Sari la conținut

stefan321

Membru
  • Număr conținut

    8
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de stefan321

  1. Nu cred ca putem raspunde obiectiv deoarece cei mai multi de aici suntem Aprilisti inraiti . In rest , acest topic contine comori de informatii , depinde doar de tine sa le descoperi . Wulan Aprilia !

     

    M-am apucat de citit topicul si asa nu am altceva de facut.

     

    Asa-i Remuse!

     

    @stefan321,cel mai bun lucru e sa studiezi acest topic din scoarta in scoarta,cu rabdare-ca iarna-i lunga-si tragi tu o concluzie la final!

    Si da suntem aici o mana de fani cel putin inraiti!Ceilalti de care doar gura a fost ca-s aprilisti,s-au autoeliminat!Oricum,cine avea nevoie de dumnealor?

    Si da,da,WULAN APRILIA!!!

    Ai putea sa ne impartasesti si noua,care ar fi celelalte optiuni moto ce le-ai luat in calcul?

     

    Asa cum i-am raspuns si colegului de mai sus, m-am apucat de citit. :)

     

    Celelalte optiuni ar mai fi :

     

    - Suzuki XF 650 Freewind

    - Yamaha XTZ 660 Tenere

     

    Bun venit

    Inainte sa iti alegi producatorul motocicletei trebuie sa te hotarasti asupra categoriei de motocicleta care iti place cel mai mult( vitezana , Touring , enduro...)

    Apoi te orientezi catre o motocicleta simpla si usor de reparat , si nu foarte noua, adica sa fie la indemana priceperii tale( vei avea nevoie sa inveti pe ea), iti va prinde bine.Alege carburatie la inceput , nu vei regreta .

    Daca nu iti place sa mesteresti , ia una noua , pe injectie , si te duci la agatat cu ea . Te va costa service-ul , dar nu-i bai , oricum nu da bine sa mirosi a vaselina.

    In fine cant te mai lamuresti , mai intrebi , ce si cum , baietii de aici au avut cam de toate si iti pot da cateva raspunsuri , nu sfaturi sau recomandari , alegerea in final iti apartine ,

    Nu te ferii sa alegi cu inima( ceea ce iti recomand) chiar daca vei gresi , face parte din viata

    Eu am ales Pegaso 650 din prima si nu regret

    Nu te orienta catre o mobra mai mica pentru inceput , eu consider o ideea incorecta , la mine nu a functionat ; important e sa te simti bine cand mergi cu ea , in fine mai e pana atunci

    Gandeste-te bine

    Categoria : Enduro / Touring ; Nu ma pasioneaza vitezanele.Nu-mi iau motocicleta sa agat femei.

    Priceperea mea tinde spre 0 cand vine vorba de motoare dar nu pot sa zic ca nu imi place sa mesteresc. Mai ales daca am pe cineva care sa-mi explice.

    "Nu da bine sa mirosi a vaselina" e pentru copiii crescuti in puf, nu ma numar printre ei.

     

     

     

    fiind monocilindru ai cuplu destul de mare, poate un pic mai mare decat ti ar trebui ca incepator.

    ca fiabilitate (daca ideea de touring iti place) iti recomand transalpul.

    ca pret pegaso.

    si eu iti recomand carburatie pentru inceput.

    nu e o greseala sa incepi cu pegaso atata vreme cat vrei ceva ieftin, pt touring (poate soft enduro) si nu te enerveaza prea tare sa mai repari una alta la ea din cand in cand (=o data pe sezon in medie)

     

    De ce recomanzi carburatia? :)

  2. Salutare tuturor posesorilor de Pegaso 650. Prin primavara urmeaza sa-mi iau si eu permisul pentru categoria A si gandul ca as putea calari o motocicleta nu ma lasa sa dorm noaptea.

    Ca multi alti incepatori, am inceput sa ma uit la diverse motociclete si mi-am pus intrebarea clasica : "ce motor sa-mi iau?". Printre multe alte modele am gasit si acest model Pegaso 650. As vrea sa va intreb, ce parere aveti de o astfel de motocicleta pentru un incepator? Mi-ar placea sa imi raspundeti cat mai obiectiv.

     

    Ce fel de probleme clasice au aceste modele (daca au)? Ce ar trebui sa urmaresc la o astfel de motocicleta atunci cand o cumpar? Ce modele si din ce an ar trebui sa evit? Cat costa intretinerea anuala a unei astfel de motociclete?

     

    Pe masura ce imi raspundeti o sa mai apara si alte intrebari. Multumesc

  3. Cati ani ai?

     

    27 ani.

    » Post actualizat in 18 Jan 2016 11:16

    Salutare. Sunt nou pe forum, inca nu am mers cu o motocicleta pana acum insa cumva m-a prins microbul si incep scoala in luna februarie spre sfarsitul lunii, detin permis categoria B (de vreo 9 ani), deja am inceput sa ma pregatesc pentru examen si sper sa nu fie o problema cel putin cu partea teoretica. Singura experienta pe doua roti a fost ca pasager si de cateva ori cu un scuter. Evident, ca multi alti incepatori ma gandesc ce motocicleta mi s-ar potrivi. Am 183cm inaltime, 78kg. Am cercetat piata cat de cat, o sa dispun de o suma de 2000-2500 euro maxim (pentru motor si echipamente). Oscilez intre un motor de enduro/touring sau cruiser.

     

    Pana acum am vazut cateva modele:

     

    Yamaha TDM 850

    Yamaha XTZ 660 tenere

    Suzuki XF 650 freewind

    Aprilia Pegaso 650

     

    Iar din categoria cruiser :

     

    Suzuki Intruder VS600

    Yamaha XV 750

     

    Cele din categoria enduro/touring mi se par mai adaptabile la drumurile noastre. Ce pareri aveti legate de alegerile mele? Ce alte recomandari imi puteti face avand in vedere ca o sa am experienta aproape 0. :)

  4. Salutare. Sunt nou pe forum, inca nu am mers cu o motocicleta pana acum insa cumva m-a prins microbul si incep scoala in luna februarie spre sfarsitul lunii, detin permis categoria B (de vreo 9 ani), deja am inceput sa ma pregatesc pentru examen si sper sa nu fie o problema cel putin cu partea teoretica. Singura experienta pe doua roti a fost ca pasager si de cateva ori cu un scuter. Evident, ca multi alti incepatori ma gandesc ce motocicleta mi s-ar potrivi. Am 183cm inaltime, 78kg. Am cercetat piata cat de cat, o sa dispun de o suma de 2000-2500 euro maxim (pentru motor si echipamente). Oscilez intre un motor de enduro/touring sau cruiser.

     

    Pana acum am vazut cateva modele:

     

    Yamaha TDM 850

    Yamaha XTZ 660 tenere

    Suzuki XF 650 freewind

     

    Iar din categoria cruiser :

     

    Suzuki Intruder VS600

    Yamaha XV 750

     

    Cele din categoria enduro/touring mi se par mai adaptabile la drumurile noastre. Ce pareri aveti legate de alegerile mele? Ce alte recomandari imi puteti face avand in vedere ca o sa am experienta aproape 0. :)

×
×
  • Creează nouă...