Sari la conținut

Incepator pe KTM EXC 300


nosfyrus
 Share

Postări Recomandate

Salutare.Am zis sa imi prezint si eu noua jucarie si eventul sa le dau si o mana de ajutor incepatorilor care vor o enduroaica in 2t.

 

Anul trecut m-am hotarat ca vreau si eu :enduro" asa ca mi-am cumparat un exc 200 din 2004. Pana atunci nu m-am dat nci macar pe scooter asa ca a fost primul meu contact contact cu vehiculele pe doua roti.Eram atat de varza incat a trebuit sa intru pe youtube sa vad cu se schimb vitezele :)).Nu m-am inteles nicicum cu ea, era mult prea puternica pentru mine,nu ma ierta, smucea, trebuia sa urc in ture mari iar cand picam era de rau.M-am hotarat sa o vand iar iarna sa pun niste banuti la saltea pentru un KTM EXC 250F (4T).

 

A venit primavara asa ca m-am pus pe cautat motoare...cu cat cautam mai mult cu atat imi dadeam seama ca vreau tot 2T, din cauza simplitatii motorului si a greutatii scazute. Cum toata lumea urla sa fug de 2T pentru ca nu sunt de incepatori, am zis sa googlesc sa vad care e diferenta intre 2T si 4T.Dupa o luna de google intens, am ajuns la concluzia ca voi ramane tot pe 2T dar de data asta voi mai urca 100cmc :). Mi-am facut lista cu modificarile necesare sa-l transform intr-un "DRZ" si m-am pus pe cautat exc-uri de 300.

 

Acum doua saptamani am gasit un EXC 300 2013 (poza) si m-am dus sa il vad. Prorpieratul, cu cativa ani vechime in enduro s-a hotarat sa isi cumpere un 250 2T si sa vanda 300ele (din cauza puterii prea mari).M-am dat 200 de metrii cu el (nu prea am avut tupeul sa merg mai mult petru ca nu aveam nici casca, nici boots iar motorul parea turbat ca naiba) m-am riscat si l-am cumparat chiar daca nu stiam ce avea sa iasa din "poriectul" meu. Pana nu mi-au venit piesele pentru modificarile de care vorbeam mai sus, a stat in garaj.

 

Modificarile care le-am facut ca sa il blagesc:

1) Dirt Tamer G2 (ii creste raza de actiune a manetei de acceleratie --> control mai bun) 330Ron

2) Green Powervalve spring 12 Ron

3) Schimbat harta 0 Ron

4) raport 13-52 (initial avea 14/50) 180 Ron

5) Greutate de 5oz pentru volanta 500 Ron

 

Dupa ce au ajuns si piesele, am facut modificarile si pot sa spun ca sunt FOARTE incantat. Este domol, liniar, nu smuceste, mai iarta daca scap mana in gaz, are cuplu, iar daca pe viitor voi vrea sa il fac mai turbat o sa am de unde :) Chiar nu ma asteptam sa iasa atat de bine.

 

 

Modificarile facute sa scap de vibratii:

Silicon in handlebar

Grip-uri Pro Taper Pillow

 

 

post-18717-0-66086700-1425916421_thumb.jpg

Editat de nosfyrus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...