Jump to content

Aventura moto Mures-Dakar


relu21
 Share

Recommended Posts

Sub cerul Saharei pe motocicletă

de Ligia Voro

27 februarie 2013 10:07 Categoria: Eveniment
959ae1f939.jpg

 

 

Aventură în Sahara pe motocicletă. Doi târgumureşeni vor pleca peste două săptâmâni spre Dakar într-o expediţie de cunoaştere a culturii şi civilizaţiei de pe continentul supranumit negru. Pentru aventura africană, cei doi motociclişti s-au pregătit câteva luni, şi-au pregătit motoarele, s-au vaccinat şi au strâns o parte din cei şase mii de euro necesari expediţiei. Până în 11 martie, când e data startului oficial, tinerii speră să adune şi restul banilor. Pentru a-i sprijini accesaţi www.go-(minus)east.ro.

 

Lui Mircea Moldovan, un tânăr întreprinzător în domeniul broderiilor, şi lui Răzvan Ştefan, absolvent al Facultăţii de Geografie – Turism şi proprietar al unei case de producţii video, le-a încolţit ideea în urmă cu mai bine de un an, la un pahar de vorbă, după experienţa lui Mircea din Mongolia din 2011.

“Efectiv pentru plecarea aceasta în Africa ne pregătim undeva din toamna anului trecut ne-am documentat şi ce ne aşteaptă în mare parte, eventual şi piesele pentru motocicletă, să pregătim motocicletele, să ne pregătim pe noi, fizic şi psihic”, a menţionat Răzvan Ştefan, motociclist.


„E o oportunitate extraordinară, acesta e şi motivul pentru care facem expediţia asta, de a cunoaşte noi culturi, de a cunoaşte cât mai multe despre Africa, despre care nu se ştie prea multe lucruri, dorim să ajungem şi în Dakar, având o semnificaţie deosebită pentru aventurieri”, a declarat Mircea Moldovan, motociclist.

Pentru expediţie, pregătirile au fost îndelungate, nefiind uitat niciun detaliu.

„Ne-am documentat cu ţânţarii purtători de malaria, de exemplu ce soluţii să luăm, eventual chiar şi medicamente pentru malarie pe care o să le avem la noi tot timpul şi încercăm cât mai mult să evităm pericolele de la apă potabilă, de la animale, să ne protejăm de soare să nu ardă prea tare”, a mai spus Răzvan Ştefan, motociclist.

“Pentru aventura aceasta motoarele le-am pregătit, le-am dotat cu cauciucuri potrivite, mixt, asfalt, nisip altfel, motocicleta nu are prea multe dotări în afara aerului condiţionat în permanenţă pornit decât protecţii, cuburi pentru bagaje, o priză de 12 volţi pentru încărcarea diferitelor gadgeturi”, a precizat Mircea Moldovan, motociclist.

Pentru a ţine legătura cu cei de acasă vor avea un sistem prin care să fie detectaţi pe o hartă electronică, pe internet. Întreaga expediţie va fi filmată şi transmisă, speră aventurierii, în timp real.

„Vom avea pe rezervor încă un spaţiu pentru bagaje, aparate foto, un tank-bag se numeşte, unde vom avea o folie transparentă cu gps dedesubt, telefoane, hărţi pentru orientare care să fie cât mai vizibile. Vom avea două camere de filmat montate pe căşti, pe motociclete, cu care să surprindem momente în timpul mersului, plus o cameră de filmat pentru interviuri, seara, autointerviuri şi ambianţe cât mai plăcute”, a precizat Răzvan Ştefan, motociclist.

Motocicliştii vor traversa câteva ţări europene pe motocicletă, apoi Marea Mediterană cu feribotul, iar expediţia efectivă va începe în Maroc, vor traversa Deşertul Sahara, prin Sahara de Vest, Mauritania, iar punctul terminus al expediţiei va fi Dakar, legendarul oraş Dakar, în Senegal. În total 11.500 de km de neprevăzut, petrecuţi în mare parte sub cerul liber doar sub o foaie de cort.

„O să fie foarte multe situaţii neprevăzute, mai ales traversarea deşertului Sahara, care e cam de 1500 de km, vom avea foarte puţine localităţi în care să ne aciuăm, în caz de vreo problemă. Sunt situaţii noi şi vom încerca să le rezolvăm acolo, la faţa locului”, a mai spus Mircea Moldovan, motociclist.

“Sincer să fiu încă din cauza entuziasmului şi dorinţei foarte mari de plecare nu cred că conştientizez riscurile şi nu mă gândesc foarte mult la ele, dar le am undeva bine gândite şi alea şi încercăm să ne ferim de ele să nu păţim nimic”, a declarat Răzvan Ştefan, motociclist.

Mircea speră că îl va ajuta şi experienţa dobândită la Cercetaşi.

„Fiind cercetaş de 20 şi ceva de ani, mă descurc foarte bine cu viaţa la cort, cu orientarea, cu pregătitul mâncării la primosul de benzină”, a spus Mircea Moldovan, motociclist.

Pentru călătoria inedită tinerii au nevoie de 6 mii de euro, până în acest moment adunând doar o parte din bani de la cunoştinţe, sponsori şi din propriile economii. Până în 11 martie când vor pleca spre Africa, târgumureşenii vor pune în vânzare tricouri cu expediţia. Cei care doresc să facă donaţii pot afla mai multe detalii pe pagina www.go-east.ro sau pe pagina de facebook a expediţiei – GO-EAST.Iubitorii cu posibilitati pot sponsoriza aventura din Sahara. Informatii pe www.Go-east.ro

Bafta baietilor!!!

Edited by relu21
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...