    am vb aseara cu fratele victimei - motociclist si el - si mi-a zis ca este destul de bine la spital la municipal.

     

    Aici te cam inseli.

    In asemenea caz se intocmeste dosar penal pt vatamare corporala din culpa. Sa mearga neaparat la politie sa depuna plangere. Deci o sa trebuiasca sa scoata ceva mai multi bani din buzunar, depinde de cat de insistent va fi accidentatul.

  11. De ce oare la noi a fi beat e circumstanta atenuanta ?

     

    Eu pe astia i-as baga mai rau la bulau. Ai fost beat stai inca 2 ani la bulanica sa te dezalcolizezi.

     

    Tara de kako. Mai multe accidente dataorate soferilor beti nu are nici o tara europeana.

     

    Pacat de cele intamplate.

     

    Recuperare grabnica motoristului.

     

    De unde ai dedus tu ca, in acest caz, a fi beat este circumstanta atenuanta ???? :lol:

×
×
  • Creează nouă...