Sari la conținut

Am Reusit


bladexp
 Share

Postări Recomandate

dupa ce am pierdut o gramada de timp cautand si strangand bani am reusit sa-mi cumpar o aprindere de trabant pentru JAWrA. problema e ca nu stiu cum sa o montez. adika stiu cum se conecteaza firele, dar problema e la reglat avansul(adica montat corect platoul cu magnet pe alternator).

tipul e la care am cumparat-o e mecanic si a spus ceva de genul ca trebuie sa reglez platoul astfel incat avansul sa fie de 3.5 mm de la pms pentru "primul" cilindru(de parca eu as sti care e ala)... si ca automat se va regla avansul pentru celalalt cilindru la 2.5mm, ceea ce mie nu prea imi suna corect. a zis ca asa trebuie la trabant...dar eu am jawa... si stiu ca tre sa fie ceva in genul 2,5-3 pentru fiecare cilindru(identic pentru amandoi).

ce sa fac? cine imi spune exact cum trebuie sa o montez?

dar mai ales ma intereseaza ce flansa imi mai trebuie ca sa montez agregatul pe alternator?

va multumesc.

vlad

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

/Jawa-ist-Indecis-t40490.html

 

 

Mai arunca un ochi pe ce s-a discutat aici.AI MARE GRIJA! MASOARA AVANSUL PT FIECARE CILINDRU IN PARTE! Placutei care preia semnalul de la discul magnetic (cu 3 fire:maro,vrede,negru) trebuie sa ii gasesti o pozitie in care da avans egal pe ambii cilindrii.Eu am avut avans total inegal la inceput,si nu mi-am dat seama ca trebuie si ea asezata. Dupa cum se vede si in poza,pozitia ei se poate muta (pivoteaza pe unul din suruburile de prindere). Ca idee,tb sa faci o bucsa pt discul magnetic ca sa stea bine pe surubul camei de Jawa.

 

Daca mai ai intrebari,iti stau la dispozitie. Spor la treaba. :angryfire: :angryfire:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-am uitat la pozele postate de tine si am observat ca ai pastrat platoul de platini ca suport. eu am incercat sa pun aprinderea provizoriu(sa vad cum se aseaza) si am observat ca se potriveste perfect fara nici o bucsa.discul cu magnet are o tendinta de miscare -joc- dar daca il prind cu doua saibe cu dinti,una deasupra si una dedesubt ar sta perfect(asta considerand ca l-am centrat bine).

mai e ceva: am obs ca pe cama este o nervura care fixeaza cama pe rotor. trebuie sa o iau ca reper pentru avans? si am mai observat ca si pe discul cu magnet este o gaura. si aceasta foloseste ca reper?

te-as ruga sa-mi dai mai multe detalii despre cum trebuie sa montez agregatul astfel incat sa am un avans bun.

si inca ceva... conteaza la ce distanta este magnetul de senzor(adica trebuie sa fie intre 1-3mm) ca sa poata fi perceputa miscarea de rotatie corect?

multumesc

vlad

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...