Sari la conținut

nshk94

Membru
  • Număr conținut

    15
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de nshk94

  1. Salutare, sunt in cautare de motor si am gasit un cbr 600 f 2011 cu abs. Nu prea gasesc nimic despre acest model pe forumurile din romania. Am inteles ca la baza este un hornet pc41.

    are cineva? Imi poate da cateva detalii? Piese se gasesc pentru el? Probleme? Multumesc👍👍

  2. La capitolul anvelope fiecare e cu marca

    si parerea lui, aici e o intreaga discutie, am vazut la masina ce inseamna anvelope noi si ce inseamna noi de cativa ani, la capitolul anvelope am incaltat masinile cu anvelope noi si 4 ani nu am avut stres ca e veche,ca e uzata ,ca bubuie...😅 asta o sa fac si cu motorul...si nou de 4 ani suna ciudat... 👀

  3. Acum 19 ore, pierrotlefou a spus:

    Ca utilizator de Bandit (initial de 650, dar cel cu carburatoare, si acum de 1250) pot sa spun ca este o motocicleta buna. Nu este deloc usoara (aia de 650 are aproape 240kg), insa suficient de manevrabila. Consumul este decent, depinde cat de grea ai mana :) 

    Parbrizul devine necesar de la un punct in colo, lipsa lui iti va tempera elanul si te va ajuta sa-ti faci mana. Oricum, poti sa rulezi cu 110-120 fara sa obosesti prea mult.

    Optiunea ABS este un mare plus, mai ales daca esti la inceput (o spun din proprie experienta caci cea de 650 nu avea).

    Cateva remarci legate de anuntul de pe OLX:

    - motocicleta nu este inmatriculata, tu trebuie sa te ocupi -> de aflat daca are RAR-ul facut, te scuteste de o mare bataie de cap

    - de vazut provenienta si ce istoric are -> nimeni nu poate sa-ti garanteze km, insa nu trebuie plecat de la premisa ca toate sunt traficate

    - de verificat totusi cauciurile (DOT) si lantul, plus ce altceva a mai fost schimbat (macar lichidele)

    - oglinzile nu sunt cele originale, arata chiar urat

    - e bine ca are crashbar, mai ales ca nu e usurica

    - pretul este decent, banuiesc ca se poate negocia.

    Daca te urci pe ea si nu ai talpile perfect lipite, s-ar putea ca saua sa fie ridicata (are posibilitatea de repozitionare, e foarte usor).
    Daca te duci s-o vezi, spune-i ca vrei s-o vezi cu motorul rece.

    Succes!

     

    Am intrebat la acel anunt,anvelopele au dot 2017(degeaba sunt noi) , ultimul pret 2400,dar cand am intrebat de ce pare toba indoita nu mi s a mai raspuns.

    Acum 13 ore, CapnJackSparrow a spus:

    Salut!

     

    Esti norocos ca nu esti foarte inalt, deci multe motociclete vor fi ok pentru tine.

     

    Fiind "Suzukar", iti recomand sa iei in considerare si un Suzuki SV650.

     

    Nu te grabi cu achizitionarea, verifica toate actele - sunt multe cazuri de tranzactii de tipul "iti trimit eu <<fiscalul>> prin posta saptamana viitoare, ca am niste amenzi de platit..."; eu am cumparat o astfel de motocicleta, dar am avut noroc ca vanzatorul a fost om de cuvant. Nu as repeta experienta; daca esti om chibzuit, inveti din experientele altora.

     

    Nu m-as arunca sa cumpar ceva, doar ca sa am o motocicleta (oricare ar fi ea). Daca bugetul nu-ti permite sa cumperi "pofta inimii", mai rabda putin, nu pleaca soselele nicaieri! Cu siguranta nu vrei sa cumperi un vehicul in care sa mai bagi ca sa-l aduci intr-o stare decenta.

     

    Spor in toate!

     

    Nu ma mai grabesc, am avut noroc ca a venit iarna, si nu am putut sa cumpar un motor doar de dragul de a avea prima moto, daca nu era iarna luam primul vazut, momentan sunt in cautari desi sunt f dezamagit de anunturile din romania...

    multumesc

  4. Acum 10 minute, Zven a spus:

    Pozitia pe Bandit e ceva mai dreapta fata de GSR dar protectia la vand este ceva mai slaba. Daca vrei ture mai lungi de 3-400 km si ceva viteze medii destul de mari musai parbriz. Ghidonul este ceva mai curbat decat la GSR, in sensul ca are un unghi mai mic spre pozitia pilotului. 

    Sunt motoare fiabile, concepute mai mult pentru oras si ture scurte(mai ales cel de 600/650). Intretinerea este una destul de usoara si nici foarte costisitoare. Consumul e in functie de stilul tau de mers. Eu cu bandit de 600 generatia 1 am scos si 4.8/5% si 7-8%.

    Nu exceleaza la nimic, dar poti ataca drumuri incepand de la forestiere mai grele pana la autostrada. Nu sunt foarte usoare(undeva pe la 200 kg fara lichide) dar au centrul de greutate destul de jos drept urmare sunt usor manevrabile. 

    Modelul din anunt nu cred ca are km aia. Arata ok, dar o sa te lamuresti cand ajungi la fata locului. Avand in vedere ca e prima motocicleta ar fi bine daca la vizionare sa gasesti pe cineva care are deja motor sa vina cu tine. Daca a avut bandit si mai bine. 

    Ca sa iti faci o idee, eu am 1.83 si vreo 75 de kg. Am facut Bucuresti Brno (din ungaria si pana la destianatie doar autostrada cu viteze de 120+ si varfuri de 170/180 pe alocuri) in 2 zile fara probleme. 

    Spor la alegere. 

    Uitasi, daca vrei sa vezi o aprozimare a pozitiei tale pe cam orice motocicleta intra pe https://cycle-ergo.com/

    Am intrat pe site , ating jos la majoritatea motoarelor, multumesc pentru raspuns, am tot cautat si printre singurele modele sa aiba abs in pretul acesta cam astea sunt...

  5. Revin cu un update, am gasit un suzuki bandit 2008 abs ,lhttps://www.olx.ro/oferta/suzuki-gsf-bandit-650-abs-IDcKfsd.html ,a pretul de 2000-3000 este cam singurul care are abs si arata ok, din ce scrie in anunt are anvelope noi etc, nu prea am gasit pareri despre acest model. Ce parere aveti? Merita? Pentru plimbarile inafara orasului o sa iau un parbriz.

    Inaltime 175 si 80kg👀

    Multumesc. 

    La 27.01.2020 la 2:25, Oddball a spus:

    Am avut aceeasi dilema anul trecut dupa ce mi-am luat carnetul.

    Am facut scoala pe un Hornet de 600cc,  4 cilindri, 98 de cai. Mi-am luat Kawasaki ER6N din 2006. Si dupa cateva luni de plimbat si 2500 km cred ca nu puteam sa fac alegere mai buna. Motorul are 2 cilindri, 650 cc, 72 de cai, e foarte usor ( cu vreo 15 kg fata de Hornetul de scoala ) si o chestie foarte importanta - sau cel putin asa o privesc eu - are saua la 790 mm, adica eu la inaltimea de 1.69 ajung sa calc cu toata talpa pe asfalt atunci cand stau la semafor...ambele talpi :)).  Probabil acest aspect se va parea nesemnificativ motociclistilor experimentati, dar pana inveti sa "te lasi" pe motor si sa tii echilibrul doar din picioare, cred ca iti va fi de ajutor. De exemplu pe Hornetul de scoala ajungeam doar cu jumatate de talpa jos ( ca si cum ai sta pe varfuri ), si era si mai greu...nu ma simteam foarte confortabil. Pozitia de mers e destul de ridicata, deci nu stai in maini sau nu ai senzatia ca stai in maini. Si cei 72 de cai sunt suficienti pentru primul motor si mai si "iarta" :)).  Am dat 2400 de euro pe motor (dupa unii cam mult) si nu intentionez sa-l vand cel putin 2 ani. La fel ca si tine ma plimb si ma bucur de motor. Nu vreau inca sa trec la o clasa mai mare, mai am foarte multe de invatat si cred ca ER6N- ul e perfect pentru asta.

    Ca parte neplacuta, sa nu-i zic negativa :)), e faptul ca nu are carene si la viteze de peste 90-100 km/h vantul se simte foarte tare, dar....cum zicea cineva mai sus, prinde viteza legala si nu cred ca iti trebuie mai mult pentru inceput. 

    Deci, eu, ca incepator, am stat deoparte de 4 cilidri, 100 de cai si o sa prea inalta :))....si nu regret deloc. 

    Asfalt uscat !! 

     

    Pe er6n 2015 am facut scoala, mie mi-a placut mult cum merge, am cautat er6n dar sunt scumpicele mai ales ca eu caut model cu abs, cel 2005-2008 er6n nu imi place cum arata🤘

    Sa l conduci sanatos si asfalt uscat:d

    La 27.01.2020 la 7:21, CapnJackSparrow a spus:

    Salutare!

     

    Ca si colegii de mai sus, iti sugerez sa faci un efort si sa iei ceva cu ABS.

     

    In legatura cu modelele enumerate, nu le-am incercat, deci nu "ma arunc" la o recomandare in privinta lor. Ce pot sa-ti recomand in cunostinta de cauza e sa nu iei GSR 600, ca sa nu existe riscul sa cedeze cadrul sub tine si sa scriem la rubrica Accidente! Desigur, vor veni destui indivizi (care nu pot accepta adevarul) si vor face "flotari logice" a caror concluzie e ca toate cazurile documentate de cadre rupte la GSR 600 (inclusiv cel al fostei mele motociclete) sunt imaginare.

     

    Nu ne-ai spus cat de inalt esti! Consider ca e un parametru important in alegerea motocicletei.

     

    Succes si sa ne tii la curent!

     

    M-am razgandit cu gsr 600 nu imi place pozitia,m-am urcat pe unul si ceva e ciudat la ea,nustiu ce dar nu ma atrage✌️ Si nici nu am gasit gsr cu abs😅

  6. Multumesc pentru raspunsuri, 

    imi plac mai multe,am dat exemplu de cateva modele care totusi arata si bine , am uitat sa mentionez si gsr 600.

    Bandit,bmw etc nu prea ma atrag estetic.

    placerea va ramane mereu un SS pentru cum arata dar incerc sa mai traiesc totusi cativa ani pana sa ajung poate la SS😅 

    La banii astia, poate sa zic 3000 ceva sa arate totusi ok cu abs nu prea am gasit decat touringuri care nu ma atrag sincer.

    Nakeduri arata ok, sport-touring la fel, aleg sa arate si cat de cat ok,pentru ca sunt consitient ca probleme native au toate.

    🥂

     

  7. Salutare, poate ma puteti ajuta cu niste sfaturi, de cateva luni tot caut “primul motor” , grea alegere .Am gasit cateva modele si as vrea sa stiu ce este mai ok ca si prima motocicleta.

    -hornet 2001-2004

    -honda cbr f4i 2001-2004

    -suzuki sv650 2001-

    -kawasaki z750

    -Kawasaki er6n

    buget undeva la 2000-2500€

    -echipament am, casca,geaca,manusi,ghete,pantaloni etc 

    -am tot citit despre aceste motociclete dar parerile sunt impartite, o sa merg in oras dar si drumuri lungi,ideea de naked cu vantul nu ma deranjeaza atat de tare.Ma intereseaza un motor care sa fie “iertator” cu incepatorii, din pacate bugetul actual nu imi permite sa caut ceva cu abs si an mai nou. 

    Nu sunt teribilist ,detin categoria B de 7 ani,ma intereseaza sa ma plimb si sa ma bucur de motor.

    Multumesc si sa ne vedem in trafic in primavara🤘✌️✌️

     

×
×
  • Creează nouă...