bob66 Postat Noiembrie 13, 2009 Share Postat Noiembrie 13, 2009 (editat) prima tura a fost pe data de 14 august vara care tocmai a trecut. Participanti: Bob (eu), Robert Silviu si Vamos Plecarea vineri din Bucuresti, directia Giurgiu. La sensul giratoriu dinainte de Giurgiu am facut stanga spre Oltenita. Caldura mare, drumul frumos. Din satul Manastirea am cotit-o dreapta spre Dunare. De aici se poate merge pe dig pana spre zona unde se trece cu bacul spre Ostrov (cu niste mici variatii de drum). Ajungem seara pe la 7 in Ostrov si mergem la o terasa unde gasim ceva mancare (clasicul cartofi prajiti cu friptura ). Dupa masa, aprovizionati cu ceva bere de la magazinul local mergem intr-un sat pe langa lacul Bugeac unde punem cortul intr-o curte. A doua zi plecam spre Muntii Macin. Traseul e ceva de genul asta : Canlia - Izvoarele - Oltina - Dunareni - Rasova - Cernavoda - Topalu - Saraiu - ?? - Greci (nu mai tin minte tot drumul). In prima parte neasfaltat, peisaje frumoase peste tot. O bucata tare de tot e cand soseaua merge pe langa Dunare (intre Rasova si Cernavoda). Desi ne propusesem sa punem cortul cu macar o ora inainte de apusul soarelui nu reusim nici azi. Ne oprim undeva deasupra satului Macin... Cer senin, priveliste frumoasa, bere rece A treia zi .. intoarcerea acasa pe ruta Macin, Braila, Slobozia si apoi drumul vechi spre Bucuresti. Pauza pe drumul spre Oltenita La Oltenita am incercat sa intram pe digul Dunarii dar am aflat ca trebuie sa mergem pana in satul Manastirea. Avem mai multe discutii cu diferiti oameni Pana la urma ajungem la Dunare Mergem pe dig pana dam de o padure deasa si digul coteste stanga. Cotim si noi stanga si mergem pana iesim in drumul asfaltat care duce la trecerea cu bacul. La 20:30 suntem pe bac Soseaua din jurul lacului Bugeac Mai departe incercam sa ajungem in satul Izvoarele Si apoi mergem spre satul Oltina Unde gasim ceva de mancare (de data asta peste cu cartofi prajiti) Bucata de drum de care ziceam ca merge paralel cu Dunarea Facem aprovizionarea de la magazinul local si seara pe la 9 punem cortul si a doua zi .. plecam inapoi spre casa o mica pauza pe drumul vechi de mers la mare, la un popas abandonat Editat Noiembrie 13, 2009 de bob66 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GDan Postat Noiembrie 13, 2009 Share Postat Noiembrie 13, 2009 Foarte frumos. Bravo! Ador genul asta de plimbari. La anul sper sa am parte de cit mai multe. Numai bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Noiembrie 13, 2009 Share Postat Noiembrie 13, 2009 (editat) Superb topic. Scurt si la obiect. Locatiile, la fel de faine si de "altfel". Multumesc frumos ! Ma bucur sa citesc (noi) topicuri scrise de tine. Esti printre primii ale caror topicuri si site-uri ma bucurau acum mai bine de 3-4 ani (Wildwalk si topicul despre achizitia Cagivei) . Editat Noiembrie 13, 2009 de Popescu_ MihailRaul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Share Postat Noiembrie 13, 2009 (editat) Ma bucur ca ti-a placut. Pregatesc continuarea cu tura din 21 august. E un articol mai mic dar interesant (Bucuresti - Lacul Bezid). Am mai publicat si pe site chestii noi Editat Noiembrie 13, 2009 de bob66 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dhamzea Postat Noiembrie 15, 2009 Share Postat Noiembrie 15, 2009 "Bob"-ule, ti-ai luat Cagiva, dar tot la KTM ul acela de 990 visezi. Pana una alta vad ca nu te lasi, o tii din gaz in gaz si din creasta in creasta. Bravo tie ! Jos palaria ! \m/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Noiembrie 16, 2009 Autor Share Postat Noiembrie 16, 2009 (editat) Si era vorba si de o a doua tura. De data asta destinatia este Lacul Bezid, pe 22 august. Traseul e in mare cam asa: Ziua 1 Bucuresti - Targoviste - Stoenesti - Dragoslavele - Bran - Zarnesti - Poiana Marului - Sinca Veche - Recea - Victoria - Ucea de Jos - ?? - Dealu Frumos - Sighisoara - Sangeorgiu de Padure - Lacul Bezid Ziua 2 Lacul Bezid - Atid - Siclod - Sovata - Sfantu Gheorghe - Sacele - Cheia - Ploiesti - Bucuresti Nu mai tin minte exact prin ce sate am ajuns in Sighisoara dupa ce am plecat din Ucea, dar stiu ca au fost niste drumuri forestiere prin paduri, peste dealuri. Ca sa ocolesti Campulung, din Stoenesti faci dreapta si iesi in Dragoslavele (nu e asfalt peste tot dar ce conteaza?) Mica pauza pe malul raului. Undeva sus sub partea stancoasa e soseaua care duce la campulung. Inca putin si ajungem la Bran Prin Poiana Marului Pauza in Ucea de Jos la o bere fara alcool. Am dat de niste cetateni care plecasera la coasa dar se oprisera la bere. O zona foarte frumoasa de care nu stiam nimic pana in vara asta - Dealu Frumos = centrul tarii Drumurile forestiere de care ziceam In Sighisoara facem o pauza de alimentare (tot de la magazinul local, bere, conserve, etc) Si iar la caderea serii, desi ne propusesem sa ajungem cu vreo ora inainte de apusul soarelui, punem cortul pe malul lacului Bezid. De jur imprejurul lacului e plin de corturi. Majoritatea sunt veniti la pescuit. Biserica "scufundata" pentru care venisem la Bezid, care de fapt nu prea e scufundata De la Lacul Bezid am plecat spre satul Atid. Drumul pe Cheia a fost plin de emotii pentru ca ne-am dat seama ca suntem la limita cu benzina. Si intr-adevar, cand am pus benzina mi-am depasit recordul de litri bagati in rezervor. Editat Noiembrie 16, 2009 de bob66 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MacLeod Postat Noiembrie 21, 2009 Share Postat Noiembrie 21, 2009 frumos Bobule, astept sa vad cum vor fi turele la anu cu 690-ul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Share Postat Noiembrie 22, 2009 "Bob"-ule, ti-ai luat Cagiva, dar tot la KTM ul acela de 990 visezi.Pana una alta vad ca nu te lasi, o tii din gaz in gaz si din creasta in creasta. Bravo tie ! Jos palaria ! \m/ Asa este, dar pana la 990 va fi un 690 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate