Sari la conținut

Looki90

Membru
  • Număr conținut

    23
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Looki90

  1. La 08.11.2018 la 11:25, Flower-Power a spus:

    Nu ar strica un echipament adecvat, zic si eu..

    poza este facuta fix in ziua cand am cumparat o..am echipament complet acum:)

    La 08.11.2018 la 11:29, apriliacluj a spus:

    de unde ai luat rotile de SM?

    cat au costat?

    a trebuit sa modifici ceva, sau erau plug'n'play?

    rotile le am luat de la un prieten ..1800ron am dat pe ele  fara modificare..plug and play:)

    La 08.11.2018 la 16:54, THE VADER a spus:

    Probabil mai mult decat restul caprei. :crack:

    Up

    foarte buna gluma..haz nu gluma:)

    La 09.11.2018 la 9:30, einstein1984 a spus:

    doar plasticle stanga sunt albite de soare? a stat langa casa cu dreapta?

    asa s au decolorat ele ..habar nu am :))

    La 08.11.2018 la 11:29, apriliacluj a spus:

    de unde ai luat rotile de SM?

    cat au costat?

    a trebuit sa modifici ceva, sau erau plug'n'play?

    recomand jumba are el tot ce vrei :)

  2. Salutare, vreau sa prezint si eu mobra mea. Este un KTM 450 exc an 2003 4t. Sunt super multumit de ea. Am cumparat o in luna martie si de atunci ma bucur de ea si de curand am pus roti de supermoto BEHR cu niste gume Pirelli.post-98195-0-67335500-1541616154_thumb.jpgpost-98195-0-00692900-1541616170_thumb.jpgpost-98195-0-63175700-1541616179_thumb.jpg

  3. Inseamna ca siguranta tine rotita, care are un canal, infipta pe splint. Fara siguranta au sarit paletele si gata lucrarea.

    Uite am gasit pe la astia arborele tau: https://www.fmracing.ro/ro/piese-ktm-originale--230/water-pump-shaft--2982.htm Asta ca sa ai idee de un nivel de pret.

    Mai cauta, poate o fi si mai ieftin. Codul pare a fi 78035054100

     

    Oricum cel mai bine este sa cauti la KTM, le dai seria de la cadru sau de la motor si oamenii iti dau piesa corecta.

     

    Vezi ca exista un kit de reparatie. Poate merita sa il iei pe acela ca sa schimbi si rulmentul.

     

    Ma uit la poza: corpul pompei este facut din doua jumatati? Se vad doua linii verticale, una si cu ceva silicon pe ea ....

     

    Succes.

     

     

    @BMW S1000RR ai aici un exemplu bun al unui priceput care a gandit ''Doar cu acel cleste se poate monta?''. Se vede ce urme frumoase de la loviturile de ciocan au ramas pe arbore.

    Cand ramai in camp repari cu ce ai la indemana, cand esti la gartaj repari cu ce trebuie.

    il comand azi si pana in weekend il schimb. ms mult :peace:

    si da este facut din 2 jumatati

  4. M-am mai uitat pe desen sa inteleg de ce nu s-ar mai invarti pompa de apa.

     

    O intrebare: cand ai dat jos capacul de pompa de apa puteai sa invarti cu mana paletele pompei? Adica mai pe scurt elicea se invartea liber?

     

    Uite si motivul intrebarii: arborele pompei 11 este actionat de pinionul 9 si cred ca pinionul este fixat pe arbore de splintul 10. In arbore se vede si o gaurica prin care trece splintul. Daca splintul a iesit sau s-a rupt (putin probabil) nu se mai invarte pompa de apa si gata cu racirea.

     

     

    @wawessh Ce ai de impartit cu John17 de ai sarit asa pe el? Fiind proprietar si cunoscator de KTM ma gandeam mai degraba sa ii dai un sfat colegului ce sa faca cu mobra...

    acum imi dau seama la ce te referi..da mergea in gol... deci este degeaba paleta acolo ...acum stiu ce trebuie sa fac.

  5. Salutare, am un ktm 450 exc 2003 si de la o vreme imi fierbe apa la modul dupa o cursa prin padure radiatoarele sunt goale..am desfacut capacul de la pompa de apa sa vad poate este blocata rotita aia ceva dar ea merge...am gasit o piesa acolo..am atasat o poza...ventilatoarele functioneaza. ce ar putea avea?.Multumesc frumos

    post-98195-0-51824900-1530969135_thumb.jpg

  6. La ce folosești motorul?stradă sau enduro?20w60 îi bagi dacă te dai cu el pe pista și îi dai de ii sar supapele.Vezi că e mai ieftin la ambreiaj sa ii pui ulei mineral care se folosește la amortizoarele hidraulice de la Citroen,e 30 de lei litru fata de 30 de lei 100 de ml,lichid de frana e for 4,filtrul de aer in funcție de cum arata se spala apoi se unge cu ulei special de filtru sau daca este deteriorat se schimba.De unde ești că sa poată băieții sa recomande un mecanic din zona ta.Trebuie verificate șuruburi sa fie la locul lor(la Ktm pierzi minim 2-3 șuruburi pe sezon)asta daca e mai vechi.Verifica suspensiile fata sa aibă ulei in ele și să fie curat,și șuruburile de la jug care țin jambele sa fie strânse la cuplu că dacă sunt prea strânse riști să deteriorezi cuzineții.Si mai sunt de verificat dar trebuie sa te duci la mecanic.

    salut..eu sunt sunt din Cornetu Ilfov..langa bucuresti

    » Post actualizat in 19 Feb 2018 14:47

    salut..eu sunt sunt din Cornetu Ilfov..langa bucuresti

    si voi merge la un mecanic sa mi explice mai multe..multumesc de sfat..am venit pe forum sa intreb..daca stiam tot..nu mai intrebam pe forum...pentru ce este un forum ?ca sa afli informatii...multi m au luat la misto..acum asta este.:)mergem mai departe :)nu ne suparam

  7. La o moto sh la care nu-i stii istoricul,schimbi ulei motor,filtru ulei,filtru aer(spalat si gresat in cazul tau),lichidul de frana(mare grija la indicatia DOT-ului),lichidul din pompa de ambreiaj-asta daca are si nu e pe cablu,antigelul,uleiul si eventual simeringurile suspensiei fata.

    multumesc mult :)

  8. Salutare colegi...in urmatoarea saptamana vreau sa ii fac schimbul de ulei si inca cateva pe la mobra mea...Detin un KTM 450 EXC 2003.

     

    Ulei Motor KTM Racing, 20W60, ..stiu ca intra 1.2L in el. Filtru Ulei Hiflofiltro HF157 FILTRU ULEI CHAMPION COF055 (X320)

    FILTRU AER HIFLO HFF5013

     

    Ma gandeam sa ii schimb si lichidul de racire si sa pun

    Antigel M5.0 Ready To Use de la Motorex

    si poate si lichidul de frana....

    Motorex - Lichid Frana DOT 5.1.

     

    si ce altceva sa mai schimb ?placutele vad ca sunt ok.....

    multumesc frumos

     

  9. Faina jucaria, sa te bucuri de ea. Iti recomand echipament specific de enduro pentru siguranta ta, casca cu cozoroc, genunchiere, plasa cu protectii, ghete inalte, manusi.

    salutare, mi am cumparat armura,casca cu cozoroc , manusi si genunchiere...urmeaza cizmele sa mai le iau .multumesc frumos:)

    » Post actualizat in 18 Feb 2018 19:57

    am avut prima iesire mai pe namol :)).distractiv..am mers usor..a fost ok..am luat si o cazatura usoara..nu ceva periculos..haha..dar a fost distractiv ..norocul meu este ca eu stau la 500m de padure :)

    » Post actualizat in 28 Feb 2018 21:33

    bunatați :)

    post-98195-0-51487400-1518983848_thumb.jpeg

    post-98195-0-61790200-1519853592_thumb.jpg

  10. in primul rand completeaza nivelul antigelului din radiator

    ....nivelul ti-a scazut ca de multe ori ti-a iesti apa..., a fiert....

    deci sigur nu ai aceasta piesa: ( deh, sunt motoare de curse cu care mergi repede si nu are nevoie de ventilator pentru racire... s-or fi gandit aia mai destepti de la KTM)

    ktm--ventilator-4t-08-13_f5edca.jpg

    ti-as recomanda cu caldura sa-l cumperi, o sa-i prelungesti cu mult viata motorului

    succes!

     

     

    PS: si asculta si de sfatul colegilor de mai sus :peace:

    ..... daca te trezesti cu fata la perna/cearceaf, mai bine nu intri pe forum :nono:

    ,ms mult de sfat.asa voi face::)

  11. Colegule, calm.

    Toata lumea te ia la baza, pentru ca ti-ai luat un motor foarte turbat, pentru un incepator. O sa dea cu tine de pamant...

    SI nu stii mare lucru, cu ce se mananca.

    ACum, sper sa nu se intample. Nimeni nu iti doreste raul..

    sunt constient ca este puternic..am vazut asta..stiu ca o sa iau trante..haha..este ceva normal..ma dau usor cu el ...pas cu pas..ma invat.. doar ca "unii" mai au putin si imi dau in cap ca dc mi am luat asa puternic..nu am 1.50m ca sa nu il pot tine cat de cat..stiu la ce riscuri ma expun..unele sfaturi sunt ok ... ..invat..ca de asta mi am cumparat..daca nu voiam sa invat..statea la masini..dar am vrut motor...mi am luat..acum invat:)..ms mult:)..scuzati mi limbajul nu vreau sa supar pe nimeni :)

  12. EXC 450 nu are vas de expansiune!!!

    Bagi antigel in radiator pana se umple.

    Dar cel mai bine du-te cu motorul la un mecanic, si-ti spune ala ce sa verifici periodic, din cat in cat timp sa vii pe la el, la ce zgomote sa fi atent, etc. Ca ti-ai luat motor de enduro, dar nu stii boaba de mecanica. Ce o sa faci daca il dai peste cap si nu iti mai porneste in cine stie ce vaioaga?

    Orice endurist e si un pic de mecanic.

    mi am luat ca asa am vrut eu ..multumesc mult de sfat...pentru ce este acest forum?doar ca sa ne laudam cu niste cacaturi de motoare?scuza mi limbajul ..dar de cand mi am facut cont aici si mi am luat motor..aproape toti sunteti cu nasul pe sus..hooo..usor..am cerut un sfat..atata tot..ce este asa greu de inteles?

  13. daca vrei sa te dai pe strada pune rosti de SM pe 17,un disc de 320 pe fata si o sa fie fun.Pentru enduro cam grea ,nu te speria de ore,intra putin ulei si il schimbi in 2000-2500 de km ca nu te dai tu racing.Nu prea poti sa mergi pe ea cu pasager si daca vrei sa mergi peste 300 de km intr-o zi musai ii schimbi saua .

    salutare si multumesc de sfaturi..am ce invata de la voi...pai nu am luat o pentru strada..mai mult maidan..eu stau fix langa padure..am dat ieri o tura..este ok..incet incet invat ..este puternica..are acceleratia sensibila..dar imi place maxim..nu sunt adeptul vitezei...

  14. Am avut si eu 450.

    Cred ca este o alegere buna ca incepator. Nu inteleg dc zic unii colegi ca ar fi prea puternica.

    Asta este doar o impresie, sigur nu e adormita...dar departe de a fi puternica. Te fenteaza raspunsul direct si din scurt al acceleratiei asta si datorita unui raport final scurt cumulata cu o cutie scurta. De aceea teoretic rupe, pana la 70km/h esti deja in 5-a dar daca in 5-a sau 6-a fiind la 80km/h accelerezi brusc....pwla nimic wow.

    Cu anvelope stradale la 120kg este super jucarie de invatat.

    Bravo. Buna alegere ai de unde invata tehnica si manevre cu asta datorita masei scazute si centrului de greutate inalt.

    O sa inveti singur sa iti dozezi acceleratia in 2-a si 3-a incat sa nu te dai peste cap datorita raporturilor scurte NU datorita puterii.

    La fel si la franare pt ca nu ai abs sau dual brake etc cacao-uri din astea.

     

    Parerile astea eu le am si le spun din exp. mea cu boxerul care are cacao-urile alea eu fiind obisnuit exact ca si tine pe ceva controlat 100% de ratiunea/bunul tau simt raportat la increderea si experienta ta.

    Sigur e bun si abs-ul si chestii din astea ajutatoare daca esti neatent sau obosit (dar tu vrei sa fii pe moto).

    multumesc mult de incurajare.. ...ms si tie "expert"..frumoasa incurajare ..thumbs up:)

  15. daca prima ta motocicleta este un ktm exc 450 , esti tare , motor smecher , bine ca te dai offroad cu asa motor sau macar asa ti-as recomanda daca chiar esti incepator ... sa ai bafta de ea .

    ms mult de tot..este un motor foarte puternic...adica parerea mea acum:)..imi place mult

  16. Salutare , am venit sa mi prezint si eu "mobra" mea:) ..Este un KTM de 450 EXC Racing 2003...exact astazi am cumparat o ..la prima vedere si acceleratie este adrenalina pura..hahaha..poate ca din cauza faptului ca este prima mea motocicleta...nush..:))..dar sper sa ma bucur de ea mult.:) orice tip de sfat este bine venit:)

    post-98195-0-50269900-1518479569_thumb.jpg

×
×
  • Creează nouă...