Sari la conținut

XL125V Varadero 125 cm3 2003 probleme ulei si scurgeri de antigel


Postări Recomandate

Salut, e prima mea postare aici si voiam sa va cer ajutorul in legatura cu motocicleta mea, are 53000km dintre care ultimii 17500 facuti de mine, nici macar o singura problema pana cand mi-am bagat nasul in ea acum, am schimbat placile de ambreiaj si arcurile cu unele noi, aftermarket si mai puternice, nu sunt mecanic experimentat dar nici afon cu toate ca am facut-o de oaie.

 

Problema 1: Dupa ce am schimbat placile/arcurile/garnitura de capac ambreiaj si am pus alt ulei/filtru ulei, am dat o tura mica (100metri) sa vad cum e ambreiajul si sa incarc bateria pentru ca motorul nu a fost pornit 5-6 saptamani. Mai mult de 4000 turatii nu i-am dat pentru ca niciodata nu l-am turat la rece, ambreiajul e de vis, se decupleaza apasand tare dar cupleaza instant, dupa ce am verificat filtrul de ulei era USCAT ca nou, nicio picatura de ulei, am pus chiar si peste capacitatea ei de ulei cu 50-100ml ca sa fiu sigur ca nu e asta problema, nu e prima oara cand ii fac personal schimbul de ulei/filtru asa ca nu e asta problema, de ce nu se pompeaza uleiul? Clar am facut ceva gresit cand am pus capacul de ambreiaj!

 

Problema 2: Picura antigel dintr-o scurgire din capacul de ambreiaj, se poate sa fi fost de la elicea de la pompa de apa pe care am strans-o ulterior mai tare, dar nu am mai probat daca mai curge, se poate sa fi fost de la elicea stransa prea putin?

 

Vreau sa repar motorul pentru ca toata viata lui a mers impecabil, ceea ce pentru 53000km pentru un motor asa mic spune multe! Am vrut sa schimb ambreiajul pentru ca era cel de fabrica si nu mai aveam incredere sa plec la ture de o mie de km cu ea, motorul cel putin cat a fost la mine in ultimul an si cred ca si in trecut a fost foarte intretinut, schimb ulei motul 5100 si filtru la fiecare 3000km, neturat la rece, niciodata nu a cedat in 13 ani de viata.

Am stricat cilindrii/segmentii in cateva minute pornite din pacate cred fara ulei pentru ca era filtru uscat ? :(

 

In poze am aratat teava pe care curgea antigel, ce pleaca de la pompa de apa si se termina in gaura din partea de jos a capacului in cea de a doua poza.

 

Va multumesc ca mi-ati citit romanul si astept raspunsurile voastre!

post-94510-0-86827100-1468757997_thumb.jpg

post-94510-0-14861400-1468758010_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...