Sari la conținut

anapurna

Membru
  • Număr conținut

    271
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de anapurna

  1. Acum 12 ore, Vlad S a spus:

     

    Te înțeleg, după o perioadă apare o oarecare plictiseală. Mă gândeam că poate te-a deranjat ceva din moment ce îți doreai să rămâi tot în zona touring/ sport-touring. Oricum, e destul de greu de găsit ceva peste RT în categoria touring.

     

     

    Mă bucur că am intuit corect ce am zis în penultima propoziție din postarea anterioară.

    Să o stăpânești sănătos și să te bucuri de ea!

    Da. Ai avut intuitie. 

    Multumesc.

    Acum 2 minute, anapurna a spus:

    Multumesc.

    1a2655d2-1fb8-47b9-8c1a-2e1a1b8e6663.thumb.jpg.9938dacd81edf38b6bfecc908faf5d95.jpg

  2. Salut tuturor,

    Am rezolvat dilema. Am achizitionat un BMW R 1250 GS din 2021. Foarte impresionat de motocicleta, mai putin protectia la vant, pe care o voi rezolva cu un parbirz after market sau de la GSA. Foarte manevrabila motocicleta pana acum am reusit sa merg aproximativ 270 km si sunt foarte impresionat.  

    Acum 3 ore, Vlad S a spus:

    Din punctul meu de vedere, răspunsul cel mai corect e „depinde”... De ce depinde? De așteptările fiecăruia dintre noi.

    Am avut două Yamaha FJR 1300A. Prima a fost un Gen 1 din 2003, utilizată un sezon în 2013, aproximativ 7.000 km. După o tură de peste 3.000 km în Alpi, la finalul sezonului, am vândut-o.

    A doua a fost un Gen 2, utilizată 12.000 km în sezoanele 2015-2016. După o altă tură în Alpi, la sfârșitul sezonului, am vândut-o. De ce? Ambele au fost motociclete foarte bune, fiabile, cu care n-am avut niciun fel de problemă. Au fost suficient de confortabile la drum lung. Însă sunt motociclete destul de grele, masive și care pe un drum mai virajat își arată limitările. Pe finalul urcării în Pasul Stelvio (versantul cu cele 48 de „ace de păr”) mă rugam să ajungem o dată sus fiindcă nu mai era distractiv de pe la jumătate (motocicleta era încărcată full și aveam pasager). Un alt minus cu care m-am confruntat a fost cel legat de poziția puțin aplecată, având o problemă la mâna dreaptă (îmi amorțea după o perioadă la mersul pe autostradă).

    Am încercat de câteva ori și BMW R1200RT (dacă îmi aduc bine aminte variantele 2013 și 2015/2016). Am fost plăcut impresionat cum se simte comparativ cu FJRul. Poziția de condus e mai dreaptă (asemănătoare cu motocicletele adventure). De asemenea, mi-a lăsat impresia că e mai manevrabilă în comparație cu Yamaha. Ce m-a împiedicat să trec la BMW au fost posibilele probleme de fiabilitate și care nu sunt printre cele mai ieftine de rezolvat.

    Am făcut un ride test și cu K1600GT. O motocicletă impresionantă, dar nepotrivită pentru necesitățile mele. Probabil mai apropiată de FJR decât de RT ca și abilități.

    Cele trei motociclete de mai sus se potrivesc, în opinia mea, cu touringul făcut preponderent în doi. În locul tău, m-aș gândi în primul rând ce fel de călătorii vreau să fac și la ce capitol mă interesează să exceleze motocicleta. Când am ales FJRul, în ambele cazuri, m-a interesat fiabilitatea și confortul. După încântarea inițială, gabaritul și limitările date de ciclistică m-au făcut să îmi regândesc opțiunile și mă întorc în zona all rounder 900-1000cc cu toate că am sacrificat cardanul (un mare plus pe partea de mentenanță și comoditate).

    Dacă aș trece cu vedere posibilele probleme de fiabilitate la BMW, probabil aș alege RT-ul pentru ciclistică și poziția pe motocicletă mai bune decât la FJR. Totuși, pentru drumurile de la noi (nu întotdeauna bune), poziția puțin mai înaltă  și câteva kilograme în minus aș merge pe GS cu toate că sacrifici un pic la protecția la vânt.

     

    @anapurna ce te-a nemulțumit la RT?

     

     

    NU am fost nemultumit de RT. Doar doream o schimbare...si ma gandeam cum ar fi K 1600 GT sau FJR 1300.

    Multumesc tuturor pentru parareri, opinii si sfaturi.

    Asfalt uscat.

     

  3. Pareri pro si contra. Am avut BMW R 1200 RT si as vrea sa vad ce poate face o nipona FJR 1300. Din ce am citit sunt din aceeasi clasa. As vrea sa vad daca cineva a avut, sau s-a dat pe ambele motociclete. In reviewuri FJR 1300 se zice ca e mai manevrabil. Clar RT-ul sta mai bine la electronica.

  4. Acum 16 minute, misionaru a spus:

    Senzori...ABS, as da cu banul eu. Desi, nu cred ca vei afla sigur nimic de pe forum. Va trebui sa o duci la un "doctor" :)

     

     

    Multumesc.

    Am vorbit dar poate doar saptamana viitoare.

    AM intrebat din curiozitate, poate a mai avut cineva aceleasi probleme.

  5. Buna,

    Am avut 2 ani un CBF 600 SA din 2004 cu ABS in pozitia de incepator. Pot sa iti zic din experienta a 2 ani si a aproximativ 20 000 Km ca e o motocicleta pe care o recomand unui incepator. Sfat musai cu ABS. Pana pe la 120 km e ok........dupa care se simtea bine de tot vantul. NU are sportivitatea unui Hornet sau Fazer ........dar e de recomandat pentru inceput. Am facut si drumuri lungi cu ea (aproximativ 800 km/zi) dar resimti...nu sunt imposibile dar nu e nici confortul unui RT. Alege ce iti place, toate sunt ok.

     

  6. Topic de pandemie,

    As vrea sa imi iau un Nissan Terrano II, motor de 3.00 disel pentru iesit pe dealuri la plimbari usoare in afara drumului asfaltat.

    As avea nevoie de pareri pro si contra, din auzite din traite despre aceasta masina?

    An de fabricatie dupa 2000.....

    Adusa de undeva din germania...italia...vedem.

    NU vreau sa o folosesc pentru extrem.

    Cost de achizitie undeva la  3000 Euro.

    Multumesc de pareri.

     

  7. Buna seara colegi,

    Am o intrebare daca e cineva care cunoaste ruta Sibiu-Sercaia-Hoghiz-Feldioara-SfantuGheorghe.

    Din DN1 la Sercaia as vrea sa merg pe Dn 15, apoi DN 13 si apoi DJ 103E si DN 13E. Tin sa mentionez ca merg cu o motocicleta R1200 RT, prefer asfalt.

    As vrea pareri de la cineva care circula sau a circulat recent pe aceasta ruta.

    Va multumesc.

     

  8. Acum 23 ore, September a spus:

    Trebuie să ai 2.5 fața și 2.9 spatele. 

    Adică în psi, 36/42. 

    La -0.7 bari, toți senzorii avertizează.

    Adică la 2.2 cât îți arată ție. 

    Umfl-o la 2.9 pe spate, indiferent cât îți spune manometru că are. 

    Oprești la compresor și nu tai contactul. 

    Indicatorul din bord îți arată aproape în timp real presiunea, care crede el că este bună. 

    ok.

    multumesc.

    voi incerca ce mi-ai spus.

  9. Salut,

    Ieri am fost la o tura cu moto R1200 RT, an 2014 si dupa vreo 50 km mi s-a aprins senzorul de presiune pneuri. Am ajuns in primul peco si am verificat presiunea, dupa care in cativa km iar s-a aprin acelasi senzor. Am 2.5 bar atat pe fata cat si pe roata spate, doar ca pe spate arata 2.2. Eroare din bord arata ca in poza. Daca opresc moto si o repornesc nu apare eroare decat dupa cativa km.........cred ca vreo 10. Eu banuiesc ca este senzorul din interiorul rotii. Oare a mai patit careva asa ceva?

     

     

    20200705_183630.jpg

  10. La 29.05.2020 la 11:51, rebel1 a spus:

    Salutare la toti!

     

    Avem vreun posesor prin Timisoara, sau imprejurimi de BMW R1200 RT - an 2008-2010?

    As avea nevoie de un info, si as vrea sa vad pozitia la el.. dau si berea - evident  .

     

     

    Multam' si asfalt uscat la toata lumea!

    Sunt din Arad...adica de langa Arad (Curtici).

    Am un RT de 2014...daca te ajut cu ceva...scrie pe PM.

×
×
  • Creează nouă...