Sari la conținut

Accident Vechi - Pagube Materiale


Rebel
 Share

Postări Recomandate

Salutare,

 

Am avut un accident acum un an si jumatate (mai 2007) cu o YAMAHA R6, fara vatamare doar cu motocicleta sifonata si bara autoturismului rupta.

Pe scurt: El a iesit pe contrasens din benzinaria AGIP de la intersectia Drumul Sarii cu 13 septembrie ca sa taie intersectia sa o ia pe Drumul Sarii inspre Razoare. Eu eram cu moto la stop pe 13 septembrie in directia Palatului Parlamentului. Cand s-a pus verde am pornit, el a vrut sa iasa din benzinarie, a vazut ca vin, a oprit, eu incetinisem ca am vazut ca vrea sa iasa aiurea, dar apoi am accelerat iar cand am vazut ca a oprit, insa dupa ce a oprit a pornit iar si cand l-am vazut am franat brusc, mi-a fugit moto de fata si eu m-am trezit pe burta si motocicleta in fata mea intrata in bara din fata a Cielo-ului (masina respectivului) care ajunsese intre timp in mijlocul drumului.

 

Totusi eram fericit ca a fost primul meu accident si nu am avut decat o zgarietura superficiala la sold (aveam geaca, casca, manusi). Am mers impreuna la politie si i-am zis in marinimia mea politistului (eram fericit ca am scapat cu bine) ca nu ma intereseaza sa ramana respectivul fara carnet (e doctor si se deplaseaza des cu masina) ci doar sa-mi repar motocicleta.

 

Pe procesul verbal am descris cu exactitate accidentul.

 

Initial a zis ca ii ia carnetul si amenda. Apoi a zis ca e culpa comuna... nu stiu de ce, pentru a reveni a treia oara (cica dupa ce s-a mai consultat cu niste colegi) sa-mi zica ca EU AS FI VINOVAT ca NU ERAM PE MOTOCICLETA IN MOMENTUL IMPACTULUI. I-am explicat ca nu am sarit de pe motocicleta ci din frana brusca, ca mi-a iesit in fata, i-a fugit fata si m-a aruncat pe burta in timp ce moto s-a dus pe o parte in bara autoturismului... fractiuni de secunda.

 

A zis ca trebuie sa faca expertiza ca sa demonstreze acest lucru, insa ne-a pus sa schimbam RCA-urile intre noi si ne-a dat un proces verbal in care scrie ca motocicleta mea s-a lovit cu masina respectivului. ATAT!!!

 

Cei de la asigurari au zis ca nu ma pot despagubi fiindca nu scrie vinovatul (cica daca sunt eu vinovat nu primesc nimic, daca e culpa comuna 50% si daca e vina respectivului 100%) si au trimis cerere la politie de 2 ori pana acum cum ca nu reiese din procesul verbal fapta si vinovatul. Cei de la politie au trimis de fiecare data copia procesului verbal care e deja la dosar dar nu e edificatoare...

 

A mai fost vreunul din voi in vreo situatie asemanatoare? Cum e treaba cu expertiza, daca va fi cazul sa o faca...?

 

si sfat: NU DECLARATI CA NU ERATI PE MOTOCICLETA IN MOMENTUL IMPACTULUI !!! ca uitati la ce balamuc birocratic ajungeti.

 

p.s. Dosarul de dauna e de aproximativ 2000 euro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai tata, incerc sa inteleg logica lui Garcea ... daca tu nu erai pe motocicleta in momentul ala inseamna ca nu ai participat la accident, deci nu esti vinovat, right ? Sa amendeze doar motocicleta nu se poate ? :disappointed:

 

Facerea de bine ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...